Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 191

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 lut 2009, 23:01

Sędzia w spotkaniu Chelsea - Juve się nie popisał może brał jakieś krople do oczu i mu obraz rozmazało :> Powinien być karny za faul na Drogbie, Mancienne zbierał wszystkie piłki w końcówce a sędzia dyktuję wolne dla Juve :X ale cieszy zwycięstwo mogła by być jeszcze jedna bramka ale nie ma co narzekać na zwycięstwo. W Turynie wystarczy uzyskać korzystny wynik i przechodzimy dalej. Jak powiedział fieldy wygląda na to że nadal PL rządzi :) Mogą być niespodzianki ale wątpię że angielskie drużyny ulegną. Real ostro się przejechał miał to niby wygrać a dostali. Jeśli nie planują cudu na Anfield Road to nie ma praktycznie po co lecieć na wyspy. Chyba jedynym zespołem który jest pewny awansu jest chyba Bayern który rozbił Sporting 5-0 na wyjeździe więc przewagę bramki na boisku rywala mają i to w zapasie :P

R.A.B.
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: R.A.B. » 25 lut 2009, 23:05

Dodaj jeszcze że sędzia nie uznał karnego dla Juve. Ballack mógł drugą zółtą dostać, kilka faulów z dupy wziętych, zamiast rożnego dla Juve sędzia każe wybijać z 5 metrów.
Ale nie wymagajmy od Fana Chelsea obiektywizmu.Neutralny fan tyylko obiektywnie mecz oceni

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 25 lut 2009, 23:07

Radekkkk pisze:Dodaj jeszcze że sędzia nie uznał karnego dla Juve.
Wzdaje mi sie, ze Moratti mogl maczac w tym palce... :boje się:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 25 lut 2009, 23:10

Powinien być karny za faul na Drogbie
to było zagranie bark w bark. Chiellini wszedl bardzo zdecydowanie, ale czysto :wink:

Sędzia popełniał błędy, ale bardzo mało ważne o karnych czy czerwonych nie było mowy

Radekkkk
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Radekkkk » 25 lut 2009, 23:12

Angielski komentator powiedział że karny dla Juve był ewidentny

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 lut 2009, 23:55

Jeszcze odnośnie wątku który tu poruszyłem, notka Steca -> http://rafalstec.blox.pl/html

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 26 lut 2009, 0:05

Stec napisał to co widzi każdy normalny kibic od 2 sezonów. Chciałem zobaczyć rozpędzony Real z drużyną która nie potyka sie o własne nogi jak Betisy i inne dziadostwa i zobaczyłem bezradną drużynę która nie stworzyła sobie na własnym stadionie okazji.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 26 lut 2009, 0:14

ale ta Barca jest słaba :/ jej passe zwycięstw przerwał Betis którego piłkarze potykają się o własne nogi i są na poziomie dziadostwa :/

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 26 lut 2009, 8:34

KajoFC pisze:Chyba jedynym zespołem który jest pewny awansu jest chyba Bayern który rozbił Sporting 5-0 na wyjeździe więc przewagę bramki na boisku rywala mają i to w zapasie :P
Bez tych "chyba" i zdanie byłoby prawidlowe :P bo raczej nikt nie sądzi, że nawet tak dziurawa obrona jak ostatnio nasza, jest w stanie przepuścić 6 goli na własnym boisku? :lol:

Swoją drogą, ciekawi mnie czy po tej rundzie dalej będą pogłoski o przejściu Ribery'ego do Realu? W końcu Francuz chce grać w drużynie, z którą będzie miał szanse na triumf w LM (a nie odpadać rokrocznie w 1/8 fin) :P

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 26 lut 2009, 11:55

fieldy pisze:Jeszcze odnośnie wątku który tu poruszyłem, notka Steca -> http://rafalstec.blox.pl/html
Lubię Steca, ale słowa o tym, że Arsenal omal nie zmiażdył Romy są mocno groteskowe, biorąc pod uwagę fakt, że na własnym stadionie wygraliście tylko 1:0 i to tylko dlatego, że Mexes wykazał się dość dużą nieostrożnością pozwalając Robinowi przewrócić się o swoje nogi.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 lut 2009, 12:51

Pewnie użył tego sformułowania żeby jeszcze bardziej podkreślić różnicę pomiędzy ang. ekipami i resztą :P
zgodze się, że do zmiażdżenia było daleko, ale jednak Arsenal cały czas atakował, a Roma się jedynie nieporadnie broniła. Więc nie czepiałbym się tego określenia ;)

P.S. porażkę Realu można było przewidzieć. W lidze wygrali 9 ostatnich spotkań i mieli zagrać z angielską drużyną, która ostatnio w lidze gra gorzej.

Przypomnijcie sobie rok 2006. Real miał chyba 8 wygranych w lidze z rzędu. W LM miał zagrać [na Bernabeu :D] z Arsenalem, który w lidze grał słabo - przegrali 0:1
Znaczy, że na Anfield można w ciemno grać na 0:0 :lol:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 26 lut 2009, 23:29

Należy pamiętać że to jest dwumecz a Roma ma rewanż na Olimpico (zabroni mi ktoś wierzyć w awans? :lol: ) więc fakt mogła się dużo lepiej zaprezentować co stwierdziłem w odpowiednim temacie i zagrać jak choćby z Chelsea kiedy to nie wychodziła z własnej połowy a przegrała także 0:1. Jednak tamten antyfutbol wypadł lepiej bo gospodarze walili głową w mur i mieli niewiele okazji. Wczoraj Arsenal mógł i powinien pojechać Romę, sytuacji na to było wystarczająco.
Jednak niech Stec tak się nie podnieca i ze swoim werdyktem poczeka do rewanżów bo chyba nie spodziewał się tego co wymyślił jakiś kibic Romy aby Spall wprowadził trzeciego napastnika i walczył o wygraną. Nie umiesz wygrać ani zremisować, to przegraj jak najniżej :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 mar 2009, 22:35

Nikt mnie tak dawno nie zdenerwował jak Sporting. Za to co zrobili w dwumeczu z Bayernem powinni dostać 10-letni zakaz gry w LM bo to jest wstyd dla tych rozgrywek, aby na tym etapie padał taki wynik. To jest wstyd, żenada, kompromitacja i nie wiem co jeszcze, ale aż mi się nóż w kieszeni otwiera.

Oczywiście wielkie pokłony dla Bayernu :wink:

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 mar 2009, 22:38

Dobry dzien w LM. Duzo bramek. Oby jutro bylo tak dalej.
Gratulacje dla tych co awansowali szacunek nie dla wszystkich ktorzy odpadli.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 10 mar 2009, 22:38

Mentor pisze: To jest wstyd, żenada, kompromitacja i nie wiem co jeszcze, ale aż mi się nóż w kieszeni otwiera.
Dodajmy jeszcze, że udział w dwóch bramkach (w tym jedną strzelił) miał niejaki Thomas Mueller, na co dzień etatowy pomocnik rezerw Bayernu w 3 BL :lol:

Po co oni w ogóle przyjeżdzali do Monachium? Walkower by wyszedł lepiej :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”