FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 kwie 2006, 23:03

W pierwszym meczu Milan napewno będzie chciał wygrać nie tracąc bramki, zobaczymy czy to się uda. Jeżeli Barca nam strzeli bramke w meczu wyjazdowym to uważam że my również możemy. Cieszy fakt że obrona powinna być w komplecie ale forma stoi pod znakiem zapytania. Cafu prawą stroną... Szewa wychodzi pomiędzy 2 piłkarzy Barcelony i gol ;) Tak jak rok temu :lol:
Niggaz pisze:Nie tylko charakteru, ale to oczywiste. Z debilami lepiej meczu nie oglądać. A co do prowokowania tekstami to w żartach można sobie pozwolić na bardzo wiele. Rywalizacja między kibicami to normalna sprawa.
Co innego napinka i wymiana zdań a co innego obraza ;) To na mnie działa, zwłaszcza przy niekorzystnym wyniku. :D
Niggaz pisze:A można inaczej?
Zależy jak z funduszem, a nie zanosi się ... :evil:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 23:11

Łukasz[ACM] pisze:W pierwszym meczu Milan napewno będzie chciał wygrać nie tracąc bramki, zobaczymy czy to się uda. Jeżeli Barca nam strzeli bramke w meczu wyjazdowym to uważam że my również możemy.
To oczywiste. Bardzo liczę na to, że Barca strzeli przynajmniej jednego gola na San Siro i jest to zadanie absolutnie wykonalne. Milan również może strzelić gola na Camp Nou.

Dinho na 20 metrze dostaje podanie od Eto'o. Jednym zwodem mija Nestę i Gattuso. Uderza lewą nogą w prawe okienko bramki Didy i gol.
Łukasz[ACM] pisze:Tak jak rok temu
:wink:
Łukasz[ACM] pisze:Co innego napinka i wymiana zdań a co innego obraza
No tak, ale ja tego po prostu nie rozumiem. Nie wyobrażam sobie, aby kolega mógł obrażać mnie i mój klub tak zupełnie na poważnie. W żartach to się często zdarza. Napinka to napinka.
Łukasz[ACM] pisze:To na mnie działa, zwłaszcza przy niekorzystnym wyniku.
Nie tylko na Ciebie, ale takie dodatkowe atrakcje są fajne :lol:
Łukasz[ACM] pisze:Zależy jak z funduszem, a nie zanosi się ...
Ja tam już odkładam hajs na półfinały :P

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 kwie 2006, 23:17

Niggaz pisze:Dinho na 20 metrze dostaje podanie od Eto'o. Jednym zwodem mija Nestę i Gattuso. Uderza lewą nogą w prawe okienko bramki Didy i gol.
Jeszcze wcześniej przyłożenie nogi przez Eto, a jeszcze wcześniej podanie ( chyba Pirlo ) do Szewczenki ten nie daje się faulować i z łatwością pokonuje Valdesa. Pamiętając bramke z pierwszego meczu = awans Milanu :P:D
Niggaz pisze:Nie tylko na Ciebie, ale takie dodatkowe atrakcje są fajne
Taa, strasznie fajne zwłaszcza gdy jest ostatni gwizdek ostatniego meczu i Twoja druzyna nie awansuje, wtedy może dojść do wyładowania agresji...
Niggaz pisze:Ja tam już odkładam hajs na półfinały
Hoho, ja odkładam na mandat i tym samym załatam dziure budżetową.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2006, 23:26

Łukasz[ACM] pisze:Jeszcze wcześniej przyłożenie nogi przez Eto
Mniejsza o przyłożenie nogi. Podanie Xaviego przy tym golu było równie genialne jak bramka Dinho. Kosmos po prostu.
Łukasz[ACM] pisze:podanie ( chyba Pirlo ) do Szewczenki ten nie daje się faulować i z łatwością pokonuje Valdesa.
Nie tyle nie dał się sfaulować co Oleguer nie był zdecydowany co robić. Chciał przerwać akcję, ale bał się faulować na czerwo. Teraz jest już bardziej doświadczony i pewnie by sobie lepiej poradził :wink:

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 kwie 2006, 23:32

Niggaz podanie też pamiętam, takie ładne po ziemi ale nie byłem pewien czy podawał Deco czy właśnie Xavi.
Niggaz pisze:Nie tyle nie dał się sfaulować co Oleguer nie był zdecydowany co robić. Chciał przerwać akcję, ale bał się faulować na czerwo. Teraz jest już bardziej doświadczony i pewnie by sobie lepiej poradził
Ale chciał sfaulować, za szmaty do ziemi ale mu nie poszło. Doświadczenia nabrał napewno ale jeżeli taka sytuacja się powtórzy to Szewa sobie poradzi ;) :D

