3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz] - Strona 12

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Remik
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: 3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz]

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Remik » 25 sie 2008, 18:39

Co prawda hiszpańskiego nie znam kompletnie, więc nie wiem czy to na pewno ten news, ale wydaje mi się że tak, więc jednak chyba nie masz racji Mistyk.

http://www.elmundodeportivo.es/web/gen/ ... 55449.html

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sie 2008, 0:29

tylko co ma wspolnego to co napisalo MD z tym? http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... leid=18886

niewiele

ps - piwus widze kolejny raz postanowil sie napinac bez konmpletnego sensu. btw - polecam poczytac grozby kibicow wisly pisane gdzie sie tylko da. ciekawym kiedy w polsce bedzie w koncu normalnie?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 sie 2008, 0:48

rkoeman pisze:ps - piwus widze kolejny raz postanowil sie napinac bez konmpletnego sensu. btw - polecam poczytac grozby kibicow wisly pisane gdzie sie tylko da.
W komentarzach na onecie czy pod kompilacją o Messim na jutjubie. Strach wychodzić z domu :>.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sie 2008, 13:22

z forum kibicow wisly:
Dzisiaj, 12:34
Niech nikomu, kto będzie zasiadał na sektorach Wisły nawet nie
śni się zakładać jakichkolwiek barw Barcelony. Będą one kasowane
a właściciele gonieni i "wypraszani" ze stadionu.
Amen.

brawo! kibicujmy polskim zespolom! wzniesmy sie na ten poziom mentalny rodem spod budki z piwem :jupi:

btw - tak piwusku. z kompilacji o messim bo barcelonie kibicuja same dzieci neostrady. na szczescie sa tacy ludzie jak ty! ktorzy ratuja honor polskiego kibicia

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 sie 2008, 14:21

rkoeman pisze:z forum kibicow wisly:
Dzisiaj, 12:34
Niech nikomu, kto będzie zasiadał na sektorach Wisły nawet nie
śni się zakładać jakichkolwiek barw Barcelony. Będą one kasowane
a właściciele gonieni i "wypraszani" ze stadionu.
Amen.

brawo! kibicujmy polskim zespolom! wzniesmy sie na ten poziom mentalny rodem spod budki z piwem :jupi:

btw - tak piwusku. z kompilacji o messim bo barcelonie kibicuja same dzieci neostrady. na szczescie sa tacy ludzie jak ty! ktorzy ratuja honor polskiego kibicia
Aha, czyli jak na forum Wisły ktoś pokaże, że nie ma mózgu to oznacza że wszyscy kibice Wisły tego mózgu nie mają, a jak jakiś kibic Barcelony pokaże że nie ma mózgu to oznacza że Barcelonie kibicują nie tylko dzieci które mają mokro w gaciach widząc jak Messi robi ruletę na jutjubie. Tok rozumowania prawdziwego tumana. Przypomnę że Ci z boixos nois też uważają się za kibiców Barcelony. :roll:

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 sie 2008, 14:32

Barcelona nie gra tego meczu u siebie, tylko na wyjeździe, dlatego ciężko, by ludzie paradowali w barwach rywali po sektorach gospodarzy. Niektórym wydawało się inaczej, więc nie dziwię się takiej ostrej odpowiedzi. To chyba dobrze, że parę osób zostało uświadomionych, bo przynajmniej unikną nieprzyjemności na stadionie. Ale dobrze wiedzieć, że polscy fani Barcelony mają tak wysokie, hiszpańskie standardy oglądania meczu w barwach wśród gospodarzy na stadionie. Ostatnia ostoja dziecięcej naiwności na tym wrednym świecie :).

