FC Barcelona - FC Liverpool (21.02.2007) - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Jakim rezultatem zakończy się konfrontacja na Camp Nou?

Barcelona wygra
22
42%
Padnie remis
10
19%
Zwycięży Liverpool
21
40%
Awatar użytkownika
jachu
Junior
Junior
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jachu » 24 lut 2007, 12:02

Co racja to racja. Jak widać fani Barcy nie grzeszą kulturą. Może za mało meczów oglądam ostatnimi czasy, ale naprawdę mnie to przeraziło i zasmuciło. Niby u nas ciemnogród i buractwo, ale wystarczy spojrzeć na jeden z najbardziej legendarnych stadionów europejskich by dostrzec, że i na zachodzie trafiają się chamy. Na miejscu Stevena po meczu rzuciłbym tym "fanom" Barcelony swoją koszulkę.

Co do samego spotkania to wyraźnie należy zaznaczyć, że mecz zawalił Victor Valdes. Przez pierwszą połowę piłkarze The Reds nie stwarzali większego zagrożenia (może jeszcze poza strzałem Bellamy'ego po rzucie rożnym) i wszystko wydawało się być pod kontrolą. To, co zrobił Valdes przy swojej feralnej interwencji nie przystoi na tym poziomie rozgrywek. Owszem, każdemu może się zdarzyć, ale to on jest, moim zdaniem, najsłabszym ogniwem Barcy w tej chwili. Zresztą z bramkarzami mają problem od czasów Zubizarrety. A wracając do spotkania z Liverpoolem, przy wyniku 1:1 zaczęło się piłkarzom z Katalonii spieszyć i z tego powodu nie szło tak dobrze jak na początku spotkania. Zawodnicy Beniteza z kolei wykorzystali szansę na dobicie przeciwnika grając z pełnym spokojem już przy korzystym dla nich bramkowym remisie. Na Anfield będzie Barcy ciężko, ale nie ma rzeczy niemożliwych. Życzę zwycięstwa lepszemu zespołowi. ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 lut 2007, 13:14

kaczy pisze:Ahhh te dzieci SB . Patrząc na twoj całokształt wnioskuje ze jestes nikim innym jak zwykłą CHORĄGWIĄ! ktora pewnie ze 2 razy sie wpisala na ksiege blaugrana.pl kupila sobie koszulke Ronaldinho na bazarku i teraz chodzi po Obornikach i sie przechwala ze jest "pseudokibicem" Barcy

wez czlowieczku juz nie pisz i sie nie kompromituj

Dementuje, nie posiadam koszulki Barcelony, nie mam wpsiow na blaugrana.pl, na bazary nie chodze. Tak zeby była pewnosc. Fakt koszulke Ronaldinho mam, ale to z czasow kiedy ty jeszcze nie potrafiles właczyc kompa.
Wiec :arrow:
wez czlowieczku juz nie pisz i sie nie kompromituj
Choc nawet, chetnie bym sie dowiedzial czym tak bardzo sie skompromitowałem. Ja osobiscie wiekszych problemow z matematyka nie mam.
jachu pisze: Owszem, każdemu może się zdarzyć, ale to on jest, moim zdaniem, najsłabszym ogniwem Barcy w tej chwili.
A wszystko dlatego :arrow:
jachu pisze:Może za mało meczów oglądam ostatnimi czasy
:P
Oczywsicie, Valdes nie jest obecnie najsłabszym punktem Barcy, sa pozycje gdzie Frank ma wiecej problemow, sa i sami zawodnicy, ktorzy prezentuja sie znacznie gorzej, sporo gorzej od Victora.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 24 lut 2007, 15:02

Jarzinho pisze:Ronaldinho mam, ale to z czasow kiedy ty jeszcze nie potrafiles właczyc kompa.

Syneczku :) może ci przybliże moją krótką historie .
Mam równiez koszulke Ronniego za czasow kiedy byl moim ulubionym pilkarzem (przechodzil wtedy z Gremio do PSG) Jeszcze z przed mundialu 2002 z 4 gwiazdkami na sercu . Oczywiscie potem potoczylo sie jak sie potoczylo i go znienawidzilem .
Moglbym zrobic zdjecie plakatow z psg jakie na scianie posiadam do dzisiaj , i wczesniej wspomnianej koszulki , ale dla mnie jestes człowiekiem za mało ambitnym , i nic by mi to nie dalo gdybym mial ci to udowodnic .