Te bramki i akcje to już historia, zbliżają się nowe - ważniejsze mecze w któych już jest spore ryzyko dlatego obie drużyny zagrają bardziej ostrożnie co się może odbić na widowisku ale licze na przynajmniej 4 bramki w obu meczach i kolejne genialne akcjie i zagrania. :twisted:

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 09 kwie 2006, 14:32

Dinho jest wielki i to nie podlega dyskusji.
Ale według mnie to nie jest największy atut Barcy w meczu z nami.
Za wysoki poziom rozgrywek i zbyt dobre drużyny, aby jeden zawodnik mógł w pojedynkę samą swoją indywidualnością wygrać mecz, zarówno jednej jak i drugiej strony.
Dlatego uważam że największym plusem Barcy będzie ... Rijkard, który zna Milan, mimo że nie gra w nim od dawna, ale zna Włoski styl i mentalność wie na co zwrócić uwagę w tym meczu, a nawet... czym zaskoczyć rywala. Bo według mnie zresztą widzę po postach że nie tylko mnie kluczowym meczem będzie ten w Mediolanie, bo on "ustawi" rewanż i sposób gry drużyn w nim. Milan musi wygrać i musi zaskoczyć, ponieważ nasza gra ostatnio jest zbyt czytelna. Pocieszam się tym że Carletto też trochę zna "Francia" więc może ten plus zostanie lekko zniwelowany :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 kwie 2006, 13:26

Ciekawostka :arrow: http://sport.wp.pl/kat,2193,wid,8262687,wiadomosc.html
wp.pl pisze:Piłkarz AC Milan, reprezentant Brazylii Marcos Cafu zdementował informacje o swoim ewentualnym przejściu po zakończeniu tegorocznego sezonu do hiszpańskiej Barcelony. Cafu potwierdził natomiast, że negocjuje warunki przedłużenia kontraktu z mediolańskim zespołem do 2008 roku.
Obrazek

Dałem w tym temacie coby kibice Barcy i Milanu zobaczyli chociaż do Złotych Ust też pasuje :roll:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 kwie 2006, 14:26

AgaM pisze: Dlatego uważam że największym plusem Barcy będzie ... Rijkard, który zna Milan, mimo że nie gra w nim od dawna, ale zna Włoski styl i mentalność wie na co zwrócić uwagę w tym meczu, a nawet... czym zaskoczyć rywala.
Wszystko prawda, tylko ze akurat Milan gra chyba najmniej "po wlosku" z wszystkich druzyn Serie A. Gra pilke bardziej otwarta od innych wloskich druzyn i czesto korzysta z potencjalu jaki ma z przodu. Poza tym, w dzisiejszym futbolu poziom rozpoznania druzyny przeciwnika jest zawsze bardzo wysoki, tym bardziej w tak profesjonalnych klubach. To, ze Frank kiedys gral w Milanie nie ma wiekszego znaczenia IMO. Czekam z niecierpliwoscia na ten polfinal, zawsze przyjemnie oglada sie czolowe druzyny Europy w bezposrednim starciu. Trzymam oczywiscie kciuki za Milanem. Z przekory :?: Bo jestem kibicem Realu i tak trzeba :?: Na pewno tez, ale rowniez dlatego, ze mimo iz nie darze rossonerrich wielka sympatia, doceniam ich osiagniecia i niekwestionowana pozycje na futbolowej scenie. Nie mowiac juz o tym, ze kilku Milanistow powitalbym w Madrycie z otwartymi rekami :D

Awatar użytkownika
LAtifa_19
Grafomański impertynent

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LAtifa_19 » 10 kwie 2006, 15:33

makis pisze: Nie mowiac juz o tym, ze kilku Milanistow powitalbym w Madrycie z otwartymi rekami :D
tak oczywiście tez jestem zdania że paru emerytów mogłoby jeszcze zasilić REAL :wink: najlepiej może jacys obrońcy :?:
A co do meczu to Milan ma niezłą forme a szczególnie KAKA (wczoraj zaliczył Hat-Tricka) a Barcelonie dalej czegoś brakuje (chyba Ronaldinho) bo wczoraj tylko Remis

