Liga Mistrzów (zbiorczy) - Strona 194

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto jest faworytem LM?

Manchester City
8
19%
Bayern
3
7%
Real
6
14%
PSG
3
7%
Manchester United
3
7%
Barcelona
2
5%
Atletico
1
2%
Inter Mediolan
9
21%
AC Milan
3
7%
Napoli
0
Brak głosów
RB Lipsk
0
Brak głosów
Borussia Dortmund
0
Brak głosów
FC Porto
0
Brak głosów
Benfica
0
Brak głosów
Lazio
2
5%
Ktoś inny
3
7%
Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 73

Re: Liga Mistrzów (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 18:55

olson pisze:Nie rozumiem. 12-1 w dwumeczu robi wrażenie nawet w Intertoto, gdzie takie wyniki rzadko padają. Patrząc na sam rezultat, Sporting całkowicie nie istniał, w praktyce było trochę inaczej. Ale trzeba już być zupełnym ignorantem (albo zatwardziałym germanofobem), żeby nie być pod wrażeniem tego, co zrobił Bayern. Przecież nikt w historii jeszcze tyle nie nastrzelał. A co do tego rezerwowego składu SCP na Allianz, radzę też spojrzeć na zestawienie drugiej strony- nasz zespół został całkowicie przemeblowany. Zresztą, co tu tłumaczyć- niektórym nawet 20-0 by nie zaimponowało, no chyba że byłby to wynik osiągnięty przez ManU.
Mądrze prawi, wódki mu dać!

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 mar 2009, 19:01

olson pisze:Nie rozumiem. 12-1 w dwumeczu robi wrażenie nawet w Intertoto, gdzie takie wyniki rzadko padają. Patrząc na sam rezultat, Sporting całkowicie nie istniał, w praktyce było trochę inaczej. Ale trzeba już być zupełnym ignorantem (albo zatwardziałym germanofobem), żeby nie być pod wrażeniem tego, co zrobił Bayer
Tak mas racje wynik jest niesamowity ale jeśli jedna ze słabszych drużyn w LM wychodzi rezerwowym składzie to trudno żeby nie było wysoko poza tym nie chodzi mi tutaj czy ktoś jest pod wrażeniem czy nie ale nie można po jednym dwumeczu robić od razu drużyny faworyta bo nie oszukujmy się Bayern w tym sezonie nie miałby szans z Manchesterem ,Barcą czy Liverpoolem i jak dla mnie to te drużyny mogą być faworytami bo cały sezon maja dobry a nie pojedyncze mecze z drużyną która wystawia rezerwy ...
BarcaQzYN pisze:Moim zdaniem wcale niekoniecznie.
Jeśli Sporting wystawiłby taki skład jak w Monachium to tez byłoby wysoko.
olson pisze:A co do tego rezerwowego składu SCP na Allianz, radzę też spojrzeć na zestawienie drugiej strony- nasz zespół został całkowicie przemeblowany.
Tylko wasz ławka rezerwowych miałaby szanse wygrać z pierwszą jedenastką Sportingu i tu jest duża różnica ;)
BarcaQzYN pisze:Spójrz jak Sporting Lizbona, który wg Ciebie jest drużyną niesamowicie słabą
W tym dwumeczu była drużyną bardzo słabą i właśnie to miałem na myśli bo z tego co pamiętam mówimy o meczu z wczoraj a nie z przed kilku sezonów ;)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2009, 19:15

