Inter - Valencia 21 II 2007 - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Z pojedynku zwycięsko wyjdzie

Inter
30
55%
Valencia
25
45%
Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 08 mar 2007, 19:15

Zeby nie było żadnych wątpliwości dotyczących wtorkowych zajść.

Wszystko zaczęło się od tego, że Burdisso odepchnął Marchenę praktycznie bez żadnego powodu. Na tym zdjęcie widać Carlosa cieszącego się z awansu i Burdisso, wyciągającego w jego kierunku ręce, by go odepchnąć. I niech któryś kibic Interu odpowie mi na pytanie czemu Burdisso odepchnął Marchene. Jedyne wytłumaczenia jakie przychodzi mi na myśl to frustracja z wyniku i irytacja ostentacyjnym świętowaniem awansu przez Marchenę.
Obrazek

Później wiadomo jak się wypadki potoczyły, ale chciałem zwrócić uwagę na jeszcze jedno - mianowicie Samuela. Wlazł na boisko tylko po to, by pociągnąć z łokcia Vicente oraz Villi (co odrobinę widać na zdjęciach poniżej, choć najlepiej obejrzyjcie to w materiale video ok 12 s.).

Obrazek

Obrazek

I zeby nie było niedomówień. Potępiam to co zrobił Navarro, ale denerwuje mnie to, że z Burdisso zrobiono ofiarę, gdy tak naprawdę to on był głównym prowodyrem tego zajścia. Gdyby potrafił normalnie znieść porażkę, nigdy nie doszłoby do takiego skandalu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 mar 2007, 19:31

Oczywiście zakładam, że słyszałes wszystkie rozmowy przed ostatnim gwizdkiem? Stojąc plecami 5 metrów od zawodnika nie mozna nic powiedzieć, przechodząc obok niego tez nie. OK. Widzisz opieramy się na takich samych argumentach, które łatwo obalić. Nie da tez się na tej podstawie określić prowodyra zajść. Podejrzewam, że frustracja w związku z odpadnięciem mogła miec wpływ na rekacje Burdisso (nie usprawiedliwiam nikogo), ale prawda jest taka, że nie ma skutków bez przyczyny. Wina lezy po obu stronach i zawodnicy zarówno Interu jak i Valencii powinni zostac surowo ukarani. Bez rozstrzygania kto jest winnym a kto ofiara. Uważam, że w tym starciu sa sami winni.

Wiem, że wśród kibiców hiszpńskich druzyn panuje steroptyp, że wszystkiemu winni są prowokatorzy i chamy z Włoch (oraz buraki z Inter którym sodówa uderzyła do głowy, bo graja w lidze tak słabej jak obrona Realu i cykliści) ale warto spojrzec na te sprawe obiektywnie.

Awatar użytkownika
Cai
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cai » 08 mar 2007, 19:43

Oczywiście w żaden sposób nie staram sie usprawiedliwić tego co zrobił Navarro. Po prostu irytuje mnie to, że niektórzy obwiniają za tą sytuacją Marchenę, na dodatek robiąc z Burdisso ofiarę. Czy Carlos powiedział coś złego? Nie wiem i raczej na pewno sie tego nie dowiemy. Nie można tego wykluczyć, aczkolwiek wątpię, by miało sie to stać akurat w chwili przepychanek.

Zgodzę się, ze wina leży po obu stronach. Burdisso i Navarro powinni zapłacić za to wysoką karę. Natomiast w przypadku Marcheny wykluczenie z 3-4 meczów byłoby ok.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 mar 2007, 20:09

babel, podyskutowalbym na ten temat ale boje sie ze znowu dostane wp. wiec daruje sobie opinie o calej sytuacji

skupie sie na samym meczu - valencia w pewnym momencie miala duzo szczescie i gdyby inter zachowal wiecej zimnej krwi byliby w domu. zabraklo chyba czestszego kontaktu z silniejszymi zespolami i powstalo rozprezenie bo przed sezonem inter byl moim cichym faworytem do wygrania LM

za rok bedziecie grozni. teraz pozostalo mi kibicowac valencii

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 mar 2007, 20:19

Obrazek

Heh, a czytałem jak niektórzy pisali, że ledwo go dotknął i niemożliwe, że mu nos złamał.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 mar 2007, 20:25

rkoeman pisze:babel, podyskutowalbym na ten temat ale boje sie ze znowu dostane wp
Jasne, bo ostrzeżenia dostałes za odmienne spojrzenie niz moje, a nie za "buraków z Interu". Jestem moderatorem od grudnia, ale już sie zakochałem w takich insynuacjach. Posunę się nawet dalej bo podejrzewam, że mamy takie same zdanie na temat tej zadymy. Tylko ja nie wyzywam nikogo od buraków, a ze nie lubie sterotypów o włoskiej piłce vide tvn sport czy tvp to inna sprawa.
rkoeman pisze:za rok bedziecie grozni.
Jeśli dalej Inter bedzie konsekwentnie budowany (w zasadzie uzupełniany). Ale to już w innym temacie.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 mar 2007, 21:27

mysle ze bedzie bo upor i cierpliwosc sa godne pochwaly. sklad wg mnie praktycznie kompletny tylko zbyt duza przewaga w lidze spowodowaly wg mnie ze valencia zaskoczyla wasza druzyne. valencia ktora nie gral jakiejs wielkej pilki ale robi to do bolu skutecznie

