Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 26

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 11:51

Co do krytyki Kariusa, to według lekarzy ten prawdopodobnie grał ze wstrząśnieniem mózgu po tym, jak bandyta Ramos (bez reakcji sędziego, jak zawsze) władował mu łokieć w głowę i to mogło mieć wpływ na jego reakcje przy ocenianiu przestrzeni i odległości. Także być może będzie trzeba odwołać te wszystkie drwiny, jakie poleciały pod adresem bramkarza.

#realowiwolnowiecej

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2018, 12:10

Po takim czasie to ogólnie wygląda jak chęć oczyszczenia wizerunku zawodnika, który miał trudne przejścia nawet z własnymi kibicami. Jak coś z nim było nie tak, to powinien zejść z boiska, a nie grać do końca. Od finału minęły prawie dwa tygodnie i nagle teraz stwierdzili wstrząśnienie mózgu? Poważnie? :)

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:16

Badania odbyły się 31 maja, kilka dni temu. I na ich podstawie wystawiono analizę co do przyczyn problemów. Doktor Ross Zafonte stwierdził u Kariusa zaburzenia orientacji wzrokowo-przestrzennej najpewniej spowodowane wstrząśnieniem mózgu. Oczywiście Kluchman, obiektywny jako niekibic Realu, zna się na medycynie lepiej, niż prezes departamentu medycyny i fizjologii na Harvardzie, pan profesor Zafonte. Harvard też oczernia Ramosa i włącza się w teorie spiskowe :D

Kluchman vs profesor Harvardu i prezes departamentu medycyny. Starcie na naukowym polu dotyczącym zdrowia. Kto wygra? Robimy zakłady?

Kolejny kamyczek do ogrodu "kolejny rok, kolejne kontrowersje". UEFA nadal nie widzi problemu. Gdybyś był kibicem piłki, a nie tylko własnego wyobrażenia sukcesu to sam byłbyś zaniepokojony, gdy takie coś się zwala seryjnie i coraz częściej wypacza sportową rywalizację.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 05 cze 2018, 12:22

Kluchman pisze: Po takim czasie to ogólnie wygląda jak chęć oczyszczenia wizerunku zawodnika, który miał trudne przejścia nawet z własnymi kibicami. Jak coś z nim było nie tak, to powinien zejść z boiska, a nie grać do końca. Od finału minęły prawie dwa tygodnie i nagle teraz stwierdzili wstrząśnienie mózgu? Poważnie? :)
Dla każdej trzeźwo myślącej osoby oczywistym jest fakt, że to po prostu gra na podbicie ceny Kariusa. Nikt rozsądny nie będzie traktował tego poważnie.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2018, 12:25

RLG pisze: Kolejny kamyczek do ogrodu "kolejny rok, kolejne kontrowersje
Jesli kamyczkiem do ogrodu mozna nazwac to, ze van Dijk popchnął Ramosa tak, ze ten wpadł na Kariusa, a Niemiec nawet nie zgłosił lekarzowi Liverpoolu jakichs problemow.... to rzeczywisce... powtorzyc mecz!!!1one!1

Ramos najpierw chwytem judo wyeliminował Salaha, a potem barkiem zamroczył bramkarza Liverpoolu.... skurwesyn
Tak sie astanawiam tylko, kto w takim razie zamroczył Kariusa w zesżłym sezonie, ze w co drugim meczu w którym go Klopp wystawiał tez sie kompromitował. Czyzby było to jakies zagiecie czasoprzestrzeni i młody Niemiec odczuwał skutki zdarzenia, które miało nastapic kilka miesiecy póxniej? Wot zagwozdka

:wink:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 05 cze 2018, 12:28

Tak, tak, tak czyli mam rozumieć, że gol Benzemy wpadł dlatego, że Karius nie zachował się jak kompletny imbecyl tylko dlatego, że miał wstrząśnienie mózgu :?: Wolne żarty. Przed drugą bramką Bale'a też miał kilka naprawdę udanych interwencji więc ciężko mi uwierzyć, że tak prostą piłkę puścił(nawet przy bólach) z powodu sytuacji z Ramosem. Nawet jeżeli coś tam się stało poważniejszego to Karius powinien to zgłosić i być może nawet opuścić boisko, a jeżeli tego nie zrobił to najprawdopodobniej nic co nie pozwalałoby mu kontynuować gry się nie stało. No, a jak kontynuował grę nie będąc w pełni sprawnym to już wspomniałem wcześniej - idiota.

LFC jeżeli dąży do sukcesów to powinni zacząć się wzmacniać prawdziwymi transferami, a nie półśrodkami.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 cze 2018, 12:29

Ale ja ogólnie mam w nosie twoje kiepskie docinki. :)

Tam nie ma żadnych kontrowersji. Jak zawodnik ma problemy, to zgłasza to sztabowi i schodzi z boiska. Jak nie zgłasza, to albo jest z nim wszystko ok, albo sam jest sobie winien późniejszych wydarzeń.

Kiedyś byłem na meczu ligi regionalnej, gdy bramkarz (kawał chłopa) doznał wstrząśnienia mózgu po starciu z rywalem (diagnoza poznana po meczu). Pojechał do szpitala kilka minut później.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:31

ubek pisze:
Kluchman pisze: Po takim czasie to ogólnie wygląda jak chęć oczyszczenia wizerunku zawodnika, który miał trudne przejścia nawet z własnymi kibicami. Jak coś z nim było nie tak, to powinien zejść z boiska, a nie grać do końca. Od finału minęły prawie dwa tygodnie i nagle teraz stwierdzili wstrząśnienie mózgu? Poważnie? :)
Dla każdej trzeźwo myślącej osoby oczywistym jest fakt, że to po prostu gra na podbicie ceny Kariusa. Nikt rozsądny nie będzie traktował tego poważnie.
Profesor Zafonte traktuje to poważnie, a nie ma interesu w takim czymś. Aż zerknałem na te bramki. To nie były błędy. Dobry, ograny bramkarz nagle ma problemy z oceną gdzie kto stoi albo gdzie leci piłka. Takich rzeczy juniorzy na treningach nie robią. Błąd to popełnial Rafinha czy Tolisso, tutaj ewidentnie Karius reagował w cudaczny sposób. Piłka leci milion lat, a Karius łapie powietrze, czy ten z Benzemą, gdzie spokojnie wyrzuca piłkę w jego nogę, nie naciskany, jakby go nie łapał w zakresie postrzegania. To nie błędy, to ewidentny problem. Podobny przypadek widziałem raz, w Bundeslidze, gdzie bramkarz kopnął powietrze przy wybijaniu piłki - ale dlatego, że pomylił ją z białym punktem wyznaczającym miejsce strzelania karnego.

Kluchmann, to Ty stawiasz się powyżej Zafonte w medycynie, nie dziw się docinkom. Oczywiście wszystko jak zawsze w porządku. Stos kontrowersji przez całą edycję w kolejnym roku, ale hajs się zgadza, to nie ma problemu, dyskusji i zmian. A dla kibiców Realu Ramos to niewiniątko i klasa kapitańska, wzór dla dzieci i młodzieży. Dobrze, że idą mistrzostwa.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:37

Krótka piłka. Wyniki badań medycznych wykazały u Kariusa zaburzenia orientacji wzrokowo-przestrzennej. Jeżeli nikt nie widzi problemu w tym co się dzieje na boiskach ostatnio to przynajmniej powinien, o ile nie podważa kompetencji bostońskich specjalistów własnym, naukowym autorytetem, przyznać Kariusowi, że trudno go winić za to, jak bronił od momentu, gdy zaatakował głową łokieć Ramosa. I uznać, że drwiny były niezasłużone. Nawet taki Kluchmann powinien to przyznać. Chyba, że źle go oceniłem i posiada wyższe kwalifikacje w zakresie tematu niż bostońska szkoła medyczna i miał dostęp do wyników. Wtedy zwrócę mu honor.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 12:43

Każdy normalny człowiek po doznaniu wstrząśnienia mózgu trafia do szpitala, ma poważne problemy z podstawowym funkcjonowaniem i ogólnie głównie leży i śpi. Piłkarz Liverpoolu doznał wstrząśnienia mózgu 26 maja, lekarze Liverpoolu zdiagnozowali je dopiero 31 maja, zaś ogłosili to 4 czerwca. Każdy kto miał doczynienia ze wstrząśnieniem mózgu wie że coś takiego jest zwyczajnie nierealne.
RLG pisze:To nie były błędy. Dobry, ograny bramkarz nagle ma problemy z oceną gdzie kto stoi albo gdzie leci piłka. Takich rzeczy juniorzy na treningach nie robią. Błąd to popełnial Rafinha czy Tolisso, tutaj ewidentnie Karius reagował w cudaczny sposób. Piłka leci milion lat, a Karius łapie powietrze, czy ten z Benzemą, gdzie spokojnie wyrzuca piłkę w jego nogę, nie naciskany, jakby go nie łapał w zakresie postrzegania. To nie błędy, to ewidentny problem. Podobny przypadek widziałem raz, w Bundeslidze, gdzie bramkarz kopnął powietrze przy wybijaniu piłki - ale dlatego, że pomylił ją z białym punktem wyznaczającym miejsce strzelania karnego.
Patrz, w tym meczu Karius też grał ze wstrząśnieniem mózgu:

Widziałeś kiedyś coś takiego?

A tutaj Mignolet:

Bramkarze Liverpoolu popełniają tego typu błędy regularnie, o czym było już tutaj dyskutowane. Nie tylko zresztą Liverpoolu.
Tutaj Ulreich z Beyernu też grał ze wtrząśnieniem mózgu. Jakaś plaga. I to znowu z Realem!

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 05 cze 2018, 12:45

sickstick pisze: Patrz, w tym meczu Karius też grał ze wstrząśnieniem mózgu:
Ta jak pisałem. To paradoks. Zagiecie czasoprzestrzenne. Karius po prostu odczuwał skutki zdarzenia, które dopiero miało nastąpic.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:46

Sickstick, też chcesz podważać badania lekarskie w Bostonie, jakich dokonano kilka dni po meczu, które jasno wykazały problem? Dołączasz się do grona profesorskiego by zwołać seminarium i podważyć ichnią pracę oraz wnioski profesora Zafonte?

P.S. Powyższe rzeczy mają inny ciężar gatunkowy i są wyciągniętymi przypadkami z iluś spotkań, nie zdarzały się raz po raz w jednym meczu i to dziwnym sposobem po uderzeniu w głowę.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2018, 12:48 przez RLG, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 05 cze 2018, 12:47

Jakby byl VAR to Real gralby w 10.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 05 cze 2018, 12:50

W tej chwili nie obchodzi mnie nawet VAR i ciągnięcie Realu, występuję w obronie Kariusa, bo posypało się na niego sporo g...a ostatnio. Grożono nawet śmiercią jego rodzinie (!). Oczywiście nie tutaj. A specjaliści po badaniu wydali jasny wniosek o zaburzeniach orientacji wzrokowo-przestrzennej. Są tu jednak tacy, których nawet badanie lekarskie nie przekonuje. I nie badanie lekarskie w Bangladeszu, ale w Bostonie, Mekce medycyny, przeprowadzane przez najlepszych lekarzy i opiniowane przez profesora Zafonte.

Dlatego też sam nie nabijałem się z Kariusa, bo jak zerknąłem na tamte bramki to były tak absurdalne, że było to dla mnie nie smieszne, ale dziwne. Przydałoby się po prostu, by kilka osób zrobiło względem Kariusa rachunek sumienia, zamiast iść w zaparte.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 05 cze 2018, 12:56

Nie widziałem tych badań, może je nam zaprezentować. Jeśli masz rację i faktycznie bramkarzowi Liverpoolu zdiagnozowano wstrząśnienie mózgu 5 dni po zdarzeniu, to znaczy że obsługa medyczna jest na Anfiled gorsza niż w Leśnej Górze. Nie da się żyć 5 dni ze wstrząśnieniem mózgu i dopiero po tylu dniach je zdiagnozować xD Wydaje mi się że coś takiego jest nierealne. To tak jakbyś złamał nogę i dopiero 5 dni później to zauważył. Nie da się.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”