1/8 finału LM - Liverpool vs Inter - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału?

Livepool
29
54%
Inter
25
46%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 mar 2008, 22:08

Dzieciak morderca.

Szkoda Interu.Zabraklo odrobiny szczescia w wybornych sytuacjach ktore sobie stworzyli.
Sedzia tez za surowo potraktowal Burdisso.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2008, 22:08

Nie ma to jak pomoc sędziów dla Interu. Dziękujemy.

No i to co pisałem. Szczęscie ... dziś go nie mamy

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2008, 22:13

dzieki chlopcy za walke. bylem dumny jak patrzylem na javiera i wracajacego sie ibre. dzieki dzieki dzieki i tak kocham czarno-niebieska strone mediolanu. liverpool byl lepszy na anfield wygral, byl gorszy na meazza wygrywa. dzieki za sprawiedliwosc.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 11 mar 2008, 22:24

Brawo Inter. Dobrze dzisiaj graliśmy.
Wielki kapitan.
Zauważyłem, że nawet Ibra grał dzisiaj zupełnie inaczej, nie było tego charakterystycznego przetrzymywania piłki, tylko szybkie podania do partnerów, wspaniała asysta (bo to powinna być asysta :cry: ) do Cruza. Z Rivasa bedą ludzie.

Co do sędziowania to jednak skandal...i to w dwumeczu takie coś :lol:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2008, 22:36

Pewien smutek jest, ale napewno nie ma rozczarowania, że ktoś ten mecz odpuścił. Nie dane nam było wygrać tego dwumeczu z wielu powodów ...
Kto widział mecz ten przyzna przede wszystkim iż zabrakło wykończenia. Cruz, Ibra pudłowali dzisiaj niemiłosiernie. Rzuty wolne już w ogóle pozostawić lepiej bez komentarza. Ale mimo wszystko brawo za walkę !

Zanetti - widać jak bardzo brakuje mu sukcesu w Lidze Mistrzów. W zaangażowaniu jest mistrzem.

A Vieira ? przyzwoicie jednak przy zmianie mógłby już nie wkurwiać kibiców i opuścić szybciej boisko.

Jutro też jest dzień :P

Forza Inter

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 mar 2008, 22:40

Było tak jak powiedziałem wcześniej. Jak Inter szybko nie strzeli to z biegiem czasu odkrywając się straci bramkę i przegra.
Gratulacje za walkę.

LM nie dla was ;)

TS borys IFC
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 74

Post Wyświetl pojedynczy post autor: TS borys IFC » 11 mar 2008, 22:41

w ogole czemu kibice gwizdali? chlopaki walczyli trzeba to docenic. nie wyszlo ok ale zeby gwizdac? tak sie nie robi przy odrobinie szczescia kazdy z nich chcialby zrobic pale (sorki za ten tekst) kazdem z naszyh a tak to gwizdy. bez sensu. zaden z nasyzch nie odpuscil pokazali ze chca a to jest najwazniejsze. jestem dumny z bycia interista. dzieki chlopcy jeszcze raz
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 22:42 przez TS borys IFC, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 11 mar 2008, 22:41

Vieira schodzil jakby bylo przynajmniej 5:1 dla Interu :lol:

To co wielu przewidywalo juz po pierwszym spotkaniu.Pool nie dal sobie wydrzec tego awansu.Malo tego strzelil gola i pokonal Inter na San Siro.Na pewno sa powaznym kandydatem do koncowego tryumfu.

A Inter?Coz moze za rok.Ze scudetto powtarzanie tych slow w koncu sie oplacilo.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 11 mar 2008, 22:43

Łukasz_ pisze:Jak Inter szybko nie strzeli to z biegiem czasu odkrywając się straci bramkę i przegra.

Ciężko powiedzieć aby Inter się odkrył. Norweg podciął skrzydła a Liverpool jest zbyt doświadczoną drużyną aby nie wykorzystać momentu.

Edit

komentarze http://www.pilka.pl/?mid=1&show=82751
"lolujmy Inter" <lol2>
lol
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 22:47 przez Sero, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 mar 2008, 22:43

LM nie dla was
:lol:

2 angielskie ekipy zdobyły 2 razy San Siro w tydzień :o

Troche szczęscia zabrakło, przy wykańczaniu akcji, no i ogólnie, bo ta kartka z dupy była IMO.
Liverpool wcale lepszy nie był, no ale po kartce już było wiadomo, ze awansują. W sumie to powinni wiecej tych goli nastrzelać, ale postanowili pograć w dziada. Arsenal dobiłby rywala :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 mar 2008, 22:44

No cóż, byłem przygotowany na dopadnięcie, ale szkoda, że o losach tego dwumeczu zadecydowali sędziowie. Torres załatwił obie czerwone. Jednak powinien skupić się na rozwijaniu umiejętności piłkarskich a nie teatralnych.