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sie 2008, 14:52

to dlaczego w barcelonie czyli normalnym miescie mozna chodzic sobie w koszulce dowolnej druzyny i jakos nikt nikogo nie zaczepia? a polskie ciucmoki musza uskuteczniac napinke mimo ze graja z klubem ktory jest od nich lepszy o lata swietlne?

dlaczego obrazaja jakas mala dziewczynke ktora moze pojsc na mecz barcelony pierwszy raz w zyciu razem ze swoim ojcem? nie moga sobie poradzic z tym ze barcelona to nie ruch radzionkow?

jestem (choc ciezko mi to przychodzi) w stanie zrozumiec ze komus przeszkadza koszulka legii czy innej craxy. ale barcelony? przeciez to zaden wrog wisly. a jedynie druzyna ktora ponownie niemilosiernie ich ogra.

co zlego w tym ze ktos mialby przyjsc w koszulce barcelony do sektora wisly? trzeba go straszyc bo klub nie umie sobie poradzic z polglowkami? jakos na legii nikt nigdy sie nie napinal na ludzi w koszulkach barcelony. no ale wszak krakow to intelektualna stolica polski. zapomnialem...

takiej zenady jak na forach kibicow wisly przed ta edycja ligi mistrzow jeszcze nie czytalem - najpierw obrazanie beitara, pozniej podjarka jak ograja barcelone, pozniej 'ale pokazalismy im jak sie kibicuja' az do jawnych pogrozek pisanych w necie. na szczescie poglowki zapominaja ze w necie nikt nie jest anonimowy i jezeli komus przyjdzie do glowy zabrac komus koszulke badz cos mu zrobic prokuratura sie tym zajmie

koniec buractwa na stadionie. przyjezdza do Was wielki klub i powinniscie sie cieszyc ze mozecie sie czegos nauczyc a nie straszyc dzieciaki w koszulkach barcelony. bo gwarantuje ze te wiekie netowe kozaczki do mnie nawet nie podejda mimo ze bede w koszulce barcelony. chyba ze zbiora sie w 10 osob i wtedy beda odwazni na maksa

takie polskie myslenie. zero kultury, radosci z ogladania pilki. i jeszcze straszenie innych. ludzi ktorzy sie tego nie boja. oczywiscie juz zaczely sie jazdy na polska penye i podejrzewam ze zacznie sie zaczepianie co mlodszych jej czlonkow. zeby pokazac tym ktorzy nie sa prawdziwymi polakami (ciekawe czy ci sami wislacy kibicowali legii w pucharze uefa ostatnio? pewnie nie. bo legii nie mozna kibicowac. ale jak ktos nie kibicuje wisle to juz wrog polski numer 1) kto rzadzi w miescie krakow

zal mi sie robi ze jestem z polski choc kocham swoj kraj i nie chcialbym mieszkac gdzie indziej. ciekawi mnie tylko ilu przyjezdnym cos sie stanie bo kilku pijanych dresikow uzna ze to bedzie fajna akcja? bedzie mozna o tym napisac na forum i dolozyc sobie 2 punkty do ligi chuliganow...

najgorsze ze moderator tego forum nie widzi w tym nic zlego a sam rozdaje wp na lewo i prawo. choc na dobra sprawe sam sobie powinien dac kare za poglady jakie powiela

mam tylko nadzieje ze ci dzielni kibice z krakowa nie zrobia krzywdy jakiemus malolatowi czy dziecku i jezeli koniecznie musza sie ponapinac zrobia to do kogos doroslego i duzego. i zrobia to normnalnie a nie z przewaga 1 do 10.

btw - boixos nois nie maja wstepu na stadion camp nou. to do postu brylancika wiec argument chybiony. jak widac mozna pozbyc sie buractwa ze stadionu?
Wczoraj, 16:49
Prośba: NIECH NIKT NIE ZAKŁADA PEDALSKICH BARW BARCELONY,
jesteśmy ABG, nie jakieś przydupasy leszczy z Hiszpanii.
Lansiarze w barwach Barcy mogą tylko źle skończyć.
Proszę to wyraźnie zaakcentować w 1. poście.
Nie pozwólmy obrażać Wiślackich barw poprzez noszenie takich
szmat na naszych sektorach.
brawo :jupi: :jupi: :jupi:

co jest abg? cos takiego jak agd tylko lepiej?

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 sie 2008, 15:05

rkoeman pisze:btw - boixos nois nie maja wstepu na stadion camp nou. to do postu brylancika wiec argument chybiony. jak widac mozna pozbyc sie buractwa ze stadionu?
Co z tego że nie mają wstępu. To znaczy że już nie są kibicami Barcelony? Powiem więcej, są współ właścicielami tego klubu :lol:

Najciekawsze jest to że już od paru dni w Krakowie można spotkać ludzi w koszulkach Barcelony (bardzo dużo z nich to również kibice Wisły). Wczoraj na treningu i przed Sheratonem ich było bardzo dużo, a puki co ich nikt nie bije. Szykuje się widać jakaś zorganizowana akcja wieczorem. Tak z ciekawości, byłeś kiedyś na stadionie Wisły czy całą swoją wiedzę czerpiersz z internetu? I czy odważyłeś się jednak przyjechać na mecz czy potencjalny nóż w brzuchu Cię wystarczająco zniechęcił? Jeżeli nie straszne Ci noże to na który wybierasz się sektor?

