1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 19:40

Maciek (interista) pisze: W Milanie to Nesta mógł się co najwyżej dolansować

Dobra, może źle to ująłem. W każdym bądź razie gdyby został w Lazio mógłby grać tak samo jak teraz, a i tak nie byłby tak znany ( na świecie).
Wilmore pisze:i jest słabszy od Toure. Wink
Każdy ma swoje plusy i minusy, ale ja wolę Toure. Proste. Znowu dla Ciebie porównanie Toure do Nesty, to tak jak dla nas Hoyte do Sagny. :lol:

Wilmore, czy wylansowany to to samo co przereklamowany? Pomyśl...
Wilmore pisze:Mhm, starszy najwyraźniej trochę jestem, bo tamte sezony pamiętam Wink
Nie przeczę. Tym bardziej, że jesteś fanem SerieA. :wink:

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 18 lut 2008, 19:44

Widze że Guru borni naszą linie pomocy. Trzeba się odwdzięczyć :lol:

Toure-światowa czołówka jeśli chodzi o środek obrony. Osobiscie cenie go wyżej od Gallasa :roll: Nie powiem że jest lepszy od Vidy czy Rio ale na prawą obronę by się w MU przydał, bo tam chyba kiedyś zaczynał :lol:

Fajny mecz, szkoda że go na żywo nie zobacze. Obstawiam Arsenal :)

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lut 2008, 19:44

Wilmore pisze:Przed chwilą pisałeś, że uważam Lehmanna za złego bramkarza
Nie napisałem, że go za złego uważasz. Musiałeś to sobie dodać. Powiedziałem ci tylko, że ostatnio grał dobrze, bo się strasznie ucieszyłeś jak się dowiedziałeś, że zagra w środę:
Wilmore pisze:O, tego nie wiedziałem. To kto broni? Lehmann? :lol:
No, a że meczów nie oglądasz, to chciałem ci przedstawić sytuacje.

Tomas nie zagra :? Diaby tez połamany. Ciekawe kto zagra na lewej, pewnie Hleb w takiej sytuacji, a na prawej pomocy Eboue :| a to oznacza Hoyte'a na prawej obronie :zgon:

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 19:48

guru pisze:W każdym bądź razie gdyby został w Lazio mógłby grać tak samo jak teraz, a i tak nie byłby tak znany ( na świecie).
Taa, tyle że Lazio wtedy znaczyło "trochę" więcej, poza tym wtedy Nesta grał duużo lepiej, niż połowa składu Rzymian teraz razem wzięta ;)
guru pisze:I to z tym słabym Lehmannem na bramce!
fieldy pisze: Nie napisałem, że go za złego uważasz. Musiałeś to sobie dodać.
Sorry, pomyliłeś mi się z guru ;)
fieldy pisze:na prawej pomocy Eboue Neutral
Czy to nie prawy obronca? Czy on potrafi grać w pomocy?
fieldy pisze:a to oznacza Hoyte'a na prawej Zemdlał
:shock: :lol: Hurra, to już wiem, gdzie będzie Kaka operować :D

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 19:50

fieldy pisze:Ciekawe kto zagra na lewej, pewnie Hleb w takiej sytuacji, a na prawej pomocy Eboue Neutral a to oznacza Hoyte'a na prawej obronie Zemdlał

To jest czarny scenariusz. W takim wypadku prawe skrzydło nie istnieje, a lewe jest osłabione brakiem Clichy. Mimo wszystko liczę, że Wenger nie zgłupieje i nie wystawi Eboue na pomocy. Być może będziemy świadkami ustawienia 4-5-1, a tego też nie chcemy. :?
Rossi pisze:Osobiscie cenie go wyżej od Gallasa Rolling Eyes
Ja też, ale zapewne ludzie, którzy tylko czytają o danej drużynie wyżej cenią sobie umiejętności Gallasa, bo w końcu jest bardziej znany. :o
Wilmore pisze: Czy to nie prawy obronca? Czy on potrafi grać w pomocy?

