LM: Arsenal - Barca - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Czy Eboue znów da nura ?

Wiadoma sprawa
24
71%
Nic z tych rzeczy
10
29%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Re: 1/4: Arsenal - Barca (31 III - 6 IV)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 mar 2010, 23:08

Mentor pisze:Rozumiem frustrację piłkarzy, ale mogliby się nauczyć, że ich słowa gówno znaczą i mogą zostać za nie tylko skarceni a na pewno nic nie zyskają.
Nauczyć się można grać w piłkę, ale charakteru nie zmienisz :P taki jest i taki już zostanie. Coś mu nie pasuje, to powie a konsekwencjami później będzie się martwił.
Mentor pisze:1. Arsenal gra odważnie, ofensywnie bo ich siłą jest atak a nie obrona.
2. Arsenal gra ostrożnie, zachowawczo, nie odsłaniając się za bardzo bo słaba defensywa może ich nie uchronić przez utratą bramki/bramek.
Na Emirates chciałbym zobaczyć Theo, który mógłby robić trochę zamieszania, zwłaszcza że Abidala nie będzie. Na Camp Nou - Eboue, który jest obrońcą i pomagałby w defensywie.
Co do tych dwóch wersji gry - ja myślę, że to się będzie zmieniało w trakcie spotkania, przez pewien czas będą atakować, a później trochę się cofną, zależy od wyniku, etc. Nie koniecznie zagrają 90 minut tylko do przodu, albo 90 minut zachowawczo.
Mentor pisze:Henry do Arsenalu nie wróci. Jego miejsce jest w MLS i gotów jestem się założyć, że tam trafi i to szybciej niż później :P
Chyba nikt na poważnie by go nie chciał z powrotem patrząc na jego dyspozycję :D

p.s. zamykamy ankietę ? Póki Arsenal prowadzi :P

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 19 mar 2010, 23:15

Ja jestem umiarkowanym optymista a przede wszystkim jestem podekscytowany tym meczem. To nie to samo co grac z Lyonem. Nawet nie to samo co grac z MU bo raz ze oni mi sie juz troche znudzili gdyz gramy z nimi czesto a dwa ze Barca po takim sezonie jest na ustach wszystkich. Jest to jakies wydarzenie moc z nimi zagrac. :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 mar 2010, 23:19

fieldy pisze:Nauczyć się można grać w piłkę, ale charakteru nie zmienisz :P taki jest i taki już zostanie. Coś mu nie pasuje, to powie a konsekwencjami później będzie się martwił.
Niby racja, ale strasznie mnie to irytuje kiedy Pique zbiera kolejną kartkę za dyskusje (jak do tej pory dostał więcej kartek za gadanie niż za faule :| ) albo kiedy Toure dyskutuje z arbitrami zawzięcie przy tym gestykulując. Kiedy widzę takiego Toure 'w akcji' od razu boję się, że wyłapie kartkę. A taka kartka nie dość, że może Cię wykluczyć z jakiegoś ważnego meczu to jeszcze ogranicza Cię w tym aktualnym.
fieldy pisze:Eboue
:bicz2:

;) // Eboue

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 mar 2010, 0:17

Tak przy okazji - wie ktos w jakich koszulkach bedziemy grali? Wydaje mi sie, ze domowe obu zespolow ze sobą nie kolidują.. perzynajmniej gralem w pesie z ciekawosci i wygladalo to tak
Ale jeśli będziemy musieli grać w wyjazdowych to będą białe na CN :lol:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 20 mar 2010, 0:21

Dobrze to wyglada, prawdziwy Arsenal i prawdziwa Barca

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 mar 2010, 0:51

Koszulki United też nie kolidowały z koszulkami Barcy, a jakoś w półfinale 2 lata temu i w finale rok temu jako gość graliśmy w białych koszulkach, a Barca w swoich tradycyjnych, natomiast na OT graliśmy w Czerwonych a Barca w niebieskich. Więc tutaj chyba będzie podobnie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 mar 2010, 1:02