-----edit:

Aha no i moze wypowiedzialbys sie na temat Fair Play i w ogóle tego co sie dzialo na Camp Nou ... "Mas que un Club" ... Phi ! Banda zdemoralizowanych prostaków (mam podstawy żeby tak twierdzic)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 lut 2007, 15:31

kaczy pisze:Aha no i moze wypowiedzialbys sie na temat Fair Play i w ogóle tego co sie dzialo na Camp Nou ... "Mas que un Club" ... Phi ! Banda zdemoralizowanych prostaków (mam podstawy żeby tak twierdzic)

Zobacz a nikt tego nie zauwazyl, przynajmniej liczacy sie. Tylko ty. Gazety jakos o tej sytuacji sie nie rozpisuja, bo przeciez to nowosc, szczegolnie w PD, chyba masz pewnosc co do tego skoro tak piszesz. Sami pilakrze Liverpoolu nic chyba nie wspominali... Ogladasz czasami mecze pilki noznej, w zeszłym tygodniu gorsze sytuacje.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 24 lut 2007, 15:42

Jarzinho pisze:Ogladasz czasami mecze pilki noznej, w zeszłym tygodniu gorsze sytuacje.
Masz moze na mysli gest van Bommela :lol2:?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 24 lut 2007, 15:51

olson pisze:Masz moze na mysli gest van Bommela

Nie. Gest ze strony publicznosci w strone zawodnikow, czyli ćwiartki na boisku, zapaliczniczki, monety itp. van Bommel to inna historia :wink:
jachu pisze:Co racja to racja. Jak widać fani Barcy nie grzeszą kulturą.

Zaciekawiło mnie to stwierdzenie, kogos obrazilem czy jakis inny kibic Barcy, bo nie dostrzegam kolejnych ostrzezen.
jachu pisze:Niby u nas ciemnogród i buractwo
Dzieki, ze mnie uprzedziles, bede omijał Elbląg :P
Z waszych wypowiedzi wynika to, ze to nowosc na stadionach, szkoda tylko, ze dwojka uzytkownaikow to dostrzegła.

Awatar użytkownika
jachu
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jachu » 24 lut 2007, 17:37

Jarzinho pisze:Zaciekawiło mnie to stwierdzenie, kogos obrazilem czy jakis inny kibic Barcy, bo nie dostrzegam kolejnych ostrzezen.
Jeśli nie opluwasz piłkarzy rywali Twojej ulubionej drużyny, nie rzucasz przedmiotami z trybun, krótko mówiąc zachowujesz się przyzwoicie, to Ciebie to stwierdzenie nie dotyczy. Możliwe, że zbyt uogólniłem. Zwracam honor.
Jarzinho pisze:Dzieki, ze mnie uprzedziles, bede omijał Elbląg :P
Pisząc "u nas" nie miałem na myśli mojego miasta, choć przyznam, że i tutaj zjawiska te są obecne. Ale śmiem wątpić, że w Obornikach żyją wyłącznie światli i nieskazitelni dżentelmeni. W szerszym znaczeniu chodziło mi o to, że media trąbią jaki to na polskich stadionach Sajgon porównując to ze stadionami zachodnioeuropejskimi, które rzekomo miałyby być oazami spokoju i wymarzonymi miejscówkami na piknik.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 26 lut 2007, 18:12

widze ze wystarczy kilka dni urlopu a ludzie tacy jak kaczy zaczynaj swoja jazde

nie masz co gadac z dzieciakami jairzinho. frustacje kibicow realu az sie przelewa na wszystkich forach. nie dziwie sie - nigdy nie widzialem ze real gral tak zle

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 28 lut 2007, 9:27

rkoeman
nigdy nie widzialem ze real gral tak zle
ja też nie...brak określenia na to, żeby opisać ich grę z tego sezonu...dno dna ???

