Grupa B (Champions League) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 25 sie 2006, 8:49

Po Spartaku możemy się spodziewać niespodzianek. Drużyna bardzo solidna, z bardzo dobrym atakiem i świetnym (bo polskim) bramkarzem.
Mecze Bayernu z Interem będą bardzo zacięte. Drużyny na bardzo podobnym poziomie, ja jednak myślę, że faworytem tej grupy będzie drużyna "mistrza Włoch". A Bayern ? Bayern może mieć kłopoty z awansem do dalszej fazy rozgrywek. Coś czuje, że Sporting, tak łatwo się nie podda. Może być 'czarnym koniem' tegorocznej edycji LM. Jak będzie zobaczymy.
Mimo wszystko awansuje jedak Inter oraz Bayern.

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 10:18

Musze przyznac, ze jak zobaczylem koszyki ucieszylem sie. Bo przeciez mozna bylo trafic znacznie gorzej. Na szczescie, z 3. koszyka mamy sredni zespol [patrzac kogo mozna bylo trafic: Benfica, CSKA, Werder], 4. tez nie najgorszy. A Inter? Mozna bylo trafic na znacznie lepszy zespol, ale mi tam Nerazzurri pasuja. Mysle, ze o awans z grupy nie bedzie tak latwo jak w poprzednich latach [bo i druzyna stracila na wartosci :?], ale uda sie przebrnac rywalizacje grupowa. A mecze z Interem na pewno beda ciekawe, chociaz tak naprawde sam nie wiem, czego sie po nich spodziewac. Niby mocny sklad kadrowo, ale jakos nie potrafia nic ostatnio osiagnac czy to w europejskich pucharach czy w Serie A [a sory, zapomnialem o zeszlorocznym scudetto :lol:]. Z reszta ciezko jest cos osiagnac, skoro przed sezonem wymienia sie polowe kadry i tak co roku :roll:. No, ale to nie moj problem, bo nie jestem kibicem Interu, tylko Bayernu.

W temacie zbiorczym o CL pisalem, ze chcialbym, aby Bayern odpadl juz w fazie grupowej. Nistety [a moze stety :P], trafila nam sie dosc latwa grupa i sadze, ze grzechem byloby z niej nie awansowac. Jednak przy takim obrocie sprawy wlodarze nie dostana nauczki :roll:. Moze za rok :lol:?

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 25 sie 2006, 10:31

Gomez pisze:chyba sobie zartujesz jak sadzisz ze Vieira jest lepszy od Hargreavesa Twisted Evil zobaczysz jak Anglik troche ochlonie po nieudanej probie wyjazdu na wyspy.
Buahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahahahahahahaha :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl4: gosciu rozbawiłes mnie do łez co ty porównujesz jakiegos Anglika który czesto w poprzednich sezonach nie miescił sie w pierwszej 11 swojego klubu do Francuza który jest obecnie kapitanem swojej reprezentacji i od wielu lat pewnym punktem lini pomocy klubów w których grał , ja to powiem tak nie ta klasa jak Owen osiagnie tyle co Patrick wtedy bedziesz mógł napisac takie zdanie jak napisałes

Gomez pisze:Cambiasso i Demichelis Idea sam nie wiem, ale zblizony poziom.
no nawet bardzo :rotfl2: ehhehe Cambiasso który jest podstawowym graczem w klubie i reprezentacji kontra solidny def pomocnik w tym wypadku 1-0 dla Cambiasso

Gomez pisze:jedynie Grosso to zawodnik godny uwagi moim zdaniem.
hmmm finał sie przypomniał ? :lol:

ossy pisze:Dłużej niż wy
rispekt i powodzenia w 2 lidze hehe

ossy pisze:Taa, bo ty wiesz jak bedzie grał Inter, jeszcze teraz jak odszedł jedyny of pomocnik.
taaaa bo ja wiem , Inter to nie Juve Mancini to nie Capello przez 3 sezony Inter grał najbardziej ofensywna piłke we Włoszech i tego nie mozna kwestionowac zreszta co ja bede tłumaczył kibicowi jakiegos drugoligowego zespołu jak on i tak wie najlepiej

Ciekawy jestem czyw Sportingu w tej edycji LM pokaze sie nowy talent na miare moze nie Figo ale np Qaresmy albo Ronaldo , jak dla mnie 3 miejsce w grupie przypadnie własnie zespołowi z Portugalii

