1/2 finału LM: Man Utd vs Barcelona - Strona 24

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Do finału awansuje...

Manchester United
45
68%
FC Barcelona
21
32%
Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 30 kwie 2008, 12:32

Bzdura to porównywanie graczy po jednym meczu czy tam dwumeczu
no a jak to gośćie robili z Ronaldo i Messim to miliczałeś ciekawe?

I nie musze patrzeć na te dwa mecze, oglądam każdy mecz United a i Barcy spotkań spoooro w tym sezonie widziałem, i za to stwierdzenie Evra > Abidal dam sobie rękę uciąć ;]

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 30 kwie 2008, 12:42

Jest jednak jeszcze cos takiego jak gra w kadrze. Abidal moze slabiej grac w Barcelonie, a w kadrze wysmienicie, co moze zauwazac trener i media. Zurawski w Celticu w ogole nie gral, a jak gral to gral slabo, a mimo to w kadrze gral (chociaz tam tez slabo). Mimo wszystko gra w klubie, a reprezentacji sie rozni, chociaz musze przyznac, ze rzeczywiscie Evra gra dobrze.

Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 30 kwie 2008, 12:49

Kamil232 pisze:i za to stwierdzenie Evra > Abidal dam sobie rękę uciąć ;]
jak na moje oko, to dużo ryzykujesz tym stwierdzeniem:P

some1
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: some1 » 30 kwie 2008, 14:50

Byłem na meczu w pubie, ale jakoś wielkich emocji dla mnie nie było. (może największe, kiedy to VdS nie umiał złapać prostej piłki z dośrodkowania) Bramka Scholesa ustawiła mecz, Barcelona najlepszą sytuację miała po strzale Henry'ego ok. 80 minuty. Dziwne decyzje Riijkarda, czekał jak dla mnie za długo z wejściem Henry'ego, sporo ożywił grę jak dla mnie. Na plus też Zambrotta i Messi, starali się a nie przeszli obok meczu.

Gratulacje dla MU za pierwszy finał w tym tysiącleciu. ;] Angielska piłka jest jednak najlepsza na świecie. Szkoda, że Spursi z UEFA odpadli, może byłby dublet angielskich klbubów. :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 kwie 2008, 16:08

Kamil232 pisze:I nie musze patrzeć na te dwa mecze, oglądam każdy mecz United a i Barcy spotkań spoooro w tym sezonie widziałem, i za to stwierdzenie Evra > Abidal dam sobie rękę uciąć ;]

To dobrze, że masz dwie. Abidal zagrał kapitalne spotkanie na CN zaliczajac najwiecej przechwytow, wczoraj słabiej, ale i tak nie bylo źle. Co do reprezentacji, to bedzie pewnie jak z Thuramem na środku, do zakonczenia kariery i tak bedzie grał Abidal czy kibice MU beda sie pocic z nerwow czy nie.

Barcelona źle nie wygladała w dwumeczu. Brakowalo skutecznosci i dokladnosci przy ostatnim podaniu. Jestem rozczarowany, bo spokojnie Barca mogla awansowac.
Co do samych zawodnikow, chwalicie Messiego, tak patrzylem na to co robil Zambrotta w defensywie jak mial problemy z Ronaldo, Nanim, Parkiem. Gdzie był wtedy Messi, zero udzialu w grze defensywnej, a w ofensywie ile Leo zaliczyl dosrodkowań. Dla mnie za duzo przytrzymywal pilke, spokojnie w kilku sytuacjach powinien sie inaczej zachowac. Zambrotta wg. mnie był najlepszym zawodnikiem Barcy w dwumeczu z MU, nie zmieni tego fakt bramka dla Anglikow.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 30 kwie 2008, 16:15

Zawsze stawiałem Premier League ponad CL i swojego stosunku raczej nie zmienię. Ale skłamałbym, gdybym powiedział, że CL jest sprawą mało ważną. Jestem niesamowicie szczęśliwy, co czekałem na ten finał pieprzone 9 lat i wreszcie się doczekałem. Jestem pewien, że w Moskwie Diabły nas nie zawiodą.

Ze wczorajszego meczu już mało co pamiętam. I nie chodzi wcale o to, że byłem pijany(no chyba że szczęściem), tyle o emocje. Nie mogłem spokojnie patrzeć na to spotkanie, co chyba oczywiste. Barcelonie wystarczyła jedna bramka, aby wszystko zmienić. Ale obejrzałem też dzisiaj skrót więc paroma wnioskami się podzielę.

Za spotkanie pochwalę cały blok defensywny i drugą linię. Z przodu mniej było dymu, ale takie spotkania się zdarzają. Wynikało to z ustawienia zespołu, taktyki przyjętej na ten mecz, a raczej dwumecz. Zadziwił mnie Park, po którym nie spodziewałem się tak świetnej gry w destrukcji. Carrick to samo. Paul może zagrywał mniej typowych piłek, ale to też wynikało ze schematu taktycznego jaki obrał Ferguson i jaki notabene okazał się zabójczo skuteczny(na zero z tyłu). Ale w odbiorze Paul był świetny i ten mecz kosztował go sporo zdrowia. No i ta bramka... Niebo. Można mówić, że mu zeszła, że każdemu mógł się przytrafić taki strzał. Dla mnie gol był kapitalny i przede wszystkim niesamowicie ważny.

Teraz należy jak najszybciej ochłonąć i skupić się na dwóch ostatnich pojedynkach w lidze. Które nie będą przecież łatwe. Z kilku przyczyn.
Po pierwsze straciliśmy sporo sił na tym dwumeczu. Po drugie zarówno West Ham, jak i Wigan nastawią się na barykadowaniu bramki. A graczom z Upton Park dobrze w obronie i skutecznie w ofensywie udaje się zagrać ok. 5 razy w sezonie, z czego 2 przypadają na mecz z nami... Chyba spotkań z tego roku i z zeszłego nikomu przypominać nie muszę. Trzeba wyjść i 90 minut walczyć.

Do końca sezonu pozostały 3 spotkania i albo możemy zostać bohaterami całej Europy albo zaprzepaścić to na co pracowaliśmy cały ciężki sezon. Przyjmuję tylko pierwsze rozwiązanie.

Aha, i jeszcze jedno. Dzisiaj życzę sobie awansu Liverpoolu.

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 kwie 2008, 16:27

Kamil232 pisze:no a jak to gośćie robili z Ronaldo i Messim
O porównaniu Ronaldo i Messiego już się kiedyś wypowiadałem. Zresztą Ty powinieneś to pamiętać bo wtedy też "dołożyłeś" coś od siebie.
Kamil232 pisze:dam sobie rękę uciąć ;]
Proszę bardzo. Ja nie lubię taki hardcorów :P
Abidal jest lepszy według mnie w defensywie, a w końcu jego pozycja to lewy obrońca. Ty możesz uważać, że Evra jest najlepszy na świecie. Nikt Ci nie broni. Tyle na ten temat :)

Co do meczu to drużyna Man Utd była lepsza. Wygrali zasłużenie. Nie zawsze da się "wjechać" do bramki szczególnie, gdy ma się za przeciwnika drużynę z tak dobrą obroną. Do tego ostatnio skuteczność graczy Blaugrany jest tragiczna(ostatni gol z Huelva :lol: ). Strzały z dystansu Deco beznadziejne. Eto zupełnie niewidoczny. Iniesta w obu meczach zawiódł(słaba końcówka sezonu). Bojanowi zabrakło doświadczenie przy tej akcji pod koniec meczu. Zambro całkiem przyzwoicie. Najlepsi zdecydowanie Messi i Toure(choć nie zagrał tak dobrego spotkania jak Camp Nou).

Koniec cyklu. Nie wyobrażam sobie, żeby Ryjek mógł zostać. Odejdzie wraz z nim kilku graczy. Będzie mała rewolucja w drużynie.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 30 kwie 2008, 16:32

Bask pisze:Abidal jest lepszy według mnie w defensywie, a w końcu jego pozycja to lewy obrońca. Ty możesz uważać, że Evra jest najlepszy na świecie. Nikt Ci nie broni. Tyle na ten temat
tez tak uwazam :!: (ze Evra jest najlepszy na swiecie) :P Bask :idzze:

Aktualnie nawet Clichy jest lepszy od Abidala :P

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 30 kwie 2008, 16:40

Berik pisze:tez tak uwazam Exclamation
Dla Ciebie to każdy z Barcelony jest słaby. Piłkarze, trenerzy, ludzie z zarządu, prezydent itd. :roll:

P.S. Powodzenia w finale :)

:ot:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”