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sie 2008, 15:17

nie sa. odebrano im prawa do penii i powoli odbieraja im karty socio. juz wielu stracilo swoje przywileje

bylem na stadionie wisly. chocby na meczu realu z wisla. kibicowalem realowi. ale ze mnie zly polak :(

jako socio wybieram sie na sektor gosci. boje sie tylko ze cos moze sie stac jakiemus dzieciakowi ktorego marzeniem jest zobaczenie meczu swojej ulubionej druzyny. a jakis sportowiec nie wytrzyma cisnienia.

chyba zapomniales ze nie gadasz z dzieckiem brylancik :] bylem na wielu meczach naszej wspanialej ligi polskiej jak i na meczach polskiej reprezentacji. wiec doskonale wiem jakie realia panuja w polsce. dlatego apeluje - jezeli komus cos sie stanie i straci np koszulke by sie do mnie odezwal. ip kilku osob mam zabezpieczone. i beda pierwsi w kolejnosci do sprawdzenia przez policje - pogrozki sa w polsce karalne. szczegolnie takie

btw - dlaczego gdy legia grala z barcelona nikt sie nie napinal i nikt nikogo nie ganial za koszulki klubu w katalonii? ciekawi mnie to. nawet nikt nikomu nie grozil

wiesz ze w krakowie jest wielu ludzi z katalonii i moga niechcecy wejsc na zly sektor i miec problemy? mimo ze nikomu nie zawinili. chca zobaczyc dobry mecz - najlepszej polskiej druzyny z barcelona. co w tym zlego?

to powod zeby im grozic i obrazac?

ps - ja wiem ze wiekszosc kibicow to normalni ludzie. ktorzy nie robia nic zlego. wielu znam i mam z nimi kontakt. z kilkoma napije sie po meczu piwa. niestety za zenujace rzeczy odpowiada zawsze mniejszosc ludzi przy biernej postawie pozostalych. szkoda. szkoda ze niektorzy koniecznie chca popsuc pilkarskie swieto i mozliwosc obejrzenia niezlej druzyny z niezlej ligi

w imie czego to wszystko? chorego pojecia patriotyzmu?