Awatar użytkownika
AgaM
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AgaM » 10 kwie 2006, 15:40

Oczywiście Maksis, że masz rację. Ale ja miałam na myśli mentalność, bo przecież Carletto i Frank z jednej szkoły pochodzą. Milan nigdy nie grał typowego cattenaccio. Także za czasów Franka, zna sposób myślenia, wydaje mi się że trudniej go będzie zaskoczyć, a jeśli nie to tym bardziej będę happy bo podobnie jak ty ja też chcę aby Rossoneri wgrali :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 kwie 2006, 16:23

Wizja futbolu Franka Rijkaarda to połączenie tego co prezentowali Rinus Michels i Arrigo Sachhi :wink: Połącznie robi wrażenie zwłaszcza, że idzie w parze z dobrymi wynikami.

Co do formy Kaki to wczoraj rzeczywiście błysnął, ale ostatnimi czasy nie grał chyba za dobrze. Na pewno poniżej oczekiwań kibiców.

Wracając jeszcze do elementu zaskoczenia to szczerze nie mam pojęcia czy może zaskoczyć Milan.

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 kwie 2006, 17:29

LAtifa_19 pisze: tak oczywiście tez jestem zdania że paru emerytów mogłoby jeszcze zasilić REAL :wink: najlepiej może jacys obrońcy :?:
Nesta na pewno przydalby sie Realowi, a emerytem jeszcze bym go nie nazwal, no ale jak widze kazdy ma swoje kryteria :) Podobnie rzecz sie ma z Sheva, Pirlo czy Gattuso. O Kace nawet nie bede wspominal :)
Brazylijczyk faktycznie zagral ostatnio fantastycznie w lidze, ale wyznacznikiem jego formy to byc chyba jednak nie moze. Pilkarze z kraju kawy w ogole maja to do siebie, ze graja bardzo nierowno - swietne mecze przeplataja ze slabymi. Miejmy nadzieje, ze podczas dwumeczu z Barca, Kaka zagra wedlug tego pierwszego scenariusza :D

Jey
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jey » 10 kwie 2006, 17:34

makis pisze:Miejmy nadzieje, ze podczas dwumeczu z Barca, Kaka zagra wedlug tego pierwszego scenariusza
i Barca odpadnie :D
Mam nadzieję bo już mało im brakuje do Mistrzostwa Hiszpanii a Wygrana w Lidze Mistrzów nie jest im potrzebna :lol:
makis pisze:Podobnie rzecz sie ma z Sheva, Pirlo czy Gattuso. O Kace nawet nie bede wspominal
Ale po co zaczynasz temat o transferach (i to do Realu!)

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 10 kwie 2006, 18:04

Jey pisze: Ale po co zaczynasz temat o transferach (i to do Realu!)
Nie zaczalem tematu o transferach, chcialem tylko uswiadomic pewnemu forumowiczowi, ze w Milanie graja nie tylko pilkarscy emeryci. Poza nimi, w klubie z Mediolanu gra kilku wartosciowych pilkarzy, ktorzy znalezliby zatrudnienie w kazdym klubie europejskim. Tyle.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 11 kwie 2006, 21:26

Meczyk się zbliża wielkimi krokami i towarzyszą temu coraz większe emocje i jakieś hiostoryjki wyssane z palca, Niggaz już to podkreślił " Cafu w Barcelonie " chociaż ciężko to nazwać historyjką... ;) Milan pokazał się z bardzo dobrej strony w meczu z Chievio, zwłaszcza Kaka od którego będzie bardzo wiele zależało. Napewno musi zagrać lepiej niż z Lyonem, wziąść ciężar gry na siebie i cały czas się pokazywać bo środek w tym meczu będzie kluczowy do zwycięsta a wygrać musimy bo stadion Barcy to również twierdza podobna do naszej. Najelpiej nie stracić bramki ale to już inna historia, najważniejsze zwycięstwo. Barca w meczu ligowym wynikiem nie błysła, nie wiem jak wyglądała gra bo tego meczu nie widziałem ale wiadomo... Liga Mistrzów a własne podwórko to dwa światy. Milan czeka ciężki mecz z Interem który jest dla nas ważny bo prestiż sie liczy i możemy sobie teoretycznie już zapewnić wicemistrzostwo włoch. Z drugiej strony trzeba uważać i się oszczędzać bo Liga Mistrzów to nasz główny cel, sam nie wiem jak postąpi Carlo.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”