3. runda el. LM: FC Barcelona - Wisła Kraków [dwumecz] - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 15:08

ja tez mam rozpracowana barcelone. moge opisac i rozpisac jak gra kazdy pilkarz i jak gral bedzie

tylko co z tego? skoro pilkarze wisly sa kilka klas slabsi

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 13 sie 2008, 15:13

Steven Gerrard pisze:Myślę że Wisłę stać na Remis pod 3 warunkami:1:Barca musi popełniać błędy a Wisła musi je wykorzystywać.2:Wisłą nie może za bardzo dać się zepchnąć do defensywy.3:Wisła musi grać konsekwentnie.Jak te wszystkie warunki się spełnią to wisła może nawet wygrać
Serce mówi Wisła wygra rozum mówi Wisła Zremisuje

Z rozumem masz cos nie tak.
Czy Barca zlekcewazy Wisle, pewnie tak po 3 bramce. Ciezko, żeby pilkarze byli naladaowani tak jak na GD w spotkaniu z Wisła. Jesli Barca w jakis sposob zlekcewazy rywala to poprostu nie bedzie wyniku w granicach 6-5 a tylko 2-0 :lol:
Te warunki, ktore wymienil Gerrard ma 90% druzyn, ktore graja z Blaugrana. Nie bede wysmiewal pilkarzy Wisly za ich wypowiedzi, bo poprostu maja do wyboru mowić, że maja jakies szanse albo to że chca najmniejszy wymiar kary.
Szkoda tylko, ze spotkania sobie nie zobacze.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 13 sie 2008, 15:19

Mistrza juz mamy!! Na lige mistrzów czekamy.

Chciałbym powtorke jak barca traci w koncówce lige mistrzów, wtedy 14 miesięcy temu straciła mistrza hiszpanii.

Kto wygra mecz?Kto wygra mecz? Oczywiście że nasz TS.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 15:40

to jest polska wlasnie...

a pozniej bedzie placz, zwalanie winy na sedziow, nierowna murawe i howarda webba

ludzie - kibicujcie sobie wisle. nikt wam nie broni ale troche pokory i pomyslunku

niech mi ktos wytlumaczy jakie atuty ma wisla? bo ja nie widze zadnych - ma gorszych pilkarzy na kazdej pozycji, gra gorsza pilke i jest gorzej przygotowana do sezonu

czym straszyc ludzi?

ralf088
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ralf088 » 13 sie 2008, 15:48

A tu Was zaskoczę. Valdes w porównaniu z Pawełkiem to dla mnie bez mała ta sama klasa piłkarska. Czyli dno

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 13 sie 2008, 15:48

a no tak, przecież już przegraliśmy, nawet nie wylatując z Krakowa. A czym Grecja straszyła ?? Pierwszy z brzegu głupi przykład. Pamiętasz chyba że przed Mistrzostwami wygraliśmy z tą samą Grecją która potem zdobyła Majstra.

Najlepiej jest mówić 'Dostaniemy (rkoeman mówi chyba dostaniecie) srogie baty' a za dwa tygodnie 'A nie mówiłem'

Pewnie jak Polska grała na Euro to byłeś przekonany że nawet bramki nie strzelimy, przegramy 3 mecze z 4:0

To chyba normalne że się kibicuje Polskiej drużynie, no może akurat dla Ciebie nie.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 13 sie 2008, 15:49

Widzę hurraoptymizm w niektórych forumowych przypadkach panuje :lol: A tutaj może być przykra niespodzianka, chociaż mam nadzieję, że tak nie będzie, ale trzeba w pewnym wieku zrozumieć pewne sprawy i z marzyciela stać się realistą.

Wisła przewagi nad Barceloną nie ma w żadnym elemencie, kompletnie w niczym. Zaczynając od wszystkich pozycji, kończąc na budżecie :lol: A, tylko Skorża bardziej doświadczony na ławce trenerskiej od Josepa, tylko co to za różnica, skoro Guardiola na ławce ma takich, a nie innych piłkarzy ;)
A tu Was zaskoczę. Valdes w porównaniu z Pawełkiem to dla mnie bez mała ta sama klasa piłkarska. Czyli
Poprawileś mi humor przed meczem Polska - Japonia :lol:
Ostatnio zmieniony 13 sie 2008, 15:50 przez Lisek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sie 2008, 15:49

Nikt nie pompuje balona, więc nie wiem z jakimi wiatrakami walczycie. Tak to mówił były prezydent: "jak śmieć śmie śmieć". Otóż śmie. To, że jesteśmy z Polski, nie oznacza, że nie możemy kibicować swojej drużynie, marzyć o wygranej itp. Równie dobrze możesz oczekiwać, że wiślacy nie wyjdą na to wasze (jakie wasze, jak ty z Warszawy jesteś) Santiago Bernabeu czy Estadio Metella, a Skorża przeprosi i powie, ze nie byli godni grać ze SŁYNNĄ Barceloną.
rkoeman pisze:ludzie - kibicujcie sobie wisle. nikt wam nie broni ale troche pokory i pomyslunku
Dziękujemy. Dzisiaj bez tekstów o polactwie, Katalończyku?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 13 sie 2008, 15:51

tak na dobrą sprawę nie wiem jaki sens przed takim meczem mają dyskusję przed jego poczętkiem o szansach Wisły.Każdy wie że są one iluzoryczne i nic tego nie zmieni, a jeśli ktoś piszę inaczej, to chyba bardziej oszukuje samego sibie niż próbuje kogoś do tego przekonać. Najbardziej prawdopodbny scenariusz jest taki że Barca wygra na stojąco jakieś 2:0 i tyle...
Można mówić jakim squadem zagra 1 czy 2 drużyna, co jest nawiększą słaboscią Wisły, a co Barcy lub jak to spotkanie będzie się układało, ale nie o tym czy Wisła ma realne szanse na remis czy wygraną, bo jeśli tego meczu Barca nie wygra to będzie huczała o tym cała piłkarska europa, z racji tego że to jest piłkarskie fantazy

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2008, 15:57

Wisła awans do 3 rundy wywalczyła dla dobrego meczu dla kibiców i wejscia do pucharu UEFA.
Ale właśnie możemy liczyć na ładny futbol, dobry mecz, ciekawe widowisko itd.
Widzę że mamy tu kilku ultrapesymistów którzy chyba pragną zmusić niektórych aby w ogóle nie oglądali tego spotkania.

I nawet nie chce mi się tutaj cytować niektórych bo zamiast tego wolę sobie przeczytać zapowiedź meczu, aby wieczorem milej się oglądało ;)

PZDR dla frustratów :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 sie 2008, 17:18

http://sport.onet.pl/0,1248699,1806592,wiadomosc.html
Co musi zrobić Wisła, żeby wygrać spotkanie? - Trzeba strzelać! Piłkarze Barcy są świetni w ofensywie, ale czasem zapominają o obronie i popełniają błędy. Przy dobrze rozegranych kontratakach może pokonać Victorio Valdesa.
Victortio Valdes > Victor ValdeZ

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,55844 ... elony.html
Słabsze punkty Barcelony?

- Ta drużyna dopiero powstaje. I już na samym początku są konflikty - jeden pokłócił się, bo chciał jechać na olimpiadę [Lionel Messi], drugi szuka klubu [Thierry'ego Henry'ego kusi MU].
[']

Mam nadzieję, że Barcelony wysoko wygra. W przeciwnym wypadku przed rewanżem może być niezłe pieprzenie w wykonaniu naszych fachowców.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 13 sie 2008, 17:42

rkoeman pisze:ludzie - kibicujcie sobie wisle. nikt wam nie broni ale troche pokory i pomyslunku

niech mi ktos wytlumaczy jakie atuty ma wisla? bo ja nie widze zadnych - ma gorszych pilkarzy na kazdej pozycji, gra gorsza pilke i jest gorzej przygotowana do sezonu