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 28 lut 2007, 9:38

chyba tak :) a zeby nie bylo to real ogladam od roku 1990 i nie moge sie nadziwic. jak mozna majac tak genialna druzyne tak wszystko spaprac :shock: :shock: :shock:

jak mozna majac tak dobrych nowych graczy tak glupio nimi grac. mecz z atletico to dla mnie apogeum tego co sie ostatnio dzialo. i nie chodzi o wynik bo i real i barca jak zle by nei graly zawsze gole beda strzelac. chodzi o bezsilnosc i styl. real faulujacy 30 razy w jednym meczu to jakis kosmos

Awatar użytkownika
Mundialito
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mundialito » 28 lut 2007, 17:46

to fakt....co oni teraz klepią, to ludzkie pojęcie przechodzi....był czas kiedy dostawali w plecy i to nie rzadko, choćby w ostatnich sezonach, ale z tą różnicą, że słabe mecze przeplatali ładnymi dla oka, teraz, jak napisałem post wcześniej brak słów....gwałcą piłkę nożną

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2007, 21:33

Mineło troche od pierwszego spotkania i jasno musze stwierdzic, ze porazka dzisiaj boli abrdziej niz ta blisko 2 tygodnie temu. Jak mozna przegrac z tak załosnie grajaca ekipa, nie potrafie zrozumiec. Niestety spodziewam sie obrony Czestochowy ze wzmocnieniem z Westerplatte.
Gra Liverpoolu jest do rozszyfrowania w ciagu kilku minut, ogolnie ich filozfoia gry zmienia sie gdy graja z ekipami pokroju Watford, Shefielld(?), Charlton.
Osobiscie nie potrafie sobie wyobrazic, ze Barcelona nie odrobi strat, ogladajac gre bramkarz+2 środkowych obroncow, trzeba poprostu sie tego spodziewac. :P Mam nadzieje tylko, ze ostatnie spotkania Barcelony to nie był tylko prezent dla kibiców z okazji powrotu Samuela, a sam Kamerunczyk bedzie potrafil przytrzymac pilke i nie dawac wybijac po trybunach Carragherowi czy Aggerowi. Z tak grajaca dryzna bedzie naprawde wstyd odpaść.

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 03 mar 2007, 21:43

Jarzinho pisze:Jak mozna przegrac z tak załosnie grajaca ekipa
Trzeba być jeszcze bardziej żałosną ekipą z tego wynika.
Jarzinho pisze:Gra Liverpoolu jest do rozszyfrowania w ciagu kilku minut
Jakoś Wam to nie pomogło
Jarzinho pisze:ogladajac gre bramkarz+2 środkowych obroncow
Valdesa też się miło ogląda. Ale co masz do Aggera i głównie do Carraghera to nie wiem. Widziałeś dzisiejszy mecz :?: Słaby z niego obrońca :?:
Jarzinho pisze:Z tak grajaca dryzna bedzie naprawde wstyd odpaść.
Wstyd już był 1,5 tygodnia temu.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 mar 2007, 21:54

kapi88 pisze:Wstyd już był 1,5 tygodnia temu.

Liverpool ośmieszył sie w pierwszej połowie finalu CL w Stambule i ktos to pamieta.
kapi88 pisze:Ale co masz do Aggera i głównie do Carraghera to nie wiem. Widziałeś dzisiejszy mecz Słaby z niego obrońca
Czy ci zawodnicy posiadaja choc zalązek techniki, czymaja wmawiane wal po trybunach.
kapi88 pisze:Valdesa też się miło ogląda
To ile jest w dziecinnych bledach(nie obrazajac szkrabów) 4-1 czy wiecej Reina w tym sezonie wbil sobie bramek. :?: :roll:
kapi88 pisze:Jakoś Wam to nie pomogło
No niestety moze sie zawodnicy spodziewali, ze Gerrard jednak mowi prawde...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 03 mar 2007, 22:02

Jarzinho pisze:Liverpool ośmieszył sie w pierwszej połowie finalu CL w Stambule i ktos to pamieta.
Genialne porównanie. Liverpool wygrał tamten mecz, Barcelona nie.
Jarzinho pisze:Czy ci zawodnicy posiadaja choc zalązek techniki, czymaja wmawiane wal po trybunach.
Umieją też podać, poza tym co Ci sie nie podoba w tym, że "walą po trybunach"? Czasem podadzą celnie sobie wyobraź :!: Nie są tak idealnie jak Puyol czy nieomylny Marquez, który podał do Bellamy na Camp Nou, ale radzą sobie.

Nie wiem dlaczego na siłe szukasz słabości w Liverpoolu. Skoro są tak słabi jak piszesz, to nie powinni nawet zremisować na Camp Nou, choćby w '11' się zamknęli we własnym polu karnym. Nie możesz znieść tego, że prowincjonalny klub z Merseyside wygrał z wielką Barceloną :?: Masz kompleksy :?:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”