1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern - Strona 14

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 14 kwie 2009, 22:52

przembal pisze: Messi gdy mial do sforsowania Lahma nie blyszczal juz tak na boisku. Lell grajac na prawej, czyli nominalnej stronie zagral o niebo lepiej niz w zeszla srode.
Wydaje mi się że jakby w pierwszym meczu padł wynik np remisowy to w rewanżu Messi spiął by się bardziej :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 kwie 2009, 22:52

przembal pisze: Dzisiejszy mecz pokazal ze w optymalnym skladzie na ten sezon moglibysmy toczyc walke z Barca o awans. Niestety w zadnym z meczy 1/4 LM taka sytuacja nie miala miejsca.

Messi gdy mial do sforsowania Lahma nie blyszczal juz tak na boisku. Lell grajac na prawej, czyli nominalnej stronie zagral o niebo lepiej niz w zeszla srode.
Ale przecież Barca nie grała na 100% możliwości. Messi gdyby musiał to w wielu sytuacjach próbowałby mijać obrońcę, a tak często wycofywał, bądź podawał do boku.

Ciekawie zapowiada się pojedynek młodego Guardioli ze starym wyjadaczem w 1/2 finału. Jednak [co już pisałem na głównej] jak Chelsea zagra podobnie w obronie jak dziś, to nie będzie co z nich zbierać.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2009, 23:17

Michał M pisze:Swoją drogą, to tej całej dyskusji o nurkowaniu możecie dodać nowego bohatera - Iniestę...
To był żart Michał?
przembal pisze:Messi gdy mial do sforsowania Lahma nie blyszczal juz tak na boisku.
Messi miał do sforsowania Lahma w drugiej połowie spotkania. Po pierwszej połowie było 4:0.

Mecz bez historii, ale jestem niezadowolony. Po pierwszym meczu widziałem dwa warianty rewanżu:

1. Gramy rezerwami i dowozimy wynik.
2. Wystawiamy niezły skład żeby nie stało się nic złego a zmiany robimy po przerwie.

Tymczasem wyszło tak, że Messi grał 90 minut ['] Dla mnie bez sensu bo w sobotę gramy bardzo ważne, wyjazdowe spotkanie z Getafe, które wcale nie będzie łatwiejsze od dzisiejszego (biorąc oczywiście pod uwagę, że w pierwszym meczu było 4:0) a potem mamy mecze z Sevillą, Valencią i dalej jeszcze gorzej. Jeżeli w tym okresie była jakakolwiek okazja na przynajmniej częściowy odpoczynek to właśnie dzisiaj i uważam, że nie skorzystaliśmy z tego. Mogliśmy dzisiaj przegrać 1:0. Mogliśmy dzisiaj nawet przegrać 2:0. W sobotę w ogóle nie będziemy mogli przegrać a tymczasem przewiduję, że nie wyjdziemy lepszym składem niż dziś. Zresztą nawet jeżeli w weekend zagra full-skład to ktoś będzie musiał odpoczywać w meczu z Sevillą. Generalnie jestem poddenerwowany :roll:

Denerwował mnie Eto'o, który zepsuł bodaj trzy pierwsze akcje naszego zespołu. Mówię o tych akcjach, które mogły się zakończyć zupełnie inaczej gdyby nie zagrania Samu. Iniesta oczywiście na ataku gorzej niż w pomocy, ale to nic nowego. Messi bez błysku, ale nie dziwię się. Ten mecz mieliśmy po prostu rozegrać.

Brawa dla Bayernu bo zagrali dużo lepiej niż w pierwszym spotkaniu. Przy odrobinie szczęścia mogli dzisiaj osiągnąć lepszy wynik.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 14 kwie 2009, 23:22

Fieldy z taką siłą rażenia w ataku jaką dysponuje Chealsy wątpie żeby Barca miała tak łatwo i wygrała bez problemów , wraca Terry który napewno jest niekwestionowanym liderem i na pewno lepiej to będzie wyglądać niż dziś , choć brak A.Cola też może być widoczny jednak nie aż tak jak Terrego dziś ;]

