1/8 finału LM - Liverpool vs Inter - Strona 13

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału?

Livepool
29
54%
Inter
25
46%
Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 mar 2008, 22:56

Zico_FCI pisze:Może i groźne, ale nawet go nie dotknął Evil or Very Mad
To co, sam się przewrócił :?: :o
Zico_FCI pisze:o losach tego dwumeczu zadecydowali sędziowie
Fajnie tylko dziś nie wygraliście nie przez sędziego a przez to :arrow:
myhalek_acm pisze:zeby nie grały w nim takie Sepy jak Zlatan i Cruz to by mogli wygrywac
plus jeszcze choćby strzał w trybuny Ibry tuż przed zejściem. Tam też pewnie sędzia maczał palce.

Najlepsze jest to że jak w Serie A karny jest z dupy to kibice Interu mówią ze wszystko jest ok a jak dziś imo mieliśmy znacznie mniej kontrowersyjne kartki dla Burdisso (nie pamiętam za co dostał pierwszą ale druga jest ok za niebezpieczne wejście) niż w pierwszym meczu to już sędzia jest be bo przegrywacie. A tak w ogóle to obie drużyny zagrały słabo a Liverpool już w ogóle beznadziejnie, jedynie co im wychodziło to obrona bo strat mieli chyba więcej niż Roma w Lizbonie ze Sportingiem a mimo to wygrali.
fieldy pisze:W sumie to powinni wiecej tych goli nastrzelać, ale postanowili pograć w dziada. Arsenal dobiłby rywala Krzywy
A Roma dała by sobie strzelić bramkę abyśmy mieli emocje do końca :lol:
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 23:00 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 mar 2008, 22:56

venomiq pisze:Dziś wystawiony skład też był błędny, zaufanie piłkarzom, którzy ostatnio zawodzą.
Dokładnie. Poza tym, jeśli Inter musiał strzelić gola, to choćby nie wiadomo jak się starali DP na San Siro, to i tak Jimenez i Figo byli zwyczajnie lepsi w grze ofensywnej, nawet prezentując kiepską formę.
Nie wspominając o tym, że gdyby Cruz lub Zlatan raz zachowali się mniej samolubnie, to byłoby ciekawie.
Odczucia mam po tegorocznej LM takie same, jak ostatnio - Inter zasługuje na ćwierćfinał. Mancini nie.

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 11 mar 2008, 22:59

pomylki sedziowskie sie zdarzaja panowie, nie placzcie :lol:

o jak sie ciesze, nie bede walil glupimi tekstami ze kibicuje calcio, jak prawdziwy Juventino trzymalem kciuki za Liverpool.

Edit.
Faktycznie zle sie wyrazilem. Sawyer dokladnie o to mi chodzilo;
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 23:18 przez ossy, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 11 mar 2008, 23:01

ossy pisze:jak prawdziwy Juventino trzymalem kciuki za Liverpool.
Wiem o co Ci chodzi, ale to wyrażenie brzmi tak makabrycznie, że prosiłbym jednak, żebyś trochę to skorygował.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 mar 2008, 23:02

:shock:
pewnie połowa kibiców z Turynu by Cie powiesiła za takie zdanie :]

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 mar 2008, 23:11

Yukasz pisze:Najlepsze jest to że jak w Serie A karny jest z dupy to kibice Interu mówią ze wszystko jest ok

W przeciwieństwie do kibiców pewnego rzymskiego klubu po błędach sędziowskich na niekorzyść Interu nie płaczę, że sędzia był przekupiony. :roll:
maestro pisze:Cóż, jak się marnuje takie sytuacje jak Cruz czy Zlatan, to można mieć pretensje tylko do siebie. Inter przegrywa dziś na własne życzenie
Jak się gra przeciwko angielskiej drużynie przez ponad 100 minut w dziesięciu to trudno myśleć o awansie nawet ze skutecznymi napastnikami. Nie zwalam wszystkiego na sędziego bo powinniśmy strzelić chociaż jedną bramkę w pierwszej połowie i w drugiej sprawa awansu byłaby otwarta. Żal po prostu ponieważ zagraliśmy chyba najlepszy mecz od dwóch miesięcy, ale niestety chyba po raz czarty w tym okresie kończymy w dziesięciu po kontrowersyjnej czerwonej kartce.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 11 mar 2008, 23:14

venomiq pisze:
:shock:
pewnie połowa kibiców z Turynu by Cie powiesiła za takie zdanie :]

Hehe no dokladnie ... prawdziwy Juventino nie trzymal dzis kciukow ze Liverpool ale za porazke Interu, ale trzeba zyc dniem dzisiejszym, a nie historia.