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 sie 2008, 15:25

Naprodukowałeś się, ale większość z tego co napisałeś to wyłącznie projekcja rzeczywistości. Zastanawiam się, jak mieszkając w Polsce można być tak oderwanym, a opinie wyrabiać sobie wyłącznie na podstawie internetu bez żadnego oparcia w faktach - ot po komentarzu na forum, czy co sobie sam wymyślisz. Stec pomówień.
rkoeman pisze:to dlaczego w barcelonie czyli normalnym miescie mozna chodzic sobie w koszulce dowolnej druzyny i jakos nikt nikogo nie zaczepia?
Bzdura, absurd. Zapytaj Mentora czy nie da się chodzić w koszulce Barcelony.
rkoeman pisze:dlaczego obrazaja jakas mala dziewczynke ktora moze pojsc na mecz barcelony pierwszy raz w zyciu razem ze swoim ojcem?
Mam nadzieję, ze masz udokumentowane to zdjęciami, filmem, świadkami jak kibic Wisły obraża dziewczynkę. Nie masz, bo przeczytałeś czyjś komentarz na gazeta.pl, w którym ktoś nazwał dziewczynkę głupią :lol2:. Już wiesz co i jak w tym Krakowie - skandaliczne kibolstwo.
rkoeman pisze:jestem (choc ciezko mi to przychodzi) w stanie zrozumiec ze komus przeszkadza koszulka legii czy innej craxy. ale barcelony?
Jesteś wyrozumiały, ale podstawowe prawa logiki - na sektorach gospodarzy są gospodarze, nie goście.
rkoeman pisze:co zlego w tym ze ktos mialby przyjsc w koszulce barcelony do sektora wisly? trzeba go straszyc bo klub nie umie sobie poradzic z polglowkami?
I tylko gdzieś w tle kołacze się pytanie: kto byłby półgłówkiem przychodząc na młyn Wisły w koszulce innego klubu?
rkoeman pisze:takiej zenady jak na forach kibicow wisly przed ta edycja ligi mistrzow jeszcze nie czytalem - najpierw obrazanie beitara, pozniej podjarka jak ograja barcelone, pozniej 'ale pokazalismy im jak sie kibicuja' az do jawnych pogrozek pisanych w necie.
Projekcja - Beitar nie był obrażany, wręcz przeciwnie - napominano, by nie było żadnych tekstów anty, bo UEFA jest przewrażliwiona na punkcie mniejszości. Pokonaniem Barcelony nikt się nie jarał, większość z was - polskich kibiców Barcelony - miała to utwardzone w głowie jeszcze zanim przeczytało jakiekolwiek opinie. Jak przecyztało, to wy i tak swoje.
rkoeman pisze:]na szczescie poglowki zapominaja ze w necie nikt nie jest anonimowy i jezeli komus przyjdzie do glowy zabrac komus koszulke badz cos mu zrobic prokuratura sie tym zajmie
Na pewno mieszkasz w Polsce...
rkoeman pisze:mam tylko nadzieje ze ci dzielni kibice z krakowa nie zrobia krzywdy jakiemus malolatowi czy dziecku i jezeli koniecznie musza sie ponapinac zrobia to do kogos doroslego i duzego. i zrobia to normnalnie a nie z przewaga 1 do 10.
...czy też jesteś przedstawicielem innej cywilizacji, nie mającej pojęcia o życiu w tym kraju? Czy też Kraków leży w innej strefie geograficznej gdzieś między Afganistanem, Gruzją, Irakiem i Miastem Boga :lol2:?
rkoeman pisze: jako socio wybieram sie na sektor gosci. [...] gwarantuje ze te wiekie netowe kozaczki do mnie nawet nie podejda mimo ze bede w koszulce barcelony.
Szacunek. Na sektorze Barcelony to może do ciebie podejść pan policjant w kasku, tarczą i z gazem jak zaczniecie wyrywać krzesełka :lol:. " I kurna stoimy sobie w 200 osób, fetujemy Valdeza, między nami a wiślakami zasieki, pleksi, sektor buforowy, przed nami kordon ochrony, sytuacja napięta jak skóra Szymborskiej i nie uwierzysz... żaden kozaczek nie podbił :lol:.
rkoeman pisze:koniec buractwa [...] przyjezdza do Was wielki klub i powinniscie sie cieszyc ze mozecie sie czegos nauczyc [...] wszak krakow to intelektualna stolica polski. zapomnialem.. [...] polskie ciucmoki musza uskuteczniac napinke mimo ze graja z klubem ktory jest od nich lepszy o lata swietlne? [...]
:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 sie 2008, 15:40

jak zwykle nie napisales nic z sensem

wytlumacz mi - po co mam siedziec w innym sektorze skoro wole ogladac mecz razem z kibciami barcelony a nie osobnikami ktorzy beda obraza moj klub?

wiem jednak ze wiele osob ma bilety na inne sektory i pewnie beda mieli z tego powodu problemy. tak jak pewne problemy mieli juz dzisiaj ludzie z polskiej penii

co z tego ze ktos wejdzie do sektora kibicow wisly w koszulce barcelony? obraza kogos? robi komus krzywde?

ps- zdziwisz sie zdrowo jezeli kogos z moich znajomych spotka cos niemilego (nie mowie o sobie bo jestem duzy i sam potrafie o siebie zadbac) - bo pisane wprost pogrozki przez kibicow ktorzy maja byc dzisiaj na stadionie to rzecz karalna i niezgodna z prawem. trzeba tylko wiedziec jak i gdzie to zglosic.

ps2 - pogodz sie w koncu z tym ze nie kazdy polak musi kibicowac kazdej polskiej druzynie. i nie jest to powod do obrazania go

ps3 - chodzilem po krakowie nie raz w koszulce barcelony. bylem w niej podczas poprzedniej wizyty barcelony w grodzie kraka (wtedy tez nie bylo takiej napinki jak teraz) tyle ze teraz niektorzy groza wprost. bez zadnego powodu. no moze poza tym ze nie poradzili sobie z tym ze ich druzyna trafila najgorzej jak mogla.

