Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium - Strona 2

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Re: Finał LM 2013 Borussia Dortmund - Bayern Monachium

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 maja 2013, 12:00

Akarin pisze:
I wlasnie dlatego na sam koniec nie wygracie LM.
Wygramy. Kibice Juve będą mogli się dalej pocieszać, że dostali mniej niż Barcelona i że odpadli ze zwycięzcą.
Lubie takie momenty kiedy kibice druzyn faworytow miesiac przed meczem juz sie koronuja na mistrzow. Pozniej rzeczywistosc potrafi splatac im niezlego figla i juz nikt z nich taki macho nie jest! Zero szacunku dla BVB, bo oni tez zasluguja na koncowy sukces. Poczekajmy do finalu, bo wygrac go moze kazdy.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2013, 12:20 przez ozob, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 maja 2013, 12:15

Akarin pisze:
Wygramy. Kibice Juve będą mogli się dalej pocieszać, że dostali mniej niż Barcelona i że odpadli ze zwycięzcą.
Mam w robocie kibica Bayernu,który nie lubi Barcy(także było kiepsko :D) ale też jest bardzo pewny siebie przed meczem z BVB...
Powiem krótko...Jeśli BVB wygra finał będę jednym z pierwszych, który tu zajrzy i wyśmieje 3 finał w ciągu 4 lat w tym jeden u siebie przegrany :haha:

Heja BVB!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 maja 2013, 13:38

Snipp_ pisze:Ebi - na krótko - nie możesz mówić o Twoim analitycznym podejściu jesli wcześniej pisałeś że Bayern odpadnie z Juve, po którym się przejechał, po czym zgwałcił Barcelonę, a teraz prorokujesz zwycięstwo Dortmundu w finale. Proszę Cię, ale jeśli ktoś ma być analityczny to raczej jasno wychodzi na to że Bayern jest zdecydowanym faworytem, mimo rzekomego "sposobu" Borussi na Bawarczyków.
No właśnie wręcz przeciwnie - taki chłodne podejście nakazuje mi stawiać w roli faworyta BVB, bo okoliczności w jakich awansowali do kolejnych rund, młodzieńcza fantazja i fakt, że może być to taki ostatni wyczyn przed rozsprzedaniem zmusza mnie, żebym oczami wyobraźni zobaczył ich z pucharem. Wszystkie romantyczne futbolowe historie XXI wieku kończyły się triumfami - Porto, Grecja, Chelsea, Liverpool, Once Caldas, Irak. Teraz Borussia.

Stawiałem delikatnie na Juve, bo miałem ku temu powody - świetna obrona, wyeliminowanie Chelsea, dominacja w Serie A. Zaskoczył mnie taki wynik i większość chyba też - miał być to najbardziej wyrównany pojedynek w ćwierćfinałach, a otrzymaliśmy 4:0. To coś ponad stan - czego na chłodno nie można przewidzieć.
ddemon pisze:
Akarin pisze:
Mam w robocie kibica Bayernu,który nie lubi Barcy(także było kiepsko :D) ale też jest bardzo pewny siebie przed meczem z BVB...
Powiem krótko...Jeśli BVB wygra finał będę jednym z pierwszych, który tu zajrzy i wyśmieje 3 finał w ciągu 4 lat w tym jeden u siebie przegrany :haha:

Heja BVB!
Dupa boli co nie? I będzie boleć. Nawet jak polegną w finale dla swojego dobra powinieneś zamilczeć, bo uwierz mi, ale 0:7 nie uprawnia nikogo do naśmiewania się z klubu, który tego dokonał. Na przykład ja nigdy bym nie pomyślał, żeby nabijać się z Chelsea po tym jak odpadli w grupie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 03 maja 2013, 14:04

ddemon pisze: Powiem krótko...Jeśli BVB wygra finał będę jednym z pierwszych, który tu zajrzy i wyśmieje 3 finał w ciągu 4 lat w tym jeden u siebie przegrany :haha:!
Żenujące. Szczególnie, ze nie widziałem, żeby kibice Bayernu wysmiewali Twój klub, a powodów do tego byłoby sporo po naszym dwumeczu. Cóż, pozostaje życzyć sobie przez wzglad na takich "forumowiczow", ze Bayern wygra finał ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 03 maja 2013, 14:21

O ile Bayern uwazam za najlepsza obecnie druzyne swiata, to paradoksalnie nie odbieram szans Borussii. Jeden mecz, forma dnia, szczescie, bledy sedziowskie - na tym poziomie takie detale moga okazac sie decydujace, choc oczywiscie atuty czysto pilkarskie sa w zdecydowanej wiekszosci po stronie FCB.

Ja sam bede neutralny, no moze leciutko sklaniam sie w strone BVB, bo sa teoretycznie slabsi, ale jezeli wygra Bayern, to rozpaczac na pewno nie bede.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 03 maja 2013, 14:41

Ebi pisze:
ddemon pisze: Dupa boli co nie? I będzie boleć. Nawet jak polegną w finale dla swojego dobra powinieneś zamilczeć, bo uwierz mi, ale 0:7 nie uprawnia nikogo do naśmiewania się z klubu, który tego dokonał. Na przykład ja nigdy bym nie pomyślał, żeby nabijać się z Chelsea po tym jak odpadli w grupie.

