Grupa B (Champions League) - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 lis 2006, 19:00

Messi E2 Ronaldinho pisze:Widac Cruz ratuje Inter w Lidze Mistrzów. Szkoda Wojtka, bo jednak mzona było sie wiecej spodziewac po Spartaku, ktory ma kilku dobrych pilkarzy do tego ogromna kase.
Strzela... a przynajmniej inni nie strzelają. Zlatan mógł sam ze 3 bramki strzelić, Deki miał jedną dobrą okazję. Wojtek dwoił się i troił. Z pewnością zwrócił na siebie uwagę w Europie i wcale bym się nie zdziwił gdyby przeszedł do silniejszej drużyny.
olson pisze:W kibicach Interu odzyla nadzieja Laughing. Tak, tak wygraja wszystko do konca i bedzie 1. miejsce w grupie Laughing.
Można wyczuć sarkazm :lol: 1. miejsce w grupie nie jest najważniejsze. Jeśli Inter wyjdzie z drugiego miejsca też będę zadowolony. Zapewne podobne odczucia mają wszyscy kibice Interu. A w kibicach Bayernu chyba nadzieja wygasła bo pierwsze mecze były chyba jedynie wypadkiem przy pracy i teraz wszystko wróci do normy - średnia klasa niższa. 1/8 finału to max dla Bayernu, któremu brakuje gwiazd i zawodników światowego formatu. Nie mówcie mi o Podolskim - bo faktycznie jest to w tej chwili największa gwiazda, ale jego gra nikogo nie zachwyca. Inter miał słaby początek. Nowi zawodnicy w zespole, większość z nich wróciła z Mundialu i nie prezentowali się tak jak należy. Teraz odrobinę okrzepli i gdy do gry wróci Cambiasso wszystko ułoży się po naszej myśli. Wczoraj w Moskwie warunki do gry były tragiczne. Nie mówię, że Bayern sobie tam nie poradzi, ale będzie ciężko. Niemcy zapewne zajmą pierwsze miejsce w grupie, ale na przejście 1/8 nie daję im większych szans. No chyba, że trafią na jakiś Celtic, albo inne PSV.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 lis 2006, 19:14

Martin Pellegrino pisze:Wczoraj w Moskwie warunki do gry były tragiczne.
Dlatego wygraliscie tylko 1-0 i to tylko i wylacznie dzieki koszmarnemu bledowi Stranzla? Sory, zapomnialem, ze brakuje Cambiasso :lol:.

Myslisz, ze Bayern nie jest przyzwyczajony do gry w ciezkich warunkach :>? Myslalem, ze kolega Martinho wszystko wyjasnil, ale widocznie niektorzy maja jeszcze watpliwosci, wiec powtorze. Owszem, grajkowie Magatha trafili na wyjazd do Moskwy w najgorszym czasie, ale nie zapominajmy, ze kilka meczy w BL rozgrywanych jest w Niemczech wlasnie pod koniec listopada, a mecz 3. rundy DFB- Pokal w grudniu. Bawarczycy sa przyzwyczajeni do bardzo niskich temperatur, bo niejednokrotnie byli i beda zmuszani do gry w takich warunkach [nawet na Allianz]. Takze, wydaje mi sie, ze Twoje teorie dotyczace niemoznosci Niemcow do gry w mrozie sa wyssane z palca ;).
Martin Pellegrino pisze:Niemcy zapewne zajmą pierwsze miejsce w grupie, ale na przejście 1/8 nie daję im większych szans.
Tu sie zupelnie nie zgodze. Owszem, Bayern nie gra teraz zbyt dobrze, tracimy zdecydowanie za duzo punktow, ale nie zapominaj, ze do czasu rozgrywania 2. rundy CL [koniec lutego, poczatek marca- pierwsze mecze] jest jeszcze daleko. Przytocze tu najprostszy przyklad z poprzedniego sezonu. Podczas losowania par 2. rundy Bayern, grajacy wtedy bardzo ladnie, dobrze i skutecznie, jedna z najladniejszych pilek w Europie, trafil na Milan, ktory prezentowal sie co najmniej mowiac zle. I co sie okazalo po 2-3 miesiacach, kiedy przyszlo do konfrontacji? Bawarczycy jakos zatracili zupelnie forme, za to Mediolanczycy grali jak z nut. Takze nic nie mozna jeszcze przesadzac :roll: [nie zapominajmy tez jak dluga jest lista kontuzjowanych w zespole Bayern. Nigdy na ten element nie zwracam zbytnio uwagi, nie narzekam, ale troszke sie dziwie, gdy piszesz, ze strata jednego zawodnika jest tak tragiczna w skutkach dla zespolu tej klasy co Inter :lol:].

