Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 04 lis 2008, 22:52
Cris7
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Samael » 05 lis 2008, 1:34
Samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 05 lis 2008, 1:36
tam były kontrowersje, a tu jest błąd, wielbłąd ktory nie powinien sie zdarzyc w tak znakomitych rozgrywkach.fieldy pisze:Liverpool zawsze ma "szczęscie" w LM, pamietacie mecze 1/4 finału z Arsenalem ? Oba !!
Ale mi to pasuje - grałem remis
Piotr
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 lis 2008, 12:38
Na tym polega "piękno" tego sportu. Jeśli ktoś myśli, że tylko w Polsce są przekręty, to jest w ogromnym błędzie. Im wyżej, tym większa kasa, lepsza organizacja i zarazem mniejsza wykrywalność. Oczywiście jestem daleki od stwierdzenia, że w tym przypadku zadziałał właśnie ten mechanizm, bo dowodów nie mamy żadnych. Staram się jedynie wyjaśnić, dlaczego nie doczekamy się powtórek wideo. Za dużo osób by na tym straciło.Samael pisze:Ciekawe dlaczego nie wprowadza zapisu wideo
kama_reda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 05 lis 2008, 13:59
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 lis 2008, 14:04
KajoFC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PubuśBubuś » 05 lis 2008, 15:44
PubuśBubuś
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 05 lis 2008, 16:43
Jaki tam niesamowity wyczyn?! Zauważ że mecz był rozgrywany w angielskim kotleAsteniu pisze:Brawo dla 2.600 fanów Atletico. Zrobili coś pięknego. Będąc w tak przytłaczającej mniejszości na stadionie i prawie przez cały mecz zagłuszać tą większość to naprawdę niesamowity wyczyn.
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 05 lis 2008, 18:20
Wszystko zależy od ustawień mikrofonów w trakcie transmisji.Yukasz pisze:Jaki tam niesamowity wyczyn?! Zauważ że mecz był rozgrywany w angielskim kotleAsteniu pisze:Brawo dla 2.600 fanów Atletico. Zrobili coś pięknego. Będąc w tak przytłaczającej mniejszości na stadionie i prawie przez cały mecz zagłuszać tą większość to naprawdę niesamowity wyczyn.Wyczynem by było gdyby ta grupka dała się przekrzyczeń Anglikom
kama_reda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 06 lis 2008, 14:21
To też prawda, jednak fani Atletico siedzieli wysoko w rogu stadionu i na początku prostej, więc nie wydaje mi się aby to zależało akurat od tego. A powiedz mi czy komentatorzy z N-TV komentują ze stadionu czy ze studia ?kama_reda pisze:Wszystko zależy od ustawień mikrofonów w trakcie transmisji.Yukasz pisze:Jaki tam niesamowity wyczyn?! Zauważ że mecz był rozgrywany w angielskim kotleAsteniu pisze:Brawo dla 2.600 fanów Atletico. Zrobili coś pięknego. Będąc w tak przytłaczającej mniejszości na stadionie i prawie przez cały mecz zagłuszać tą większość to naprawdę niesamowity wyczyn.Wyczynem by było gdyby ta grupka dała się przekrzyczeń Anglikom
Asteniu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 06 lis 2008, 15:59
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 07 lis 2008, 19:14
cycu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lis 2008, 22:23
Gdybyś śledził moje wypowiedzi na forum, czy pod newsami to byś wiedział że nie pisze o tamtym dwumeczu w każdej dyskusji o Liverpoolu. Ba - ostatnio nawet stwierdziłem, że jeśli Arsenal ma nie wygrać mistrza, to chciałbym widzieć na pierwszym miejscu Liverpool właśnie. Nie jestem do nich uprzedzony. Jeśli jednak jakiś klub co roku dostaje prezenty od sedziów, to jest to dobry temat na dyskusję. Tylko dlatego, że jest to niewygodny dla ciebie temat - inni nie mają o tym pisać ?cycu pisze:Fieldy -> wiem, że ta porażka w Lidze Mistrzów męczy Cie przeogromnie, ale to już dawne dzieje i temat był kilkakrotnie wałkowany, więc nie chcę Ci na siłę udowadniać, że nie masz racji, bo i tak pewnie zostaniesz przy swoim zdaniu. Jedno jest pewne sędzia zinterpretował to na swój sposób, Ty interpretujesz to inaczej i powstaje kontrowersja. Ja uważam np., że sytuacje w dwumeczu z Kanonierami zostały prawidłowo rozstrzygnięte i proponuję pozostać przy swoich zdaniach i nie przywoływać ich przy okazji każdego meczu LFC.
Pozwolisz, że jeszcze raz się odniosę do pamiętnego dwumeczu i porównam obie sytuacje.cycu pisze:oglądam tą sytuację po raz n-ty i widzę Gerrarda doskakującego na duże prędkości do piłki. Trąca ją głową będąc w powietrzu, w tym samym czasie do piłki stara się dopaść zawodnik Atletico, niestety dla niego jest za daleko, albo jest za wolny w każdym razie nie zdąża przed Stevem i chcąc nie chcąc wpada na niego trącając go ni to ramieniem, ni to łokciem. Ma pecha, że Gerro jest w powietrzu i nawet drobne wybicie kogokolwiek z takiej sytuacji może spowodować utratę równowagi, co się zresztą dzieje, oraz utratę kontroli nad piłką przez zawodnika, który w danym momencie jest w jej posiadaniu.
-po trzecie, nie piszę, że było to zagranie celowe, ale jednak było i należy ponieść konsekwencje swojej błędnej oceny sytuacji i własnych możliwości, mimo że zawodnik był zainteresoany piłką to trafił w Gerrarda,
fieldy
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cycu » 07 lis 2008, 22:59
cycu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 lis 2008, 19:11
Po pierwsze to w Atletico nie gra taki zawodnik jak Aguerro. Po drugie ja nie pamiętam żeby Aguero w tym spotkaniu trafił do siatki, jednak jeżeli ty wiesz lepiej to ok. Ja tylko dodam że gol Simao został nie uznany, a był w 100 % prawidłowy. Tak więc widać że sędzia nie uznał dwóch prawidłowych trafień dla Atleticocycu pisze:Kucze nie było nawet kiedy napisać komentarza do waszych herezji, ale po kolei.
Kajo-> widzę, żę po meczu swoich pupili szukasz za wszelką cenę możliwości odreagowania. Co do meczu w Madrycie, sędzia faktycznie odgwizdał spalonego którego nie było i gol Aguerro powinien być uznany,
To prawda tyle że zapominasz że został odgwizdany spalony w sytuacji gdy Forlan był sam na sam z Pepe, a jak pokazały powtórki spalonego tam ewidentnie nie było i kto wie czy Forlan nie trafił by do siatki.cycu pisze:ale jeśli chciałbyś być chociaż przez chwilę obiektywny (nie mogę tego od Ciebie wymagać, bo fakt iż kibicujesz Chelsea robi Cię antykibicem LFC i ja to rozumiem) powinieneś wspomnieć także o tym, iż w tym samym meczu nie uznano, na tej samej podstawie, tak samo prawidłowego trafienia Benayoun'a, dodam że byłoby to trafienie na 2-0). Ale liniwy też człowiek.
Co do sytuacji z ostatnij środy zaraz napiszę.
Ja też Cię odsyłam do tego co napisałem. A dodawać potrafię, chyba że dla Ciebie 8+4=12 to błędne liczenie.cycu pisze:Asterniu->widzę, że poniosła Cię wyobraźnia w dodawaniu, ale rozumiem emocje. Co do uznanych i nieuznaych goli na Estatio Vicente Caldero odsyłam do odpowiedzi do użytkownika KajoFC.
Widzę że się tak przyzwyczaiłeś do tych błędów sędziów, że tylko ważne że był faul w polu karnym i już musi być karny, nie ważne czy to zawodnik LFC był faulowany czy to on faulował ( jak w tym przypadku ).cycu pisze:Przeglądam sytuację z ostatniego meczu LFC Atletico i
-po pierwsze, nie ma wątpliwości, że cała sytuacja miała miejsce w polu karnym, więc jeśli przewinienie to karą musi być jedenastka,
Asteniu
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio