1/8 finału LM - Liverpool vs Inter - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału?

Livepool
29
54%
Inter
25
46%
Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 12 mar 2008, 0:05

Jeżeli Burdisso zasłużył na czerwień to taki Mascherano zasłużył choćby w pierwszym spotkaniu na przynajmniej dwa czerwa :lol:
Jeżeli nasi piłkarze byliby tak samo traktowani jak Anglicy to ok, ale jakos tak nie było.

Jedyne co można dzisiaj zarzucic Interowi to tylko i aż nieskuteczność. Po 70 minucie wszystko było rozstrzygnięte więc trudno oceniać jakoś ten okres gry :roll:

Grazie Roberto, nawet mi smutno jakoś. To pierwszy trener od dawien dawna, który coś osiągnął z drużyną, teraz może kierunek PL jak kiedyś planował :?:

Kwestia nowego klubu Mourinho tym samym raczej rozstrzygnięta :lol:

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 0:07

Mancini ma po prostu już dość tego włoskiego bagna. Jak wspomniałem, spodziewałem się jego odejścia. Często mówił że chciałby odpocząć od Włoch i chciałby pierwszy raz w życiu spróbować chleba za granicą, najchętniej na wyspach. Moratti by go nie zwolnił - tego jestem pewny.
maestro pisze:Zaangażowanie było ale max do 70minuty.
Oczywiście mówiłem o tych 70 minutach po po bramce Torresa mecz się tak naprawdę skończył.

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 12 mar 2008, 10:52

Liverpool sprowadzil ich na ziemie, ze nie wszystko da sie zalatwic przy zielonym stoliku (bo chyba nikt nie wierzy w te przypadki z karnymi, sedziami itp?).

I pisze to fan czystego jak łza Juventusu.
Del pisze:Mancini jak szczur ucieka poki jeszcze moze wyjsc z tego z twarza... nie ma sie co dziwic
Może przybliżysz nam jeszcze bardziej kulisy jego odejścia, skoro wiesz tak dobrze, dlaczego Mancio odchodzi ?

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 mar 2008, 14:20

Yukasz pisze: Nawet do czerwonej powiem że mogli się bardziej postarać, imo zagrali w miarę
Blokowała ich straszliwie taktyka. Mancini się nie popisał ustawieniem zespołu, stąd pewnie marna gra w ofensywie Interu - piszę marna, bo Inter na papierze stać na więcej.
Z perspektywy internauty zawsze mi łatwo wyciągać wnioski, ale dużo łatwiej - gdybym kibicował Interowi - przełknąłbym porażkę nawet 0:3, ale po walce, odsłonięciu się i po wielu przestrzelonych okazjach, niż 0:1, ale po - bądźmy szczerzy - bezbarwnym meczu w wykonaniu Interu.
Czesta pisze: I pisze to fan czystego jak łza Juventusu.
To już wolę, jak fani Interu wypierają się oczywistości, niż gdy starają się odwrócić kota ogonem. :roll:
Maciek (interista) pisze:Jeżeli Burdisso zasłużył na czerwień
Zasłużył. Serio. Anglicy zawsze są traktowani inaczej od innych ekip i do tego trzeba się przyzwyczaić - czasem sędzia ich wykartkuje, bo "nie czuje" ich stylu gry, czasem przymknie oko bo wie, że oni tak zwyczajnie mają.
Suma summarum Inter odpadł sprawiedliwie, bo dwóch sprawiedliwych czerwonych.

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 12 mar 2008, 15:47

Wilmore pisze:Czesta napisał:

I pisze to fan czystego jak łza Juventusu.

To już wolę, jak fani Interu wypierają się oczywistości, niż gdy starają się odwrócić kota ogonem.