11 na 11 graliśmy dobrze, powinniśmy strzelić bramkę, albo dwie. Po czerwonej kartce jasne stało się, że awansu nie będzie. Mimo to jeszcze raz rzuciliśmy się do ataku. Niestety kolejna głupia stara, kontra Liverpoolu i mecz się skończył.

Awatar użytkownika
'Del Piero'
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 'Del Piero' » 11 mar 2008, 22:48

Jako fan włoskiej piłki, w europejskich pucharach kibicuję wszystkim drużynom z półwyspu Apenińskiego. Przed meczem nie wierzyłem w to, iż Inter odrobi straty. Pierwsza połowa zrodziła we mnie jakieś nadzieje. Niestety, szybko zszedłem na ziemię.

Wilmore pisze:Dwie głupie czerwone kartki,
Szkoda... IMO sędziowie nie powinni ich pokazywać.
Wilmore pisze:kretyńskie ustawienie Manciniego,
chciałbym (o ile jestem godzien) abyś rozwinął to trochę.
Wilmore pisze:kiepskie przygotowanie piłkarzy do meczu.
Tutaj, również prosiłbym o wyjaśnienie. Bardzo mi na tym zależy, gdyż jesteś wybitnym znawcą. Znasz się lepiej od Ancelottiego, Manciniego... od Lippiego pewnie też. A rację masz zawszę, nawet gdy jej nie masz.

Z góry dziękuję.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 mar 2008, 22:50

'Del Piero' pisze: Szkoda... IMO sędziowie nie powinni ich pokazywać.
Fakt, we Włoszech jakoś kibice Interu się tym przejmować nie muszą :wink:
'Del Piero' pisze: chciałbym (o ile jestem godzien) abyś rozwinął to trochę.
Trzech DP w sytuacji, gdy zespół musi strzelić gola - :) Rozumiałbym, gdyby Figo czy Jimenez byli kontuzjowani. Dziwi mnie to trzymanie się Manciniego tego ustawienia, skoro nie przynosi efektów nigdzie, poza Serie A.
'Del Piero' pisze:A rację masz zawszę, nawet gdy jej nie masz.
Nie. Rację mam wtedy, gdy dyskutuję z takimi jak Ty.
'Del Piero' pisze: dziękuję.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 11 mar 2008, 22:52

IMO wyolbrzymiacie z tym skandalem. Nie musiał pokazać żółtej ale mógł to zrobić. Pewnie wielu sędziów nie pokazałoby w tej sytuacji czerwieni, by nie psuć widowiska ale sędzia podjął taką decyzję. Zwalanie wszystkiego na sędziego, to lekka przesada. i hipokryzja :P Inna sprawa, że Stankowic za ten faul od tyłu też mógł wylecieć...

Cóż, jak się marnuje takie sytuacje jak Cruz czy Zlatan, to można mieć pretensje tylko do siebie. Inter przegrywa dziś na własne życzenie. Zlatan dziś dobry mecz ale powinien był chociaż jedną okazje wykorzystać. Przy tej drugiej, to chyba nawyk z Juve, pare metrów nad bramką :P Zdziwiła mnie postawa Interu w II części II połowy. Po stracie gola nawet już nie podjęli walki. Fakt, że grali w 10 i trza było strzelić 4 gole, to jednak wypadało bardziej próbować, a nie stać na własnej połowie, kiedy obrońcy Liverpoolu spokojnie rozgrywali piłke. Kibice Interu zasłużyli przynajmniej na jedną bramkę. Ale do tego momentu Inter walczył i za to brawa, zabrakło szczęścia ale trzeba też przyznać, że Liverpool dziś zagrał dokładnie tak jak chciał. Taktycznie niemal perfekcyjnie. Mancio niepotrzebnie zdjął Zlatana ale lubi podejmować dziwne decyzje. Nie chcę już się pastwić nad Interem ale co sezon ten sam scenariusz. Żal mi kibiców Interu w tym kontekście. Zanetti walczak niesamowity ale dziś miał za mało wsparcia kolegów. Inter nie zagrał na 100% a szkoda, bo już tylko 1 przedstawiciel Calcio w LM... No cóż, teraz kibicujemy Romie :)
No cóż, byłem przygotowany na dopadnięcie, ale szkoda, że o losach tego dwumeczu zadecydowali sędziowie.
Nie sądzisz Zico, że bardziej zadecydowali Wasi napastnicy?? Okazje były i to wyśmienite. Inter powinien strzelać bramki, tego sędzia im nie zakazał :> Podziękujcie Cruzowi i Zlatanowi.

PS Figo odmówił wejścia na boisko?? :roll:

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 mar 2008, 22:54

'Del Piero' pisze: chciałbym (o ile jestem godzien) abyś rozwinął to trochę.
Zerknij na ustawienie pomocy w meczu na wyjeździe. Wyglądało jakby Inter tam jechał z zalicza dwóch bramek i miał zamiar się bronić.
Tyle moim zdaniem. Dziś wystawiony skład też był błędny, zaufanie piłkarzom, którzy ostatnio zawodzą.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”