Powiem krótko: nie cierpię Bayernu jak kibic Wisły kibica Cracovii. Jednakże jestem pod wrażeniem gry Bayernu i składam pokłony za to co zrobił w 1/8 finału. Myślę, że mało kto pokonałby w takich rozmiarach zespół Sportingu, nawet biorąc pod uwagę jak słabi byli Portugalczycy. Teraz z ciekawością oczekuję jak zaprezentuje się Bayern w ćwierćfinale. Choć nie życzę im dobrze.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 19:56

majer13 pisze:nie oszukujmy się Bayern w tym sezonie nie miałby szans z Manchesterem ,Barcą czy Liverpoolem
A ta teza jest dla mnie całkowicie pozbawiona podstaw. Mam nadzieję, że w następnej kolejce Bayern zmierzy się z którąś z tych ekip. Nie radzę Ci oczekiwać, że Niemcy wyjadą z Anglii czy Hiszpanii z takim wynikiem jak Sporting wracał z Monachium. Bayern napewno będzie godnym rywalem dla każdej drużyny, która zagra w ćwierćfinale.
majer13 pisze:mówimy o meczu z wczoraj a nie z przed kilku sezonów

... I właśnie dlatego, że mówimy o jednym dwumeczu nie możesz nazywać drużyny Sportingu "bardzo słabą"... Sam sobie zaprzeczasz. Wg Ciebie nie można powiedzieć, że Liverpool albo Bayern uchodzą za faworyta LM bo zagrali świetnie w 1/8, ale śmiało nazywasz Sporting słabą drużyną mając na uwadze tylko ten jeden dwumecz.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 11 mar 2009, 20:20

BarcaQzYN pisze:ale śmiało nazywasz Sporting słabą drużyną mając na uwadze tylko ten jeden dwumecz.
Chodziło o to ,że ten mecz udowodnił że Sporting jest słaby jak na normy LM ,a nie o to że tylko w tym dwumeczu był słaby w ich wykonaniu. Oczywiście ogrywali swoich rywali ale to były drużyny ze Szwajcarii i Ukrainy, a to wielkim osiągnięciem nie jest.
BarcaQzYN pisze:A ta teza jest dla mnie całkowicie pozbawiona podstaw.
A więc nie mamy o czym rozmawiać jeśli uważasz że zespół Bayernu jest równorzędnym rywalem dla tych drużyn to ośmielę się napisać że w tym sezonie sporo przegapiłeś .... Może kiedyś nie dziś ..... To tyle na ten temat jaśniej chyba się nie da tego wyjaśnić i tyle

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 20:39

majer13 pisze: Chodziło o to ,że ten mecz udowodnił że Sporting jest słaby jak na normy LM ,a nie o to że tylko w tym dwumeczu był słaby w ich wykonaniu. Oczywiście ogrywali swoich rywali ale to były drużyny ze Szwajcarii i Ukrainy, a to wielkim osiągnięciem nie jest.
No to przytoczyłem Ci 8 meczów z sezonów 07/08 i 06/07 z najsilniejszymi drużynami Europy i nie było tam żadnego pogromu, byli słabsi, ale byli godnymi przeciwnikami (nawet wygrali z Interem, w pozostałych meczach remisowali bądź przegrywali jedną bramką). Pomijałem tylko mecze, w których Sporting bez problemów pokonywał niżej notowanych rywali. Po raz drugi zaprzeczyłeś sam sobie. Popatrz jak wygląda sytuacja w Europie wynikająca z Twoich postów:
Mówisz, że Bayern jest o klasę słabszy od Manchesteru, Liverpoolu czy Barcy. Ale za to jest o klasę lepszy od Sportingu, który to jest nieporównywalnie lepszy od drużyn ukraińskich i szwjcarskich, zatem:
Manchester, Liverpool, Barcelona ( i pewnie jeszcze kilka zespołów)
Bayern
Sporting
Szachtar, Basel...
Dokładnie tak to rozpisałeś. I skoro nawet Bayern "nie ma szans" z Manchesterem to aż strach pomyśleć jak wg Ciebie wyglądać powinien mecz Liverpool - Szachtar bo najnowsza historia piłki nożnej nie zna chyba takich pogromów.
I proszę Cię nie mów, że Bayern nie ma żadnych szans z The Reds czy Barcą bo na bank będą dla nich godnymi i równymi przeciwnikami. Przemyśl to.