Hmm.. nie wiem nie znam sie na przepisach, w ogóle nie wiem, czy to jest dyktowane przepisami, bo np. z Celticiem w dwumeczu nijak nie było żadnego kolidowania a graliśmy zmiennie domowymi i wyjazdowymi.. a z takim Porto oba mecze były w takich samych kosuzlkach po obu stronach. :think:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 20 mar 2010, 10:11

tak sobie myśle, że niby jak odpaść to z mocnym rywalem, ale ... jak odpadniemy z LM przed meczem z Spurs na wyjeździe, to myślicie, ze sie pozbieramy ? :think:

skoro już o koszulkach mowa - w ostatnim czasie po necie krążą koszulki w stylu retro, które niby mielibyśmy mieć w przyszłym sezonie. jeśli by sie to sprawdziło [od przyszłego sezonu wewnątrz stadionu bedzie znów nasz zegar i trybuny dostaną nazwy z Highbury, wiec moze koszulki też stare dadzą :P] to byłoby znakomicie.
Tak się prezentują.
http://www.oleole.com/media/main/podcas ... wkit10.jpg

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 20 mar 2010, 10:27

fieldy pisze:Tak się prezentują.
Coś czuje, że Fly się nie zgodzi na takie małe logo na koszulkach. Sam krój bardzo fajny i nie mam nic przeciwko żeby tak wyglądały nasze trykoty. Jubileuszowe, więc pewnie w taki zainwestuje :P

Kutwa, śniło mi się, że Fabian bronił w meczu na Camp Nou ... cztery samobójcze strzelił :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 mar 2010, 11:15

Tak jak pisałem kilkakrotnie - każdy rywal przed finałem nie wliczając MU to będzie optymistyczna sprawa. Diabły chciałbym dopiero w finale i dobrze się złożyło. Nie licząc rywala świetnie ułożył się układ spotkań w ćwierćfinale i ew. w półfinale spotkania rewanżowe rozegrane zostaną w Barcelonie. Po rewanżu w ćwierćfinale czeka Barce chyba kluczowe spotkanie w La Liga, później jeśli awansują Depor, Espanyol i ew. pierwszy półfinał. Masakra. Przydałby się dobry wynik w Londynie, gdzie mimo wszystko Blaugranie bramki wpadają(Chelsea).
Zobaczymy jak mocny jest Arsenal i jak pewny swoich umiejętności. Skoro potrafią grać tak mile dla oka, lubią prowadzić grę, preferują ofensywę to mają takiego przeciwnika, który to z pewnością zweryfikuje. Jestem zdania, że nie zagrają tego czego grają w większości spotkań, jeśli zagrają będę pełen podziwu. Spodziewam się z ich strony mocno zrównoważonego nastawienie i to w Londynie, może się otworzą jak coś stracą, a to będzie jeszcze lepsze dla Barcy. Zobaczy się to za 11 dni.
Abidal i Xavi nie powinni zagrać w pierwszym spotkaniu, choć znając życie bym nie wykluczył tego, ostatnio dość często zawodnicy Blaugrany wracają przedwcześnie. Na rewanż myślę, że obaj będą gotowi. Zawieszeni mogą być dwa ważne ogniwa z defensywy, jednego spokojnie da się zastąpić, obu może być ciężko. W każdym razie jestem spokojny o awans. :lol:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 20 mar 2010, 15:59

wedlug bukmaherow arsenal nie jest faworytem nawet u siebie. a jezeli chodzi o awans do polfinalu, to daja barcelonie wieksze szanse z arsenalem niz mu z bayernem. na zwycistwo calej LM mimo trudnej drabinki barca jest faworytem, przed mu.

takze wedlug szeroko pojetego konsensusu, barcelona jest zdecydowanym faworytem, nie tylko tego pojedynku, ale calego turnieju. wiadomo, ze to sport, wiec kursy mowia o jakis szansach, ale przyszlosci nie przewiduja

fajnie, mimo wszystko ze jest to arsenal, a nie CSKA gdzie trzeba jezdzic do moskwy, inter czy mu, ktore gralyby silowo i pewnie tez w niektorych momentach chamsko. mozna bylo trafic lepiej, ale zle nie jest. jak mamy wygrac ten puchar, to nie ma co marudzic na jakiegokolwiek rywala. z kazdym bylibysmy faworytem i pewnie od kazdego jestesmy lepsi pilkarsko.

taka ciekawostka, w lidze mistrzow zdarzylo sie dotychczas tylko raz, zeby zespol uwazany za faworyta, czyli z najnizszym kursem u bukmaherow na poczatku rozgrywek, przed meczami grupowymi wygrywal puchar. byla to barcelona w sezonie 2005/2006. ta barcelona tworzy historie, pierwszy klub wygrywajacy 6 pucharow, i miejmy nadzieje, ze bedzie tez pierwszym, ktory obroni puchar mistrzow

swoja droga ciekawe, bo nie sprawdzal, czy real madryt nie jest pierwszym zespolem, ktory odpada 6 lat z rzedu w 1/8, tez tworza historie :haha:

