Grupa A 2006/07 (Champions League) - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
girlfromipanema
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: girlfromipanema » 01 lis 2006, 18:47

wynik napewno mnie nie satysfakcjonuje, chociaż dopuszczałam remis... trudniej go przyjąć po tym meczu niż bez oglądania go. cały dzień mi stoi przed oczami ta bramka Drogby i wcale się lepiej nie robi od tego, zaczyna mnie już to irytować. ale tak czy inaczej, podobno w takich meczach decyduje geniusz lub szczęście... ale tym razem dość dziwnie mi to przyznać. geniuszu nie widziałam, szczęście może- jeśli tak się nazywają głupie błędy przeciwnika.
może byłoby lepiej, gdyby Rijkaard nie odesłał Sylvinho na trybuny. chyba nigdy nie zrozumiem dlaczego w LM zazwyczaj na boisku widzę Gio. jeśli to jakaś holenderska solidarność, podobnie na miejscu jak permanentna niechęć do Savioli- to świetnie. no i jeszcze to faworyzowanie wielkich nazwisk (strasznie się ucieszyłam widząc na boisku Zambrottę...), w oczekiwaniu aż śpiące królewny się obudzą. napewno daleko tak można zajść.
nie będę już nawet wspominać o sędziowaniu, bo jak ktoś sobie rady dać z tym co się dzieje na boisku nie potrafi- to niech się czymś innym zajmie. tylko, że mogę sobie tak gadać, bo jak już się taki mecz trafi, to ze świeczką szukać tych co potrafią. dobrze, że nie trafili na niego w fazie pucharowej, tym razem wolę się po prostu nie zastanawiać jakby się mecz skończył gdyby sędziował lepiej...
styl gry piłkarzy Chelsea też pominę, bo w końcu to zawodnicy Blaugrany symulowali... niech żyje Mourinho! i wielkie widowisko, które stworzyli jego ''wojownicy'' (jak nie bez powodu nazwał ich kiedyś Drogba) wczoraj.

generalnie zbyt szczęśliwa nie jestem, ale już trochę ochłonęłam, a w brak awansu nie wierzę. nie przegrali, więc wszystko nadal w ich rękach (nie mówiąc już o tym co będzie jak przypadkiem Werder jednak nie pokona Chelsea), powinno nie być wielkich problemów. a forma może nie jest najwyższa, ale coraz lepsza.
jedno jest pewne, Niggaz- kiedyś powiedziałeś, że dobrze się stało z tym, że trafiliśmy do grupy z Chelsea, bo przynajmniej nie prześpisz fazy grupowej- popatrz, emocje będziesz miał nawet do samego końca :)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 lis 2006, 18:51

Bagg pamiętam... ale to co zrobił w końcówce przekreśliło cały jego dobry występ. Kuriozalna pomyłka.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 lis 2006, 18:52

To po co pisac, ze Werder byl wtedy lepszy?

Awatar użytkownika
Dratinho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dratinho » 01 lis 2006, 18:54

Łukasz_ pisze:Jeżeli Barcelona tego meczu nie wygra to jestem przekonany że Chelsea da wygrać Werderowi
To ja dementuje. :lol:
Skod Chelsea bedzie wiedziała że Werder uzyska korzystny wynik z Barcelona, skoro w nastepnej kolejce klub z Bremy gra z niebieskimi a Blaugrana dopiero w ostatniej fazie spotkań gra z niemcami? :o Przynajmniej tak wynika z terminarza, kory przeglądałem.

Łukasz_ pisze:Katalończycy mają się czego bać zwłaszcza że już pierwszy mecz powinni przegrać.
Czy ja wiem...Werder miał przewage, ale w strzałach było dosyć wyrównanie. Barca grała z kontry dosyć często zatrzymując ataki bremeńczyków przed własnym polem karnym.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 01 lis 2006, 19:06

Bagg bo Werder który był skazany na porażke trzymał się naprawde dobrze. Strzelali bramki, bramkarz im ratował dupe no ale jednak w ostatnich min odebrał im awans a można to nazwać ogromnym szczęściem Juve.