Prawy obrońca, który w tym sezonie gra tylko na prawej pomocy. Wenger ma taki widzi miś. Sagna gra bardzo dobrze i nie ma podstaw by go posadzić. Czy Eboue potrafi tam grać? Nie i tu jest problem. :|

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lut 2008, 19:56

Wilmore pisze:Czy to nie prawy obronca? Czy on potrafi grać w pomocy?
Wilmore, zanim zabierzesz się do dyskusji, mógłbyś troche poznac temat :lol:
Eboue to jak najbardziej obrońca. Wenger go przestawił do pomocy [na skrzydło] na początku sezonu, gdy sprowadził Sagnę. Sagna od razu wszedł do pierwszego składu i gra naprawdę znakomicie w tym sezonie. Wenger nie chcial pewnie marnować Eboue i dał go na skrzydło [w ubiegłym roku, gdy gral na obronie, często udzielał się w akcjach ofensywnych, miał kilka ładnych asyst]. W pomocy gra żenująco słabo. Nie potrafi się odnaleźć, albo zatrzymuje akcje, albo traci piłkę, albo wrzuca ją do przodu i ja traci - marnuje 90% akcji w ofensywie. Wiec co to za skrzydłowy? Na obronie jest bardzo dobrym graczem. W pomocy osłabia zespół.
guru pisze:Mimo wszystko liczę, że Wenger nie zgłupieje i nie wystawi Eboue na pomocy.
Marzenie ściętej głowy. Przestawił go do pomocy i nie wydaje się, aby Eboue miał wrócić do obrony, nawet w takich okolicznościach.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 20:14

fieldy pisze: Wilmore, zanim zabierzesz się do dyskusji, mógłbyś troche poznac temat Laughing
Skoro ktoś mi jest gotów wmawiać, że Toure jest lepszy od Nesty, to na wszelki wypadek wolę się go zapytać, kim jest według niego Eboue, bo może mi powie, że to wysoki snajper, zmiennik Ade? :lol: ;)
fieldy pisze:w ubiegłym roku, gdy gral na obronie, często udzielał się w akcjach ofensywnych, miał kilka ładnych asyst]
To jest ten obrońca z WKS? Nie skojarzyłem w pierwszej chwili. Kiedyś był niezły, nie wiem, jak teraz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 18 lut 2008, 20:20

Tak, ten co 2 lata temu wyjechał na PNA, gdzie był podstawowym obrońcą. Wrócił i zastąpił kontuzjowanego Laurena, który już nie zagrał w Arsenalu.
Wtedy był wielkim objawieniem, wydawało sie ze na długo będzie naszym prawym obrońcą, dlatego z początku byłem przeciwny sprowadzeniu Sagny. Jak widać - Wenger wiedział lepiej. Szkoda, że teraz jest taki uparty i ciągle Eboue na skrzydle gra.

Wilmore pisze:nie wiem, jak teraz.
Tak, jak napisałem. Niestety

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 18 lut 2008, 20:21

Widze że dyskusja nabiera rumieńców...Ale co sie dziwić skoro tylu kibiców obu drużyn na tym forum :wink:
Dzisiaj Pacyna powołał kadre na mecz z Arsenalem.Brakuje Didy który zamarzł na ławce w meczu z Parmą.:lol: Podobno kontuzja pleców i to dośc poważna ale dzięki takiemu jak Nelson to drużyna ma duuużo śmiechu najpierw "bomba" od kibica Celitcu...A teraz chłopak nie może wstać z ławki rezerwowych(kabaret).Oprócz oczywiście Ronaldo w składzie są wszyscy rekowalescenci czyli Seedorf i Pato.Ancelotti powiedział że Seedorf jest gotów na 100% i napewno zagra.Natomiast Pato trenuje z pełnym obciązeniem ale nie wiadomo czy zagra.Jak dla mnie to nawet przy sytuacji gdy Pato jest gotów do gry to i tak wyjdzie Inzaghi.On do takich meczów jest stworzony, będzie miał pół sytuacji i strzeli...A jak z słabymi drużynami gra to 3 setki i nic nie potrafi ustrzelić.Jestem ciekaw jak wyjdziemy z tyłu.Ale stawiałbym na od prawej:Oddo-Nesta-Maldini-Jankulovski.Dlatego że Kaladze ostatnio robi mase błędów.Traci piłki, gra bardzo słabo 1 na 1 i widać że psychicznie jest po za meczem...

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 18 lut 2008, 20:24

Wilmore pisze:Skoro ktoś mi jest gotów wmawiać, że Toure jest lepszy od Nesty, to na wszelki wypadek wolę się go zapytać, kim jest według niego Eboue, bo może mi powie, że to wysoki snajper, zmiennik Ade? Laughing Wink
Odpuść sobie. Nesta jest najlepszym defensorem globu, a Toure to zwykły średnika. Niech tak będzie.