Brawo Liverpool :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 mar 2008, 23:25

maestro pisze:Pewnie wielu sędziów nie pokazałoby w tej sytuacji czerwieni, by nie psuć widowiska ale sędzia podjął taką decyzję.
I to jest najgorsze, albo ktoś zasługuje na kartkę i ją dostaje niezależnie czy widowisko na tym ucierpi albo nie zasługuje i jej nie dostaje. A te żółte dzis obie były słuszne :]
Zico_FCI pisze:W przeciwieństwie do kibiców pewnego rzymskiego klubu po błędach sędziowskich na niekorzyść Interu nie płaczę, że sędzia był przekupiony. Rolling Eyes
Nie wiem co wypisują kibice Lazio. A ja nigdy nie mówiłem że kupujecie sędziów i jestem najdalszy od szukania jakichś teorii spiskowych. A co do mojej wypowiedzi którą zacytowałeś to też nie za bardzo do ciebie pasuje bo z tego co akurat przeczytałem to ty potrafiłeś zauważyć błędy sędziego. A byli tacy co niemal uważali to za normalne.
Zico_FCI pisze:Nie zwalam wszystkiego na sędziego
:arrow:
Zico_FCI pisze:szkoda, że o losach tego dwumeczu zadecydowali sędziowie. Torres załatwił obie czerwone
PS Benayoun też dostał kartkę tylko za próbę uderzenia łokciem a w sumie nikogo nie uderzył :>

Torres :rydzyk:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 11 mar 2008, 23:34

Yukasz pisze: :arrow:
A nie zgodzisz się z tym, że te dwie czerwone kartki (abstrahując nawet od ich słuszności lub nie) były decydującym czynnikiem w tym dwumeczu?
Yukasz pisze:Nie wiem co wypisują kibice Lazio. A ja nigdy nie mówiłem że kupujecie sędziów i jestem najdalszy od szukania jakichś teorii spiskowych.
A gdzie napisałem coś o Tobie? Jeśli chcesz poszukać teorii spiskowych to poczytaj komentarze na głównej, albo wejdź na forum romanistów, adres znasz. Ba, nawet nie musisz czytać wypocin kibiców, poczytaj wypowiedzi piłkarzy.

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 11 mar 2008, 23:37

Najlepszy mecz od 2 miesięcy?? No cóż, ostatnio byliście naprawde w słabej formie :P Moim zdaniem Inter nie zagrał na 100%, mogli dać z siebie więcej. Zaangażowanie było ale max do 70minuty. Brak reakcji po stracie gola, nieskuteczność. Patrząc przez pryzmat 90minut, to nie był to dobry mecz Interu. A kontrowersje wokół kartki tworzycie sami. Sędzia mógł ją pokazać. Ale skoro już uważasz tak, a nie inaczej, to może przestaniesz tak kpić z wirtualnej tabeli ;)

aaa i napinka musi być -> http://www.goal.com/en/Articolo.aspx?ContenutoId=595410

Tak serio szkoda mi troche Interu, bo jak już napisałem kibice zasłużyli na gole swoich pupili ale takie tworzenie kontrowersji na siłę... :roll: Inter był po prostu słabszy. 3:0 w dwumeczu, to nie przypadek i nie wina sędziów.
I to jest najgorsze, albo ktoś zasługuje na kartkę i ją dostaje niezależnie czy widowisko na tym ucierpi albo nie zasługuje i jej nie dostaje. A te żółte dzis obie były słuszne Krzywy
No niby tak ale czasem sędziowie są bardziej życiowi. To taka ogólna uwaga. Są jednak różni sędziowie, różne charaktery (bardziej lub mniej surowi), w końcu najważniejsze- różne interpretacje. Nie da się stworzyć taryfikatora, zupełnie jak w moderce :P Zgadzam się, że dziś sędzia nie popełnił błędu.

