Totnik_ASR pisze:Arsenal szkoli mlodiez ?
http://www.swiatpilki.com/viewtopic.php ... ll#p422016
może nie prezentują się jak wychowankowie Barcy, ale jednak są.
W tym sezonie Wilshere się pojawił.
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2009, 14:24
Totnik_ASR pisze:Arsenal szkoli mlodiez ?
fieldy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 mar 2009, 14:26
Totnik_ASR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2009, 14:28
Newcastle też zdaje się, jak nie to inny klub. Real jest dla mnie śmiesznym klubem ale to już pisałem (Roma nie jest perfekcyjna i daleko jej do tego ale nie jest jak w Realu). Poza tym pisaliśmy o klubach włoskich i angielskich. I ja odniosłem się do rzekomo świetnego zarządzania klubami angielskimi a tymi piszesz o Valencii i reszcie z długami. Kamilu nie idźmy tą drogą!Kamil232 pisze:Jeden przykład klubu, zresztą co to za znaczenie jakie ma długi?Real jaki ma dług? Trzeba sprzedawać boiska żeby się odkuć. A Valencia jaki ma długi? Nie płacą piłkarzom od kilku miechów. I co Cie tak kłuje to w oczy, że sprzedają? Jak sąsiad sprzedaje samochód to też mu to wyrzucasz, że nie jest do tego przywiązany? Jest chętny to sprzedaje. Wolny rynek. Socjalizm upadł, podejrzewam, że wiekszość tutaj na pytanie w sondzie czy w jakiejś innej sytuacji opowiada sie za wolnym rynkiem/liberalizmem etc., a nagle wszyscy chcą wprowadzać jakieś ograniczenia, limity. Cóż za ironia
Yukasz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 mar 2009, 14:36
Totnik_ASR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2009, 14:43
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2009, 14:45
Tak, pewnie. Prowokowali to nalezy ich pobić, a jak to nie pomoże to zadźgać. Gdyby zawsze tak opowiadano na prowokacje przyjezdnych, to nie byłoby meczu bez rozlewu krwi.Co do incydetnu juz wszytsko napisalem, chcialbym tez poznac opinie z wloch, z MU tez biedni angole zostali napadnieci a pozniej sie okazalo ze prowokowali.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 12 mar 2009, 14:50
KajoFC
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 12 mar 2009, 14:51
Nie orientujesz się. Valencia nie ma żadnych długów względem piłkarzy, a banku bodajże. Cały fant polega na tym, że wybudowano Nuevo Mestalla za kredyty pozaciągane z banku, które miały być spłacane po sprzedaży Estadio Mestalla, o tyle nie stadionu, a gruntów, na których miało powstać osiedle. A, że mamy kryzys finansowy to miasto wycofało się i z tego wszystkie problemy. I Kamil232 nie rozsiewaj kłamstw jeżeli nie jesteś na 100% czegoś pewien. Pensje są płacone w terminachKamil232 pisze:Jeden przykład klubu, zresztą co to za znaczenie jakie ma długi?Real jaki ma dług? Trzeba sprzedawać boiska żeby się odkuć. A Valencia jaki ma długi?
Lisek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 12 mar 2009, 14:56
Logan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 12 mar 2009, 15:09
Nie wiem co robili, nie wiem co robia Anglicy ze zawsze sie tak konczy, z innymi kibicami nie ma tyhc problemow, moze mi ktos wytlumaczy dlaczego ?Tak, pewnie. Prowokowali to nalezy ich pobić, a jak to nie pomoże to zadźgać. Gdyby zawsze tak opowiadano na prowokacje przyjezdnych, to nie byłoby meczu bez rozlewu krwi.
Totnik_ASR
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2009, 15:21
Ale jakie to ma znacznie, ze to obcy kapitał? Jesteś faszysta/nazista?Jedni się na to godzą a inni nieChodzi mi tylko o to że nie prawdą jest że tylko na Anglików są chętni kupcy i co nie da się ukryć (bo chyba nie da? Kamilu?) obcy kapitał walnie przyczynia się do tego że na dziś PL deklasuje resztę świata. Bez niego taka przewaga jaka jest dzisiaj na pewno nie miałaby miejsca o ile w ogóle by była. A że tamtejsza liga jest najznakomitszym kąskiem nie zmienia chyba faktu że w dużej mierze kasa płynie od Arabów czy z USA.