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 25 sie 2006, 10:57

Inter Mediolan
Bayern Monachium
Sporting Lizbona
Spartak Moskwa
Ciekawa grupa. Szczerze - to gdy ogladalem losowanie trafilem wszystkich rywali dla Interu 8) Gdy, ktorys z pilkarzy Barcy wyciagal Bayern, Sporting i Spartak za kazdym razem powiedzialem : INTER 8) Sprawdzilo sie, oby pilkarze Internazionale poradzili sobie bez wiekszych problemow. Zakupy zrobili duzo wieksze nawet anizeli Chelsea :shock: Wiec nie powinni miec problemow z pokonaniem pozostalych ekip. Dla mnie wielka niewiadoma jest Bayern. Lige niby rozpoczeli dobrze, ale jakos mnie nie przekonuja, w Japonii na tournee grali kiepsko, sparing z Barca tez nieciekawie wygladal :lol: Sporting - w ogole nie wiem czego sie mozna spodziewac :think: Moze i powalczy o 2. miejsce, ale wg mnie nie ma szans. Wg mnie nawet zajmie ostatnie miejsce w tabeli :P A o 2. miejsce powalczy Bayern ze Spartakiem. Gibon jest naprawde dobrym golkiperem, on nie raz wspominal, ze na mecze o wieksza stawke dodatkowo sie mobilizuje, i gra wtedy duzo lepiej, anizeli np. w zwyklych meczach ligi rosyjskiej.

Moj typ to awans Interu i Spartaku.

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 25 sie 2006, 11:43

Gomez pisze:chyba sobie zartujesz jak sadzisz ze Vieira jest lepszy od Hargreavesa

:lol:
Gomez pisze:Cambiasso i Demichelis sam nie wiem, ale zblizony poziom.

Demichelis może Cuchu buty wiązać ! i to nie jest określenie na wyrost. Cambiasso potrafi nie tylko odebrać, ale i rozegrać (jak Vieira), a co potrafi Martin D. ? napewno nie więcej niż Hargreaves :] tak więc porównania środka drugiej lini są tutaj nie na miejscu. Pozatym ile Demichelis grał w kadrze :D
Gomez pisze: chyba nie do konca

Chyba nie mówisz o epizodzie w którym Schalke wyeliminowało bodajże Palermo :idea: :D

Jest dobrze bo mecz Barca-Chelsea dopiero w 3 kolejce (my gramy w 2) więc być może TV pokaże mecz na antenie :]

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 25 sie 2006, 15:24

Owen Hargreaves...w mundialowej formie, lub chocby w ostatnim springu Angli...nie wiecie co piszecie...chyba nie nadarmo ManU chce wylozyc 25mln :lol: Ale co tam...niech Wam bedzie...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 25 sie 2006, 15:44

Gomez pisze:Owen Hargreaves...w mundialowej formie,
Pozwole sobie zabrać głos, bo co nieco wiem o Particku.
Piszesz, ze w mundialowej formie. IMO nie ma co porównywac piłkarzy jesli bierzemy pod uwage dobry okres jednego i zły drugiego :P [jesli patrzymy na całokształt]
Wiadome jest, ze Owen w formie jets lepszy od Pata - bez formy, niemniej jendak, jeśli obaj sa w swojej najwyższej formie - to Anglik nie ma żadnych szans na wygranie rywalizacji z Francuzem.
To Pat jest ME i MŚ ze swoją reprezentacją, podczas gdy Owen nawet nie jest podstawowym graczem Anglików [którzy sa słabsi od Francuzów]
I juz sam ten fakt mówi nam, który piłkarz jest lepszy [biorac pod uwagę całokształt ]
Jesli zaś chodiz o obecną formę - to nie wiadomo, kótry jest lepszy, bo Vieira jeszcze nie grał :wink:

Awatar użytkownika
spyrczak
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: spyrczak » 25 sie 2006, 15:46

Sero pisze:Pozatym ile Demichelis grał w kadrze Very Happy
Wiesz Rasiak duzo razy gral w kadrze i to raczej nie jest dobre odzwierciedlenie jego umiejetnosci :? ale trzeba przyznac ze Owenik jest w zyciowej formie i o ile Bayern go nie sprzeda a raczej juz jest przesadzone ze zostaje u nas to napewno bedzie solidnym punktem naszej druzyny ;) zwlaszcza teraz gdy Felix przeszedl na gre dwojka DMC to Owenik swietnie sie dogra z Micho i bedzie zapora nie do przejscia :D:D