Mancio odchodzi :shock:

Awatar użytkownika
Ewa_
popopopopopopooo \o/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ewa_ » 11 mar 2008, 23:37

http://www.gazzetta.it/Calcio/SerieA/Sq ... ibum.shtml
Mancini odchodzi....mówi, że podjął decyzję wcześniej - niezależnie od porażki z Liverpoolem. Tak więc po zakończeniu sezonu Mancini kończy swoją karierę trenerską w Interze....
Ostatnio zmieniony 11 mar 2008, 23:56 przez Ewa_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 mar 2008, 23:50

No to Mancini mnie zaskoczył :shock:
Męska decyzja, nie ma co....
choć z drugiej strony może uprzedził Morattiego :?:
Ale mysle że Interowi to wyjdzie na dobre bo Inter Manciniego jest strasznie mało elesytczny, zawsze ten sam system taktyczny z siłową mało kreatywną czy dynamiczną formacją pomocy, nawet jak sytuacja wymaga zupełnie innych rozwiązań (np. dziś) dziwne decyzje personalne i faworyci w kadrze jak Stankovic....

Del
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Del » 11 mar 2008, 23:53

chyba tylko najwieksi naiwniacy w to wierza... Ile mozna siedziec w klubie ktory nic nie wygrywa?
Niedawno tak sie zarzekali (Moratti i Mancini), ze tacy przyjaciele, ze dobrze im idzie, ze sa w formie, ze daleko zajda ( :shock: ) w LM, a tu lipka.
Nie poszlo im cos. Sedzia nie pomogl to nie wygrali.
Ale czego mozna sie spodziewac. Inter jest bez formy.
Liverpool sprowadzil ich na ziemie, ze nie wszystko da sie zalatwic przy zielonym stoliku (bo chyba nikt nie wierzy w te przypadki z karnymi, sedziami itp?).
Mancini jak szczur ucieka poki jeszcze moze wyjsc z tego z twarza... nie ma sie co dziwic :)

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 11 mar 2008, 23:57

Zico pisze:A nie zgodzisz się z tym, że te dwie czerwone kartki (abstrahując nawet od ich słuszności lub nie) były decydującym czynnikiem w tym dwumeczu?
Zgodzę ale jeśli były słuszne (dzisiaj wg mnie były, tydzień temu musiałbym przymknąć oczy aby zobaczyć tam dwie zólte) to zadecydowały ale ty napisałeś że zadecydowali sędziowie. Więc jak były słuszne to zadecydowali ci którzy dopuścili się przewinień, nie sędziowie.
Zico pisze:A gdzie napisałem coś o Tobie? Jeśli chcesz poszukać teorii spiskowych to poczytaj komentarze na głównej, albo wejdź na forum romanistów, adres znasz. Ba, nawet nie musisz czytać wypocin kibiców, poczytaj wypowiedzi piłkarzy.
Ta potwierdzam, znam wypowiedzi i kibiców, i piłkarzy Romy a także Juve, Milanu i całej reszty :lol:
maestro pisze:Brak reakcji po stracie gola, nieskuteczność. Patrząc przez pryzmat 90minut, to nie był to dobry mecz Interu.
Nawet do czerwonej powiem że mogli się bardziej postarać, imo zagrali w miarę. A gdyby Liverpool potrafił wykańczać akcje a nie kopać po autach to już w pierwszej połowie mogli coś ustrzelić, Inter zresztą też :wink:
Moratti: We Can Score 15 Goals Against Liverpool
Ja miałem nadzieję że Liverpool tak ok 75 :lol: We Włoszech chyba nie potrafią liczyć, najpierw Mirko gadał że Inter i Roma mają po 50% szans na scudetto a w przyszłym sezonie będzie chciał abyśmy mieli 100% szans :lol: Ech to włoskie prażące słońce, te półnagie brunetki na plażach... :lol:
Ostatnio zmieniony 12 mar 2008, 0:19 przez Yukasz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 mar 2008, 23:59

A tak przy okzji czyżby Banitez, zrobił sobie miejsce w Interze :?: 8) :D
(Rafa jakoś w tym tygodniu powiedział: "Do Italii przeniósłbym się z przyjemnością"[...] "Biorę pod uwagę trzy zespoły. Nie tylko Milan, ale również Inter i Juventus.")

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”