23.05.2007 Milan - Liverpool ( Ateny ) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Juv
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Juv » 23 maja 2007, 22:50

Gratulacje dla kibiców Milanu :wink:

Zico_FCI pisze:A Kajt to przypadkiem nie był na spalonym?
też mi się wydaje, że Kuyt był na poycji spalonej. No ale kiedyś w końcu musiał strzelić :P

Dla mnie mecz średni, jak zwykle dominowali komentatorzy :
"Marszcze rano" Szpakowski , "Zepsuty mikrofon" Gmoch, i Trzeciak :)

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 23 maja 2007, 22:50

Zico_FCI pisze:A Kajt to przypadkiem nie był na spalonym?
pilke przedluzyl jeszcze ktos z Milanu wiec raczej nie, aczkolwiek trudno wyrokowac bo przedtem jeszcze musnal ktos z Liverpoolu

Czyli jednak potwierdza sie, ze sequele sa duzo gorsze od pierwowzoru
:wink:

Nie rozumie dlaczego Rafa wpuscil jako pierwszego Kewella, ktory nie jest ograny w tym sezonie a nie wpuscil wogole jezdzca bez glowy czy nie wpuscil wczesniej Patyka :roll:
Chyba sam moze sobie w brode pluc, jak i caly Liverp, gdyz okazje mieli Gerrard, Pennant sam na sam
Alonso tez moze byc niepocieszony, gdyz kto wie co byloby gdyby nie odpychal lekko Kaki - Ten strzal Pirlo bardzo dobry, jak to on, chyba nawet gdyby nie odbila sie od Inzaghiego moglaby sprawic niemale klopoty Reine
od czego odbila sie pilka od Inzaghiego :?: :think:

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 23 maja 2007, 22:53

czeher pisze:Chyba najslabszy final od lat, slabszy jedynie byl Valencia - Bayern
A Milan-Juve z bodaj 2003 roku? :P tamto spotkanie bylo istna katorga.

Juv pisze:"Zepsuty mikrofon" Gmoch
Wiedzili komu dac wadliwy :lol: a moze on haczyl swoimi zuchwami w sprzet co ? :think:
Trzeciak w porzadku, choc najpierw mowil , ze Liverpool to ekipa wielokulturowa, by po strzeleniu gola przez Milan mowic, iz to wlosi graja zroznicowana pilke :lol:

Pelen respect dla Milanu. Klub sie zhanbil afera korupcyjna, a pozniej taki sukces :!: brawa :!:

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 23 maja 2007, 22:56

Bravo Milan, nic nie dodam ;]

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 23 maja 2007, 22:57

Jak ja kocham tą drużyne :love:

Awatar użytkownika
coco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1463
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 23 maja 2007, 22:58

Berik pisze:Klub sie zhanbil afera korupcyjna, a pozniej taki sukces Exclamation brawa Exclamation
widac afery słuza Włochom ... najpierw MŚ a teraz LM

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 23 maja 2007, 23:02

Juv pisze:"Marszcze rano"

:smile2:

Pierwsza połowa to w zasadzie pojedynek dwóch trenerów. Po pechowej bramce Live musiał rzucić się do ataku, a tego to oni nie lubią. Nie rozumiem za co komentatorzy tak chwalili Gerrarda :roll: Gonił niby dużo, ale to co miał zrobić dobrze robił źle. :roll: Inzaghi - ten gość to sie nie zmienia. Liczba spalonych zawsze wysoka, gole zawsze takie same, ale w sumie czego więcej potrzeba :spoko:. Kewella i Zendena można skomentować świeczuszką ([']). W sumie szkoda, że nie było 2-2, bo by była dogrywka zapewne tak pasjonująca jak ostatnie pół godziny meczu :wink:

Szkoda, że puchar wreczają teraz na trybunach, a nie na murawie, lepszy klimacik był :)

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 23 maja 2007, 23:06

Juv pisze:jak zwykle dominowali komentatorzy :
"Marszcze rano" Szpakowski , "Zepsuty mikrofon" Gmoch, i Trzeciak

A jeszcze lepszy tekst Szpaka to: "Piłka wedruje do Kewell'a ten na pole karne gdzie jest Kewell " :boruta:

A od Gmocha to sie dowiedzialem ze mecz pilki noznej podzielony jest na kwarty bo powiedział ze "Liverpool mial przewage w 1 kwarcie do 50 minuty" :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 23 maja 2007, 23:09

Gratulacje dla Milanu.

Byli dzisiaj naprawde do bolu skuteczni i do tego bardzo dluga droge do tego finalu.

Z 3 druzyn angielskich w polfinalach zadna nie wzniosla pucharu, zrobil to Milan, ktory udowodnil, ze stare moze byc jare :p

Odnosnie meczu to Liverpool mial dzisiaj wiecej sytuacji, ale Milan mial bardziej genialnych pilkarzy.

Dziekujemy obu druzynom za to co pokazali w LM.

Awatar użytkownika
the hammers
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: the hammers » 23 maja 2007, 23:09

Berik pisze:czeher napisał:
Chyba najslabszy final od lat, slabszy jedynie byl Valencia - Bayern

A Milan-Juve z bodaj 2003 roku? tamto spotkanie bylo istna katorga.

