1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 19 kwie 2008, 16:38

majer13 pisze:Co do Manchesteru problem może być tylko z prawą obronna ale o inne pozycję raczej bym się nie martwił.

Na prawej obronie mzoe grac nawet Rooney, do powstrzymania na prawej stronie MU bedzie mialo zapewne Abidala i Henryego czyli dwoch Francuzow, ktorzy graja zajebiscie słabo szczegolnie w ofensywie.

Ciezko usprawiedliwiac jakas porazke kontuzjami, bo z nimi ma do czynienia kazdy zespol z czołowki światowej.

Osobiscie zyczylbym sobie Iniesty na lewym skrzydle, jednak to jest małorealne- Ryjek i Henry. :?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 19 kwie 2008, 23:00

Mecz juz za 3 dnia, a jako ze mecze w lidze mamy juz za soba, to mozna sie troche ponapinac ;] Szkoda tylko, ze "starsi" fani Man U poki co unikaja napinki :D Moze to tzw. mind games? :twisted:

Barcelona mistrzostwo ligi odpuscila, ale ciagle musi walczyc o 2 miejsce. Wiec nie mozna powiedziec, ze o nic w lidze nie gramy. jak np. Liverpool, ktory juz raczej ani nizej nie spadnie, ani nie awansuje. Pot w lidze trzeba bedzie dalej wylewac.

Nic wiec dziwnego, ze jedynie LM moze jeszcze uratowac ten sezon. Jestem gotowy zaryzykowac teze, ze w LM gramy dosyc dobrze, szczegolnie w fazie grupowej niezle nam szlo. Barcelona i Manchester jako jedyne druzyny nie przegraly jeszcze w tej edycji (przypomina mi sie, ze dwa lata temu bylo podobnie z Arsenalem i Barca).

Ten sezon jest slaby w naszym wykonaniu, wy jestescie w gazie, wiec bedziecie faworytem. I musze przyznac, ze mnie to cieszy, jako ze po raz pierwszy w tym sezonie nasi gracze beda pod mniejsza presja niz przeciwnik, przynajmniej teoretycznie.

Nasz sklad bedzie prawdopodobnie bedzie wygladal tak:

Valdes - Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal- Toure, Xavi, Iniesta- Messi, Eto`o, Henry.

Z czego Marquez, Iniesta i Messi sa po kontuzjach. Deco podobnie, ale on zajmie pewnie miejsce na lawce.

Jesli u was Ferguson wystawi taki sklad, jaki zwykl wystawiac na wyjazdach w LM, czyli zagesci srodek pola, to mozemy miec klopoty. Uwazam tez, ze duzo zalezec bedzie w tym meczu od bocznych obroncow, nawet bardzo duzo.

Sporo graczy ma u nas tez kartki. Zagrozeni sa Milito, Marquez, Toure, Messi i bodajze Abidal (nie jestem pewny). Na rewanz wiec mzoe kgoos zabraknac, szczegolnie obawiam sie kartek dla Messiego i Toure, bo ich nie mamy kim zastapic. U was z tego co wiem jedynie Evra jest zagrozony, wiec bedzie pod sporym ryzykiem.

Mam nadzieje, ze nawet jesli odpadniemy po tym dwumeczu to zaprezentujemy dobry futbol. Szanse na awans na dzien dzisiejszy daje 60% - 40% na korzysc Manchesteru.

Stolik w pubie juz zarezerwowany, piwo poleje sie strumieniem i mam nadzieje, ze bede milo wspominal ten srodowy wieczor
:wink:

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 19 kwie 2008, 23:15

mistyk pisze:
Nasz sklad bedzie prawdopodobnie bedzie wygladal tak:

Valdes - Zambrotta, Marquez, Milito, Abidal- Toure, Xavi, Iniesta- Messi, Eto`o, Henry.
A nasz mysle ze tak, choc Fergie jak zwykle potrafi namieszac:

VdS - Evra, Vidic, Rio, Brown - Giggs, Owen, Carric (Anderson), Ronaldo - Roo, Tevez (Park)

, choc czy ja chcialbym taki czy nie to juz inna sprawa...
Nani napewno tez zagra i bardzo dobrze!! pytanie jak dlugo.....

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 kwie 2008, 0:35

Co za bzdura...na pewno nie zagramy tak...