Dratinho wiadomo że Chelsea głównie postara się o pierwsze miejsce w grupie. Nie sądze aby mecz z Sofia mogli przegrać. Jose to szalony człowiek, może zaryzykuje może nie. Barcelona też nie powinna mieć problemów z Sofią ale wrazie nieoczekiwanego wyniku z Sofią to Chelsea napewno się odrazu o tym dowie. Zobaczymy jak będzie ale sprawa awansu z 2 miejsca jest ciągle otwarta. Werder też zrobi wszystko żeby nie przegrać 2 ostatnich meczy bo to im wystarcza a są naprawde w wysokiej formie.
Pierwszy mecz Werder powinien wygrać IMO. Zresztą Barca dość szczęśliwie zremisowała.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 01 lis 2006, 19:10

Strasznie stronniczo na to patrzysz. Nie wiem kto skazywal wtedy Werder na porazke. Moze nie byl to zespol, ktorego wszyscy sie bali, ale na pewno Juve nie bylo 100% faworytem. Strzelali bramki, Juve tez. Juve za to trzymalo sie nie najlepiej a mimo tego przeszlo dalej nie bedac zespolem gorszym od Werderu, wiec po prostu nie rozumiem jak mozna napisac, ze w meczach z Juve byli lepsi.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 lis 2006, 19:26

Łukasz_ pisze:Barcelona ma teraz ciężką sytuacje. Ich forma napewno nie jest wysoka a Werderu wręcz przeciwnie. Gromią rywali w LM zarówno jak i w lidze. Katalończycy mają się czego bać zwłaszcza że już pierwszy mecz powinni przegrać. Będą mieli nóż na gardle w przeciwieństwie do Weredru który będzie grał swobodniej i napewno mają w pamięci pierwszy mecz w którym byli lepsi. Doświadczenia też im nie można odmówić bo grali już podobne mecze np. z Valencią gdzie wygrali 2:0 jeżeli dobrze pamiętam. Z Juventusem też byli lepsi tylko zabiła ich głupota własnego bramkarza :lol:

Jeżeli Barcelona tego meczu nie wygra to jestem przekonany że Chelsea da wygrać Werderowi :twisted:
Chelsea się nie podłoży, a Werder poza słabym Levskim nikogo nie rozgromił w LM.

Weźmy pod uwagę podłożenie się Chelsea dla Werderu. Obie ekipy będa miały wtedy po 10 punktów, a Barca 8. W ostatniej kolejce Chelsea by się naraziła na utratę nawet awansu, lub pierwszego miejsca. Nie licze na to.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 01 lis 2006, 19:31

Ebi pisze:Weźmy pod uwagę podłożenie się Chelsea dla Werderu. Obie ekipy będa miały wtedy po 10 punktów, a Barca 8. W ostatniej kolejce Chelsea by się naraziła na utratę nawet awansu, lub pierwszego miejsca. Nie licze na to.
Niby tak ale chyba nie myslisz ze Chelsea w ostatniej kolejce nie poradzi sobie z Lewski :?: - wygrana z Bulgarami przy ewentualnej prazce z Brema w 85% daje im awans z 1msc :!: A nawet jezeli sie nioe podlozy a Werder utrzyma taka dyspozycje - to i tak Brema moze wyjsc zwyciesko z tego pojedynku :!:

Ja tam trzymam kciuki za Werderem :!: 8)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 11:14

Coraz wiecej teori spiskowych, ale nie które to są naprawde kosmiczne. Czy Chelsea przegra ? tego wykluczyć nie może bo Werder to najlepszy Niemiecki klub obecnie, ja wiem że to i tak za mało. Ale wielce prawdopodobne że Chelsea zagra drugim garniturem :roll: Przeciesz MU chyba już w weekend. Nie zagra Frank Lampard za żółtka. Głupota było by mówić że Jose jedzie do Bremy z myślą by zrobić źle ... Barcelonie :twisted: Nie Jose, lepsze teorie jest taka że Chelsea zabierze punkty Werderowi a Jose powie ze swoją wrodzoną ironią: Barca awansowała dalej ? no w sumie dzięki nam :P Chelsea nawet osłabione może dac rade i zgarnąć komplet punktów. Bo w lidze czeka ich mecz o lidera ale przeciesz taki SWPower czy Cole i Ballack mają wciąż mało gry.

Ostatnio błysną kapitalnym wolnym Geremi, i prawdopodobnie on zagra na prawej flance defensywy, jest Obi Mikel czy Diarra, może Kanibal zagra na środku obrony, w ataku Kalou pewnie zagra, wraca już na dobre w bramke Cudicini [w lidze juz grał]

O meczu Barca - Levski nie ma co za dużo pisać, Duma Kataloni mimo że osłabione nie powinna mieć problemu, zwłaszcza ze Gudi ostatnio błysną to mu doda "sił", za Messiego zagra pewnie Ludo, wraca chyba Iniesta do zdrowia, bedzie dobrze.

