Finał LM: FC Barcelona- Manchester United - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto będzie triumfował na Wembley?

Czas głosowania minął 29 maja 2011, 0:32

Manchester United
24
56%
FC Barcelona
19
44%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Finał LM: FC Barcelona- Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2009, 18:51

Kod: Zaznacz cały

.. A na koniec i tak wystrzelą czerwone kartoniki, a cały stadion będzie śpiewać "Glory, glory, Man United..."
albo Kowalczyk napisze o kolejnych frajerach po Madrycie, Chelsea

Valdes - Sylvinho, Pique, Toure, Puyol - Busquets, Xavi, Iniesta - Henry, Eto'o, Messi
Typowanie skladu przed finalem jest bardzo trudne. Mysle jednak ze Pep wystawi Keite w pierwszym aby ten w pewnym momencie zmienil Sylwka na obronie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2009, 19:10

Elfin pisze:Wg mnie defensywa Barcy na ten mecz wygląda fatalnie: Pique - Puyol to mimo wszystko trochę za mało na siłę ognia MU.
Jakbyś oglądał trochę częściej albo uważniej mecze Barcelony to wiedziałbyś, że Pique jest w tym sezonie naszym najlepszym defensorem i to bynajmniej nie dlatego, że obrona prezentuje się miernie. O jego dyspozycję najmniej bym się martwił. Puyol miewał w tym sezonie słabsze mecze, ale przecież to samo można napisać o Vidiciu chociażby :P Problem tkwi w tym, że Puyol nie zagra na środku obrony tylko zapewne na prawej stronie. Partnerem Gerarda na środku będzie Toure Yaya.

[EDIT]

http://www.manutd.com.pl/index.php?s=news&id=4775

John O’ Shea = Carles Puyol
Anderson = Andres Iniesta

Nieźle.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 maja 2009, 20:17

jak dla mnie dziwne to porownanie.jezeli mialbym porownywac poszczegolnych graczy to raczej Anderson spelnia podobna role do Xaviego, czyli bierze sie za rozegranie.pod nieobecnosc Fletchera bedzie sie tez zapewne wiecej udzielal w defensywie.Iniesta to typowy do zadan ofensywnych wiec jak dla mnie porownanie zupelnie nie trafione.zreszta tak samo jak Xavi - Giggs.powinno byc na odwrot ale to tylko moja opinia.

Awatar użytkownika
Scoooby
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Scoooby » 26 maja 2009, 20:24

Mentor pisze:
Elfin pisze:Wg mnie defensywa Barcy na ten mecz wygląda fatalnie: Pique - Puyol to mimo wszystko trochę za mało na siłę ognia MU.
Jakbyś oglądał trochę częściej albo uważniej mecze Barcelony to wiedziałbyś, że Pique jest w tym sezonie naszym najlepszym defensorem i to bynajmniej nie dlatego, że obrona prezentuje się miernie. O jego dyspozycję najmniej bym się martwił. Puyol miewał w tym sezonie słabsze mecze, ale przecież to samo można napisać o Vidiciu chociażby :P Problem tkwi w tym, że Puyol nie zagra na środku obrony tylko zapewne na prawej stronie. Partnerem Gerarda na środku będzie Toure Yaya.

[EDIT]

http://www.manutd.com.pl/index.php?s=news&id=4775

John O’ Shea = Carles Puyol

Nieźle.
Takie kwiatki to sie znajdzie wszedzie. Akurat trafiles na strone, ktora nie powala poziomem. Dzisiaj wyczytalem na jednej ze stron Barcy, o "cr7girl"( dobre okreslenie :lol: oraz o tym ze do przerwy bedzie 3-0 dla Dumy Katalonii. Wszystko zweryfikuje boisko.