Jeśli popełniełm gafę to wybacz. Tak mówił Orłowski w C+, więc powtórzyłem za nim.Nie orientujesz się. Valencia nie ma żadnych długów względem piłkarzy, a banku bodajże. Cały fant polega na tym, że wybudowano Nuevo Mestalla za kredyty pozaciągane z banku, które miały być spłacane po sprzedaży Estadio Mestalla, o tyle nie stadionu, a gruntów, na których miało powstać osiedle. A, że mamy kryzys finansowy to miasto wycofało się i z tego wszystkie problemy. I Kamil232 nie rozsiewaj kłamstw jeżeli nie jesteś na 100% czegoś pewien. Pensje są płacone w terminach
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2009, 15:34
To jak w lecie Ferguson będzie robił transfery to mu powiesz 'Eee Panie kolego Alex! Za tego to ja dziękuję'. Poza tym lepszych nie mieliśmyred85 pisze:Ale za Petrucciego i tak dziękujemy![]()
O czym ty do mnie mówisz? A skoro nie widzisz różnicy to po co mam wiecznie nabijać? Pewnie że nie będę o! A Ty powiedz to kibicom MU, z Rzymu czy innych miast którzy protestowali przed przyjściem zagranicznego właściciela. Ktoś woli Araba co nigdy piłki na oczy nie widział, Ruska czy Amerykańca a ja kogoś kto ma w sercu klub i nie chce go wydoić lub się nim tylko pobawić. Wolna droga. Jestem tolerancyjnyKamil232 pisze:Ale jakie to ma znacznie, ze to obcy kapitał? Jesteś faszysta/nazista?
Yukasz
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 12 mar 2009, 15:38
Szczerze mówiąc nie rozumiem tego fragmentu. Petrucci to świetny młody zawodnik, jeden z lepiej rokujących zawodników U-18, który w tym sezonie wywalczył sobie miejsce w rezerwach.To jak w lecie Ferguson będzie robił transfery to mu powiesz 'Eee Panie kolego Alex! Za tego to ja dziękuję'. Poza tym lepszych nie mieliśmy
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 mar 2009, 15:50
Ten Rusek który chciał wydoić Chelsea doprowadził ich do największych sukcesów w historii. Nikt nie będzie srał do własnego gniazda, po to kupuje klub by na nim zarobić, a żeby zarobić muszą być sukcesy. Ok kibicom się to może nie podobać, ale jak słyszę argument, że PL jest dlatego najlepsza bo pomógł im obcy kapitał to się pytam jakie to ma znaczenie? Jest najlepsza i już. Nikt przecież nie wytyka United, że są najlepsi bo pomaga im obcy kapitał na ławce trenerskiej. Są Mistrzami świata i tylko to się liczy.O czym ty do mnie mówisz? A skoro nie widzisz różnicy to po co mam wiecznie nabijać? Pewnie że nie będę o! A Ty powiedz to kibicom MU, z Rzymu czy innych miast którzy protestowali przed przyjściem zagranicznego właściciela. Ktoś woli Araba co nigdy piłki na oczy nie widział, Ruska czy Amerykańca a ja kogoś kto ma w sercu klub i nie chce go wydoić lub się nim tylko pobawić. Wolna droga.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 12 mar 2009, 15:57
Zrozumiałem że go nie chcesz, widać źle. Nie wiem jak się u was spisuje. Widać dobrze.red85 pisze:Szczerze mówiąc nie rozumiem tego fragmentu.
Nie ma ale pomógłKamil232 pisze:Ok kibicom się to może nie podobać, ale jak słyszę argument, że PL jest dlatego najlepsza bo pomógł im obcy kapitał to się pytam jakie to ma znaczenie? Jest najlepsza i już. Nikt przecież nie wytyka United, że są najlepsi bo pomaga im obcy kapitał na ławce trenerskiej. Są Mistrzami świata i tylko to się liczy.
Yukasz
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio