Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 28 maja 2018, 23:23
RLG
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 maja 2018, 23:24
Sergek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2018, 23:26
Kluchman
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 maja 2018, 23:33
Pique byłby faktycznie najbliżej, ale ma jedną LM i Euro mniej jako podstawowy gracz. Tak, wiem, Puchar Króla > Euro.moody90 pisze: napisalbym, ze nie trzeba szukac wsrod maldinich i beckenbauerow, bo z samych zawodnikow z barcelonskim epizodem w karierze pique, alves czy nawet smieszny maxwell maja obecnie po kilka lub kilkanascie trofeow wiecej od ramosa, ale zapomnialem, ze od kiedy real wygrywa seryjnie lm tylko te rozgrywki sie licza
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 maja 2018, 23:47
nie wiem jakie zasady maja w reprezentacji, ale tam powiedzmy, ze ramos kapitan jest jeszcze zrozumialy, na pewno ma najwiekszy staz, a przede wszystkim brak alternatyw bo z tych bardziej doswiadczonych zawodnikow wiekszosc gra w barcelonie, a raczej trudno sobie wyobrazic katalonczyka przewodzacego reprezentacji hiszpanii, zwlaszcza przy obecnej sytuacji politycznej, nieprawdaz?Bernabeu pisze: Ramos jest też kapitanem kadry, ale rozumiem, że to kastylijski imperializm.
Pique byłby faktycznie najbliżej, ale ma jedną LM i Euro mniej jako podstawowy gracz. Tak, wiem, Puchar Króla > Euro.moody90 pisze: napisalbym, ze nie trzeba szukac wsrod maldinich i beckenbauerow, bo z samych zawodnikow z barcelonskim epizodem w karierze pique, alves czy nawet smieszny maxwell maja obecnie po kilka lub kilkanascie trofeow wiecej od ramosa, ale zapomnialem, ze od kiedy real wygrywa seryjnie lm tylko te rozgrywki sie licza
moody
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 maja 2018, 1:58
Bernabeu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 29 maja 2018, 9:18
RLG

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 maja 2018, 10:07
Do wielbienia Ramosa mi daleko, niemniej skoro nawet nie wiedziałeś, że jest kapitanem, to o czym Ty chcesz rozmawiać, nie zważając przy tym na słowa?RLG pisze: Widocznie dla jednych w piłce liczą się tylko wyniki, nieważne jak osiągnięte, dla innych elementami piłki są też honor czy fair play. Wtedy można zrozumieć, czemu ktoś może uwielbiać Ramosa, bo nastukał trochę spotkań w Realu. Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić. Może mam inne wzorce jeśli chodzi o kapitanów, takie jak np Lahm, nie boiskowy bandyta połączony z płaczkiem. Razi mnie tylko nazywanie Ramosa Cesarzem i porównywanie go z nim. Cesarz - Beckenbauer - to był styl i klasa, elegancja na boisku i wielkie umiejętności, nie człowiek od brudnej roboty. Podobnie porównane do Gattuso zniesmaczyło. Ten był wojownikiem, Ramos to symulant i cham, nie wojownik. Można sobie uwielbiać Ramosa, jeśli ktoś ma takie preferencje, ale byłoby miło nie obrażać innych piłkarzy porównując go pod podobnymi względami z nimi.
Rojiblanco

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2018, 10:15
sickstick
League
cloner
ozob
cloner
League
Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 maja 2018, 16:31
cruel
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl