Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 193

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 9:17

A czy Villareal albo Chelsea były zespołami zdecydowanie lepszymi od swoich rywali? Trochę źle się wyraziłem. Chodzi o to, że te drużyny awansowały po wyrównanych dwumeczach i bez pogromów i dlatego nie dawałbym im większych szans na półfinał...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 mar 2009, 9:26

Michał M pisze:Finał to jednak marzenie, nie sądzę, żebyśmy byli aż w tak dobrej dyspozycji, żeby go osiągnąć. Najważniejsze to zrealizowany cel minimum czyli 1/4 fin. To co uzyskamy ponad to, będzie już niewątpliwym sukcesem.
hola hola, jak poseł Cymański zwykł mawiać - ja nie marzę o powtórce finału Bayern - United, tylko o ich spotkaniu w 1/4 :lol:
jak mógłbym chcieć United w finale, jak Arsenal tam gdzieś walczy :lol:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 mar 2009, 9:48

BarcaQzYN pisze:Chodzi o to, że te drużyny awansowały po wyrównanych dwumeczach i bez pogromów i dlatego nie dawałbym im większych szans na półfinał...
Uwierz, że jakby np. Chelsea trafiła na Sporting to też by ich rozniosła, a np. Barca na Man Utd i awansowałaby minimalnie i co wtedy te dawałbyś większe szanse Chelsea :?: Nie bądź śmieszny to że ktoś rozwalił najsłabszą drużynę aż 7:1 to nie znaczy że z drużyną mocniejszą też sobie popyka i awansuje bez problemów musisz zauważyć ,że taka Chelsea miała dużo trudniejszego rywala niż Bayern. I jak dla mnie jeśli obie te drużyny spotkałyby się w ćwierćfinale to dla mnie faworytem jednak byłaby Chelsea. Aha jeszcze jedno Barca dla Ciebie nie awansuje do półfinału jak dzisiaj wygra Lyonem 1:0 bo wygrała minimalnie ,a Manchester tez wygra 1:0 i też pewnie odpadnie bo byli minimalnie lepsi od swoich rywali ... Moja wypowiedź nie ma tutaj ukazać ,że Bayern odpadnie w następnej rundzie tylko to ,że Twój tok rozumowania jest co najmniej dziwny ...

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 mar 2009, 9:52

Bienias pisze:W takim razie co po wiesz o ofensywie? i zerowych meczach. Nie sugeruj sie wczorajszym meczem i obrona Realu bo po 2 bramkach sedziego kazdemu juz sie nie chce grac
Wnioski wyciągam nie tylko po wczorajszym meczu. Widziałem w ostatnich kilku tygodniach(i to niejeden raz) Barcę, Real, Atletico oraz Villareal.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 11 mar 2009, 9:57

fieldy pisze:hola hola, jak poseł Cymański zwykł mawiać - ja nie marzę o powtórce finału Bayern - United, tylko o ich spotkaniu w 1/4 :lol:
To byłaby raczej powtórka z sezonu 2000/01. Co do niego, to w ogóle nie miałbym nic przeciwko gdyby się powtórzył :lol:

Aha, tak w ogóle, to graliśmy wczoraj bez Toniego, Ribery'ego i Altintopa. Co chyba jednak świadczy o klasie (jej braku) Sportingu :wink:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 11 mar 2009, 10:06

majer13 ma rację ,BarcaQzYN może nie wiesz ale mecz meczowi nigdy nie jest równy. Jak się zdarzyło tak że Villarreal trafi na LFC i jakimś cudem pokona ich to co zmienisz już swojego kandydata do tytułu ? To że Sporting dla którego wyjście z grupy jest jednym z największych sukcesów ostatnich lat dostał takie baty od Bayernu to nie oznacza ze Bayern jest tak zajebisty że gra football z kosmosu tylko to że Sporting jest tak słaby. Żeby dostać prawie tyle samo bramek u siebie i na wyjeździe to trzeba być naprawdę słabym a po drugie może nie wiesz że trener Sportingu wraz z drużyną przyleciał do Monachium po nic więcej jak baty bo wystawiając tylko 4 zawodników którzy grali w 1 meczu w Portugalii nie oczekiwał chyba odrobienia strat wystawiając prawie że rezerwę.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 mar 2009, 11:37