Awatar użytkownika
olson
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: olson » 25 sie 2006, 15:58

To i ja zabiore glos, bo co nieco wiem o Hargreavesie 8).
Otoz, nawet biorac pod uwage fantastyczna forme z MS, Anglik jest mimo wszystko slabszym zawodnikiem niz Vieira. Ja rozumiem, ze Owen gra w Bayernie juz od wielu lat, a wiec futbol na najwyzszym poziomie nie jest mu obcy. Jest obyty na europejskiej arenie, gra w CL juz bardzo dlugo. Jednak w reprezentacji przez mundialem gralem raczej sporadycznie i zazwyczaj ogony. Podstawowym zawodnikiem stal sie dopiero podczas finalowej imprezy wobec slabej wspolpracy Gerrarda z Lampardem i kontuzji Owena [Michaela :P]. Warto dodac, ze w poprzednim sezonie [jak i we wczesniejszych] Hargreaves nie byl podstawowym zawodnikiem Bayernu. Na pozycji defensywnego pomocnika czesto przegrywal rywalizacje [chocby z Demichelisem w poprzednim sezonie, pozniej gral wskutek kontuzji Argentynczyka]. Ale jest to cholernie uniwersalny pilkarz, moze grac po obu bokach obrony, w srodku pomocy, na jej bokach, dlatego czesto pelnil funkcje, brzydko mowiac, zapchajdziury. I tyle. Na MS pokazal sie z bardzo dobrej strony, wiec pewno wywalczy miejsce w skladzie [jeszcze na dodatek gramy 2 DM].
A Vieira? W moim przekonaniu pilkarz prawie kompletny. Przeprowadzka do Juve nie wyszla mu na dobre, zobaczymy jak bedzie sie spisywal w Mediolanie. Moim skromnym zdaniem, zawodnik obecnie lepszy od Hargreavesa. Posiada ogromne doswiadczenie na arenie miedzynarodowej, rozegral mnostwo spotkan w europejskich pucharach, w Premiership tez. Jest tez o 5 lat starszy od Anglika.

W moim odczuciu Vieira jest obecnie lepszym zawodnikiem niz Hargreaves [nie chodzi o aktualna forme, ale o caloksztalt :P]. Jednak jezeli Anglik bedzie sie rozwijal w takim tempie jak podczas mundialu, juz niedlugo moze przerosnac Francuza i stac sie jednym z najlepszych zawodnikow swiata na swojej pozycji. Poki co jeszcze mu duzo brakuje. Aha, Vieira to juz uksztaltowany zawodnik, Owen jeszcze sie bedzie rozwijal i zmienial jako pilkarz ;).

Tyle ode mnie 8).

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 25 sie 2006, 16:11

Gomez pisze:chyba nie nadarmo ManU chce wylozyc 25mln :lol:
Których oczywiście Owen wart nie jest. Myślisz, że Carrick jest wart pieniędzy za niego wyłożonych?Albo czy Wright-Phillips jest wart kasy zapłaconej przez Chelsea Manchesterowi City? Tylko prawda jest taka, że jeśli do wyścigu o jakiegoś piłkarza włącza się dajmy na to Chelsea, to cena od razu leci do góry. Z prostej przyczyny. Chelsea jest w stanie zapłacić taką kwotę i co najważniejsze, jeżeli jej na zawodniku zależy to ją zapłaci. W tym aspekcie trochę się różni z ManU. Dziękuję za uwagę. Pozdrawiam. Tylko nie pisz już takich bzdur.