A na czym wg Ciebie polega kibicowanie? Tylko faworytom można kibicować? Czy musisz myśleć jak "kibic" sukcesu, jednosezonowy gdzie jego ulubiona drużyna to każda, która wygra LM? Wirny kibic od... i na 365 dni? Kibic wierzy, że można ten mecz zremisować, że można awansować i kibicuje... ale wg Ciebie jak Dawid walczy z Goliatem to nie warto kibicować Dawidowi (Wiśle) bo pewnie przegrają i będzie wstyd - wstyd by mi było, gdybym "myślał" jak ty.
DO BOJU WISŁA!!!
PS w piłce atuty nie zawsze wygrywają gdyby tak było to bukmacherka by nie istniała a mecze odbywały by sie na zasadzie kto ma lepszych piłkarzy (na papierze) wygrywa i po zabawie

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 13 sie 2008, 18:03

co piwus ci nie pasuje?

nie musze nazywac rzeczy po imieniu. czytam komentarze i posty na tej stronie. niektorzy sami sobie wystawiaja swiadectwo

zapytalem co niektorym pozwala sadzic ze wisla ma szanse? i licze ze ktos odpowie
A na czym wg Ciebie polega kibicowanie?
na darowaniu sobie pisania bzdur i nieprawdy. wisla trafila najgorzej jak mogla i nie ma co sobie mydlic oczu

niech wislacy zagraja najlepiej jak potrafia, niech sie pokaza w europie. mam nadzieje tylko ze nie beda usilowali polowac na kosci lepszych technicznie przeciwnikow bo uznam to za zenade

kibicowanie polega na wspieraniu swoich ale uparte pisanie - mamy szanse! skopmy im tylki! , etc, etc nie ma nic wspolnefo z powazna dyskusna na forum pilka.pl

bo zadnych racjonalnych argumentow poza wiara nie widze

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 13 sie 2008, 18:04

rafalo88 pisze:A tu Was zaskoczę. Valdes w porównaniu z Pawełkiem to dla mnie bez mała ta sama klasa piłkarska. Czyli dno
No tak. Ciekawe czemu grają w klubach między którymi jest przepaść. Po prostu Pawełek nie miał szczęścia.

Co do meczu to jeżeli awansuje Barcelona to będzie to kropka nad i. Jeżeli awansuje Wisła to będzie to sensacja piłkarska na świecie i chyba wydarzenie w polskiej piłce porównywalne do tych sprzed wielu wielu lat.

Czy Wisła ma coś czym może Barcelonie zagrozić, zaskoczyć ją ? Nie, dzieli ich kilkanaście poziomów i nie mają nic czego Barcelona mogłaby się bać. No chyba że smoka wawelskiego.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 13 sie 2008, 18:20

rkoeman pisze:zadnych racjonalnych argumentow poza wiara nie widze
I właśnie na tym polega kibicowanie. Nie na tym, że jakaś drużyna jest silna wygrywa duzio pucharu, to się ją lubi, tylko ma się z nią emocjonalny (nie mylić z racjonalny) związek.
rkoeman pisze:nie ma nic wspolnefo z powazna dyskusna na forum pilka.pl
Dla mnie poważna dyskusja nie polega na pisaniu banałów typu "Barcelona zgniecie Wisłę, bo dystans jaki dzieli oba zespoły jest jak między Rosją i Gruzją" i wykpiwaniu wszystkich, którzy wierzą, wbrew wszystkiemu, w pozytywny wynik. Gdzie jest Barca, gdzie jest Wisła wiedzą wszyscy. Dla mnie jest żenujące traktowanie ludzi jak idiotów i tłumaczenie im tego.
Mentor pisze:Mam nadzieję, że Barcelony wysoko wygra. W przeciwnym wypadku przed rewanżem może być niezłe pieprzenie w wykonaniu naszych fachowców.
Mam nadzieję, że Wisła wygra wysoko, bo by spadło wam parę punktów zadufania. I już jestem huraoptymistą, polaczkiem, pińcet lolów etc :>? Panowie internacjonałowie, obywatele świata?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”