1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 14:50

jordan20 pisze: stawiam na ottla-drewno bo drewno ale odbierze wiecej niz poldi-glowke tez jakas wygra
Po tym co pokazał Ottl przeciwko Wolfsburgowi, bałbym się go wystawiać przeciwko Barcelonie. Już prędzej Sosa na prawą pomoc, a Schweinsteiger do środka, lub na lewą pomoc i wtedy rzeczywiście Ribery w roli ofensywnego pomocnika/cofniętego napastnika. Tak bym to widział.

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 08 kwie 2009, 15:51

A ja np. pamiętam co pokazał Ottl w meczu z Interem w Mediolanie. Może żyję wspomnieniami (wszak minęły już dwa lata) i jestem niepoprawnym optymistą, ale wciąż wierzę w tego zawodnika. W meczu z VfL zagrał na nietypowej dla siebie pozycji, generalnie zawalił co nieco, ale nie skreślaj go jeszcze. Równie dobrze można by powiedzieć...
Michał M pisze:Po tym co pokazał Ottl przeciwko Wolfsburgowi, bałbym się go wystawiać przeciwko Barcelonie.
Po tym co pokazał Bayern przeciwko Wolfsburgowi, bałbym się ich wystawiać przeciwko Barcelonie.

Zresztą Bayern w Lidze Mistrzów spisywał się dotąd bez zarzutu i nawet kiedy w lidze notował dramatyczne wpadki, to od razu odbijał sobie w LM. Fakt, Barcelona to rywal z wyższej półki niż dotychczasowi, ale też nie przesadzajmy. Są do ogrania.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2009, 16:54

Michał M pisze:Jak rozumiem, Barca zagra w najsilniejszym składzie
Brakuje Abidala i to naprawdę jest spora strata, ale już dłuższy czas radzimy sobie bez niego więc można powiedzieć, że dysponujemy niemalże optymalnym składem. Przewiduję coś takiego:

Obrazek

Liczę na dobre widowisko, ale przede wszystkim na dobrą grę w wykonaniu Barcelony i osiągnięcie wyniku dającego względny spokój przed rewanżem a więc najlepiej przynajmniej dwubramkowego zwycięstwa. Oczywiście najlepiej by było przy tym nie stracić bramki, ale nawet jeżeli to się nie uda to odpowiednio wysoka liczba bramek strzelonych powinna zniwelować ten defekt. Jestem optymistą bo widzę, że dysponujemy prawie pełnym składem a ważni piłkarze są w niezłej formie.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 17:17

kama_reda pisze:A ja np. pamiętam co pokazał Ottl w meczu z Interem w Mediolanie. Może żyję wspomnieniami (wszak minęły już dwa lata) i jestem niepoprawnym optymistą, ale wciąż wierzę w tego zawodnika. W meczu z VfL zagrał na nietypowej dla siebie pozycji, generalnie zawalił co nieco,
Co nieco?? Cała Bundesliga śmieje się z piątej bramki, którą strzelił Grafite i przy której główny udział miał właśnie Ottl. Dla mnie to oraz fakt, że w przeciągu ostatniego roku w zasadzie nie miał żadnego wyróźniającego sie spotkania mówi naprawdę sporo. Mecz z Interem mu wyszedł, ale jedna jaskólka, w dodatku sprzed 2 lat, wiosny nie czyni. Nie wiem co w ogóle robi jeszcze ten koleś w Bayernie, w BL przyjąłby go może Karlsuher względnie jakiś Cottbus i nic poza tym.
kama_reda pisze:Po tym co pokazał Bayern przeciwko Wolfsburgowi, bałbym się ich wystawiać przeciwko Barcelonie.
Dramat rozegrał się w ciągu 15 minut, kiedy najpierw 2 gole padły przez brak nie mogącego sobie poradzić już z kontuzją Lucio, a następne dwa w momencie, kiedy tenże zszedł i wszedł mistrz Ottl (i oczywiście Klinsmann nie przesunął np. van Bommela do obrony, tylko właśnie Ottla). Trudno sie dziwić, że Breno walcząć w tym momencie na przemian z Dzeko i Grafite nie dał już rady.
kama_reda pisze:Fakt, Barcelona to rywal z wyższej półki niż dotychczasowi, ale też nie przesadzajmy. Są do ogrania.
Każdy jest do ogrania, tylko szanse na to są większe lub mniejsze. W naszym przypadku w obecnej chwili oceniam je na minimalne.
Mentor pisze:Brakuje Abidala i to naprawdę jest spora strata.
Przy naszych osłabieniach - lider obrony i najlepszy strzelec, to w sumie pikuś :wink: A jeszcze występ Lahma chyba nie jest do końca pewny :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 08 kwie 2009, 17:29