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Keres » 14 kwie 2009, 23:25

Ćwierćfinałowy pojedynek FCB vs FCB zakończony. 5-1 w dwumeczu to świetny wynik podopiecznych Guardioli.
Awans w pełni zasłużony. Dziś mecz nie był tak jednostronnym widowiskiem jak w pierwszym spotkaniu, nie ma się jednak co dziwić: Bayern grał o honor przed własną publicznością, i chciał z pewnością wygrać, ale Barca też nie zamierzała przejść koło meczu, o czym świadczył mocny skład.
Cieszy powrót Abidala :jupi: bardzo dobry mecz Francuza, który był bardzo pewny na obronie.
krzychu212 pisze:Trochę Villanova nie poradził sobie ze zmianami, bo tylko Hleb to trochę za mało. Powinno się zmienić Messiego wcześniej co by sobie odpoczął troszkę.
To chyba Pep wydaje polecenie zmiany. Trochę zdenerwowałem, bo wynik niezagrożony, a Messi, Eto'o czy Xavi grają do końca. Chociaż Iniesta zszedł wcześniej.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 14 kwie 2009, 23:26

Mecz mógłby być znacznie ciekawszy gdyby Toni potrafił trafić głową do bramki z 6-ciu metrów. Tak się nie stało i poza pojedynczymi zrywami Riberyego oraz kilkoma fajniuśkimi akcjami Katalończyków było nudnawo. Oczywiście nie obyło się bez firmowej akcji Leonarda zwanego Mesjaszem czyli "ale boli mnie buśka" po tym jak za bark łapał go Van Bommel.

Brawa dla Barcy. Wszystko wskazuje na to, że nikt im nie przeszkodzie w drodze po kolejny Puchar Europy.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 14 kwie 2009, 23:32

Etus2 pisze:Fieldy z taką siłą rażenia w ataku jaką dysponuje Chealsy wątpie żeby Barca miała tak łatwo
Równie dobrze mogę napisać, że skoro Liverpool strzelił Chelsea tyle bramek to Barcelona przy swojej sile rażenia jest w stanie zaaplikować dwukrotnie większą dawkę.
red85 pisze:Mecz mógłby być znacznie ciekawszy gdyby Toni potrafił trafić głową do bramki z 6-ciu metrów.
Aż się złapałem za głowę po tej akcji. Toni pewnie wykorzystuje 9 na 10 takich okazji. Dzisiaj nie trafił.
red85 pisze:Oczywiście nie obyło się bez firmowej akcji Leonarda zwanego Mesjaszem czyli "ale boli mnie buśka"
:spoko:

Nie wydaje mnie się, aby to była jego firmowa akcja, ale pewnie muszę oglądać więcej spotkań. Z tym jednak będzie problem bo oglądam wszystkie. Sytuacja bez wyjścia? :think:

BTW ciekaw jestem jak wyglądają firmowe akcje innych znanych piłkarzy według reda85.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 kwie 2009, 0:21

Gra wygladała jak wygladała, ani nie było tragicznie ani wspaniale. Barca potrafila stworzyc sobie kilka sytuacji, moze nie jakis specjalnie groźnych, ale nie było źle, z tyłu także defensywa sobie radziła. Cieszy powrót Abidala, ktory dzisiaj rozegrał dobre zawody. Fajnie, że w tak ważnym momencie sezonu Pep bedzie mial do dyspozycji praktycznie całą kadre. Wreszcie Keita zachował sie odpowiednio w polu karnym, bo nieraz raczej przeszkadzał niz pomagał, dzisiaj wreszcie wykorzystał sytuacje. Szkoda tych kartek Carlesa i Alvesa, bo roznei to może być, a to dwa filary w obronie. Bayern napewno sie starał, Ribery kilka razy nieźle pociagnał akcje, Luca także miał swoje sytuacje.

Co do połfinału to przyjdzie jeszcze czas aby o nim wiecej pisać, na dzień dzisiejszy jestem optymistycznie nastawiony. Oborna Chelsea nie bede ukrywał, że wyglada tragicznie. Ogladajac to co robil Terry razem z Cechem w meczu z Boltonem i dzisiaj co robił bramkarz Chelsea ze swoimi defensorami, jestem in plus. Siła razenia napewno jest niezła, Drogba w dobrej formie, Lampard zawsze moze cos strzelić, jednak to Barca gra bardzo skutecznie i to ona raczej robi wrażenie swoja siłą ofensywną.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 kwie 2009, 7:58

Abidal rzeczywiście fajnie - mógłby tylko przestać kiwać się z rywalem w pobliżu swojego pola karnego i byłoby zupełnie tip-top 8)

Mecz był do odfajkowania, szkoda że Leo grał do końca, ale wierzę, że Pep ma opracowany swój mikrocykl zgodnie z którym wszyscy kluczowi w następnych meczach gracze będą na 100% gotowi kiedy przyjdzie im walczyć w decydujących spotkaniach.