Chcesz wiedzieć kim jest dla mnie Eboue? Otóż jest prawym obrońcą, a ostatnio grywa na prawym skrzydle. Tka przynajmniej czytałem. Pisali też, że strasznie cieniuje.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 18 lut 2008, 20:31

Bedzie to pojedynek mlodziezy z "emerytami", mlodzienczej fantazji z wyrafinowana technika i doswiadczeniem. Zapowiada sie ciekawy dwumecz IMHO. Glos oddalem na AC Milan, co prawda maja slabego golkipera, ale Kaka i Pirlo w srodku pola wystarcza :P Znajac zycie to Pippo przylozy gdzies dupe badz plecy i strzeli zwycieskiego gola :lol:

Do boju Milan :twisted: :P :D

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 20:32

Chcesz wiedzieć kim jest dla mnie Eboue?
Nie.
gilardino11 pisze:Jestem ciekaw jak wyjdziemy z tyłu.Ale stawiałbym na od prawej:Oddo-Nesta-Maldini-Jankulovski.Dlatego że Kaladze ostatnio robi mase błędów.Traci piłki, gra bardzo słabo 1 na 1 i widać że psychicznie jest po za meczem...
Twój wariant jest o tyle prawdopodobny, że ostatnio Maldini wyraźnie był doprowadzany do formy - Kaladze gra średnio, fakt, może nie popełnia wielkiej ilości błędów, ale Paolo będzie pewniejszy - i raczej na niego postawi Ancelotti, on nie lubi stawiać na Kaladze w istotnych meczach, może i lepiej.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 lut 2008, 20:38

Cenię Toure, uważam, że należy do czołówki środkowych obronców na wyspach. Ale... Panowie, bądzmy obiektywni, od Nesty to on się może sporo jeszcze uczyc. I naprawdę nie wiem dlaczego tak deprecjonujecie grę Nesty, dla mnie to jest top 3 na świecie. Nesta w tym sezonie osiągnął niesamowitą formę i gra w każdym meczu kapitalnie, gdyby nie musiał grac na środku z sierotą Kaladze, większą sierotą Bonerą to jego osiągnięcia byłyby zapewne jeszcze lepsze. Proponuje obejrzec kilka meczów Milanu z tego sezonu i zwrócic uwagę na grę Sandro. Zresztą za 2 dni mecz, wtedy będziecie mogli się przekonac jak gra i kto jest lepszy. :)
Wilmore pisze: Kaladze gra średnio, fakt, może nie popełnia wielkiej ilości błędów, ale Paolo będzie pewniejszy - i raczej na niego postawi Ancelotti, on nie lubi stawiać na Kaladze w istotnych meczach, może i lepiej.
Popełnia ogromne ilości błedów, i to takich które kosztują bramki.
Dla mnie Kaladze nie nadaje się na środek z jednej zasadniczej przyczyny: on zwyczajnie ma problemy z logicznym myśleniem, jego debilne interwencje doprawadzają mnie często do szału.
Można miec mniejsze umiejętności i nadrobic braki pomysłem i sprytem; natomiast braku tej iskry, która pozwala obrońcy podjąc najlepszą decyzję i przewidziec zachowanie przeciwnika zwyczajnie się nie da nauczyc. I dlatego Kaladze to dla mnie mega pomyłka na środku.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 18 lut 2008, 20:43

Nebula RN pisze:Zresztą za 2 dni mecz, wtedy będziecie mogli się przekonac jak gra i kto jest lepszy. Smile
IMO to może akurat nic nam nie powiedzieć - Nesta jest lepszy od dawna, ale w tym meczu to on raczej będzie miał kogo powstrzymywać, a nie Toure. Ale obym się mylił ;)
Nebula RN pisze:większą sierotą Bonerą
Ja tam go tak ostro bym nie oceniał, lubię go i cenię, dobry zmiennik dla Nesty, od Kaladze nie jest wiele gorszy, a pewniejszy. Nie robi takich nagłych wybiegów pod pole karne rywala, nie wyobraża mu się, że rozgrywa, dobry, pewny obrońca.

Awatar użytkownika
Nebula RN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 827

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nebula RN » 18 lut 2008, 20:52

Też lubię Bonerę, ale nie zgodzę się, że jest pewny, bo sporo klopsów miał w tym sezonie, gdyby grał częściej pewnie by formę ustabilizował. Jak dla mnie lepszy niż Kaladze mimo wszystko.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”