Aiii jaki straszny OT :o Boli :? przywołuję do porządku :P //maestro

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 26 sie 2006, 11:03

Cris7 pisze:
Gomez pisze:chyba nie nadarmo ManU chce wylozyc 25mln :lol:
Tylko nie pisz już takich bzdur.
16,9mln funtow to mniej wiecej 25mln euro wiec chyba mam racje :idea:

Awatar użytkownika
ossy
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ossy » 26 sie 2006, 11:16

coco pisze:Inter to nie Juve Mancini to nie Capello przez 3 sezony Inter grał najbardziej
Masz racje. Capello jaki jest to jest, ale trenerem jest o lata świetlne lepszym od Manciniego. Po polowce sezonu bedziecie go znowu z Interu wyrzucac :lol:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 26 sie 2006, 11:41

ossy pisze:Masz racje. Capello jaki jest to jest, ale trenerem jest o lata świetlne lepszym od Manciniego
nie przecze a wrecz potwierdzam

ossy pisze:Po polowce sezonu bedziecie go znowu z Interu wyrzucac Laughing
jak dla mnie nie powinno go juz byc w tamtym sezonie :] tak wiec nie udała ci sie napinka :]

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 wrz 2006, 23:06

Bayern - Spartak 4-0 [0-0]

O pierwszej polowie moze lepiej zapomniec :? Byla okropnie nudna, to juz na meczach Polonii Bytom jest ciekawiej 8) Kilka sytuacji Bayernu, strzaly lajtowe, Spartak dwa razy skontrowal, ale ogolnie na zero.
Druga polowa rozpoczela sie od mocnego uderzenia gospodarzy. Pizarro wszedl przebojem w pole karne i pokonal Kowalewskiego. Nie minely 4 minuty, juz 2-0. Tym razem gola zdobyl Roque Santa Cruz. Po tych dwoch golach Bayern siadl, i zaczal Spartak grac, niby przewazal, ale nic z tego nie wynikalo. Ok. 20 minut pozniej pieknego gola zdobyl Bastian Schweinsteiger. Znowu nasz golkiper byl bez szans :( Obrona po raz trzeci zachowala sie jakby grala ze soba 1.raz. Ostatniego gola zdobyl rezerwowy Hasan Salihamidzic. Pod koniec meczu znowu goscie przycisneli, raz uderzyli w poprzeczke, a raz ktorys z obroncow Bayernow wybil pilke z 2. metra.
Na koniec nalezy pochwalic arbitra tego spotkania. Nie wiem nawet kto sedziowal, ale nie popelnil jakiegokolwiek bledu :brawo: Wszystko co gwizdal, powinien gwizdnac :brawo:

Podsumowujac, mozna by powiedziec - mecz bez historii, nudny, nawet 4 gole nie pomogly :wink:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 12 wrz 2006, 23:06

eh ..... ja powiem to co 2 sezony temu Mancini badz patriota i odejdz ... zenada gra podobna do tej z Villarealem , proste błedy taktyczne
Toldo - grał dobrze , bramki nie zawinił ... ba powiem wiecej wydaje mi sie ze zaden bramkarz by tego nie obronił
Maicon ? jaki Maicon ? - cienki kopacz , zupełnie nie przypomina siebie z okresu przygotowawczego
Grosso - z taka forma to Favalli przy Grosso jest wirtuozem , cienizna
Cordoba - ja nie wiem czy on sie boi górnych piłek czy co ... wszystko co górne przepuszczał nie duzo brakło i była by z tego bramka
Samuel - jedyny solidny
Figo - bez przebłysku , mozna powiedziec słabo
Dacourt - jak dla mnie to najlepszy na boisku odbierał rozgrywał ale sam niewiele zrobi
Vieira - beznadziejna gra , bezsensowne faule ten drugi wrecz chamski
Deki - cos szarpał ale nic nie wydarł .... a Solari siedzi ... :roll:
Adriano - jak zwykle jedna ładna akcja na mecz i tyle chyba musi posiedziec na ławce przez pare meczy
Ibra - tez słabo kilka ładnych sztuczek ale nic wiecej dostosował sie poziomem do reszty druzyny

Mancini - chłop bez jaj , zamiast jakos zareagowac na gre w 1 połowie ten nic po stracie bramki zamiast wstac i opieprzyc ich za gre odwraca sie do Michy i cos gada , potem poprawia włosy ... salon barbie jest w USA wiec tam sie nadaje idealnie , miernota nie trener , skoro Mourinho czy Rijkard mówia ze Inter ma najsilnieszy skład to cos w tym musi byc ... ten trener to PUSSY i nic wiecej zaraz grono fanów jego talentu mnie zlinczuje ze PW i SPW to za jego kadencji , ja powiem szczerze leje ciepłym moczem na takie puchary zeby grac piekna piłke nie trzeba wcale miec Ronaldinho czy Kake trzeba miec trenera z fantazja a nie zwykła PUSSY tyle na ten temat .

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”