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lis 2006, 19:27

olson pisze:Dlatego wygraliscie tylko 1-0 i to tylko i wylacznie dzieki koszmarnemu bledowi Stranzla? Sory, zapomnialem, ze brakuje Cambiasso Laughing.

Gdyby nie Kowalewski i indolencja strzelecka Zlatana to byłoby śmiało z 4 do O. A co do braku Cambiasso to nie mówiłem tego aby usprawiedliwiac postawy Interu, bo nie ma czego usprawiedliwiać. Tylko chciałem wam uzmysłowić siłe Nerazzurrich z Estebanem.

Widze, że kibice Bayernu zupełnie niepotrzebnie powielaja nienajlepsze wzorce kibicowskie na pilka.pl - Martinho. Stanowczo odradzam, bo ciagła napinka szkodzi zdrowiu.

Forza Inter.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 lis 2006, 19:34

Babel odnosnie braku Cambiasso chodzilo mi o te wypowiedz:
Martin Pellegrino pisze:Teraz odrobinę okrzepli i gdy do gry wróci Cambiasso wszystko ułoży się po naszej myśli.
Bo praktycznie kazdy zespol wystepujacy w CL ma w zespole mniej lub wiecej ciezkich lub mniej ciezkich kontuzji podstawowych lub rezerwowych graczy i praktycznie kazdy moze tak gadac :roll:. Dlatego dla mnie to zadne tlumaczenie :?.
Babel pisze:Gdyby nie Kowalewski i indolencja strzelecka Zlatana to byłoby śmiało z 4 do O.
Gdyby Makaay zamiast w bramkarza badz trybuny trafial w bramke to smialo byloby z 4-0 :roll:. Po co takie gadanie?
Babel pisze:Widze, że kibice Bayernu zupełnie niepotrzebnie powielaja nienajlepsze wzorce kibicowskie na pilka.pl - Martinho.
A juz myslalem, ze nikt nie dostrzeze naszych prywatnych lekcji napinki od Martinho :roll:. Tak bardzo sie przeciez staralismy :?.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 01 lis 2006, 19:35

olson pisze:Dlatego wygraliscie tylko 1-0 i to tylko i wylacznie dzieki koszmarnemu bledowi Stranzla?
Nie, dlatego, że Zlatan nie umie trafić w pustą bramę z trzech metrów, oraz dlatego, że Kowalewski miał swój dzień.
olson pisze:Myslisz, ze Bayern nie jest przyzwyczajony do gry w ciezkich warunkach ? Myslalem, ze kolega Martinho wszystko wyjasnil,
Co miał wyjaśnić ? że ogrywaliście Spartak na wyjeździe ? Z tego co wiem to Spartak w Europucharch nie przegrał u siebie od trzech lat. Do wczoraj. Wczoraj w Monachium było 12 stopni a w Moskwie -1, więc różnica dość duża. Za trzy tygodnie może być w Moskwie -10 a Niemczech +10 stopni. Poza tym ta dziwna murawa, która gdy jest pokryta nawet cienką warstwą śniegu to bardziej przypomina lodowisko. Zresztą co będzie to będzie, ja bym w tym meczu raczej postawił na remis.

W sumie jest mi obojętne czy wyjdziemy z pierwszego czy z drugiego miejsca, ważne aby w ogóle wyjść. Przecież jak wróci Cambiasso to pojedziemy każdego :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 01 lis 2006, 19:39

olson pisze:Po co takie gadanie?
olson pisze:Dlatego wygraliscie tylko 1-0 i to tylko i wylacznie dzieki koszmarnemu bledowi Stranzla?
Po co takie gadanie? Piłka jest gra błedów i jasne jest że ten kto popełni ich mniej lub wykorzysta ich więcej u rywali wygrywa.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 01 lis 2006, 19:39

Zico_FCI pisze:dlatego, że Kowalewski miał swój dzień.
Tak samo jak przed dwoma tygodniami :roll:?
Zico_FCI pisze:Co miał wyjaśnić ? że ogrywaliście Spartak na wyjeździe ?
Ze nasi zawodnicy przyzwyczajeni sa do gry w niskich temperaturach. Sprawdzilem date gry w 3. rundzie DFB- Pokal- 20 grudnia. Na pewno bedzie +12 stopni tak jak wczoraj w Monachium, no nie :lol:?
Zico_FCI pisze:Przecież jak wróci Cambiasso to pojedziemy każdego
Czekamy :spoko:.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 01 lis 2006, 20:17

