AC Milan - Tottenham 1/8 CL - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje

Czas głosowania minął 21 mar 2011, 19:50

Milan
6
19%
Tottenham
18
56%
Nikt
8
25%
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan - Tottenham 1/8 CL

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 11:55

Właśnie jestem zdezorientowany, bo gdzieś na włoskim portalu czytałem, że Redknapp jeszcze nie jest pewny wyjazdu Bale'a i będzie chłopak jeszcze w poniedziałek badany pod kątem występu we wtorek, a z czterech absencji lista ma się skrócić do dwóch - Modricia i Bale'a właśnie, bo i Crouch i VdV wwrócą do gry.
Skoro jednak już jeden odpadł, to należy się cieszyć - lista absencji w Milanie jest dwa razy dłuższa co najmniej (Cassano, van Bommel, Emanuelson, Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi...), więc odpadnięcie każdego z ich piłkarzy to duży plus dla Milanu.

W tych wszystkich rozważaniach na temat pomocników zapomniałem, że do dyspozycji jest jeszcze Merkel, który gra dojrzale w lidze, wolałbym jednak widzieć jego w pomocy, niż przesuniętego tam Silvę, a po przerwie zluzować go Seedorfem lub Boatengiem.
Szkoda, że Boateng, Abate i Strasser nie wrócili do treningów dwa, trzy dni wcześniej. :(

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 lut 2011, 12:04

O tym, że Bale nie zagra donoszą jako Breaking News, wiec to raczej plotka nie jest.
Kiedy Arsenal grał z Milanem, dawałeś Milanowi 99% szans na awans (po pierwszym meczu zdaje się), ile teraz dajesz ? ;)

Lukassch
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 14 lut 2011, 12:07

Całe szczęście że Van der Vaart powinien być zdolny do gry :) . Ciekaw jestem jak ułoży się jego współpraca na boisku z Kranjcarem.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 13:14

ile teraz dajesz ?
Mniej, zważywszy na to, że rywal jest jeszcze łatwiejszy do zlekceważenia (a wtedy to właśnie odpuszczenie meczu rewanżowego i nadmierna pycha spowodowały odpadnięcie), a Milan ma znacznie większe problemy z urazami.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 18:34

Abbiati, Amelia; Abate, Antonini, Jankulovski, Legrottaglie, Nesta, Oddo, Papastathopoulos, Thiago Silva, Yepes; Flamini, Gattuso, Merkel, Seedorf, Strasser; Ibrahimovic, Pato, Robinho.

Niedostępni: Zambrotta, Ambrosini, Pirlo, Inzaghi;
Niepowołani: Boateng, Bonera.
Brak Bonery wśród powołanych dziwi, zamieniłbym go miejscami z Legrottaglie.
Zapowiedzi prasy co do składu na ten mecz mrożą mi krew w żyłach, mam nadzieję, że jednak zobaczę w składzie Silvę na obronie, a w pomocy Merkela lub Seedorfa, nie obu naraz. Takie niespodzianki w wykonaniu Allegriego zwykle kończyły się niekorzystnie.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2058
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 14 lut 2011, 18:42

Jest Abate więc rozumiem, że będzie dostępny od pierwszy minut także defensywa powinna wyglądać : Abate - Silva - Nesta - Antonini zaś w pomocy ciężko powiedzieć Seedorf tak jak pisaliście [ nie mogłem meczu z Parmą oglądać ] nie jest gotowy na cały mecz także ewentualnie za niego w późniejszej fazie meczu Merkel.Jak wygląda po urazie Strasser ? Bo też wątpię, żeby zagrał od początku także zostaje Flamini i Gattuso.Co do ataku to jasna sprawa, siła jest rażąca, ale w sumie na zmianę kto może za Nasze trio ? Słabo mi wygląda te zestawienie na ławce.

