FC Barcelona - AC Milan (dwumecz) - Strona 28

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 kwie 2006, 23:44

Krzysztof Jarzyna pisze:Swoja droga takie male przypomnienie - po pierwszym meczu Zaza chcial w rewanzu Anglika sedziego, a dali Niemca O ile sie nie myle Merk jest ze Stuttgartu, ale zawsze to blizej Monachium

hehe Krzysiu już przed meczem to ustaliliśmy Milan ogrywamy Lyon nastepnę runda sędzia Francuz pan Sars :lol: rewanż ? prosze bardzo :lol: pan Merk a przypomne że wcześniej Milan wyelmonował Mistrza Niemiec Bayern Monachium i Schalke - grał tez z PSV może panowie mają dziedków w Holandi :lol:

Pewnie w final sędziował by pan Gonzalez z Kataloni :lol:

Szkoda że Skandynawów czy Anglików nie szukali :!: ale to nie ma teraz znaczenia. Bo jeśli Milan gra z 40- letnim Billy [przy okazji Forza Billy :!:] w obronie a Barca "ma jedynego nie powtarzalnego - wszechwładnego i jakiego jeszcze ? Ronaldinho" i wynik jest 1:0 w dwumeczu to hola hola jak mówi poseł Cymański :lol: Jeszcze raz Gratulacja :!:

Billy jeszcze w wieku 45 lat podniesie do góry swój 5 puchar europy :!: :] A co :)

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 26 kwie 2006, 23:49

deco swetnie, iniesta swietnie, seedorf swietnie. tych trzech graczy pokazalo ze graja na max poziomie i presja sie nie przejmuja. iniesta jest mlodziutki, a juz presje ma w dupie, szok. eto'o, nie strzelil, ale swietnie sie cofal. szkoda, ze tylko na skrzydlach. dlatego ta zmiana na vB. srodek musial byc wzmocniony. zmiany milanu bardzo na miejscu i sensowne, dobre zmiany. zadna nie byla bez sensu, i kazda cos dodala do ofensywy. mecz... chyba najlepszy jaki obejrzalem w tym sezonie. szybkosc, wiele kreatywnych zagran, swietna organizacja, znakomita defensywa. kosmos. kosmos. swietny mecz.
milan przegral, nikt nie placze. barca by przegrala, plakaloby pol swiata. milan mnie zawiodl na san siro, spodziewalem sie lepszego sparing partnera (zart), ale na camp nou pokazal, ze grac potrafi. szacun.
w polfinale nikt nie odpuszcza. kazdy gra na max. milan w ciagu ost 4 lat 3 razy w polfinale. tam grali wszyscy na max. mimo, moznaby powiedziec juz rutyny, wszyscy. w barcy... znalzlbym kilku, ktorzy nie dali z siebie wszystkiego. i nie chodzi o forme, czy umiejetnosci. chodzi o wole zwyciezania. czyzby za bardzo [przyzwaczaili sie do miana niezwyciezalnych?
mecz boski. dwumecz wyjebany. nie pamietam lepszego dwumeczu taktycznie, szybkosciowo, kreatywnego, spalajacego i madrego.

barca przeszla zasluzenie, to fakt. nie podlegajacy... kto tego nie widzi to ok, jego sprawa.

gol shevy... powtorek nie bylo, realizator z katalonii, jasne. puyol nie symuluje. to mu sie chwali. a jak zasymulowal teraz to sedzia musial to gwizdnac... bo , przeciez on nie symuluje. decyduja szczegoly... najmniejsze. kazdy sedzia by to gwizdnal, bo sheva moze i nic nie zrobil, ale mial rece na barckach puyola. a ze puyol nie symuluje i sie przewrocil, to faul byc musial. jakby to bylo po stronie costy, to sedzia by nie gwizdnal. wloch, pewnie symuluje, ale nie puyol. wszystko sie liczy, dokladnie wszystko...

nie zmienia to jednak faktu, ze barca zasluzenie... bez mydla zagra w finale, i powinna w nim zagrac...

a arsenal bedzie tylko tlem
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2006, 0:05 przez HB, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 26 kwie 2006, 23:55

Tak juz abstrahujac od tej bramki Shevchenki to zauwazylem smieszna sprawe.
Na Camp Nou nie ma pilek :P Pilkarze Milanu musieli czekac dluga chwile zanim jakas sie znalazla i najczesciej byla to ta wykopana wczesniej za linie boczna.
Naprawde musicie dokupic pare bo to wstyd :P

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 kwie 2006, 0:07

*_Zaza_* jednak slusznie obawial sie o arbitra w tym meczu. Szkoda, ze w meczu o taka stawke sedziowie popelniaja bledy majace takie konsekwencje. Nie mozna oczywiscie wykluczyc, ze gdyby doszlo do dogrywki to Barca by ja wygrala. Niesmak jednak pozostal. Licze na to, ze w finale Kanonierzy wybija Barcelonie z glowy sen o, jak to powiedzial Dariusz "nowej erze" :lol: W ogole chcialbym z tego miejsca serdecznie pozdrowic Szpaqa. Jak on to powiedzial :?: "Mlode wilczki z Barcelony" :?: :rotfl2: :rotfl2: :rotfl2: :roftl3: :roftl3: :roftl3:

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 27 kwie 2006, 0:17

jeszcze taka kwestia...
gwizdek byl przed strzalem. strzal 0,5 metra od valdesa. valdes nawet tego nie bronil. padla bramka. jestem na 100% przekonany, ze jakby tego gwizdka nie bylo, to valdes by ja na miekko zlapal i nawet rogu by nie bylo. obejrzyjcie sobie ta sytuacje jeszcze raz, to nie byla trudna pilka, to nie byl precyzyjny strzal. to by wyjal kazdy bramkarz bez szemrania. i nie tylko wybil, ale zlapal... z tego by gola bez gwizdka nie bylo. a ze gwizdek byl, gol byl i teraz zamieszanie czy nie byl ok, moze i byl, ale jakby nie bylo gwizdka, to nie bylo by i gola...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 kwie 2006, 0:33

HB ale nie gadaj głupot o jakimś gwizdkach przez strzałem bo podstawowe pytanie brzmi czemu przerwał gre jesli rzeczywiście był wcześniej lub czemu nie uznał bramki ?

Krzysiek może jeszcze temat obsady sędziowskiej na te ostatnie mecz Milanu wyjasnic w inny sposób :] Nie od dzis wiadomo jak UEFA walczy z G 14 :wink: a ostatnie informacje że ta grupa sie odłaczy od UEFA powoduje pewnie u nich wode :lol: Tak sie składa ze Galliani ma cos tam do powiedzenia :roll: to plus obsada Francuza po meczu z Lyonem i obsada Niemce po ograniu mistrza tego kraju i vice-mistrza powodują nie smak. Ale to jest inny temat ...

Szpakowski ? Nie tylko on :!: wogóle telewizja czy to TVP czy Polsat nie mają biedaki prawa pokazywać Barcelony co niedziele na żywo to muszą dochodzić do orgazmów na wizji :lol: Tyle mają :P naszczęscie komentarz w Canal + jest bardzie wywarzony. Bo to była by już żenada. Przeciesz wszystko ma swoje granice. To już naprawde robi sie nie "smaczne" ze tak powiem. A potem przybywa jednosezonowców :!: Co oni biora w tej telewizji ? niech sie pochwala :lol: Pamietam jak podczas meczu Barca Real Leszek Orłowski i jeszcze jeden komentator nie pamietam kto smiali sie z Ronaldinho przed rzutem wolnym że on czaruje ta piłke co mecz przy wolnym a strzela może 5 % - był wolny powtórzyli to - a on strzale piekna bramke. Dzis reakcja komentatorów była taka jak by Dida z kazdym tym wolnym miał kłopoty ... a wszystkie były w jego rece....

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 kwie 2006, 0:47

*_Zaza_* pisze: Szpakowski ? Nie tylko on :!: wogóle telewizja czy to TVP czy Polsat nie mają biedaki prawa pokazywać Barcelony co niedziele na żywo to muszą dochodzić do orgazmów na wizji :lol: Tyle mają :P naszczęscie komentarz w Canal + jest bardzie wywarzony. Bo to była by już żenada. Przeciesz wszystko ma swoje granice. To już naprawde robi sie nie "smaczne" ze tak powiem. A potem przybywa jednosezonowców :!: Co oni biora w tej telewizji ? niech sie pochwala :lol: Pamietam jak podczas meczu Barca Real Leszek Orłowski i jeszcze jeden komentator nie pamietam kto smiali sie z Ronaldinho przed rzutem wolnym że on czaruje ta piłke co mecz przy wolnym a strzela może 5 % - był wolny powtórzyli to - a on strzale piekna bramke. Dzis reakcja komentatorów była taka jak by Dida z kazdym tym wolnym miał kłopoty ... a wszystkie były w jego rece....
Dokladnie :!: Ja rozumiem, ze jest teraz moda na kibicowanie Barcelonie i w ogole, ale myslalem ze chociaz telewizja bedzie troche bardziej obiektywna. Gdybym byl kibicem Milanu, mialbym prawo czuc sie dzisiaj zaniedbany. W studiu nie bylo nikogo, kto sympatyzowalby z klubem z Mediolanu. Nie bede juz nawet wspominal o tym, ze komentator powinien przynajmniej starac sie ukryc sympatie do druzyny, ktorej kibicuje. Szpak kolejny raz pokazal, ze nadaje sie tylko do komentowania meczow kadry. Jestem ciekaw jak to bedzie wygladalo podczas finalu.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 kwie 2006, 1:03

Makis to nie tylko o to chodzi że "cukrują" Bo Barca ma także świetnych mądrych i oddanych od lat fanów i to w Polsce :!: Przeciesz to sie robi już nie smaczne. Tak jak na Real ciążyła nazwa "Galaktikos" tak teraz robi sie z Barcelony cyrk :!: Mi tam koło pupy lata komenatrz i opinia takich znawców. Ale po co robić dziecią i ludzią mający mniejsze pojecie o piłce wode z mózgu. Przeciesz co to z znawczy jak tak naprawde nie maja czasem pojęcie co mówią ! to jest naprawde żenujace. Bo ja rozumiem szał na gra Ronaldinho - Forza jednosezonowce - bo jest wspaniałym graczem, wielki piłkarz - ale jest człowiekiem a oni robią z niego ... a zostawie to dla siebie :wink: Chyba każdy kto choc troche pojecie o piłce wyrózni Inieste czy Marqueza ze strony Barcy ale nie nie znawcy ...

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 27 kwie 2006, 8:54

*_Zaza_* pisze:Makis to nie tylko o to chodzi że "cukrują" Bo Barca ma także świetnych mądrych i oddanych od lat fanów i to w Polsce :!: Przeciesz to sie robi już nie smaczne. Tak jak na Real ciążyła nazwa "Galaktikos" tak teraz robi sie z Barcelony cyrk :!:
Oczywiscie ze ma, nikt tego nie neguje. Tak jak mowisz, podobnie bylo swego czasu z Realem (choc pojawialo sie rowniez wiele glosow nienawisci), wszyscy zachwycali sie Zidanem, Figo czy Ronaldo. Takie sezonowe fascynacje druzynami sa niestety normalne, szkoda tylko ze uczestniczy w nich telewizja. Ale w sumie czego sie tu spodziewac, skoro w TVP np. studio prowadzi pan Szaranowicz, ktory normalnie komentuje skoki Malysza. Zeby bylo jasne, choc z pomoca sedziego, Barca na final zasluzyla i jej go gratuluje. Chodzi mi tylko (i tobie Zaza chyba tez) o pewien negatywny mechanizm, ktory co jakis czas sie powtarza.

Awatar użytkownika
HB
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: HB » 27 kwie 2006, 8:57

nie wiem czemu przerwal akcje, ale gola z niej by nie bylo i tyle. teraz sie gdyba, bo wpadla do siatki, ale ona by nie wpadla jakby nie bylo gwizdka, wiec o czy tu gadac. GOLA BY Z TEGO NIE BYLO!!!

G14... nie wydaje mi sie. barca jest jednym z najbardziej zapalczywie walczacych o kase z fifa klubow z g14.

szpakowskiego nie slyszalem, ale borek z koltoniem tez chyba z kilka razy sie spuscili. jak ogladaja na co dzien lige niemiecka, to nie ma sie co dziwic. brak profesjonalizmu, bo az tak bosko to on nie gra. bylo kilku lepszych.

5%? jakby strzelal jednego na 20, to bym sie cieszyl. strzela chyba 1 na 100. chyba zaden bramkarz nie boi sie jego wolnych. przeciwnicy moga faulowac gdzie chca, i tak gowno z tego bedzie. to juz jest irytujace. niech strzela deco, marquez... ktokolwiek byle nie r10

