Liga Mistrzów: Bayern-Juventus - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
eegoiste
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Liga Mistrzów: Bayern-Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: eegoiste » 31 mar 2013, 0:29

Nie wydaje mi się żeby był jakikolwiek faworyt tego dwumeczu. Bayern pokazuje swoją siłę w lidze niemieckiej. Juve w lidze włoskiej może nie ma takiej przewagi nad drugim Napoli jednak prowadzi w tabeli od początku i twardo stąpa po włoskich murawach jak i po europejskich co pokazują statystyki z tegorocznej edycji. Bayern jest do ogrania w meczu co pokazał Arsenal, Juve jeszcze jest bez porażki.

Większość mówi z góry o przegranej Juve, a może to właśnie Bayern dzisiaj się wystrzelał przed meczem z Juventusem i będzie niespodzianka jak drużyna która jest w trakcie budowania wyeliminuje poukładaną niemiecką machinę.

Awatar użytkownika
Edekkomentuje
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Edekkomentuje » 31 mar 2013, 8:19

Faworytem nieznacznym jest na pewno Bayern. Niemcy od kliku ładnych latach, potwierdzają że mają ogromny potencjał i są w stanie wyeliminować każdego. Jak pokazują ostatnie tygodnie w piłce w ciągu kilkunastu dni wszystko może się zmienić. Nikt nawet nie przypuszczał, że Arsenal ma jakiekolwiek szanse z Bayernem, a mało brakło i byłaby ogromna sensacja. Mija trochę czasu, a Bayern niszczy w lidze HSV, rywal o wiele słabszy od Juve, ale wynik może straszyć. Bawarczycy na pewno się nie wystrzelali, HSV zagrało tak dramatycznie, że szok, nie musieli nawet wrzucać piątego biegu. Poza tym grali także rezerwowi, głodni gry.

Juve będzie trudnym rywalem, jak to Włosi dla Niemców. Spodziewam się ogromnej solidności i konsekwencji w ich grze. Pierwszy mecz grają na wyjeździe, więc to też jest dla nich mały plus.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 mar 2013, 11:28

Dla mnie też Bayern jest faworytem, choć nie tak zdecydowanym jak niektórzy uważają. Jak awansuje jednak Juve, to w wielkim szoku nie będę, choć to jednak Niemcom daje większe szanse. Mają znakomicie zbalansowany skład, grają kapitalnie pressingiem i jak mają swój dzien, to nie ma zmiłuj. Z Arsenalem zaliczyli wpadkę, ale ich po prostu zlekceważyli, bo nawet kibice Arsenalu nie liczyli na awans przecież.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 mar 2013, 11:37

Juventus ma jedną kulawą formację w której upatruję się porażki jest to atak, nie specjalny, bez większego faworyta, każdy gra po równo (nie licząc Bendtnera i Anelki) każdy strzela, każdy ma masę sytuacji a wykorzystuje 1/10. Atak jednak w LM jest jakoś bardziej zdyscyplinowany, bo to co mają strzelić to strzelają, musimy zagrać na maksa w obliczu możliwych kartek Lichiego, Vidala i Marchisio, nie możemy sobie pozwolić na to, że wtopimy (liczę na remis 2:2) i dodatkowo nie będzie mógł ktoś z nich zagrać w następnym meczu, pal licho nie zagra jeden z MVP, ale jak nie zagra dwóch to tragedia.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 mar 2013, 11:39

Zdecydowanie bardziej boję się pressingu Bayernu w momencie jak Chiellini będzie przy piłce. Masakra może być przy wyprowadzaniu piłki jeżeli Giorgio się zagotuje.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 mar 2013, 11:59

Ta, wiem dlaczego, bo wczoraj mega słabo zagrał tak na prawdę i wcale nie podobała mi się jego forma, ale mam nadzieje, że to wina tej przerwy związanej z kostkami i wszystko z FCB będzie ok. Wiadomo, że on nigdy nie należał w tym elemencie do najlepszych, ale przyzwoicie to zawsze robi, przynajmniej tak, żeby nie stwarzać zagrożenia.