Jak już panowie Michał M i fieldy rozprawiają o finale, którego nigdy nie zapomnę, to się dołączę. Zły był na pewno nie był, aby taki mecz się powtórzył. Co więcej, jeżeli awansujemy do 1/4 to Bayern IMO byłby nie najgorszym rywalem. Oczywiście gratulacje za to, co zrobiliście ze Sportingiem, ale jednak trochę wynik mówi więcej o słabości rywala niż o sile Monachijczyków. Na pewno wolałbym Bayern od np. Liverpoolu, Arsenalu, czy Chelsea.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 mar 2009, 14:01

BarcaQzYN pisze:Chelsea i Villareal natomiast awansowały dość szczęśliwie i w tym momencie za faworytów rozgrywek uchodzić nie mogą, co innego Liverpool i Bayern.
To co robił Villarreal w pierwszym spotkaniu z Panathinaikosem, to spokojnie mogło być wyzej niz Bayern ze Sportingiem. Razili niekutecznoscia jak Barca w ostatnim spotkaniu z Athletic.
red85 pisze:Wnioski wyciągam nie tylko po wczorajszym meczu. Widziałem w ostatnich kilku tygodniach(i to niejeden raz) Barcę, Real, Atletico oraz Villareal.
Co do Villarrealu to ciezko sie zgodzić, bo oni naprawde graja solidnie i raczej uzych błedow defensywie nie ma, Barca ostatnio gra tak, że zal słow jesli chodzi o defensywe. Defensorow Atletico i realu nie szanowałem i dalej tego nie robie, bo ciezko o inna opinie. Jesli juz piszesz ze kibice La Liga pisali o defensorach, to powiedz jasno, ze wysmiewano, ale nie w kontekscie Primera, a raczej jesli chodzi o Barce.

Tak pozatym cos mi sie wydaje, że Villarreal zawita conajmniej w półfinale. To nie jest zespol gwiazd, ale jesli juz gra to raczej z naprawde dobrym skutkiem, to taka Sevilla w UEFA, tylko tu chodzi o LM, jak graja to daleko dochodza. Ja najchetniej chcialbym, zeby zagrali z Liverpoolem albo Chelsea, mogloby być strasznie bo poukladani by byli taktycznie jak cholera, ale ŻŁP jest w stanie powalczyć z takimi tuzami.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 16:05

Przestańcie... Napisałem, że po wczorajszych meczach Liverpool i Bayern mogą uchodzić za faworytów, natomiast Chelsea i Villarealowi większych szans nie daję, a Wy z tego taką historię robicie. Nawet jeżeli Sporting był najsłabszą drużyną z 16 to porażka 12-1 w dwumeczu, każe patrzeć na ich pogromcę jako na jednego z faworytów. Bo w historii Ligi mistrzów wielu "słabym" drużynom udawało się awansować do 1/8, ale nigdy nie dostawali takich batów. Druga drużyna to Liverpool, który rozniósł Real (jedną z najsilniejszych ekip Europy) więc chyba też można The Reds zaliczyć w tym momencie do grona faworytów. Villarealowi nie wróżę nic wielkiego w tej edycji, gdyż Panathinaikos nie był od nich wcale zespołem słabszym, a to co Grecy osiągnęli to i tak dla niech wielki sukces... Gdyż (nie oszukumy się) Panathinaikos potęgą jeszcze nie jest, a Villareal miał spore problemy z wyeliminowaniem ich. Z Chelsea może się trochę pospieszyłem przekreślając ich szanse, ale wczoraj nie zachwycili. Przepraszam, że napisałem kto może po wczorajszych meczach uchodzić (wg mnie!) za faworytów.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 mar 2009, 17:10

BarcaQzYN pisze:gdyż Panathinaikos nie był od nich wcale zespołem słabszym
To chyba nie oglądałeś pierwszego meczu ...
BarcaQzYN pisze:Napisałem, że po wczorajszych meczach Liverpool i Bayern mogą uchodzić za faworytów,
Liverpool owszem bo wiemy że w LM potrafią naprawdę zagrać bardo dobrze ale to co pokazuje Bayern w tym sezonie to raczej nie dawałbym im szans zbytnio na półfinał ...
BarcaQzYN pisze:Przepraszam, że napisałem kto może po wczorajszych meczach uchodzić (wg mnie!) za faworytów.
Tu nie chodzi oto ,że podałeś swoich faworytów tylko o to e uzasadnienie dlaczego akurat ich było bezsensowne ...

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 17:29

Ale ja rozumiem, że faworytów po jednym dwumeczu ciężko wytypować obiektywnie. Napisałem tylko, że dwie drużyny, które wczoraj awansowały zagrały świetnie, a dwie pozostałe przeciętnie. Na tę chwilę większe szanse daję Liverpoolowi i Bayernowi niż Chelsea i Villarealowi, i nie musisz mi przypominać kto z kim grał.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 mar 2009, 18:04

BarcaQzYN pisze:zagrały świetnie,
Liverpool zagrał świetnie ale Bayern miał po prostu miał bardo słabego rywala ,który w dodatku wyszedł w pół rezerwowym składzie wiedziałbyś że Bayern nie może być uznawany a jednego faworytów gdybyś choć trochę wiedział co obecnie dzieje się w Bundeslidze ... Na tę chwile Bayernu nie można uznawać za jednego faworytów po nim po prostu nie jest ...
BarcaQzYN pisze:Ale ja rozumiem, że faworytów po jednym dwumeczu ciężko wytypować obiektywnie

Nie faworytów po prostu NIE MOŻNA wytypować po jednym dwumeczu ( można oczekiwać jedynie poprawy ) bo jest to po prostu chore :!:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 mar 2009, 18:32

A wg. mnie największe szansę na zwycięstwo w LM ma Manchester. Solidna drużyna potrafiąca utrzymać zajebistą formę od pół roku i jakoś nie widać oznak kryzysu. Liverpool i sędzia wczoraj ostro pojechali, ale na dłuższą metę wątpie, żeby coś z tego wyszło. Jednak należy im przyznać, że obojętne jakich benitez kozaków do składu wystawi ich gra nie odbiega od pewniego poziomu, podobnie jak w przypadku ManU i wg. mnie to jest klucz do sukcesu zarówno w LM jak i Premership - dobry zmiennik na każdą pozycję.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 18:40

Bundesligę oglądam regularnie. Bayern nie zachwyca, to prawda, ale tutaj rozmawiamy o Lidze Mistrzów. Ile znamy przykładów na to, że postawa zespołu w lidze krajowej bardzo często całkowicie nie odzwierciedla tego co dana drużyna prezentuje w Lidze Mistrzów.
Spójrz jak Sporting Lizbona, który wg Ciebie jest drużyną niesamowicie słabą grał w dwóch poprzednich sezonach CL. Wypisałem tu tylko wyniki meczów z najsilniejszymi zespołami Europy, celowo pominęłem mecze z przeciętniakami (Sporting je regularnie wygrywał).
19.09.2007 Sporting 0 : 1 Manchester Utd.
23.10.2007 Roma 2 : 1 Sporting
07.11.2007 Sporting 2 : 2 Roma
27.11.2007 Manchester Utd. 2 : 1 Sporting
12.09.2006 Sporting 1 : 0 Inter
18.10.2006 Sporting 0 : 1 B. Monachium
31.10.2006 B. Monachium 0 : 0 Sporting

22.11.2006 Inter 1 : 0 Sporting
Ale pogromy co...? Nie wmówisz mi, że Bayern zagrał słabo.
Uwierz, że jakby np. Chelsea trafiła na Sporting to też by ich rozniosła
Moim zdaniem wcale niekoniecznie.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 11 mar 2009, 18:43

Nie rozumiem. 12-1 w dwumeczu robi wrażenie nawet w Intertoto, gdzie takie wyniki rzadko padają. Patrząc na sam rezultat, Sporting całkowicie nie istniał, w praktyce było trochę inaczej. Ale trzeba już być zupełnym ignorantem (albo zatwardziałym germanofobem), żeby nie być pod wrażeniem tego, co zrobił Bayern. Przecież nikt w historii jeszcze tyle nie nastrzelał. A co do tego rezerwowego składu SCP na Allianz, radzę też spojrzeć na zestawienie drugiej strony- nasz zespół został całkowicie przemeblowany. Zresztą, co tu tłumaczyć- niektórym nawet 20-0 by nie zaimponowało, no chyba że byłby to wynik osiągnięty przez ManU.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”