Grupa A 2006/07 (Champions League) - Strona 18

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2006, 12:57

Zaza pisze:To znajdz mecz na Camp Nou w którym Barca tak oddała gre ? I na to samo wyjdzie jak z % ... długo być szukał. To nie kwestia, skandalu, czy sensacji ale ciekowski I nie zmienia faktu to że kontrolowali gra, prowadzili, byli lepsi itd. Tylko sama ciekawostka.
Rozumiem, że ciekawostka, ale to był wyjątkowy mecz :!:
Mecz o być, albo nie byc, gdzie poszczególne statystyki nie odgrywają, żandej roli - wazny jest rezultat.
Zaza pisze:1 euro ? przeczytaj co napisałen Niggazowi, wiesz w którym kościele dzwonia ale nie wiesz jak do niego trafić. I znów radze Ci szukać Prześledz klasyki i zwykłe ligowe mucki napisz mi tu statystyki Prosze Cie bo jak zaczynasz chyba znasz temat ? Dac Ci strony ?
nie zamierzam niczego szukac, dla mnie temat jest jsany jak słońce - twoja postawa również, Milan ma u ciebie szczeólne wzgledy i nie ma się co dziwić. Tylko ni eodracaj kota ogonem, bo to nie wypada.
Zaza pisze:Te statystyki to efekt oddanie gry itd, ale to nie problem
własnie - to nie jest problem, ja tez tak nie uważam, jest to mało istotne w tym momencie, gdyż przed meczem kazdy katalończyk wziąłby w ciemno wynik 2:0, nawet kosztem słabszego procentu posiadania piłki.
Dla mnie to nie jest nawte ciekawostka - bo jak mówiłem - nie to jest wazne tutaj.
Wynik, w takim meczu liczył sie tylko on reszta jest tłem.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 13:09

Fieldy no prosze Cie - wyjądkowy mecz ? a takie z Real czy Valencją w lidze nie są ? a w poprzednim sezonie ćwiercfianłu półfinały itd nie były wyjądkowy też decydowały o awansie ?

Podpaliłeś sie i teraz nie wiesz jak wyjśc z tego, normalne ciekawostka, dla kibic który ma przyjemnośc oglądać Barce średnio co tydzień, znajdz inny taki mecz, czy to z Realem, Chelsea czy z Villareal lub Osasuną :P

fieldy pisze:własnie - to nie jest problem, ja tez tak nie uważam, jest to mało istotne w tym momencie, gdyż przed meczem kazdy katalończyk wziąłby w ciemno wynik 2:0, nawet kosztem słabszego procentu posiadania piłki.
Dla mnie to nie jest nawte ciekawostka - bo jak mówiłem - nie to jest wazne tutaj.
Wynik, w takim meczu liczył sie tylko on reszta jest tłem.

To sie nie dogadamy :? Ja Ty oglądasz mecz tylko dla wyników końcowego :roll: Jak by Arsenal wykonał 236 celnych podanie na połowie rywala w ciągu mecz to też była by ciekawosta, a gdy Makelele przechwycił 14 piłek to też jest ciekawoska. itd. Przeciesz piłka to nie tylko bramki i zwody Dinho.

Ta statystyka w wcale nie umniejsza awansu i wyższośc i grze Barcelony :!: Ale znajdz drugi taki mecz kuźwa :!: Prosta sprawa jeśli uważasz że to nie jest ciekawosta to czekam :P

Na temat Milanu to już całkiem sie nie popisałeś, bo w tego wynika ze dla Ciebie obie sytuacje są takie same ? tak ? Odnoscie Rossonerich i Bianconerich ? jeśli tak do daje 100 jak to udowodnisz :] Udowodnisz na przykładzie liczb i rywala. No gożej Ci Fieldy :? Sprawdz fakty.. albo nie pisz bo po co mamy gadac o głupotach.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 06 gru 2006, 13:19

Zaza pisze:Fieldy no prosze Cie - wyjądkowy mecz ? a takie z Real czy Valencją w lidze nie są ? a w poprzednim sezonie ćwiercfianłu półfinały itd nie były wyjądkowy też decydowały o awansie ?
Coś mi się wydaje, że Milan w poprzednim sezonie miał więc % w meczu z Barceloną na Camp Nou. Nie wiem czy pamięć mnie zawodzi :P

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 13:31

Zico mówisz o LM ? tego nie wiem czy Milan, ale wątpie w to. Bo jak napisałem obecna Barca jest zazwyczaj jak walce - zwłaszcza na Camp Nou. I gdy prowadzi to już gra swoje. Obojetnie czy to Real czy Osasuna. A zreszta sprawdzi sie Zico, i sie zobaczy. Tylko napisze małą zapowiedz :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 gru 2006, 13:41