Martin Pellegrino pisze:Wczoraj w Moskwie warunki do gry były tragiczne. Nie mówię, że Bayern sobie tam nie poradzi, ale będzie ciężko.
olson pisze:Myslisz, ze Bayern nie jest przyzwyczajony do gry w ciezkich warunkach Łypiący?
Hmm.. czytanie ze zrozumieniem? Czytaj wszystko, a nie to co chcesz przeczytać. Nie mówię, że Bayern sobie nie poradzi, nie mówię, że Bayern nie zajmie pierwszego miejsca w grupie. Mówię, że nie liczę aby Bayern przeszedł przez 1/8 finału LM. Obserwujemy schyłek tego największego klubu w ostatnich latach w Niemczech. Teraz o sile będą stanowiły Werder i HSV za jakiś czas. A co Cambiasso to chodziło mi o to, że jak wróci to druga linia będzie prezentowała się o niebo lepiej [ w pierwszym meczu w tym sezonie z Fiorentiną strzelił 2 bramki i miał asystę co mówi samo za siebie ]. I po co ta cała napinko-prowokacja?

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 02 lis 2006, 17:43

Martin Pellegrino pisze:Obserwujemy schyłek tego największego klubu w ostatnich latach w Niemczech.
:zgon: Jak do tego doszedles :lol:? Masz jakis wzor, z ktorego to wyliczyles :lol:?
Martin Pellegrino pisze:Teraz o sile będą stanowiły Werder i HSV za jakiś czas.
To teraz czy za jakis czas? Bo jakos ani dominacji Werderu ani tym bardziej HSV nie widac [no chyba, ze wyzszosc Hamburczykow nad zespolami ze strefy spadkowej, bo oni, o dziwo, ostatnio z niej uciekli :spoko:].
Martin Pellegrino pisze:Hmm.. czytanie ze zrozumieniem?
Masz z tym jakies problemy?
Martin Pellegrino pisze:A co Cambiasso to chodziło mi o to, że jak wróci to druga linia będzie prezentowała się o niebo lepiej
Przekonamy sie 5. grudnia :spoko:.

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 02 lis 2006, 19:27

Bayern bez formy nie starcil gola w Lm...zobaczymy co bedzie jak chlopaki zaczna grac na normalnym poziomie...wroci Owen, Deisler, Lucio sie przebudzi, Poldi wkoncu zacznie strzelac...

kolega Pellegrino...schylek Bayernu...prosze wskazac jakies oznaki...170mln euro rocznie w kasie klubu to chyba raczej argument przeciw Twoim herezja...do tego srednia widownia 70tys ludzi... :lol:

ten sezon mial byc njslabszym Bayernu od kilku lat(wg. Hoenessa i Rumme) jak do tej pory jestem bardzo zadwolony z druzyny...a zeby odpasc w 1/8 to na dzien dzisiejszy Bayern musialby trafic na Chelsea, Barce, Lyon i ewentualnie The Reds...reszty jakos sie nie obawiam...

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 22 lis 2006, 16:28

kolejna kolejka przed nami 8) pewny awansu Bayern zmierzy sie z kolegami Kowalewskiego. Bayern mocno oslabiony i tak jest faworytem. NIe jedzie Lahm, Lucio rowniez, Owen Ismael i Poldi. Po kontuzji wrocil Sebastian, ale troche wody w Wisle uplynie zanim chlopina wroci do dawnej dyspozycji.

W ostatich pieciu meczach Bayern 5 razy zwyciezyl ze Spartakiem, zdobyl 16 goli a stracil tylko 2 :shock: 8) Statystyki na wyjezdzie tez stawiaja Bayern w swietle faworyta dwa mecze( 1:3 i 0:3)

W ostatnim czasie mozna zaobserwowac ze Bawarczycy powolutku wracaja do normalnej dyspozycji, ostatnie mecze z Bayerem a szczegolnie z VFB mogly sie podobac. Co do squadu to zapewne bedzie on wygladal nastepujaco:
Atal:Pizza i Roy
Pomoc:Bastian, Mark, Ottl i Brazzo
Obrona: Lell(dobra koncowka z VFB zobaczymy co chlopaczek pokaze) VanBuyten, Micho i Willy.
w bramce Olli Kahn.