Dupa może i boli ale może za brzmi to dziwnie to dobrze..Bo po takim meczu powinny być zmiany..JA w przeciwieństwie do Ciebie nie wchodze do tematu klubu,któremu kibicuje i zwalniam wszystkich po jednym słabszym meczu ligowym :P
Teraz może nastał Was czas cieszcie się ale z biegiem czasu będziecie mieli więcej przeciwników,kibiców sukcesu też przybędzie a i upadek będzie również bolesny :)

Barca też miała wygrać z Milanem w finale,wszystko przygotowane i wielkie rozczarowanie - liczę że Akarin się o tym przekona - już nie takie cuda się zdarzayły w finale :P Pewność siebie bywa zgubna :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 maja 2013, 14:54

ddemon pisze:
Ebi pisze:
ddemon pisze: Dupa boli co nie? I będzie boleć. Nawet jak polegną w finale dla swojego dobra powinieneś zamilczeć, bo uwierz mi, ale 0:7 nie uprawnia nikogo do naśmiewania się z klubu, który tego dokonał. Na przykład ja nigdy bym nie pomyślał, żeby nabijać się z Chelsea po tym jak odpadli w grupie.

Dupa może i boli ale może za brzmi to dziwnie to dobrze..Bo po takim meczu powinny być zmiany..JA w przeciwieństwie do Ciebie nie wchodze do tematu klubu,któremu kibicuje i zwalniam wszystkich po jednym słabszym meczu ligowym :P
Teraz może nastał Was czas cieszcie się ale z biegiem czasu będziecie mieli więcej przeciwników,kibiców sukcesu też przybędzie a i upadek będzie również bolesny :)

Barca też miała wygrać z Milanem w finale,wszystko przygotowane i wielkie rozczarowanie - liczę że Akarin się o tym przekona - już nie takie cuda się zdarzayły w finale :P Pewność siebie bywa zgubna :)
Lecz to piłkarze grają nie kibice a oni zbyt pewni nie są.
Śmieszna ta nienawiść do klubów.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 03 maja 2013, 15:03

Dortmund FTW! Borussia sloncem europejskiej pilki!

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 maja 2013, 15:19

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 03 maja 2013, 15:34

Mnie sie wydaje, że po slusznych zachwytach fanow innych druzyn nad gra Bayernu niektorzy kibice Bawarczykow przedwczesnie uwierzyli w to, że zdobeda ten puchar, bo w ich mniemaniu on im sie po prostu nalezy ze zwgledu na ich niepowodzenia w ubieglych latach i w zwiazku ze wspanialym obecnym sezonem póki co, ktory de facto wcale nie musi sie okazac takim na finiszu.

Nie dzielcie skóry na niedzwiedziu chlopaki. Rok temu mieliscie ta slaba Chelsea, swoj stadion po swojej stronie oraz niewiele slabsza druzyne niz w tym roku i co? Dobrze chyba pamietacie,prawda? Z tego tez powodu powinniscie zaprzestac celebrowania przed czasem. Przypomne tez przyklad Juve z 1997 roku, ktory tez przywiozl puchar mistrzow do Monachium w celach wystawowych, a skonczylo sie na porazce 3-1 gdzie Niemcom wpadalo wszystko, a nam jedynie slupek i poprzeczka z golem Alexa na oslode.

Poczekajcie cierpliwie do fianlu z Waszymi osadami.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 03 maja 2013, 16:56

Cóż ja bym chciał zobaczyć dobry finał, Dortmund w ostatnich latach miało patent na Bayern i potrafił ich nawet gwałcić( wpucharze). Cieszy mnie że znowu nie będzie GD w finale że znowu Ci podobno najwieksi odpadli.Szykuje sie fajny finał. chyba będę lekko za Dortmundem ale 1 pogratuluje Bayernowi.Coś nowego- Niemiecki finał LM :bicz:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 maja 2013, 17:09

Lubie takie momenty kiedy kibice druzyn faworytow miesiac przed meczem juz sie koronuja na mistrzow. Pozniej rzeczywistosc potrafi splatac im niezlego figla i juz nikt z nich taki macho nie jest! Zero szacunku dla BVB, bo oni tez zasluguja na koncowy sukces. Poczekajmy do finalu, bo wygrac go moze kazdy.
Za przeproszeniem: pierdolisz. Właśnie tutaj piszemy, że BVB ma patent, wieloktornie pisałem, że mogą dokończyć dzieła zniszczenia zaczętego dwa lata temu. I z tego wysnuwasz wniosek, że nie mamy szacunku do BVB i już się cieszymy ze zdobytego pucharu. Akurat ostatnie lata nauczyły nawet najbardziej zaślepionych kibiców (ani ja ani Ebi ani Michał takimi nie jesteśmy), że trzeba czekać do końcowego gwizdka z ewentualną radością.

BVB jest mocne i jest groźne, ale pisząc: Wygramy. Wyrażam bardziej nadzieję i to, że obecnie jesteśmy faworytami lekkimi, niż to, że " z pewnością wygramy i [ch**], bo BVB ssie pałę".

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 03 maja 2013, 22:17

Bardzo fajnie zmontowana droga BVB na Wembley. Jak tak oglądam tą kompilację bramek to stwierdzam, że BVB do finału doprowadził nasz Lewy :)

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 13 maja 2013, 16:52

Same dobre sny miewam przed finałem. :lol: Na razie same spokojne zwycięstwa Bayernu bez nerwówki czy jakichś karnych. Oby i tym razem się sprawdziło, bo szczerze nie chcę dramaturgii - to nie na moje zdrowie.

Przypomnę, że rok temu przed finałem przyśnił mi się remis i triumf Chelsea w karnych.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2013, 17:40

ile chcesz, za sen o triumfie Arsenalu w jakimkolwiek finale? :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”