I teraz mi się przypomniało.Jak wyglądała pomoc w meczu z Parmą ? Bo z Geoną strasznie bezpłciowo i kompletnie bezproduktywnie, wiem, że przeciwnik inny, zestawienie trochę też, ale czy nareszcie zagrali pomagając zespołowi czy nadal unikali gry ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 19:08

Jak wygląda po urazie Strasser ?
Wcale nie wygląda, wrócił do treningów razem z Boatengiem i o jego powołaniu kosztem Prince'a zadecydował chyba krótszy okres absencji. Jeśli w ogóle zagra, to pewnie kilka minut w ostateczności.
W pomocy mamy dwóch pewniaków - Flamini i Gattuso, w obronie trzech - Nesta, Silva i Yepes. Obawiam się, że Brazylijczyka jednak przesunie Allegri do przodu, bo w ataku Spurs ma zagrać Pawliuczenko z Defoe albo VdV. To są akurat tacy atakujący, których Yepes z Nestą mogą zatrzymać, a zadecyduje o wyniku starcia pomoc.
Prasa zapowiada koszmarne ustawienie: Abbiati - Abate, Nesta, Yepes, Antonini - Gattuso, Flamini, Silva - Seedorf - Pato, Robinho.
Mam jednak nadzieję, że kosztem Seedorfa zagra Zlatan, a za Yepesa Seedorf lub Merkel.
Na konferencji Allegri jako opcję do pomocy podawał również Jankulovskiego. Sam nie wiem, czy to taka straszna propozycja, bo za wszelką cenę próbowałbym na jego miejscu oszczędzić Silvie gry w pomocy.
I teraz mi się przypomniało.Jak wyglądała pomoc w meczu z Parmą ?
Gattuso, van Bommel, Merkel - Seedorf
I wyglądało to dobrze. Gattuso i Holender zadbali o defensywę, Seedorf i Merkel świetnie wspomagali atakujących. W obecnym ustawieniu jednak, jeśli chcemy grać do przodu, to po prostu musimy mieć dwóch pomocników z czterech usposobionych ofensywnie - najlepszy byłby taki następca Pirlo i ofensywny pomocnik, ale Emanuelson czy Merkel jako półśrodkowy też pasuje. Właśnie dzięki pomocy kontrolowaliśmy tempo gry i zdominowaliśmy rywali, co nam się ostatnio nie udawało.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 14 lut 2011, 19:43

Jeśli Harry niczym nie zaskoczy to jutro na murawie San Siro powinien wyjść taki skład Spurs:

Gomes
Corluka Gallas Dawson Assou-Ekotto

Lennon Sandro Palacios Kranjcar

Van der Vaart

Crouch

środek pomocy Sandro - Palacios nie wygląda zbyt obiecująco, zero kreatywności. VdV będzie się musiał często cofać.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lut 2011, 19:46

Zlatan zagrać musi. Nie wyobrażam sobie składu bez Szweda. To właśnie jutro będzie wieczór w którym ma dać nam wielkie emocje i zwycięstwo. Od meczu z Interem to najważniejszy mecz, szczególnie dla klubu
( zarządu) który chcę przełamać 1/8 LM. Widziałbym jutro Seedorfa w pomocy i bardzo defensywnie ustawionych Gattuso i Flaminiego którzy w razie wyjścia VDV będą mieli obowiązek wyłączyć go z gry . Allegri jednak może jako niedoświadczony coach zesrać się rangą spotkania i wystawić Silve w środku pola a na "10" zagra Clarence. W przodzie tak jak mówiłem bez względu na wszystko Zlatan i któryś z Brazylijczyków. Wskazałbym Pato, jest bardziej nie przewidywalny w weekend odpoczywał może wiele dać. Robinho na zmianę aby zrobić różnicę w drugiej połowie :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 14 lut 2011, 19:48

Jeśli Harry niczym nie zaskoczy to jutro na murawie San Siro powinien wyjść taki skład Spurs:

Gomes
Corluka Gallas Dawson Assou-Ekotto

Lennon Sandro Palacios Kranjcar

Van der Vaart

Crouch

środek pomocy Sandro - Palacios nie wygląda zbyt obiecująco, zero kreatywności. VdV będzie się musiał często cofać
A Hutton przypadkiem nie miał wyższych notowań u Redknappa niż Corluka, czy to ja ostatnie mecze przespałem?

Edit: Już zauważyłem, że ostatnio grywał Corluka. Jakoś tak Huttona bardziej zapamiętałem w tym sezonie :wink:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 19:50 przez Pawel875, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 19:49

Sandro to ten brazylijski defensywny pomocnik z Internacionalu?
Van der Vaart jest gotów do gry od pierwszej minuty? Ile czasu nie trenował, jak poważny był to uraz? Bo cały czas czytałem o tym, że zagra co najwyżej z ławki.
Crouch ma podobno razem z Modriciem co najwyżej na ławce usiąść, jeśli w ogóle będą zdolni do gry. Więc Redknapp ma niewiele mniejszy ból głowy od Allegriego.
Widziałbym jutro Seedorfa w pomocy i bardzo defensywnie ustawionych Gattuso i Flaminiego którzy w razie wyjścia VDV będą mieli obowiązek wyłączyć go z gry .
Na środku ofensywy Spurs nie mają zbyt imponujących graczy, ich siłą są skrzydła. Wolałbym, żeby Gattuso i Flamini powtórzyli manewr z meczów z Realem i kryli skrzydła wspierając Abate i Antoniniego (co ma na myśli prasa mówiąc, że są wątpliwości co do obsady lewej strony, kto tam niby inny ma zagrać? :roll: ), co się sprawdza świetnie w tym systemie od lat, VdV to dobry gracz, ale Nesta z Yepesem lub Silvą spokojnie sobie z nim dadzą radę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 lut 2011, 19:50

Sandro to ten brazylijski defensywny pomocnik z Internacionalu?
Dokładnie ten.

Lukassch
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lukassch » 14 lut 2011, 19:56

Uraz Van der Vaarta był mało poważny, jakieś naciągnięcie łydki. Nie trenował chyba przez 4-5 dni.

Sandro to na razie zagadka, w sobotę rozegrał swoje pierwsze 90 minut w tym sezonie. Prezentował się nieźle, trochę martwi mnie że jutro może nie wytrzymać psychicznie. Młody chłopak, drugi mecz w zespole i od razu wycieczka na San Siro w 1/8 Ligi Mistrzów :lol: .

No i Palacios w tym sezonie prezentuje bardzo słabą formę, dużo niecelnych podań, słabe wślizgi, straty itp... Po morderstwie jego młodszego brata w Hondurasie wyraźnie się posypał chłopak :( .

Crouch jest jednak oceniany jako 50/50, jeśli nie zagra to pewnie Pavlyuchenko go zastąpi a VdV z ofensywnego pomocnika przejdzie na drugiego napastnika.

BTW Ćorluka według mnie jest dużo solidniejszym obrońcą od Huttona. Ustępuje mu co prawda szybkością ale jest dużo pewniejszy w defensywie, ma definitywnie lepszą technikę i na skrzydle dobrze rozumie się z Lennonem. Hutton walił za dużo bez sensownych piłek do przodu, Ćorluka zazwyczaj stara się pomyśleć i jakoś ciekawie dograć.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2011, 19:58 przez Lukassch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 lut 2011, 19:56

Wolałbym, żeby Gattuso i Flamini powtórzyli manewr z meczów z Realem i kryli skrzydła wspierając Abate i Antoniniego
Tylko wtedy jak pamiętasz właśnie zdominowano nas w środku pola. Clarence nie jest w dobrej kondycji i mam pewne obawy. To będzie decyzja taktyczna Allegriego i zobaczymy co z tego wyjdzie, jednak akurat na jutrzejszy mecz widzę miejsce dla Seedorfa. On uwielbia takie wieczory, wyzwanie, presja, trzeba przejąć inicjatywę w środku pola. On się do tego nadaje idealnie i oby mnie "czarnuch" nie zawiódł.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 14 lut 2011, 20:03

Tyle że Clarence na ofensywnym pomocniku ma zupełnie inny komfort opanowania środka pola, niż Clarence na pozycji Pirlo. Zobaczymy, co wymyśli Allegri, i jeśli wyjdzie Holender na środku pola (ja bym tak zdecydował nie mając wglądu do ich wyników wydolnościowych), to jak da sobie radę tam.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”