VDS, Brown, Rio, Vida, Evra, Ronaldo, Carrick, Hargo, Anderson, Nani, Rooney, . Być może zagra Scholes za Hargo bądź Andersona, za Naniego możę Park albo Giggs. Tak graliśmy we wszystkich najważniejszych meczach i nie sądze, żeby coś sie zmieniło. Więc nie wiem na jakiej podstawie dajesz ten skład który podałęs?:O

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 20 kwie 2008, 1:10

Kamil232 pisze:Co za bzdura...na pewno nie zagramy tak...

VDS, Brown, Rio, Vida, Evra, Ronaldo, Carrick, Hargo, Anderson, Nani, Rooney

BZDURA????????

wiele sie nie roznimy w skladach....... :anger:
powtarzam, SAF jest nieobliczalny....

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 20 kwie 2008, 1:22

Na pewno zagramy z jednym wysuniętym napastnikiem i jeśli Wayne będzie w pełni sił to na pewno on zagra w pierwszym składzie. Na skrzydłach na pewno Ronaldo i pewnie Giggs choć może Alex wreszcie przejrzy na oczy i w wyjściowej jedenastce wybiegnie Nani albo Park. Trójka na środku to wg mnie Hargreaves, Carrick i Scholes choć wolałbym Andersona zamiast Rudego. Obrona bez niespodzianek: Brown - Vidic - Ferdinand - Evra. Nie wiem dlaczego dzisiaj nie zagrał Edwin ale jeśli będzie zdolny do gry to z pewnością on stanie w bramce. Mecz w stolicy będzie moim zdaniem kluczowy. Barca dzisiaj pokazała się z dobrej strony i podejrzewam, że w środę zaprezentuje się równie dobrze. My dzisiaj zagraliśmy słabo ale wierzę, że myślami byliśmy już na Nou Camp i zagramy dobre spotkanie. Mamy atut w postaci rewanżu u siebie więc dobrze by było nie spartolić pierwszego meczu.

Pojawiają się głosy, że to my jesteśmy faworytem ale przy tak wielkich firmach jak Manchester i Barcelona nie można mówić o presji większej lub mniejszej. W zasadzie to Barca musi awansować bo LM to pratycznie jedyne możliwe trofeum do wywalczenia w tym sezonie i chyba jedyna okazja do utrzymania stołka przez Ryjka. Może niektórzy kibice Barcy zawiedzeni postawą swojej druzyny w tym sezonie przyjęliby odpadnięcie z pewnym zrozumieniem ale nie zmienia to faktu, że przejście Dumy Katalonii dalej, podobnie jak awans United żadną sensacją nie będzie.
Argumentem przemawiającym za nami jest to, że w przekroju całego sezonu prezentujemy się bardzo dobrze, przewodzimy w silnej jak nigdy wcześniej Premiership, jesteśmy w półfinale LM, w której w tym sezonie nie przegraliśmy i do tego z kilkoma wyjątkami gramy dobrze.
Barca już praktycznie nie liczy się w walce o mistrza, ma drugie miejsce w tabeli ale gra bardzo w kratkę, podobnie jak konkurencja. W takich spotkaniach jak to, które nas czeka takie rzeczy schodzą na dalszy plan bo takie pojedynki podobnie jak mecze Realu z Barcą czy pojedynki wielkiej czwórki w Premiership rządzą się swoimi prawami i każdy wynik jest możliwy dlatego nie zdziwię się jeśli wygramy na Nou Camp ale nie zaskoczy mnie też zdecydowana wygrana Barcy.

Co do wspomnianego meczu z Milanem w poprzednim sezonie. Barca jest w tej chwili w dość podobnej sytuacji co piłkarze z San Siro z tą różnicą, że rewanż gramy na OT. Nie rozumiem skąd to oburzenie kibiców kiedy wspomina się o kontuzjach MU w tamtym spotkaniu. To było jakieś osłabienie drużyny i nie można powiedzieć, że zagraliśmy w najmocniejszym składzie, prawda? Nie umniejszam w tym momencie jednak Milanowi bo zagrał naprawdę perfekcyjne spotkanie i podejrzewam, że wówczas nawet w najsilniejszym składzie nie poradzilibyśmy sobie z nimi.

/edit

Pewnie, że bzdura. Kiedy widziałeś żebyśmy zagrali w tak ważnym meczu na wyjeździe z tak trudnym rywalem dwoma napastnikami?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 kwie 2008, 2:01

2000 Real, 2001 Bayern, 2002 Bayer, 2003 Real, 2004 Porto, 2005 Milan, 200 6 faza grupowa, 2007 Milan. Od naszego zwycięstwa w LM nie przeszliśmy żadnej "wielkiej firmy" chodzi mi o takie zespoły jak Milan, Real, Bayern...czas w końcu to przełamać. Ktoś powie, że Roma to nie słabsza drużyna bo ten wielki Real odprawiła, i będzie mieć sporo racji, ale z drugiej strony to wbrew pozorom nazwa robi rożnicę. Czas w końcu odprawić kogoś z największych z tych co mają mnóstwo kibiców z tych co mają ogromną tradycję i historę z tych co zwykły szary człowiek nie interesujący się piłką zawsze rozpozna. Jeśli nie teraz to kiedy? jeśli nie z tą Barceloną to z którą...Przyznam się szczerze, odpadnięcie to będzie dla mnie ogromny policzek, chyba nawet większy niż zeszłoroczna porażka z Milanem(jak wspomniał Morrow nigdy się nie dowiemy jakby to wyglądało gdyby nam cała obrona nie wypadła). Także do boju Diabły! beż trzesięnia portkami! Po zwycięstwo i to już na Nou Camp!

PS. Tak jakoś optymistycznie mnie naszło na koniec dnia, bo od dawna mam zle przeczucia, a nasze dwa ostatnie remisy na wyjazdach w lidze jeszcze tylko pogłebiają wątpliwości...

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 kwie 2008, 13:26

mistyk pisze:
Jesli u was Ferguson wystawi taki sklad, jaki zwykl wystawiac na wyjazdach w LM, czyli zagesci srodek pola, to mozemy miec klopoty. Uwazam tez, ze duzo zalezec bedzie w tym meczu od bocznych obroncow, nawet bardzo duzo.
A niech zageszcza. Moze sie na tym przejechac. Jak chyba kazdy cule cala nasza nadzieje w ataku opieram na Messim. Licze ze pociagnie nasza ofensywna gre i wkreci w ziemie obroncow. Licze tez ze pokryja skutecznie CR bo wtedy MU traci wieksza czesc ognia. Jednak najwazniejsza sprawa to nie stracic gola a jak zdobedziemy jednego to bedzie super. Przy wyniku 2:0 mozemy rezerwowac bilety do Moskwy( ale sie rozmarzylem)

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 22 kwie 2008, 14:07

Mój typ:
:arrow: Barcelona - Manchester United ---> X2

Barcelona przeżywa trudne chwile (zresztą od sezonu). W lidze ostatnio dwa remisy z średniakami w tym bezbarwne derby Katalonii.
Ciekaw jestem czy w podstawowym składzie wyjdzie Messi (właśnie wyleczył kontuzje) a jego gra jest :?: . Henry może usiąść na ławce a w ataku zobaczymy tylko Eto'o. Rijkaard raczej wystawi jedego pomocnika wiecej kosztem drugiego napastnika a śmiechem wydaje mi się trójka Messi - Eto'o - Henry :rotfl2:

Manchester jest w bardzo dobrej formie, zresztą dobrze wiecie co potrafi zrobić Christina R. :D W lidze stracili podaj TYLKO 19 bramek! A siła ataku świeci o niebo, ba o dwa nieba lepiej od Barcy! Tevez, Rooney grają na lepszym poziomie a wraz z geniuszem Christiny są MMMA PALCE LIZAĆ! :kocioł:

Nikt z tej czwórki nie zasługuje na triumf LM jak MAN UTD tak więc BARCA :suicide:

Piłkarz ma na imię Cristiano i tak proszę pisać // fieldy
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2008, 16:34 przez MENDEZ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 22 kwie 2008, 14:10