Maciek widziałeś wczoraj, co zrobił Barza? Rajd jak Lichy przez całe boisko, wszyscy go mają za grubaska, który wolno biega, a to jest muskularny obrońca o całkiem niezłej szybkości, co pokazał niejednokrotnie w sezonie, gdy biegł do piłki jak pies.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 31 mar 2013, 12:10

Barzagli to kosmita. On raz na 10 spotkań zrobi taki rajd, ale zawsze jest wtedy co oglądać, nie podpala się. Tak było choćby przy bramce Giovinco z Romą czy za Del Neriego rajd przy bramce Toniego. Kapitalnie gra i mam nadzieję, że z 2-3 lata pociągnie jeszcze na tym poziomie a później na jego miejsce wejdzie Sorensen. Wydaje mi się, że mają podobny styl gry, aczkolwiek Bolognę w tym sezonie oglądałem 2 razy :)

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 31 mar 2013, 12:19

A wiesz ile kolejek uciekał przed kartką wykluczającą go pierwszy raz w tym sezonie z rozgrywek? 15 kolejek. Miał nie dostać kartki przed meczem z Napoli, a potem to ciągnął i ciągnął, grając czyściutko i sensownie. Na 29 kolejek 4 zółte kartki to jest na prawdę mało. Sorensen może nawet w aspekcie gnania do przodu jest lepszy, ale z tyłu jeszcze nie gra za dobrze, musi się ogarnąć, będą z niego ludzie. Co najlepsze w tym sezonie zagrał jedynie 17 spotkań, ale nie grał w nich z byle kim: Viola, Juventus, Udinese, Lazio, Roma i Inter zdobywając cenne doświadczenie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 mar 2013, 13:00

mecz ponoć sędziuje Clattenburg .. a zapowiadał się fajny pojedynek :(

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 mar 2013, 13:48

Barcelonę sędziuje Stark :lol: Clattenburg...opisz go ktoś bo ja jedynie pamiętam jak chyba United pomógł w meczu z Chelsea, tak?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 31 mar 2013, 15:16

Akarin pisze:Barcelonę sędziuje Stark :lol: Clattenburg...opisz go ktoś bo ja jedynie pamiętam jak chyba United pomógł w meczu z Chelsea, tak?
Pomógł to nieadekwatne określenie. Gość wyruchał Chelsea bez mydła. W Anglii sędziowanie nie stoi na najwyższym poziomie, ale uważam że znalazłoby się kilku lepszych sędziów od pana Marka C.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 mar 2013, 15:27

Kilka lat temu prowadził derby Liverpoolu, dwa czerwa dla Evertonu, 2 karne dla Liverpoolu i chyba jeszcze bramki The Toffees nie uznał ? może metol mnie poprawi, bo nie wiem czy dobrze pamiętam. Potem dlugo nie prowadził tych spotkań.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 mar 2013, 15:33

Wszystko lepsze od Turka 8)

Stark :lol: To co on wywijał w meczu MU-Galata to jego i od razu napisze że Turków niezle wydymał.

Anglik daje pograć fizycznie i nie gwizdze byle pierdołek.To on sędziowal Bayern-Bazylea kiedy był pogrom.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 31 mar 2013, 17:56

Anglik daje pograć fizycznie i nie gwizdze byle pierdołek
Włochom mógłby dać 3 żółte :P
Mam pytanie: jak Juventus radził sobie przeciwko mocniejszym drużynom w Serie A w tym i poprzednim sezonie? Mocniejsze, czyli mam na myśli Milan, Inter, Napoli i może jeszcze...Lazio? czy ktoś lepszy jest jeszcze?

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 31 mar 2013, 18:06

Akarin pisze:Mam pytanie: jak Juventus radził sobie przeciwko mocniejszym drużynom w Serie A w tym i poprzednim sezonie? Mocniejsze, czyli mam na myśli Milan, Inter, Napoli i może jeszcze...Lazio? czy ktoś lepszy jest jeszcze?
Ekhm.

Zacznijmy od Romy ( :lol: ), w poprzednim sezonie 1-1 w Rzymie, 4-0 w Turynie dla Juve, w tym sezonie 4-1 dla Juve u siebie i ostatnio 1-0 dla Romy na Olimpico (po pięknej bramce Tottiego).

Z Interem w tym sezonie wygrana na wyjeździe 2-1 (wczoraj), wcześniej jednak porażka w Turynie 1-3 kończąca passę iluś tam meczów bez porażki. W poprzednim sezonie dwa zwycięstwa Juve (2-0 w Turynie, 2-1 w Mediolanie).

Z Napoli w tym sezonie 2-0 u siebie, 1-1 na wyjeździe, w poprzednim 3-0 u siebie, 3-3 na wyjeździe.

Z Milanem porażka w tym sezonie 0-1 na San Siro. W ubiegłym sezonie wygrana 2-0 u siebie i remis 1-1 w Mediolanie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”