Niech ich diabli... !! Znowu kanał 58 na N nie działa. A na 58 Barcelona-OL . Zabierzcie N-ce Ligę Mistrzów !! :(

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 11 mar 2009, 20:53

UWAGA!! Wszyscy wkur***ni N-kę
Żeby oglądać kanał 58 (Barca-OL) trzeba przywrócić ustawienia domyślne dekodera (SETUP na pilocie)
Uff udało mi się.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 mar 2009, 22:39

Niestety, dopóki o mistrzostwie i czołówce tabeli we Włoszech będą decydowali sędziowie, dopóty w LM nawet przeciętnie grające ekipy z mocniejszych lig będą od włoskich ekip mocniejsze.
Mimo tego, że wspierałem Inter, to aż przykro było patrzeć na piłkarzy przyzwyczajonych do gwizdania w szesnastce karnych za samo muśnięcie koszulki w niebiesko-czarne pasy i zaliczania jako prawidłowych bramek strzelonych ręką.
Resztki honoru spróbuje w dogrywce uratować Roma. Ale co to za honor, skoro męczą się niemiłosiernie u siebie (choć był chyba faul Clichy'ego w 16' na jakimś Rzymianinie w 1 połowie?) z bardzo przeciętnym Arsenalem? :roll:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 mar 2009, 22:55

Wilmore pisze:Niestety, dopóki o mistrzostwie i czołówce tabeli we Włoszech będą decydowali sędziowie, dopóty w LM nawet przeciętnie grające ekipy z mocniejszych lig będą od włoskich ekip mocniejsze.
Wg Twojej tabeli Milan powinien być liderem, a przypomnę, że te cianiarze w pucharach europejskich prezentują się duuuuzo gorzej. Po prostu DNO.

Ja oglądałem mecz od 35 minuty, i w 2 połowie to Inter przeważał, to United kontrował. Niestety Inter odpadł :/

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 mar 2009, 23:09

1. To nie była moja tabela. Przygotowali ją ludzie znający się naprawdę świetnie na sędziowaniu, raczej nie wzięli jej z powietrza.
2. Nie tłumaczę tutaj nijak Milanu. Kiepscy sędziowie ustawiający ligę i mistrzostwo osłabiają wszystkie ekipy z niej, nie tylko Inter.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 mar 2009, 23:12

A da ktos linka do tej tabeli?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 mar 2009, 23:49

Poczekaj Bienias. Za parę minut narysuję ją w Paincie. Będzie podobnie wiarygodna jak żale i domysły prasy włoskiej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 11 mar 2009, 23:55

Po dzisiejszych meczach w sprawie ćwierćfinałów już wszystko jasne. W najlepszej ósemce rozgrywek mamy:

4 drużyny angielskie: Liverpool, Chelsea, Arsenal i Liverpool
2 drużyny hiszpańskie: Barcelona i Villarreal
1 drużynę niemiecką : Bayern
1 drużynę portugalską: FC Porto

Jak doskonale widać totalną klęskę poniosła włoska Serie A, a w ćwierćfinale znów mamy Anglię, Hiszpanię plus dodatki, czyli nic nowego. Wiecie co? Chyba wolałem starą Ligę Mistrzów, w której grali naprawdę tylko mistrzowie swoich krajów.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 12 mar 2009, 0:03

czyli raczej mozemy sie spodziewac angielskiego cwiercfinalu... chyba ze jakims cudem unikna siebie a wtedy jest szansa na .. o zgrozo... angielkie polfinaly :P

pobawie sie w maszyne losujaca.. ciekawe czy trafie jakams pare:
MU - Barca\
Liverpool - Arsenal
Chelsea - Bayern
Villareal - Porto

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 mar 2009, 0:06

czeher pisze:MU - Barca
marzy mi się ten mecz, byle nie był w tym samym czasie co mecz Arsenalu :]
czeher pisze:Liverpool - Arsenal
Ja chcę ŻŁP, nie dlatego że są najsłabsi, dlatego że mają Piresa - i chyba jeszcze Cygan u nich grał, ale nie wiem czy ciągle tam jest. Wie ktoś ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”