No właśnie Kicker podaje, że w Lahm nie zagra a ponadto w bramce stanie Butt :lol:

http://www.kicker.de/news/fussball/chle ... el/506922/

Awatar użytkownika
kama_reda
Rodowity Bawarczyk

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kama_reda » 08 kwie 2009, 17:30

Nasza sytuacja w defensywie robi się podobna, jak Wisły w meczu z Lechem.

Butt na bramce? Aha.

Po cichu liczę, że to tylko gra psychologiczna. Jeśli nie, nasze szanse naprawdę spadły do minimum.

Awatar użytkownika
kulekfcb
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kulekfcb » 08 kwie 2009, 19:51

Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Márquez, Puyol, Touré, Xavi, Iniesta, Henry, Eto'o, Messi.

Rezerwowi: Pinto, Cáceres, Sylvinho, Busquets, Keita, Gudjohnsen, Bojan.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 19:55

Mentor pisze:No właśnie Kicker podaje, że w Lahm nie zagra a ponadto w bramce stanie Butt :lol:
O Butta to raczej bym się nie martwił, ale fakt, że nie Lahm, a Lell stanie naprzeciwko Messiego, to ja #$%@% :olaboga:

Moje oczekiwania spadły do tego - byleby nie było drugiego Sportingu :suicide:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 kwie 2009, 20:03

Poldi nie gra, szkoda liczyłem na Polski akcent :D

Altintop na skrzydle, na drugim Ribery, w ataku Toni.

Oddo, Demichelis, Breno, Lell vs Messi, Eto'o, Henry, Xavi, Iniesta, czy Alves.

już się doczekać nie mogę :D

Puyol jednak na lewej obronie, w końcu zobaczę jak się tam prezentuje. Hleb połamany ? Bo nawet na ławce go nie ma.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 08 kwie 2009, 20:08

W ostatnim meczu tez byl na trybunach, ale podobno juz wszystko bylo dobrze :) moze odnowila sie kontuzja przed meczem kto wie :think:
byleby nie było drugiego Sportingu :suicide:
bez przesady :)

Pozdro :)

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2009, 20:10

Hleb nabawil sie jakiegos drobnego urazu.

Szkoda ze Butt broni bo ten Rensing gwarantowal lepsze emocje.

W sumie obrona BM troche przemeblowana wiec licze na brak zrozumienia i wiele bledow.

Vamos Blaugrana!

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 kwie 2009, 20:20

Powiem krótko:

jesteśmy w głębokiej dupie.

Nie zagra Phillip, ok, ale bardziej martwi mnie to, ze zagra Lell, bo Barca gra w 12stu.

Po prostu bosko. Butt to dla mnie zaskakująca opcja, ale on akurat zawsze gra na dobrym poziomie. I karna umie strzelać.

Awatar użytkownika
thomasd79
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: thomasd79 » 08 kwie 2009, 20:56

Oj,bedzie pogrom Bayernu!
Barca gra z finezją!!!Messi,Eto,Iniesta to majsterszyk

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2009, 21:06

Messi nie nurkuje :haha: :haha: :haha:

Na 100% pojawią się zaraz tutaj linki do Nurków Ronaldo. Tylko co to zmienia w kwestii tego, że Messiemu "zdarza się" nurkować? :mrgreen:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 kwie 2009, 21:31

chyba najlatwiej zarobiona kasa u buka 8) :mrgreen: :boruta:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”