W tamtym roku tez nie był emocjonujacy!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 23 maja 2007, 23:18

the hammers pisze:W tamtym roku tez nie był emocjonujacy!!!!!!!!!!
:shock:

dzięki ubiegłorocznemu finałowi mam uszczerbek na zdrowiu. Podczas meczu przeszedłem lekki zawal, ale mecz nie był emocjonujący. :?

Tegoroczny finał nie był porywający. Wygrala drożyna, której kibicowałem i jest fajnie. 8)

Awatar użytkownika
King_of_CKM
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: King_of_CKM » 23 maja 2007, 23:19

Berik pisze:czeher napisał:
Chyba najslabszy final od lat, slabszy jedynie byl Valencia - Bayern

A Milan-Juve z bodaj 2003 roku? tamto spotkanie bylo istna katorga.

No cóż wrażenia estetyczne są niezłe po wizycie w teatrze ewentualnie operze,finał LM to walka o najwyższą stawke,nie ma co sie spodziewać genialnych widowisk za każdym razem,aczkolwiek mi tam sie podobał finał(jako kibicowi Milanu :D )

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 23 maja 2007, 23:26

Nie wiem czy jestem w stanie się wypowiadać, bo dostałem upomnienie za jazdę po pijaku.Ale nareszcie !!! V jak Vendetta, mecz może nie dla Milanu, ale jak sam mówiłem kumplowi, Milan wypunktuje Pool.Nauczony doświadczeniem sprzed 2 lat nie grał za bardzo do przodu, poprostu grał mądrze i w miarę bez błędów ( chyba 2 zagrania Jankula i zawał u mnie był na pograniczu ).Ogólnie mówiąc Milanowi triumf należał się jak cholera, może dziś w ataku nie była ta sama drużyna co 2 maja, ale na pewno grali rozsądnie.Żółta kartka Rino bodajże w 35 minecie też była dla mnie szokiem, ale jednak chop wytrwał do końca.Gratulacje chłopaki, pokazaliście, że włoski futbol nawet po takich ciosach jest zdolny do wygrywania.O wyczynie Paolo nie przypominam, bo to jest legenda rodząca się na naszych oczach.Pippo, którego tak krytykowałem pokazał, że nawet w wieku 40 lat będzie mógł się urywać obrońcom jak za najlepszych lat.Seedorf trochę dziś przygasł, ale że tak powiem mógł sobie w czasie podnoszenia pucharu powiedzieć, że walnie sie do niego przyczynił.Forza Grande Milan, grando italianese tactico :P.Jestem spełnionym człowiekiem.

Awatar użytkownika
RadoGol
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RadoGol » 23 maja 2007, 23:47

Od początku było widać, że obie drużyny pamiętają finał sprzed dwóch lat. Liverpool zaatakował od początku, a Milan gdy wyszedł już na prowadzenie, to bardzo dobrze go bronił. Ogólnie to spodziewałem się po tym finale zdecydowanie czegoś lepszego, niekiedy wiało straszną nudą, co na tym szczeblu rozgrywek nie powinno mieć miejsca. Uważam, że wygrała drużyna gorsza w tym spotkaniu, ale lepsza jeśli chodzi o całą edycję Ligi Mistrzów.

Gratulacje dla kibiców Milanu!

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 23 maja 2007, 23:54

Suma szczescia rowna sie zero.Dwa lata temu Pool nie zasluzyl na puchar a jednak go zdobyl.Dzisiaj nie zasluzyl na porazke a jednak przegral.
Dobrze powiedzial Mirek Trzeciak ze pilka nozna to nie matematyka.Liverpool robil z zelazna konsekwencja to co w meczach z Chelsea - zabijal gre i gdyby nie przypadkowa bramka dla Milanu spotkanie zakonczyloby sie pewnie underem z wielkimi szansami na dogrywke i karne.Wszyscy ktorzy maja pretensje o to ze final byl nudny niech maja na uwadze dlaczego tak bylo.

Gdy zdobywalismy 6 puchar rowniez przebijalismy sie przez eliminacje jak obecnie.Mozna powiedziec ze historia sie powtorzyla.Tym razem jednak malo brakowalo a w ogole w LM bysmy nie grali dlatego tym wieksza brawa dla chlopakow ze dali rade.Na poczatku wrzesnia wieszczylem iz nic w tej edycji LM nie ugramy - bardzo sie ciesze ze tutaj sie pomylilem.
Martwilem sie kto przejmie siodemke po Szewie (serdeczne pozdrowienia dla niego z tego miejsca) i przejal ja Milan zdobywajac siodmy raz tytul najlepszej druzyny Starego Kontynentu.

To zwyciestwo otwiera szereg mozliwosci i wiele nam ulatwia.Dla pilkarzy to oczywiscie 200 tysiecy euro na lebka chwala splendor jak rowniez dluzsze wakacje bo nie bedziemy musieli znowu przebijac sie przez eliminacje (chociaz moze i szkoda).Dla klubu to oczywiscie kasa i szansa zdobycia kolejnych tytulow (Superpuchar, PI, Klubowe Mistrzostwa).O ile sie nie myle dzisiaj stalismy sie najbardziej utytulowana druzyna swiata.

Mozna by pisac i pisac ale nie o to przeciez dzisiaj chodzi :P

Wiec dodam jeszcze tylko to co obiecalem ze napisze gdy wygramy final:
Mediolan w Italii Mediolan w Europie.

Powstrzymalismy angielska flote.

7 \o/

Grande Milan - kocham was.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”