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 09 mar 2007, 7:24

rkoeman pisze:duza przewaga w lidze spowodowaly wg mnie ze valencia zaskoczyla wasza druzyne

Hmm czy zaskoczyła :roll: napewno Inter nie zlekceważył Hiszpanów, ale Liga Mistrzów ma to do siebie, że często wszystko zależy od dyspozycji dnia. Jeśli do tego dodamy bramkę straconą w 90 minucie na San Siro która zadecydowała, można też dodać pech. Ale nie ma co do końca usprawiedliwiać drużyny.

Babel pisze:Jeśli dalej Inter bedzie konsekwentnie budowany (w zasadzie uzupełniany)

Właśnie, konsekwentnie budowany, a przyjście naraz Buffonów, Messich czy jeszcze kilku super gwiazdek tę równowagę napewno by zachwiało. Na dzień dzisiejszy potrzeba rezerwowego środkowego pomocnika i skrzydłowego za Figo i będzie dobrze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 14 mar 2007, 15:05

Komisja Dyscyplinarna UEFA ukarała siedmiomiesięczną dyskwalifikacją obrońcę Valencii CF Davida Navarro.
Zawodnik ten w rewanżowym spotkaniu Ligi Mistrzów z Interem Mediolan (Włosi odpadli) był jednym z najaktywnieszych uczestników zamieszek, do jakich doszło na boisko tuż po meczu.

Navarro podczas starć na murawie złamał noc Nicolasowi Burdisso z Interu.
Chcieliscie kary - to macie :lol2:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 mar 2007, 15:11

Zarząd UEFA do spraw dyscyplinarnych ukarał mediolański Inter grzywną w wysokości 250 tysięcy Franków Szwajcarskich za incydent po meczu z Valencią w Champions League.

Ponadto Nicolas Burdisso i Maicon zostali ukarani dyskwalifikacją na sześć meczy w Lidze Mistrzów. Ivan Cordoba i Julio Cruz otrzymali odpowiednio po trzy i dwa mecze zawieszenia.
Mamy

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 14 mar 2007, 15:38

Zico uciąłeś troche cytat :wink: jakie kary doatali Cruz i Cordoba? Czy jeszcze któryś z graczy Valenci dostał zawieszenie oprócz Navarro? A co do kar, to są odpowiednie. Chociaz Navarro powinien dostac zawieszenie na do końca roku. Ale pewnie pod uwagę wzięta została skrucha, to przproszenie, ale to i tak za mało.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 mar 2007, 15:40

Marchena zawieszony na 4 mecze w europejskich pucharach.

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 14 mar 2007, 15:52

Zico_FCI pisze:Dziwne, że piłkarzom Interu dali zawieszenie meczowe, a piłkarzom Valencii czasowe

Marchena dostał zawieszenie na 4 mecze pucharowe. Wcześniej napisałem, że na 4 mecze bo się zamyśliłem :lol: .
Zico_FCI pisze:ps. Valencia dostała jakąś karę finansową ?

Taką samą jak Inter.

W sumie szkoda najbardziej Marcheny, bo będzie mógł zagrać ewentualnie dopiero w finale. Kara dla Navarro co prawda lekko szokująca, ale jednak chyba w pełni zasłużona.

[EDIT]

Zico nie usuwaj postów bo mój teraz wygląda, jakbym miał co najmniej rozdwojenie jaźni :P .

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 14 mar 2007, 15:54

Akarin pisze:Zico uciąłeś troche cytat
Już jest OK

Navarro za złamanie nocy powinien dostać dożywotnią dyskwalifikacje. :D
Pisakk pisze:Zico nie usuwaj postów bo mój teraz wygląda, jakbym miał co najmniej rozdwojenie jaźni
Ja jestem głupi i źle przeczytałem, dlatego usunąłem ten post. :P

edyta: A Nawarro to te 7 miesięcy kary dostał na mecze w europejskich pucharach, czy wszystkich ?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 14 mar 2007, 16:35

a toldo i kilku innych za to co robili? a proba rewanzu? a cala sytuacja po gwizdku?

ja wiem ze interowi nie przyszlo do glowy iz moze odpasc z valencia ale tak na dobra sprawe nie dziwi to przeciez nikogo. i dlatego naprawde trzeba umiec przegrywac bo wiadomo ze w pilce sa duze emocje i mozna czasem przesadzic. jednak takich rzeczy sie nie robi.

choc i tak nic nie przebije bojki pilkarzy barcy z athletic b. wtedy gdy gral u nas maradona

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”