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 20 mar 2010, 16:27

fieldy pisze:tak sobie myśle, że niby jak odpaść to z mocnym rywalem, ale ... jak odpadniemy z LM przed meczem z Spurs na wyjeździe, to myślicie, ze sie pozbieramy ? :think:

skoro już o koszulkach mowa - w ostatnim czasie po necie krążą koszulki w stylu retro, które niby mielibyśmy mieć w przyszłym sezonie. jeśli by sie to sprawdziło [od przyszłego sezonu wewnątrz stadionu bedzie znów nasz zegar i trybuny dostaną nazwy z Highbury, wiec moze koszulki też stare dadzą :P] to byłoby znakomicie.
Tak się prezentują.
http://www.oleole.com/media/main/podcas ... wkit10.jpg
Siedzę w tym troche, i mogę na 90% powiedzieć, że takie koszulki będą.
Jednak sęk w tym, że raczej nie będą to koszulki domowe, tylko okazjonalne, tak jak np Inter Mediolan ma te białe z krzyżem, tam też logo Pirelli jest takie malutkie jak w przypadku tego loga Fly Emirates.
Ale głowy jeszcze nie dam za to :D

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 20 mar 2010, 16:31

tak sobie myśle, że niby jak odpaść to z mocnym rywalem, ale ... jak odpadniemy z LM przed meczem z Spurs na wyjeździe, to myślicie, ze sie pozbieramy ? :think:
pewnie zależy, w jakim stylu będzie ta przegrana... czytałem artykuł na arsenal mania (i w ogóle po tym jak napisałeś że fans forum świetne to sobie ściągnałem dzięki tobie :P ) i pisali właśnie, że jak przegramy to nie powinno to mieć takiego wpływu jak gdyby to było MU, bo to nie są nasi rywale i teoretycznie są lepsi, są faworytami itp.. tak naprawde to nie wiem.. ciezko powiedziec... moze nie bedziemy sie musieli tym martwic i wygramy? :P

taka ciekawostka jeszcze:
For me, this draws parallels with our drawing Juventus in our run to the final in 2006. It might seem strange to think now, but at the time Juve were definitely in the top two or three teams in Europe, allbeit with the help of a little match-fixing.

Still, like this year, we had the supposed disadvantage of playing at home first, and like this year, we were welcoming back an Arsenal legend. Fabregas showed Vieira who was boss that night, but that's perhaps where the similarities end; Henry is not a key player for Barca this season and might not even start either game.
jak to fieldy powiedzial, szukam pozytywow :P

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 21 mar 2010, 22:19

na stronie fcbarca taka opinia ciekawa, co o niej myslicie? :P
Nie byłbym taki pewny co do wspaniałego widowiska i ofensywnej gry Arsenalu. Wenger raz pracował nad Barcą i zatrzymał na CN (1-1). Dość szczęśliwe, szybkie prowadzenie Barcelony w Londynie, spowodowało, że Arsenal musiał się otworzyć i w efekcie Barcelona wyszła na prowadzenie już 4-1 (ostatecznie 4-2). Widać było, że zdecydowanie odrobił lekcje przed finałem w 2006, a o porażce zadecydowały indywidualności (chyba przede wszystkim nieskuteczność Henry'ego).

Przez te 10 lat od pierwszego starcia, gra Barcy się jakoś specjalnie nie zmieniła. A Wenger jest 10 lat starszy i bardziej doświadczony. Na pewno opracowując plan na Barcelonę wyciągnie słuszne wnioski z poprzednich starć, ale także z meczów Barcy z Chelsea i Liverpoolem. Na pewno jest świadomy możliwości swojej defensywy i nie pójdzie do przodu, otwierając Barcelonie drogę do bramki. Osobiście myślę, że to będzie typowa angielska piłka na Barcę. Czas pokaże.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 mar 2010, 0:04

To jest dokładnie to o czym pisałem kilka postów wstecz :P Oczywiście chodzi nie tylko o analizę co o przewidywania. Również jestem tego zdania, że Arsenal zagra bardziej ostrożnie aniżeli ofensywnie. Naturalnie nie będzie to murowanie, ale też nie taki Arsenal jaki widzimy zazwyczaj. Obym się mylił.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”