Z wikipedii: "W Lidze Mistrzów UEFA awansował do finału, w którym zmierzył się z FC Barceloną i uległ po jednostronnym widowisku.Wynik finału odzwierciedla potęge drużyny z Katalonii." :boruta:

Visca! :twisted:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 maja 2009, 20:42

Jako że nie kibicuję żadnej z drużyn,więc jestem w miarę obiektywny obwieszczam - wygra MU...
Zupełnie nie rozumiem dlaczego Barca jest faworytem - niemal odpadła ze słabszą w tym sezonie od MU Chelsea,Messi i Eto'o są bez formy,a najlepszy gracz Iniesta tuż po kontuzji...Henry chyba też do końca się nie wykurował...o kontuzjach (Marquez) czy kartkach (boczni obrońcy) wspominać nie będę...
Z drugiej strony Krystyna,który w bezpośrednim pojedynku będzie chciał pokazać kto obecnie jest najlepszy w te klocki na świecie,walczący o kontrakt Tevez,zawsze niebezpieczny Rooney...+ nawet z cienkim Vidiciem najmocniejsza defensywa w Europie...przewaga psychologiczna po ubiegłorocznym półfinale...
Dla mnie jeśli miałbym być bukiem gdzieś 7-3 na korzyść MU.
Edit - Kursy z STS Barcelona - Manch.Utd. (neutr.) 1-2.55 x-2.95 2-2.65 :rotfl: Postawie chyba z 1k na MU...
Ostatnio zmieniony 26 maja 2009, 20:50 przez MazurXIII, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2009, 20:47

MazurXIII pisze:Zupełnie nie rozumiem dlaczego Barca jest faworytem
Zdaniem kogo Barcelona jest faworytem? :o
MazurXIII pisze:niemal odpadła ze słabszą w tym sezonie od MU Chelsea
To raczej argument z pupy bo mecz meczowi nie równy.
MazurXIII pisze:Messi i Eto'o są bez formy
Messi bez formy? Bez przesady. Co do Eto'o niestety muszę się zgodzić. Skuteczność fatalna i tyle.
MazurXIII pisze:Iniesta tuż po kontuzji
O to bym się nie martwił. Uraz krótki i niegroźny a poza tym miał już w tym sezonie kilka przerw po których wracał w normalnej, dobrej formie.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 maja 2009, 21:22

Na blaugrana pl dowiedziałeś się kiedyś że MU w Dwumeczu z Arsenalem zagrał podobnie jak Chelsea z Barcelona a Anderson mogłby w Barcelonie reczniki podoawać nie mówiąc co tam piszą o Carricku, dlatego nie bijmy sie na takie argumenty.
Mazur jak zwykle troszke przejaskrawił fakty ale ten typ tak ma :mrgreen:
Barcelona jest faworytem u buków, wsród fachowcow jest chyba 50 na 50.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 26 maja 2009, 21:24

Mecz już jutro, a tu jak widzę mimo wszystko dość cicho. Nastroje po obu stronach barykady optymistyczne, a to ze względu na powrót ważnych ogniw zespołów - wiadomo już, że zagra Henry, Iniesta oraz Ferdinand. Widok Rio w wyjściowej jedenastce cieszy mnie niezmiernie i daje powody do bycia spokojnym.

Cóż, mentalnie jesteśmy mocni, Fletcher pojechał do Rzymu wspomóc kolegów. Ba, nawet Hargreaves tam się znalazł :D

Dużo już było mówione o składach, ale tak naprawdę to jedyną wątpliwością jest czy Ferguson zdecyduje się wystawić Berbatowa na szpicy, czy też może zagra bardziej defensywnie z kozackim Parkiem wspierającym O'Shea. Wyglądało by to tak: vdS - O'Shea, Rio, Vidić, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Park, Ronaldo, Wazza;
bądź: vdS - O'Shea, Rio, Vidić, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Ronaldo, Berbatow, Wazza.
Na co zdecyduje się Szkot? Tego nie wiem, ale wierzę, że dokona słusznego wyboru, tak jak to zrobił na Emirates. Cholernie szkoda mi Fletcha, bo z nim w składzie byłbym raczej pewien pozytywnego wyniku, a tak Anderson z Carrickiem będą musieli się trochę bardziej skupić na pilnowaniu Andresa i Xaviego. I oby im nie uciekali. Co do formy reszty zespołu jestem spokojny - O'Shea z pomocą Parka powinien poradzić sobie z Titim, a Evra wraz z Roo zastopować ataki Messiego. Zresztą Messi nie będzie wspierany pewnie zbytnio przez Puyola, więc tym bardziej pozytywnie. Jeśli Wayne zagra tak, jak gra przez cały sezon, a Ronaldo mu dopomoże, to Pique może nie dać im rady (choćby miał Yaya) :P

Nie jestem wcale pewny siebie, tylko wierzę bardzo mocno w United, bo są oni w stanie pokonać Barcelonę. Nie mówmy o kluczowych pojedynkach zawodników, bo tak naprawdę, to taki Park, czy Keita mogą być bohaterami finału (ze wskazaniem na tego pierwszego) :D wtaczając piłkę półdupkiem do bramki. Liczę na świetne widowisko, i co ważne - niech wygra lepszy!

p.s. mistyk, wybierasz się do szwejka?
p.s.2 witojcie po długiej przerwie :P

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 26 maja 2009, 21:49

:boruta:

- dzisiejszy trening United

http://www.gettyimages.com/Search/Searc ... d=86152757 foty z treningu obu zespołów.

konferencja prasowa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 maja 2009, 22:01

Faworytem jest mimo wszystko MU, zespoł, który wygrywa lige 3 razy z rzedu, drugi raz z rzedu jest w finale LM, dodatkowo przeciwnik nie ma 3 obrońców, ktorzy pewnie grali by od pierwszych minut gdyby była taka mozliwość.
Licze, że to nie bedzie kolejny przegrany final, sezon jest bardzo udany i zdobycie LM dodatkowo to coś niesamowietego. Nie wyobrażałem sobie tak dobrze latem 2008. Jutro szanse sa spore, jednak wiele zalezy od tego jak bedzie wyglądał w kolejnym bardzo wanzym spotkaniu Yaya, jak się prezentować bedzie Iniesta a przedewszystkim Henry. Messi nie jest bez formy, ale takze ostatnio nie był u progu swoich możliwosci jakie pokazywał już w tym sezonie. Pod nieobecność Alvesa, sporo bedzie miał na własnych barkach, jednak wierze, ze da sobie rade.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 maja 2009, 23:01

MGiggs pisze:Barcelona jest faworytem u buków
Kursy na to nie wskazują więc nie wiem skąd taki wniosek :roll:

http://www.betexplorer.com/soccer/inter ... id=6490926

Tak więc o co kaman?
Mefiu pisze:wiadomo już, że zagra Henry, Iniesta oraz Ferdinand
Miejmy nadzieję, że tak będzie. Pewności jednak nie mamy.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 maja 2009, 23:20

Cris7 pisze:
Bienias pisze:Pierwszy raz w zyciu przysnil mi sie mecz Barcy. W sumie tylko pierwsza polowa. Przegrywalismy 1:0 ale do przerwy bylo 2;1 dla nas po bramkach Pikusia :lol: Nawet pamietam jak strzelal bramki :roll:

Mi też dzisiaj przyśnił się finał LM. Manchester przegrał 3:0 z...Newcastle :lol:
Czyli wygra MU a Pique zawali co najmniej jednego gola. Na tym chyba można zakończyć dyskusję i przerzucanie się kto jest faworytem a kto nie. Zdziwi kogoś zwycięstwo którejś z drużyn? Bo mnie nie. Zatem wszem i wobec ogłaszam że jest FAWORYTów 2óch :P
No chyba że dziś w nocy znowu będziecie śnili o meczu to jutro możemy podyskutować :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 maja 2009, 0:38

Sądzę że MU da rade wygrać i ten finał bez karnych :P Na Bwin handicap Barcelona - MU 1:0 stawka 5zł kilka dni temi było jeszcze 7zł :D za grosze można puścić :D Obrona Barcelony miała problemy z Chelsea teraz stracili Abidala i Alvesa więc nie zdaję mi się żeby jakoś ją wzmocnili na finał.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 27 maja 2009, 9:06

Dzis Mecz.nie moge sie doczekać nie bede plakał jak barcelona przegra,bo wiem ze sezon mamy uz udany i duzo zrobila w tym sezonie,ale bede plakal jak wygraja ze szczescia :).VAMOS!!! :D bedzie ciezko ale wierzyc trzeba,oczekuje dobrego spotkania

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 27 maja 2009, 10:07

mi sie przed paryzem snilo, ze Barca przegrala 2-1 z Arsenalem, a do przerwy wygrywali po bramce Ronaldinho. dzisiaj mi sie nic nie snilo, oby to byl dobry prognostyk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”