Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 1439

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 09 lut 2023, 21:20

czubatka pisze:
09 lut 2023, 21:15
ryba_82, wrzucam wyniki poprzedniej ankiety i zaraz zrobię nową - a na przyszłość, to myślę, że najlepiej wołać do tego typu spraw np piotrcies ;)

Obrazek
Spoko, jakoś pierwszy przyszles mi do głowy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2023, 21:30

cloner pisze:
09 lut 2023, 21:17
Tomusmc pisze:
09 lut 2023, 21:09
To oczywiście może być fake, w żaden sposób tego nie weryfikowałem tylko mi mignął na TT
Kilka sekund szukania, takiego konta obecnie nie ma. A czy było w 2014? wątpliwe. Ale to nie trzeba być geniuszem, żeby się domyślić.
Ja miałem wyjebane w weryfikowanie tego o czym napisałem, ale clonciu musiał się dowartościować :mrgreen: dzięki takim jak ty zaoszczędzam czas 8)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 09 lut 2023, 21:32

Tomusmc pisze:
09 lut 2023, 21:30
Ja miałem wyjebane w weryfikowanie tego o czym napisałem, ale clonciu musiał się dowartościować dzięki takim jak ty zaoszczędzam czas
Wiem, wiem, łykasz jak pelikan.
A siedzę w robocie to sobie wujka google ogarnąłem.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2023, 21:36

Ja siedzę na kanapie i też nic nie robię ciekawego, a jednak nie tracę mojego czasu na takie pierdoły ;)

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 lut 2023, 21:36

ryba_82 pisze:
09 lut 2023, 21:19
sci pisze:
09 lut 2023, 21:09
z championship raczej ciężko ligę mistrzów zawojować jak nie teraz to nigdy
Już się pogubiłem, ale to raczej nie będzie Championship a raczej League One bądź Two :bicz:
Ale spoko, pokopiemy w superlidze. Wy z league one, my z Serie c. Ważne że się hajs będzie zgadzał

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 09 lut 2023, 21:54

Messi kontuzjowany i mecz z Bayernem stoi pod znakiem zapytania :] jeszcze Neymar i Ekitike na szpicy solo!

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 09 lut 2023, 22:01

Ekico?
#teamReal

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 10 lut 2023, 0:51

ryba_82 pisze:
09 lut 2023, 21:02
Ale to nie w tym sezonie raczej....
No przecież pisałem Wam, że w tym roku wygrają Obywatele. I w odróżnieniu od tego tweeterowego konta, mam sprawdzalność z trzech ostatnich lat 3/3.
Wszystko wciąż mi się zgadza, olali ligę żeby skupić się na jedynym co nieuchwytne, czyli LM. Guardiola zrozumiał że łapiąc dwie sroki za ogon, może nie mieć żadnej, więc teraz najważniejsza jest dla niego LM. Nawet mogę napisać że dostrzegam jakąś śladową poprawę formy w porównaniu z okresem przedmundialowym. :wink:
Patrząc realnie, w tym momencie właśnie Bayern i Napoli są najgroźniejsze, ale po pierwsze Niemcy w ostatnich dziesięciu latach zawsze się wysypywali i to posiadając takiego napadziora jak Lewy. Wyjątkiem był rok pandemii, dlatego w tym (można by rzec, prawie normalnym) nie liczę że się ogarną w decydującym momencie.
Napoli zaś jak wiadomo, jeszcze nigdy tak się nie liczył (nawet ten dowcip o kuponie z nimi to potwierdza, którego wcześniej rzecz jasna nie znałem), więc jak dojdą do półfinały, to już będzie wielki sukces. :whistle:
ryba_82 pisze:
09 lut 2023, 21:20
pierwszy przyszles mi do głowy
Przyszedłeś! :bicz: (że też @cloner nie interweniował).

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 10 lut 2023, 2:36

sci pisze:
09 lut 2023, 22:01
Wszystko wciąż mi się zgadza, olali ligę żeby skupić się na jedynym co nieuchwytne, czyli LM
Nie rozumiem takiego toku myślenia. Co to znaczy olać ligę, żeby skupić się na Lidze Mistrzów? Formę buduje się z meczu na mecz, a najczęściej gra się w lidze krajowej. Nic nie daje pewności wygrania meczu, ale jeśli z tygodnia na tydzień poprawiasz się i wypracowujesz kolejne skuteczne schematy, to zwiększasz swoje szanse. Potem przekłada się to na Ligę Mistrzów. Co to jest za strategia „oleję i przegram mecze z southamptonami i innymi nottinghamami, to wygram z Realem w półfinale”? Po prostu coś się pogorszyło, więc nie są już taką maszynką jak sezon temu. Ot cała filozofia. ;)