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 27 kwie 2006, 9:01

5%? jakby strzelal jednego na 20, to bym sie cieszyl. strzela chyba 1 na 100. chyba zaden bramkarz nie boi sie jego wolnych. przeciwnicy moga faulowac gdzie chca, i tak gowno z tego bedzie. to juz jest irytujace. niech strzela deco, marquez... ktokolwiek byle nie r10
Jako kibic Lyonu nie mam takich problemow :)
nie wiem czemu przerwal akcje, ale gola z niej by nie bylo i tyle. teraz sie gdyba, bo wpadla do siatki, ale ona by nie wpadla jakby nie bylo gwizdka, wiec o czy tu gadac. GOLA BY Z TEGO NIE BYLO!!!
A ja mysle inaczej i po to jest forum zeby o tym podyskutowac :)
Sedzia kalosz ! Prawda byla po twojej stronie Zaza
szpakowskiego nie slyszalem, ale borek z koltoniem tez chyba z kilka razy sie spuscili. jak ogladaja na co dzien lige niemiecka, to nie ma sie co dziwic. brak profesjonalizmu, bo az tak bosko to on nie gra. bylo kilku lepszych.
U mnie az ekran sie zabielił :D może jakies afrodyzjaki jedli przed tym meczem
makis pisze: Ale w sumie czego sie tu spodziewac, skoro w TVP np. studio prowadzi pan Szaranowicz, ktory normalnie komentuje skoki Malysza.
Nie wiem skoki ogladam na eurosporcie :)
*_Zaza_* pisze: Bo ja rozumiem szał na gra Ronaldinho - Forza jednosezonowce - bo jest wspaniałym graczem, wielki piłkarz - ale jest człowiekiem a oni robią z niego ... a zostawie to dla siebie
Pilakrza z fify 2006 ?Robota? Półboga?

Awatar użytkownika
(L)egionista
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)egionista » 27 kwie 2006, 9:14

Nie wiem jak wam ale mi się coś wydaje żę faul był Schevy na Puyolu lecz kamera nie za bardzo pokazała wszystkiego.A co do meczu mecz był atrakcyjny możę bez wielu strzałów lecz wiele akcji było i w pierwszej połowie Eto' mógł strzelić bramke, a w drugiej szczupak Larssona...ahh...no nic nie wpadło bo Dida dobrze bronił.No cóż Barca wygrała i kibice Mianu na to nic nie poradzą no ale współczuje im bo byli naprawde blisko jakby trafili na inny zespół to może by awansowali.I tylko pozostaje mi pogratulować zawodnikom Barcy i im kibicom ale i tak mam nadzieje że przegracie z Arsenalem ale życzę powodzenia w tym meczu.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 27 kwie 2006, 10:02

trudno wygrać mecz grając w 11 na 13

gdyby nie ta jedna, nieszczęsna sytuacja z 64 min. nie miałbym żadnych zastrzeżeń co do p. Merka
nie wiem dlaczego gwizdnął, nie wiem dlaczego nie było w ogóle powtórek oprócz jednej, na której nic nie było widać :arrow: chyba że realizator (=fan Barcy) widział i wolał nie pokazywać :D
gdyby nie ten błąd (a raczej jak to mawia Tomaszewski WIELBŁĄD) mógłbym napisać, że sprawiedliwie Milan odpadł. NIESTETY

Nie mieli żadnego pomysłu żeby sforsować defensywę Barcy, która wcale nie błyszczała :D

Na poziomie zagrała tylko obrona Milanu :!:

No i na szczególne wyróżnienie zasłużył Dida, który wczorajszym występem zmazał wcześniejsze swoje wpadki... oby tak dalej :!:

FORZA MILAN :!: :!: :!:

ICE
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ICE » 27 kwie 2006, 10:30

A mnie ciekawi co ci wszyscy którzy tak bardzo bulwersują się tą nieuznaną bramką sądzą o żółtej kartce dla Costacurty. Powinna być CZERWONA. Był ostatnim obrońcą, za nim stał tylko bramkarz. Eto'o przepuścił koło niego piłkę a ten go wyciął. Wedle przepisów Milan od 44minuty powinien grać w dziesiątkę. Ja jako kibic Barcelony mógłbym napisać, że sędzia bezczelnie pomógł Milanowi bo w osłabieniu NIC by nie zdziałali. Gdyby sędzia był nieomylny to marzenia o awansie dla Milanu skończyły by się w tej 44minucie. Może nie przyznacie mi racji?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2006, 10:34

robur pisze:I ja mówię ci, że ci, co władzę mają
Robią syf i w tym syfie się tarzają
przynajmniej muzyki dobrej słuchasz :D
robur pisze:trudno wygrać mecz grając w 11 na 13
co ty opowiadasz ? jakby Merk nie uznał im gola i rozdawał kartki, odgwizdywał spalone z księzyca - możnaby mówić, ze sędziował przeciwko nim, a tak ? pomylił sie - a może sie nie pomylił, nie wiemy tego bo rzeczywiście jedna powtórka to za mało.

robur pisze: mógłbym napisać, że sprawiedliwie Milan odpadł. NIESTETY

Nie mieli żadnego pomysłu żeby sforsować defensywę Barcy, która wcale nie błyszczała
czyli jednak sprawiedliwie, skoro pomysłu nie mieli

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”