Zaza pisze:Fieldy no prosze Cie - wyjądkowy mecz ? a takie z Real czy Valencją w lidze nie są ?
widze, że cięzko ci zrozumiec, że porazka z Valencią, jakby się przytrafiła - to nic takiego by sie nie stało, sezon długi - można odrobić - tutaj rems nie mógł się przytarafić bo Barca, nie dosyć, ze wystawiłaby się na smieszność, to jeszcze straciła by grube miliony. gdyby nie wygrała - to koniec przygody z LM - dlatego emcz był wyjątkowy - i nie porównywałbym tego do meczu ligowego - bo to zupełnie co innego.
Zaza pisze:Podpaliłeś sie i teraz nie wiesz jak wyjśc z tego
:lol2: z czego mam niby wyjść ?
Zaza pisze:To sie nie dogadamy Ja Ty oglądasz mecz tylko dla wyników końcowego
Zaza bredzisz - ja twierdzisz, że oglądam mecze dla wyniku, skoro tak nie jest - udajesz ? czy na serio piszesz ?
Czy ty chcesz zaprzeczyć, że w tym meczu tylko i wyłacznie wynik się liczył ?
Nic innego - ten mecz trzeba było wygrać, wszystko inne jest niewazne w tym momencie :!:
Zaza pisze:Jak by Arsenal wykonał 236 celnych podanie na połowie rywala w ciągu mecz to też była by ciekawosta, a gdy Makelele przechwycił 14 piłek to też jest ciekawoska. itd. Przeciesz piłka to nie tylko bramki i zwody Dinho.
piszesz naprawdę jak do jakiegos debila - rozumiem co to jest ciekawostka - ty za to nie kumasz, że wczoraj liczył się wynik, a nie ciekawostka o posiadaniu piłki - kogo to obchodzi ? może ciebie, ale to jest nieistotne - liczy się awans do kolejnej fazy.

zarzucasz m, że dla mnie tylko wynik się liczy - w tym meczu - TAK :!:

na temat Milanu nie ma sensu z tobą dyskutować, bo jestes subiektywny jak cholera. I zawsze będziesz, z jednej strony kibice za 1€, z drugiej - słaby mecz - to ujdzie :?
Zaza pisze:Prosta sprawa jeśli uważasz że to nie jest ciekawosta to czekam

Dla mnie to nie jest żadna ciekawstka, Barca przez całe 107 lat nie miała wyższego psoiadania niż przeciwnik, przez ostatnie 3 lata - zazwyczja miała. Ale jeszcze raz - co z tego ? mecz, jak mecz. Statystyki sie róznie układają, w zależnosci od przebiegu meczu - barcelona nie musiała atakować, tylko bornić wyniku - Werder musiał atakować - postawi wszystko na jedna karte - i stąd takie a nie inne liczby. One mówią tylko to, że Barca oddała pole Werderowi - a oddała bo borniła awansu. Gdyby wcozraj nie grali o awans - to barca by sie nie broniła i byś sie teraz ciekawostką nie podniecał, która tak naprawde nic nie znaczy.
Dla mnie liczył się wynik tego meczu - nie ilośc czaus pry piłce - wybacz Zaza - pewnie nie mieści ci się to w głowie - ale tak już jest. Usznuj to.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 gru 2006, 13:43

Jesli chodzi o mecz Barcy z Milanem na CN, to posiadanie pilki wynosilo 48-52 dla Mediolanczykow. Mecz wtedy podobny w posiadaniu pilki do wczorajszego, w pierwszej polowie to Barca miala przewage, w drugiej Milan. Jednak ogolnie wyszlo i tak na nasze, podobnie jak wczoraj.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 06 gru 2006, 13:53

Fieldy nie dogadamy sie jeśli Ty za główny argument podajesz wynik - to nara, bo to jest jedno i najważniesze, ale piszesz tak jak bycćnaprawde nie był w temacie, kiedy ostatni raz tak było ? Proste pytanie ? znasz odpowiedz ? Bo naprawde trzeba by daleko szukać. Daruj sobie, bo to nie ma sensu. Ja swoje Ty swoje - czyli uznajmy że tak ciekawosta nie była do Ciebie. Naprawde to nie zmienie opini o tym meczu i innych faktach ale jest godne odnotowanie, a skoro Ty uważasz że nie, to chyba masz problem. I nie pisz głupot, bo zaczełeś temat to podaj fakty :? A nie wyskoczyłeś a teraz sie wycofujesz, i próbujesz zakończyć temat niby z braku możliwośc dialogu :P subiektyny ? ale liczby nie są subiektywne :lol: wiedz działaj, naprawde możemy sie założyć. Jeśli udowodnicz że obie sytuacje sa takie same. Tu moje zdanie jest nie potrzebne, potrzebne są liczby. Prosta sprawa, wiec skończ pierdzielić i dawaj na gg porównamy co chcesz, nawet Ci pomoge szukac, no chyba ze odrazu miałes zamier zaczą temat a potem sie wycować.

Zico nie moge znaleśc meczu z poprzedniego sezonu ale 2 sezonu temu też Milan grał z Barca i na Camp Nou było jak zawsze, czyli % po stronie Barcy. Potem sie poszuka wiecej :wink:

za najważniejsze w tym meczu uwazam WYNIK - nara
co do Milanu - mi ne chodzi o ilośc widzów na stadionie, tlyko o cene biletów - czytaj dokałdnie :angry: // fieldy

Ale nie musiałeś mi tego uświadamieć bo chyba to ustalilismy na poczatku, ciekawostka odnoście %, to już inna sprawa, i dla jednego to nie ważne dla drugiego ciekawe, tym bardzie że w wszystkich meczach Barcey które widziałe w tym sezonie zawsze był ten czynnik po ich stronie.