Statystyki, Bukmacherzy i inne znaki na niebie wskazuja na to ze Bayern bez klopotu zdobedzie komplet pkt. Byloby niezle, awans z 1 miejsca to duzy komfort przed kolejnymi meczami. Osobiscie z bezbramkowego remisu bede zadowolony, aby nie przegrac i zostac jedyna druzyna w LM bez straty bramki(ach ten beznadziejny VanBuyten :twisted: :lol: Matusiak :roll: )

co do drugiego spotkania, to jakos nie wydaje mi sie zeby Sporting powalczyl z Interem, Wlosi zapewne zdobeda komplet pkt. i przy odrobinie szczescia jeszcze beda mieli szanse na 1 miejsce w grupie.

w grudniu rew. na AA...oby o stawke 8)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 lis 2006, 17:31

Sklad Bayernu Gomez trafil, wiec wypisywac go nie bede. Ciesze sie, ze szanse od pierwszych minut dostanie Lell. Christian niezle sie ostatnio prezentowal, nie popelnial glupich bledow, czynnie bral udzial w grze ofensywnej. Warto dodac, ze bedzie to juz 2. mecz w tej edycji CL tego zawodnika od pierwszych minut. Co do samego meczu- w Rosji w poprzednich latach gralo nam sie dobrze. Teraz bedzie na pewno problem z ta murawa [swoja droga nie wiem dlaczego UEFA pozwala na gre na takiej plycie- przeciez Spartak to jedyny zespol, dla ktorego robia taki wyjatek :roll:, a jak wiadomo na takiej murawie gra sie, lekko mowiac, zle ;)]. Nasza sklad jest troche rozebrany, ale i tak wyglada calkiem niezle. Mam nadzieje, ze zaden obronca nie odniesie kontuzji, bo w jego miejsce musialby wejsc Saba :roll:. Chcialbym tez, zeby wszyscy nasi zawodnicy wrocili do Monachium zdrowi. Sztuczna murawa jest bardzo dziwna, latwo sie na niej poslizgnac etc., co moze spoodowac jakis uraz :roll:.
Licze oczywiscie na zwyciestwo, chociaz remis tez nie bylby zly. W zanadrzu zostaje nam mecz z Interem na Allianz, o wynik ktorego jestem spokojny.

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 22 lis 2006, 17:53

No na pewno sprawa z murawa troszke kontrowersyjna jak i natezenie ruchu ulicznego w Moskwie :shock: co do skladu to biorac pod uwage kontuzje i odpoczynek Lahma to najlepszy na jaki nas stac ;) osobiscie wierze ze Felix od drugiej polowy da szanse Deislerowi ;) ahhh co by to byl za come back z bramka albo asysta :D:D Roy w formie wysmienitej zreszta Pizza tez zbytnio nie odstaje od Holendra miejmy tylko nadzieje ze skutecznosc dopisze i bedzie gites 8) oczywiscie stawiam bezwzglednie na zwyciestwo Bayernu i zapewnienie sobie tego jak najbardziej zasluzonego pierwszego miejsca w grupie ;) nie chcialbym aby mecz z Interem mial roztrzygac pierwsze miejsce w grupie bo wiadomo, mecz meczowi nie rowny i to ze wygralismy na San Siro nie stawia Bayernu w roli murowanych faworytow i na pewno wygrac nie bedzie latwo :? ale nie ma co gdybac bo narazie gramy ze Spartakiem i to sie teraz liczy ;) moj typ: 1-3 ;)

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 22 lis 2006, 18:49

spyrczak pisze:mecz meczowi nie rowny i to ze wygralismy na San Siro nie stawia Bayernu w roli murowanych faworytow i na pewno wygrac nie bedzie latwo
Jezeli dzisiaj my nie wygramy, a Inter zwyciezy, nadal bedziemy mieli przewage punktowa nad Wlochami. Do awansu z pierwszego miejsca potrzebna im bedzie pelna pula z Allianz, co ma bardzo male szanse powodzenia.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 22 lis 2006, 22:56

Jedyne co mnie cieszy to awans. Niestety nie moge byc zadowolony z postawy zespołu, który mimo pełnej kontroli tego co sie dzieje na boisku nie potrafi zadac decydujacego ciosu. A w końcówce było groźnie.

Chyba troche zbyt surowo oceniam Inter, ale jestem zwolennikiem unikania dramatycznych końcówek. Jako kilkuletni kibic Interu przezyłem swoje i nie podoba mi się jak piłkarze bawia się moim zdrowiem i nastawieniem psychicznym. Tutaj najlepszym przykładem jest Ibrahimovic, który swoim zagraniami wprowadza w osłupienie najczęciej kibiców, ale w końcówce przy odkrytym Sportingu juz prezentował się bardzo dobrze. Generalnie nadal troche za dużo chaosu i zbyt mało poszanowania piłki. Dobra gra w destrukcji i odbiorze szczególnie Dacourta. W defensywie raczej bez powazniejszych błedów. Tak jak wspomniałem cieszy awans, a w Monachium mozna powalczyć o awans z pierwszego miejsca.

Komentarz dramatyczny. Do Wołka się juz przyzwyczaiłem i jakoś mozna to przetrzymac, ale ten drugi który zaczał mówić, że Crespo jest słaby - brak słów. Moze uznacie do zachowanie gimnazjalne, ale komentatorzy TVN [*]

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”