Nie odwracam kota ogonem, tylko koleś zanim zacznie najeżdzać na Inter, niech spojrzy na swój klub, który święty nie jest. Ale rozumiem, że powinienem stwierdzić, iż Inter jest winien wszelkiemu złu.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 mar 2008, 15:51

Czesta pisze: Nie odwracam kota ogonem, tylko koleś zanim zacznie najeżdzać na Inter, niech spojrzy na swój klub, który święty nie jest.
Mój klub też nie. I co?
Milan i Juventus zostali okradzeni za kupowanie meczów - które wyglądały tak samo, jak obecne mecze Interu. Nie wszystkie, prawda, ale niektóre mecze Interu naprawdę jednoznacznie pokazują, że:
a. Sędziowie są dramatycznie słabi;
b. Dorabiają na boku.
Więc nie dziw się kibicom klubów włoskich, że widzą korupcję tam, gdzie być może. I ciesz się, że kibice Milanu i Juventusu zaczęli dostrzegać korupcję, bo przed calciopoli w życiu nie spodziewałbym się tego, że Starą Damę osądzą, teraz doświadczonym 2006 rokiem już nie jestem taki spokojny o Inter.
Czesta pisze:Ale rozumiem, że powinienem stwierdzić, iż Inter jest winien wszelkiemu złu.
Nie, nie wszelkiemu, nie przesadzajmy w drugą stronę. :wink: To tylko rok, kto by tam się tym przejmował po Moggim :wink:

Awatar użytkownika
Czesta
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czesta » 12 mar 2008, 16:52

Wilmore pisze:Mój klub też nie. I co?
A to, że trochę tu zalatuje hipokryzją.
Wilmore pisze:Milan i Juventus zostali okradzeni za kupowanie meczów - które wyglądały tak samo, jak obecne mecze Interu. Nie wszystkie, prawda, ale niektóre mecze Interu naprawdę jednoznacznie pokazują, że:
a. Sędziowie są dramatycznie słabi;
b. Dorabiają na boku.
Więc nie dziw się kibicom klubów włoskich, że widzą korupcję tam, gdzie być może. I ciesz się, że kibice Milanu i Juventusu zaczęli dostrzegać korupcję, bo przed calciopoli w życiu nie spodziewałbym się tego, że Starą Damę osądzą, teraz doświadczonym 2006 rokiem już nie jestem taki spokojny o Inter.

Jeśli Inter rzeczywiście kupowałby sędziów, to nie martw się, prędzej czy później wszystko wyjdzie na jaw. Póki co, taka sytuacja jest w sferze przypuszczeń, ale czas pokaże jak to było w sezonie 2007/2008 :wink: Jednak nie mogę zaprzeczyć, że niektóre decyzje sędziów na korzyść Interu były, powiedzmy, dziwne.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 12 mar 2008, 16:54

Wilmore pisze:Dorabiają na boku.

Chyba nie sądzisz aby ktokolwiek w obozie Interu był na tyle niespełna rozumu aby po tak głośnej aferze jak calciopoli kupować arbitrów. Sędziowie mylą się nie zaprzeczam, ale jest różnica pomiędzy "umyślnymi pomyłkami" a pomyłkami wynikającymi z braku doświadczenia\umiejętności arbitrów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 mar 2008, 17:00

Sero pisze: Chyba nie sądzisz aby ktokolwiek w obozie Interu był na tyle niespełna rozumu aby po tak głośnej aferze jak calciopoli kupować arbitrów.
Słuchaj, milczałbym jak zaklęty i nawet nie pomyślałbym o jakimkolwiek oszustwie, gdyby nie to, że oszustw jest wiele i to seryjnie (niestety) na korzyść konkretnej ekipy. Możecie się śmiać z wirtualnych tabel, ale trochę racji one mają.
Gdyby nie to, że wszystkie zespoły są poszkodowane, ale właściwie tylko Inter wychodzi w pomyłkach sędziowskich zdecydowanie na plus (mówię o górnej połowie tabeli), to nic takiego, jak przekręty Interu, nie przyszłyby mi do głowy, bo przy całej mojej niechęci do Interu niezwykle zaimponowali mi tym, że nic na nich nie znaleźli dwa lata temu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 mar 2008, 17:02

Nie ma narazie co gadać czy Inter kupował sędziów czy nie, bo to wróżenie z fusów, ale faktem jest ze takiej ilości skrajnie kontrowersyjnych czy poprostu kompromitujących błędów co teraz w meczach Interu czy JUVE nie było nawet w czasach Calciopoli (co wcale nie oznacza że wynikają one z oszóstw bo tak jak mówiłem takie opinie to strzelanie na oślep oskarzeniami)

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 17:06

(L)oczkerson pisze:Interu czy JUVE nie
A to Inter nie tylko kupuje sędziów sobie, ale też przeciwnikom Juventusu? Ciekawe. :shock:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 mar 2008, 17:17

Zico_FCI a czy ja kiedykolwiek napisałem że Inter Kupuje :?: :!: :!:
NIE :!: :!: Więc nie sugeruj mi tu :evil:
Chodzi mi o to że pomyłek w Serie A (głównie w meczach Interu i JUVE i dlatego te ekipy wymieniłem) jest teraz nawet więcej niż w czasach Calciopoli (i chyba nikt nie ma watpliowości że jest ich ostatnio nawet więcej niż w latach 2004-2006), co automatycznie sugeruje jakieś kanty i tylko o to mi chodzi. Czyli o to ze kibice Interu nie powinni się dziwić że kibice innych drużyn mogą mieć takie przypuszczenia (co nie oznacza że to wina Interu)
I naprawdę uwierz mi ale naprawdę nie chciałby żeby coś takiego wyszło, bo 2, to by chyba komplenie dobiło reputacje Calcio, a po 2 Serie A straciła by na wartości i była by znów tak nudna jak w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 12 mar 2008, 17:26

(L)oczkerson pisze:Więc nie sugeruj mi tu
(L)oczkerson pisze:co automatycznie sugeruje
spoko :think:

Każdy trzeźwo myślący człowiek wie, że Inter nie kupuje żadnych sędziów. Trzeba byłoby być skończonym idiotom żeby to robić po takiej aferze.

Rzecz polega na tym, że zawsze szuka się winnych swojej porażki wszędzie, ale u siebie na samym końcu. Dlatego wielu kibiców Juventusu po degradacji obwiniało o wszystko Inter. Przecież łatwiej obwinić rywala i mieć czyste sumienie bo my na pewno jesteśmy uczciwi. Milaniści (chociaż takich tu już raczej mniejszość) też sobie w poprzednim sezonie tłumaczyli porażki przede wszystkim ujemnymi punktami. W tym już nie mogą, więc teraz za kolejne porażki w derbach i kolejne dziesiątki punktów straty można obwinić sędziów.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 12 mar 2008, 17:33

Zico_FCI pisze:W tym już nie mogą, więc teraz za kolejne porażki w derbach i kolejne dziesiątki punktów straty można obwinić sędziów.
IMO Inter w lidze interesuje mnie nie ze względu na derby - gdzie obwiniać można tylko Didę - ani ze względu na jakąś stratę w lidze - tyle czasu oglądaliście nasze plecy, że możecie mieć chwilę radości - co przez absolutną dominację w lidze drużyny, która niezwykle korzysta na sędziowskich pomyłkach. Jakoś nie słyszałem, by Roma korzystała na pomyłkach sędziowskich, Juventus tylko traci, Milan ostatnio w ogóle nie patrzy na sędziów - krzywdy i korzyści z działania sędziów niemalże się zrównują.

Odczuwam jednak niesmak widząc niewielką stratę Romy do zespołu, który tyle zyskał na sędziach. I obojętne, czy ten zespół to Empoli, Inter czy Swornica Czarnowąsy - niesmak pozostaje.
Zico_FCI pisze: Każdy trzeźwo myślący człowiek wie, że Inter nie kupuje żadnych sędziów.
Czekaj, czy to nie Interiści obrażali Morattiego po wielu nieudanych wzmocnieniach? :lol:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 12 mar 2008, 17:39

Zico_FCI pisze: Każdy trzeźwo myślący człowiek wie, że Inter nie kupuje żadnych sędziów. Trzeba byłoby być skończonym idiotom żeby to robić po takiej aferze.
I dokładnie takie samo mam w tej sprawie zdanie, tyle że biorąc pod uwagę ilość błędów, takie myślenie niektórych kibiców, w pewnym stopniu jest "usprawiedliwione" choć też mocno naiwne i raczej wynikające z nienawiści do Interu co jest raczej oczywiste.

Ale z drugiej strony nikt nie może im z całą pewnością pewiedzieć że tak na 1000% nie jest, skoro sytuacja jest tak w tym sezonie dziwna...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”