O cholera, dzisiaj Liga Mistrzów :D

Faworytem zdecydowanym Manchester, ale niby czemu nie miałby sie powtórzyć scenariusz z zeszłego roku? ;] Tak wiem, Milan wcześniej zagrał też dobry mecz z Bayernem, a Barca cieniowała, no ale w końcu Barcelona to Barcelona i jak trafi im sie dobry dzień to u siebie mogą wygrać z każdym. A zwyciestwo 1-0 postawi Katalończyków w wyjątkowo korzystnej sytuacji. W ogóle każde zwycięstwo ich postawi w korzystnej sytuacji, bo na remis w Manchesterze tą drużyne stać (ale przydałoby sie wreszcie obudzić :smile2: )

Osobiście jestem rozdarty między "niech pogromca Romy wygra LM, to bedzie że odpadliśmy z najlepszymi" a "zły Manchester nas eliminuje drugi raz z rzędu, niech znowu skończą na półfinale :maruda: ". Chyba jednak skłonie sie ku drugiemu scenariuszowi i bede trzymał kciuki za Barce.

Hala Barca - czy jak to wy tam w tej Hiszpanii mówicie :lol:

EDIT:
MENDEZ pisze:Raikkard
:rotfl4:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 22 kwie 2008, 14:18

MENDEZ pisze:bezbarwne derby Katalonii.
Inny mecz oglądaliśmy :)
MENDEZ pisze:Raikkard raczej wystawi jedego pomocnika wiecej kosztem drugiego napastnika a śmiechem wydaje mi się trójka Messi - Eto'o - Henry
Barcelona gra zazwyczaj 3 napastnikami i tak będzie w środę :]
MENDEZ pisze:A siła ataku świeci o niebo, ba o dwa nieba lepiej od Barcy!
Dlaczego nie o 3 :?:
MENDEZ pisze:Tevez, Rooney grają na lepszym poziomie
Od kogo :?: Od Eto :?:
MENDEZ pisze:Nikt z tej czwórki nie zasługuje na triumf LM jak MAN UTD
To wygraną w LM dostaje się za zasługi :?: W LM w każdym meczu trzeba udowadniać, że się zasługuje na wygraną. Co z tego, że świetnie grają jak akurat półfinał im nie wyjdzie, a Barcelona zagra najlepsze mecze od dwóch lat. Wtedy nie będzie można mówić, że Man Utd zasłużył na wygranie LM itd.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 kwie 2008, 14:22

MENDEZ pisze:Mój typ:
:arrow: Barcelona - Manchester United ---> X2

Barcelona przeżywa trudne chwile (zresztą od sezonu). W lidze ostatnio dwa remisy z średniakami w tym bezbarwne derby Katalonii.
Ciekaw jestem czy w podstawowym składzie wyjdzie Messi (właśnie wyleczył kontuzje) a jego gra jest :?: . Henry może usiąść na ławce a w ataku zobaczymy tylko Eto'o. Raikkard raczej wystawi jedego pomocnika wiecej kosztem drugiego napastnika a śmiechem wydaje mi się trójka Messi - Eto'o - Henry :rotfl2:

Manchester jest w bardzo dobrej formie, zresztą dobrze wiecie co potrafi zrobić Christina R. :D W lidze stracili podaj TYLKO 19 bramek! A siła ataku świeci o niebo, ba o dwa nieba lepiej od Barcy! Tevez, Rooney grają na lepszym poziomie a wraz z geniuszem Christiny są MMMA PALCE LIZAĆ! :kocioł:

Nikt z tej czwórki nie zasługuje na triumf LM jak MAN UTD tak więc BARCA :suicide:
:rotfl4: :pogrzeb:

Tak Tevez gra lepiej od Eto`o. 13 goli w 29 meczach robi wrazenie. Eto`o moze mu co najwyzej buty czyscic.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 22 kwie 2008, 14:31

MENDEZ pisze:zresztą dobrze wiecie co potrafi zrobić Christina R.
Striptiz?
Przepraszam, nie mogłem się powstrzymać. :wink:
Jak wygląda kwestia ewentualnego zawieszenia kogokolwiek w perspektywie rewanżu? I czy zagra w Barcy już Deco?

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 22 kwie 2008, 14:35

@Wilmore przeczytaj moje wczesniejsze posty, pisalem o tym kto jest zagrozony.

Deco zacznie na lawce. Moze jednak pojawiac sie na boisku w jego trakcie.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 22 kwie 2008, 15:28

Wiem, ze to Christiano, napisałem tak by czy. KRYSTINA

:zgon: // fieldy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”