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 10 lut 2023, 2:54

Quercus pisze:
10 lut 2023, 2:36
Nie rozumiem takiego toku myślenia.
Bo nie ma czegoś takiego, ligę się olewa w kontekście LM co najwyżej wtedy jak się ją przegrało, trzeba byłoby być skończonym idiotą, znając specyfikę Ligi Mistrzów, żeby wyjść przed sezonem z założenia "odpuszczam sobie ligę, gdzie jestem głównym faworytem, żeby zwiększyć szanse na wygranie LM, gdzie moje szanse to 1/6 czy 1 do 7 w loteryjnej formule". Za to rzeczywiście jak City będzie dalej grać taką kaszanę to w marcu możliwe, że będą mogli "odpuścić" ligę i porotować składem, ale to zawsze jest skutek słabej gry, a nie jej przyczyna.

A świetnie bezsens tego ewentualnego "skupiania się na LM" pokazuje Mbappe, czy wcześniej Lewandowski, dla którego jedynym wyzwaniem w Bayernie była właśnie LM, ale 2-3 razy przez kontuzje opuszczał kluczowe mecze Ligi Mistrzów na wiosnę. Kylianek dwa lata temu opuścił coś z City, teraz zapowiada się na powtórkę i znowu się okaże, że PSG skończy sezon na przełomie lutego i marca jak powinie im się noga. Prestiż Ligi Mistrzów bierze się z faktu, że wygrywasz ją z rzadka (nawet Real ma ile, 20%?), ale dlatego granie w PSG czy Bayernie dla wielkiej gwiazdy przeważnie daje "pusty" przebieg (ew. płacz, że ludzie nie dali Złotej Piłki za wygraną w Bundeslidze i kontuzję w kluczowym momencie sezonu w LM), bo wygranej ligi we Francji czy w Niemczech nie traktuje się zbyt poważnie w skali globalnej (co najwyżej gdy ktoś detronizuje bawarski lub paryski walec).

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lut 2023, 8:52

BTW tyle słów padło o ewentualnych karach jakie grożą Manchesterowi City na własnym podwórku, a tymczasem z UEFY dochodzą przecieki że ci nie zamierzają odbierać Manchesterowi City żadnego europejskiego trofeum wywalczonego w erze szejka.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 10 lut 2023, 9:11

To skandal. Moim zdaniem powinni im odebrać kilka frajersko przegranych ćwierćfinałów

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 798

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ryba_82 » 10 lut 2023, 11:07

sickstick pisze:
10 lut 2023, 8:52
BTW tyle słów padło o ewentualnych karach jakie grożą Manchesterowi City na własnym podwórku, a tymczasem z UEFY dochodzą przecieki że ci nie zamierzają odbierać Manchesterowi City żadnego europejskiego trofeum wywalczonego w erze szejka.
Błądzisz. Wszystkie odebrane puchary za zwycięstwo w LM przez City UEFA ma przekazać Arsenalowi :mrgreen:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lut 2023, 12:53

ryba_82 pisze:
sickstick pisze:
10 lut 2023, 8:52
Błądzisz. Wszystkie odebrane puchary za zwycięstwo w LM przez City UEFA ma przekazać Arsenalowi :mrgreen:
Arsenal nie przyjmuje, umieszczamy w gablotkach tylko uczciwie wywalczone trofea :)

Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka

Awatar użytkownika
yedraz
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 873
Kibicuję: Jagiellonia Białystok

Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yedraz » 10 lut 2023, 14:20

Quercus pisze:
10 lut 2023, 2:36
Co to znaczy olać ligę, żeby skupić się na Lidze Mistrzów? Formę buduje się z meczu na mecz, a najczęściej gra się w lidze krajowej. Nic nie daje pewności wygrania meczu, ale jeśli z tygodnia na tydzień poprawiasz się i wypracowujesz kolejne skuteczne schematy, to zwiększasz swoje szanse.
Tak, tylko ile już razy widziałem że zespół bez formy w lidze krajowej, w LM gra jak z nut.
Może się nieprecyzyjnie wyraziłem, nie tyle olewa ligę tylko zmienia priorytety. I dla the Citizens w tym roku jest nią LM, a udział w PL jest tylko drogą do tego celu. I nie mogę powiedzieć że rozgrywki krajowe całkiem olewają, może tak było późną jesienią, ale nawet ja który nie oglądam ich na bieżąco widzę teraz minimalną poprawę, gry wpadki (jak ta z Tottenhamem) wciąż się zdarzają.
ryba_82 pisze:
10 lut 2023, 11:07
Wszystkie odebrane puchary za zwycięstwo w LM przez City UEFA ma przekazać Arsenalowi
I słusznie, bo te im się po prostu należały. :pijemy:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”