1/8 finału LM - Man Utd vs Lyon - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

W ćwierćfinale zobaczymy...

Olympique Lyon
8
28%
Manchester United
21
72%
Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 20 lut 2008, 20:37

no cóż ja dawno nie pisałem w żadnym temacie więc może w tym się wypowiem :P
Dziś(za niecałą godzinę)szykuję się arcy ważny mecz dla Manchesteru.Będzie naprawde ciężko,mimo tego iż Lyon nie jest w dobrej formie,co jest moim zdaniem teorią błędną gdyż na takie mecz jak z czerwonymi diabłami rywale przygotywywują się szczególnie.Trzeba trzymać blisko benzemę i ben arfę to będzie klucz do wywiezienia ze Stade Gerland chociaż remisu.Kolejny problem to Juninho i jego rzuty wolne,które sieją duże niebezpieczeństwo(choć oglądałem mecz z le Mans i tam te wrzuty nie wychodziły mu zbyt bardzo).Mam nadzieję że nasze 3 ofensywne motory napędowe(Tevez,Cris,Rooney)pociągną drużynę United do boju,a rio z nemą będą ciężko pracowac w obronie.Liczę także na dobry występ Carrick'a,który w ostatnim meczu pokazał na co go stać.Z pewnością na lewym skrzydle zobaczymy Ryan'a,ale myślę że Nani także się pojawi.
GLORY GLORY MAN.UNITED :!:

lupek7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lupek7 » 20 lut 2008, 20:56

Już są składy :-)

Man United
-------------------Van der Sar--------------------

--Brown----Ferdinand---------Vidic------ Evra--

-------------------Hargreaves----------- ---------
---------Scholes--------------Anderson-- --------

--Ronaldo------------------------------- Giggs--
---------------------Rooney------------- --------

Interesujące, zobaczymy jak się sprawdzi.

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 20 lut 2008, 21:16

lupek7 pisze:Już są składy :-)

Man United
-------------------Van der Sar--------------------

--Brown----Ferdinand---------Vidic------ Evra--

-------------------Hargreaves----------- ---------
---------Scholes--------------Anderson-- --------

--Ronaldo------------------------------- Giggs--
---------------------Rooney------------- --------

Interesujące, zobaczymy jak się sprawdzi.
Carlos wraca ze swoim legendarnym 1-4-5-1 :lol:
Spodziewałem się Carrick'a

Awatar użytkownika
PiotRoo
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PiotRoo » 20 lut 2008, 21:23

No nie 4-5-1... na jaką cholerę w takim razie Tevez był oszczędzany i nie zagrał w FA Cup? Anderson musi być maksymalnie podwieszony pod Rooney'a, bo inaczej czarno to widzę, no a w 2 połówce koniecznie wprowadzony musi zostać Carlitos i to najlepiej za Scholes'a.

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lut 2008, 21:29

Raczej dużych niespodzianek w składzie nie ma. Co do 1-4-5-1 to Fergie pewnie wierzy że ta taktyka wypadnie tak samo dobrze jak w meczu Arsenalem. Spodziewałem się Carricka zamiast Scholesa ponieważ Anderson i Carrick zagrali dobre zawody w ostatnim spotkaniu, a w dodatku Scholes nie prezentuje nic nadzwyczajnego albo chociażby lepszego od w/w dwójki.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 lut 2008, 21:35

Co do składu Lyonu to prezentuje się tak:
* Coupet
* Clerc
* Boumsong
* Grosso
* Squillaci
* Réveillère
* Toulalan
* Källström
* Juninho
* Benzema
* Govou

Ben Arfa na lawce najprawdopodobniej :rotfl4:

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 20 lut 2008, 22:32

Kiepski mecz :?

Dość trochę rożnych, jedna zmarnowana akcja Rooneya, raz ponad poprzeczką Benzema i tyle. Giggs słabo, Ronaldo słabo, Scholes niczym sie nie wyróżnia, Rooney sam z przodu za wiele nie zdziała.

A Benzema momentami z nami to jak z dziećmi...

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 20 lut 2008, 22:34

Pierwsza połowa dość wyrównana do trzydziestej mecz kontrolowali gospodarze lecz potem przebudził sie Manchester i to on miał przewagę do końca pierwszej polowy. Zdecydowanie najlepsza sytuacje miał Rooney kiedy wyszedł sam na sam Coupetem myślę ze niepotrzebnie wypościł sobie piłkę powinien uderzać od razu po jej przyjęciu. Generalnie obie drużyny bardzo dobrze spisują sie w defensywie i nie dopuszczają rywali do stworzenia groźnych sytuacji. Mało aktywny Anderson myślę że w drugiej połowie powinien wejść Carick, Giggs nie gra źle na tle całej drużyny ale w drugiej połowie dał bym szansę Naniemu.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 lut 2008, 22:48

Mecz niezbyt ciekawy. Lyon do połowy pierwszej połowy kontrolował mecz a później się wyrównało. Każda drużyna miała swoje akcje. Bardzo podoba mi się gra Benzemy mimo niewielu akcji. Bardzo dobrze spisuje się Toulalan, cofa się do obrony i nie raz uratował nam tyłki.
Najgorzej w dzisiejszym meczu spisuje się bez wątpienia sędzia, który IMO ewidentnie jest za gośćmi. Dużo kartek dla Lyonu za byle gówno a dla ManUTD tylko jeżeli się wykłócimy ale wtedy sami również otrzymujemy (przykład Boumsong i Owen). Liczę na lepsze widowisko w drugiej połowie i parę brameczek dla Lyonu oczywiście, gdyż bezbramkowy remis bądź jakikolwiek remis stawia nas w niekorzystnej sytuacji przed rewańzem. :wink:

Edyta:
Benzema:*

Awatar użytkownika
Kubańczyk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kubańczyk » 20 lut 2008, 23:26

TEVEZ :!: :!: :!:

:peace: :mike: :jupi:
ufff odetchnąłem

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 20 lut 2008, 23:30

Strasnzie głupie posunięcie jesli chodzi o zmiane Clerca. Po co nam napastnik jak prowadzimy 1-0? Dziwne. No i Govou powinien opuścić plac gry a nie Benzyna. A co do Waszej bramki to ładna asysta Freda :lol: .

Awatar użytkownika
Giggsy King
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Giggsy King » 20 lut 2008, 23:34

No i po BEZNADZIEJNEJ grze udaje nam się zremisować. Nie wróży nam ten mecz najlepiej na przyszłość, mimo pogromu nad Arsenalem jesteśmy w lekkim dołku. Aczkolwiek 1:1 to świetny wynik przed rewanżem na OT.

Totalnie bez formy są Giggs i Scholes, niestety. Tevez z Nanim lepiej zaprezentowali się przez te pół godziny niż oni do 60 minuty. Słabo też Ronaldo, tylko wolne ładnie strzelał.

W Teatrze Marzeń zapewniamy sobie ćwierćfinał, innej opcji nie ma.

Awatar użytkownika
baziu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: baziu » 21 lut 2008, 8:02

Giggsy King pisze:W Teatrze Marzeń zapewniamy sobie ćwierćfinał, innej opcji nie ma.
Opcji jest w cholere, tym bardziej, że wczoraj graliśmy o niebo lepiej od Was. Co prawda jesteśmy w trudniejszej sytuacji ale już nie z takich udało nam się wychodzić (mecz o wszystko Rangers-Lyon, bardziej mi chodzi o umiejętność motywacji bo raczej Rangersom do Czerwonych Diabłów jest daleko). :lol:
Utrzymali byśmy zapewne ten wynik gdyby nie idiotyczne zmiany Perrina, o których wspominałem wyżej. Już byłem szczęśliwy że ugasimy Waszą pewność a tu nagle taki zonk(Tevez) :cry: .
Liczę na większe emocje w Teatrzyku i silniejszą wolę walki u obu drużyn a może być ciekawie :wink:

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 21 lut 2008, 9:37

Giggsy King pisze:Tevez z Nanim lepiej zaprezentowali się przez te pół godziny niż oni do 60

myślę że sir Alex powinien coraz częściej wystawiać Naniego ponieważ w gra ostatnio zdecydowanie lepiej od Giggsa którego doświadczenie raczej nic nam nie pomogło.
Giggsy King pisze:No i po BEZNADZIEJNEJ grze udaje nam się zremisować
"Dobra drużynę poznaje sie po wygranych w meczach w których nie idzie gra sie ciężko i nie ma sie dnia a nie po meczach które wygrywa sie do zera i strzela rywalowi ponad 3 bramki."

Co do samego wyniku to jestem zadowolony bramkowy remis do dla nas dość duży komfort przed meczem który gramy u siebie, aczkolwiek nie wolno lekceważyć Francuzów którzy tez potrafią grac w piłkę (i to nie byle jak :lol: )

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 04 mar 2008, 17:35

Dzisiaj rewanż w meczu Man Utd - Roma a tu grobowa cisza ...

co do dzisiejszego spotkania większość ( jeśli nie wszystkie) fakty są po stronie podopiecznych sir Alexa. Manchester jest ostatnio w bardzo wysokiej formie i maja szeroka kadrę a takze grają przed własną publicznością. Co do skaldu to myślę ze powinien wyglądać tak:

VDS
Brown Vidic Rio Evra
Ronaldo Carrick Scholes Nani
Teve Roo

Scholes dobrze zaprezentował siew ostatnim meczu i myślę ze z Carrickiem który także jest ostatnio w bardzo wysokiej formie powinni rządzić w środku pola. Na skrzydłach Nani (ostatnio w zwyżkującej formie) i Cris ( który zawsze sieje postrach w szeregach przeciwników). Obrona raczej solidnie i bez większych zaskoczeń powinna być tak samo w przypadku napastników. Nie wiem jak z kontuzjami w Lyonie ale z tego co mi sie wydaje tez wystawia bardo mocny skald.

Co do formy obu zespołów to MU jest w naprawdę wielkim gazie i wygrywa mecz za meczem i to w dobrym stylu. Co do formy Lyonczyków to gubili ostatnio trochę punktów i pozwozili aby Bordeaux zbliżyło sie do nich.

Jeśli Lyon chce awansować musi zagrać bardo dobre spotkanie , co do MU im wystarczy bezbramkowy remis i sa dalej aczkolwiek mam nadzieje ze zagrają kawał dobrego futbolu i pokażą Lyonczyka ich miejsce w szeregu.
Osobiście obstawiam awans MU i innego rozwiązania nie przewiduje.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”