Werderowi remis nie wiele daje patrząc że czeka ich nwycieczka na Camp Nou, także muszą zagrać świetny mecz, sa w stanie kąsną Chelsea. Ale to Jose rozdaje kary. Ciekawe czy oszczędzi kluczowych graczy na mecz z MU.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 lis 2006, 16:42

Zaza pisze:Coraz wiecej teori spiskowych, ale nie które to są naprawde kosmiczne. Czy Chelsea przegra ? tego wykluczyć nie może bo Werder to najlepszy Niemiecki klub obecnie, ja wiem że to i tak za mało

Werder był najlepszy w Niemczech misac temu. Teraz przechodzi kryzys. Porazka z Borussia, remisy ze słabymi Cottbus i Alemannia. Miesiac wczesniej sądziłem, ze Chelsea moze nie zagrac na maxa, teraz trudno mi uwiezyc, ze Chelsea grajac drugim garniturem moze ten mecz zremisowac. Werder jest słaby ma dzisiejszy dzien i kilku obecnych forumowiczow moze swoje przypuszczenia o awansie do kolejnej fazy Niemców odłozyc w marzenia.
Werder jak dla mnie moze wygrac 3-0, 4-0. To tylko rozbudzi nadzieje Niemców nic wiecej. Na CN wyjada z takim wynikeim jak rok temu :twisted: NAjwazniejszy mecz to Levski - Barcelona szybkie otwarcie wyniku spowoduje bardzo dobre widowisko, bo szoda ogladac jak jedna druzyna stara sie grac druga stara sie bronić.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 22 lis 2006, 16:54

Messi E2 Ronaldinho może szykowali sie na Chelsea. Masz racje co do tych wyników ale to zadne odniesienie, tym bardzie ze wiele bedzie zależało od tego czy Jose ma już Old Trafford w głowie :P No bo mecz w lidze jest 3 razy ważniejszy co by nie mówić.
Messi E2 Ronaldinho pisze:NAjwazniejszy mecz to Levski - Barcelona szybkie otwarcie wyniku
Nic mi nie mów o szybkim otwieraniu wyniku :evil: to jak start w F1 :roll: W meczu Dumy Kataloni nic sie szokujacego nie wydarzy. Najwazniejsze by ich nie zlekcewazyli ale to pewnie im nie grozi.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 22 lis 2006, 19:55

Dzisiaj będzie bardzo ciekawa kolejka. Uważam, że Barcelona rozniesie Levski 0:4, chcąc udowodnić "napalenie" przed decydującą kolejką. Werder dzisiaj zagra bardzo podpalony, chcąc przejąc inicjatywę jednak Chelsea według mnie wygra taktycznie.

Moje typy:
Levski Sofia 0:4 FC Barcelona
Werder Brema 0:2 Chelsea Londyn

zylynho
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zylynho » 22 lis 2006, 20:21

Ja myślę, że Barcelona wygra z Levskim bez najmniejszych problemów, ale Mourinho na złość Barcy przegra z Werderem i utrudni obrońcom tytułu sytuacje. Mourinho nienawidzi Blaugrany i chyba każdy o tym wie i nie sądze, że pozwoli tak łatwo wyjść z grupy Katalończykom, a więc emocje będą trwały do ostatniej kolejki. Moje typy to:

Levski Sofia 0:3 Barcelona
Werder Brema 2:1 Chelsea Londyn

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 22 lis 2006, 20:33

ja bym chciał zeby barca odpadła bo za bardzo sie "panosza" myśla ze sa mistrzami

ronaldihno to dziad nic juz takiego genialnego nie pokazuje(tak często jak wczesniuej ; dziad bo dalej miśli ze jest mistrzem) zobaczymy dziaiaj ale na MŚ to była tragedia

licze ze werder wygra z chelsea (bo chelsea też nie lubie) a barca zremisuje(tak bym chciał) ale nie sądze aby tak było :(

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 22 lis 2006, 20:34

Dzisiaj Werder ma umówiony wynik z Chelsea,Barca bedzie miala ciężko z Levskim,ogólnie to mam nadzieje,że polegną :D ,mało realne ale może zdarzy sie niespodzianka takiego kalibru:D

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”