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 06 gru 2006, 16:16

wybieramy najlepsza jedenastke roku :)
http://www.uefa.com/fanzone/TeamOfTheYe ... index.html

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 06 gru 2006, 17:22

Więc jednak Barcelona awansowała. Wczorajszy mecz mimo wszystko stał na dobrym poziomie, nie zgodzę się z dennymi komentatorami TVNu że Barca grała słabo- po prostu grali tak, jak mogli, nie przemęczali się, w końcu mieli pewne prowadzenie. Dobry mecz Ronaldinho, całkiem nieźle Deco.

Poza tym- komentatorzy [']

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 06 gru 2006, 17:44

RóżA pisze:Poza tym- komentatorzy [']
Dokładnie :roll: To już nie pierwszy raz na Turbo komentatorzy rozczarowują, ale co zrobić. Ważne, że obraz jest normalny :P

Mecz świetnie się rozpoczął dla Barcy. Ronaldinho zaskoczył wszystkich takim uderzeniem (nawet mnie :P ) i trzeba powiedzieć, że spotkanie im się ułożyło. Po paru minutach zrobiło się 2:0 i...pozamiatane :roll: Nie minęło 20 minut, a Werder przynajmniej psychicznie był podłamany bo cięzko, żeby nie. Ambicji odmówić im nie można, ale Barcelona mogła strzelić sporo więcej w pierwszej połowie.

W drugiej części Werder zaatakował, ale trzeba też przyznać, iż Barca się lekko oszczędzała. Nie grali już tak ofensywnie, tak szybko, byli skupieni na tym żeby nie stracić, a w Werderze sam Diego niewiele zrobi bo jednak za małe miał wsparcie kolegów :roll: Próbował akcji indywidualnych, ale co mógł zrobić. Werder atakował, lecz wydaje mi się, że lekko bez wiary w powodzenie. Szkoda, bo mieli parę szans by coś strzelić :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 gru 2006, 18:08

Melduję wykonanie zadania :wink:

Takiego meczu oczekiwałem zarówno pod względem gry jak i końcowego rezultatu. Dyletanci z TVN Turbo nie interesują mnie. Na szczęście ich nie słyszałem. Zagraliśmy naprawdę dobry mecz. Druga połowa wyglądała tak a nie inaczej tylko dlatego, że mecz był już rozstrzygnięty. Skuteczność nie powalała, ale teraz to nie istotne. Najbardziej pozytywnie zaskoczył mnie Giuly. Co prawda jego zmarnowana sytuacja to spód dna, ale generalnie grał dobrze. Zambrotta też tak jak się od niego oczekuje. Motta idealnie spełniał swoje zadania. Wykonał olbrzymią pracę. Wiedziałem, że dostanie żółtko jak tylko zobaczył go w wyjściowym składzie :lol: :P Ronaldinho grał jak nakręcony. Podobało mi się jak wracał i starał się odebrać piłkę. Co prawda faulował wtedy, ale i tak można go pochwalić za ambicję. Najgorszy moment meczu to uraz Iniesty :? Oby tylko to nie było nic groźnego :rydzyk: Macie jakieś info o nim?

Ogólnie jestem zadowolony. Sprawdziły się moje przewidywania 8)

Awatar użytkownika
kon2r
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kon2r » 06 gru 2006, 18:33

Cóż za piękny mecz ! :P
No chyba lepiej niemogliśmy(kibice Barcy) sobie tego spotkania wymarzycz potwierdzam to co powiedział Niggaz. Zaskoczył mnie Giuly.. ale... pozytywnie tylko przy rozprowadzaniu akcji naprawde dorownal innym lecz jakby niepatrzeć mogło być 5:0 zmarnowal 3 świetne okazje ale ważne że zaliczył asytse. Co do Włocha to wiedziałem że wkońcu zacznie grać na poziomie.. Chyba 1 raz w tym sezonie jestem zadowolony z gry Motty świetnie wywiązał sie ze swoich obowiązków [nawet próbał raz strzelać(kompletnie beznadziejnie :P )] właściwie to tak dobrego meczu sobie nawet nie mogłem wymarzyć źałuje ze Ezquerro dostał tak mało czasu na gre...

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 07 gru 2006, 7:42

a mecz z lewskim widziales? ten drugi? tak a propos motty. bo tam rowniez gral swietnie co malo kto zauwazyl

czasem mam wrazenie ze niektorzy nie rozumieja jakie zadania ma w naszej druzynie pilkarz grajacy jako def pomocnik - sa ona bradzo proste:

-asekuracja obroncow gdy ktorys z bocznych lub obaj nie maja jak wrocic (wtedy przechodzi do linii obrony i gramy albo 4 albo 3 w linii)

-podanie do pilkarzy rozgrywajacych pilke

- indywidualne krycie ktoregos z przeciwnikow jezeli tak ustali trener.

tylko tyle ma robic czy to motta czy edmilson

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”