A Ribery MUSI być nasz - koleś jest jak dla mnie stworzony do szybkiej, ofensywnej, kombinacyjnej gry Barçy, do tego ma świetny charakter, jest waleczny i ambitny, nie ma gwiazdorskich odchyłów, więc miód-malina. Nie zraziłbym się nawet ceną ok 40 mln bo to inwestycja na lata na lewą flankę...

Chciałem jeszcze tylko pozdrowić dwóch bramkarzy którym VV zdaniem "ekspertów" do pięt nie dorasta - Cecha I Reinę - byli dzisiaj bohaterami swoich spotkań... A co do Victora to podobało mi się jak przy bramce Ribery'ego długo wyczekał i nie dał się położyć zwodami, szkoda że koniec końców nie wyjął tego...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 15 kwie 2009, 8:52

Abidal rzeczywiście dobrze, poza tym błędem z początku spotkania, po którym Toni powinien był strzelić bramkę. Pozostali zawodnicy na podobnym poziomie, najbardziej starał się chyba Alves i jeden zwód wyszedł mu kapitalnie :) Ucieszyło mnie w tym meczu to, że Barcelonie zależało żeby tego meczu nie przegrać i że im się ta sztuka udała.
Wczoraj Kalinowski na N-ce naprawdę słabiutko po 30 minutach wyłączyłem komentarz. "Henry napewno jest rozczarowany swoją pozycją w Barcelonie, chciałby grać dużo więcej, tymczasem bardzo często ogląda mecze z ławki rezerwowych" - coś takiego. Albo: "W ostatnim meczu ligowym Barcelona mogła dziękować sędziemu, który nie uznał dwóch bramek dla rywali i nie podyktował dwóch ewidentnych rzutów karnych, całe szczęście, że w LM sędziowie są obiektywni". A Liverpool komentatorzy podsumowali krótko: "(...) Rozegrał dobry mecz w tym meczu"...

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 15 kwie 2009, 8:57

o komentarzu na N-ce zaczynają krążyć legendy. Szpaku is the master

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 kwie 2009, 9:00

Janio pisze:Nie zraziłbym się nawet ceną ok 40 mln
Pomijając już zupełnie inne aspekty składające się na realność transferu to trzeba powiedzieć, że 40 mln to trochę za mało biorąc pod uwagę, że Bayern zapłacił za niego bodajże 35 mln.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 15 kwie 2009, 9:49

Mentor pisze:
Michał M pisze:Swoją drogą, to tej całej dyskusji o nurkowaniu możecie dodać nowego bohatera - Iniestę...
To był żart Michał?
Nie mam filmiku, ale zobacz sobie choćby opis z tej strony - 55 min (to był faktycznie jednak van Bommel, nie Lucio, który dotknął Iniestę w ramię):
http://www.goal.com/en/match/30752/baye ... ay-by-play

Wasz piłkarz ewidentnie chciał wymusić w tej sytuacji karnego czy Wam się to podoba czy nie. Niemalże tak jak Toni kilka (nascie) minut później, co każdy Bawarczyk jest w stanie przyznać.
Mentor pisze: 40 mln to trochę za mało biorąc pod uwagę, że Bayern zapłacił za niego bodajże 35 mln.
Z różnymi dodatkami ok 30 mln. Cena absolutnie minimalna to 45 mln, IMHO. Ale i tak nie zamierzamy go sprzedawać :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 kwie 2009, 9:52

Dlatego wieksze szanse daje Silvie. Watpie zebysmy zaplacili ok 50 baniek za francuza. Mysle ze w letnim okienku transferowym tyle to wydamy na 3 zawodnikow plus to co zarobimy ze sprzedazy.

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 15 kwie 2009, 9:57

Michał M pisze:...wtedy kiedy Lucio lekko złapał go za ramię, potem od razu puścił, a Hiszpan w tym momencie rzucił się do przodu jakby go co najmniej huragan pchał z tyłu.
Czyli kiedy się łapię za ramię, ale lekko i do tego za chwilę puszcza faulu nie ma :think: Może się nie znam, ale według mnie gdy gracz kogoś wyprzedza i jest łapany z tyłu za ramię, a przez to wybity z rytmu biegu to ma pełne prawo się wywrócić i liczyć na to, że sędzia zauważy że rywal go trzymał :| Naiwny jestem, wiem...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”