az tak ciezko przyjsc na mecz wylacznie po to by cieszyc sie pilka nozna? przeciez dwumecz juz rozstrzygniety. byl rozstrzygniety juz po wyniku losowania. po co grozby, napinki, obrazanie? nie rozumiem tego. szczegolnie ze w warszawie nikt nie mial problemu z ludzmi w koszulkach barcelony na zylecie. Wy jestscie inni?

a teraz zegnam bo spadam na pociag. mam nadzieje ze jak odpowiesz to bedzie to w koncu z sensem

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 26 sie 2008, 15:49

rkoeman pisze:bylem na stadionie wisly. chocby na meczu realu z wisla. kibicowalem realowi. ale ze mnie zly polak
Jednak żyjesz? Widziałeś żeby komuś w koszulce Realu stało się coś złego? Ja wspominam tylko i wyłącznie trochę piknikową atmosferę bo podobnie jak pewnie i dzisiaj będzie duży procent osób którzy na meczu są po raz pierwszy. Będzie można spotkać wielu panów w garniturach którzy dostali bilet od sponsorów.
rkoeman pisze:jako socio wybieram sie na sektor gosci. boje sie tylko ze cos moze sie stac jakiemus dzieciakowi ktorego marzeniem jest zobaczenie meczu swojej ulubionej druzyny. a jakis sportowiec nie wytrzyma cisnienia.
To będziemy na tej samej trybunie. Tylko że ja będę za siatką :]
rkoeman pisze:btw - dlaczego gdy legia grala z barcelona nikt sie nie napinal i nikt nikogo nie ganial za koszulki klubu w katalonii? ciekawi mnie to. nawet nikt nikomu nie grozil
Neostrada, misiu. Neostrada.
rkoeman pisze: wiesz ze w krakowie jest wielu ludzi z katalonii i moga niechcecy wejsc na zly sektor i miec problemy? mimo ze nikomu nie zawinili. chca zobaczyc dobry mecz - najlepszej polskiej druzyny z barcelona. co w tym zlego?
Skoro byłeś na stadione Wisły to powienieś wiedzieć że nie ma takiej opcji jak pomylenie sektorów. Po prostu na inny nie wejdziesz :) Myślisz że to wygląda jak bilet do kina że każdy wchodzi gdzie chce i nie ma żadnych zabezpieczeń? Proszę cie.
rkoeman pisze:ja wiem ze wiekszosc kibicow to normalni ludzie. ktorzy nie robia nic zlego. wielu znam i mam z nimi kontakt. z kilkoma napije sie po meczu piwa. niestety za zenujace rzeczy odpowiada zawsze mniejszosc ludzi przy biernej postawie pozostalych. szkoda. szkoda ze niektorzy koniecznie chca popsuc pilkarskie swieto i mozliwosc obejrzenia niezlej druzyny z niezlej ligi

Nie zarzucaj nikomu że chce popsuć piłkarskie święto na podstawie tego co przeczytałeś w internecie. Mecz się skończy to pogadamy. Póki co atmosfera jest chyba całkiem niezła o czym może świadczyć połówka Wyborowej jaką wczoraj z dziewczyną wygraliśmy w bilarda z kibicami z Barcelony. :P

Awatar użytkownika
Berele Lewartow
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 689

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berele Lewartow » 26 sie 2008, 16:19

Ej, a wiecie za kim jest rkoemna, za Legia czy Polonia :D ? Bo rożne sa opnie :)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 26 sie 2008, 16:29

W przerwie między napinkami zobaczcie sobie te filmiki:
http://wislakrakow.com/www/showarticle. ... 8904&pp=10

Miazga! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 sie 2008, 19:57

Składy

Wisła:
Pawełek, Baszczyński, Singlar, Cleber, Piotr Brożek, Jirsak, Diaz, Łobodziński, Boguski, Zieńczuk, Paweł Brożek.

Barca:
Valdes, Alves, Puyol, Pique, Abidal, Toure, Xavi, Keita, Iniesta, Henry, Eto'o.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”