LM: Grupa F (Arsenal, BVB, Napoli, Marsylia) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto wygra grupę?

Borussia
10
36%
Arsenal
12
43%
Napoli
4
14%
Marsylia
2
7%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Re: LM: Grupa F (Arsenal, BVB, Napoli, Marsylia)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 paź 2013, 10:52

Może być też tak, że jak odejdą to kwestią czasu będzie ich zastąpienie przez sprowadzonych latem graczy. A Ci prezentują dobry poziom i na prawde mogę okazać się godnymi zastępcami.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2013, 11:04

sickstick pisze:Arteta, Oezl, Ramsey i Wilshere. Do tego Flamini na DM, a jeśli się nie wykuruje to Cazorla, który przesunie Ramseya do środka.
Cazorla jest niezbędny na skrzydło, bo póki co nie mamy nikogo na lewą stronę. Jacek ostatnio zaczął dobrze grać, ale własnie w środku, a nie na skrzydle, gdzie sobie nie radzi. Arteta i Flams w środku, przed nimi Ramsey, a po bokach Cazrola z Ozilem - cała ta ostatnia trójka się oczywiście caly czas zmienia, co dodatkowo (oprócz ich formy/klasy) zaskakuje rywali. Jacka ewentualnie za Ramseya, lub Artete bym widział, ale obaj na chwilę obecną prezentują się lepiej, wiec Anglik na ławce powinien zacząć. Zakładając, ze wszyscy pozostali będa gotowi do gry.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 21 paź 2013, 13:54

Flamini nie zagra jednak. Dziś trenował, ale lekarze mówią, ze 5 dni musi odpocząć. Bedzie gotowy na kolejny mecz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 paź 2013, 19:11

Fajnie się Szczesny z Lewym na FB wymienili zaproszeniami na mecz :D

:arrow:

:arrow:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 21 paź 2013, 19:54

Liczę na 6 punktów w dwu meczu dla Arsenalu potem Napoli conajmniej zremisuje w dortmundzie i niemcy w europe league proszę.
Moim zdaniem nie ma opcji, żebyście wygrali na Westfallen, nie za czasów gdy za sterami jest Klopp. BVB gra tam bardzo solidnie. U nas w sumie bez zmian, no niby wraca Schmelzer, zastąpi młokosa Durma, nic po za tym. Stawiam na remis w tym spotkaniu, wierzę w dobrą dyspozycję Romka, Marcela i Kevina, jak oni zagrają poprawnie to będę spokojny. No i Heniek mógłby się wreszcie obudzić, bo na ten moment taki Hoffman nie gra od niego wcale gorze. Warto pamiętać o tym, że na ławce będzie Buvac, Klopp na trybunach, także to taki zawsze handicap na korzyść ARS.

Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - S. Bender, Sahin - Błaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

tak by to widział. Osobiście postawiłbym na Kubę, a od 60' poszczuł was Obamą, ale pewnie Klopp zrobi odwrotnie...

A propo Obamy to fotka od niego ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 paź 2013, 19:50

Szczesny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Wilshere - Rosicky, Ozil, Ramsey - Giroud
Weidenfeller - Großkreutz, Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Sahin - Blaszczykowski, Mkhitaryan, Reus - Lewandowski

Ciekawe, ciekawe. Rosicky w pierwszym składzie, Cazorla na ławce.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 paź 2013, 21:39

Nie od dziś wiadomo, że przeciwko Arsenalowi ciężko przejąć inicjatywę, ale za to łatwo rozklepać obronę. Borussia postanowiła zagiąć schematy i przejęła inicjatywę, ale zamiast wchodzić w nasze pole karne jak w masło każdą akcję kończą strzałem z 30, okazyjnie 20 metrów. Dobrze że w końcówce złapaliśmy wynik, bo gramy póki co jeden z najsłabszych meczy w sezonie. Nawet mając 5 rozgrywających na boisku ciężko rozegrać piłkę, jeśli nie ma DM który zabrałby ją rywalom. Mam nadzieję że w drugiej połowie zaczniemy coś grać, bo wygląda to średnio. Genialny dzisiaj jest Giroud (a może tak tragiczny Hummels?) i zasłużył na bramkę. Reszta słabiutko. Mam nadzieję że ból w kostce u Jacka to nic poważnego.

Rzadko oglądam mecze Borussi, ale kiedy już to robię ich środkowi obrońcy częściej wybijają piłkę z linii niż bramkarz, a Lewandowski jest najczęściej faulującym piłkarzem meczu. Na co dzień też tak mają? :mrgreen:

Liczę na lepsze widowisko po przerwie.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 22 paź 2013, 22:41

Stało się dokładnie to, czego się spodziewałem. W drugiej połowie graliśmy wszystko, co doprowadziło do niczego, a Borussia nie grała nic, oprócz tego, co trzeba było, czyli świetnie wyegzekwowaną kontrę. Za bardzo się otworzyliśmy, żeby wygrać i w efekcie przegraliśmy. Oczywiście klasycznie, Aubemayang (tak to się pisze? :P ) był w to wszystko zamieszany dokładnie tak, jak wszyscy kibice BVB przewidywali, że wejdzie i zrobi wiatr na skrzydle.

Paradoksalnie, z gry, oprócz pierwszych 20 minut, jestem bardzo zadowolony. Graliśmy naprawdę dobry futbol i tworzylismy dużo szans. Pierwsze 20 minut mnie bardzo zaniepokoiło, ale wróciliśmy do gry i stworzyliśmy wszystko, tylko nie to, co trzeba było, czyli bramkę. Może z Flaminim i Walcottem by to inaczej wyglądało. Nie wiem. Ale cholernie szkoda tej kontry, bo ja przy 1-1 czułem że będzie do dupy, bo naprawdę dobre zawody zagraliśmy, a tu taka dupa.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 paź 2013, 22:44

Żałość. Arsenal chciał dzisiaj 1 pkt i tak bezczelnie to pokazywał, że musiał zostać ukarany. Boli fakt, że Borussia nie zaprezentowała dzisiaj nic ciekawego, ale nasi chodzili zamiast biegać i nie mieli zamiaru atakować. Wstyd. A o Sagni szkoda gadać - truchta sobie w okolicach linii środkowej a po jego stronie Lewy zupełnie niepilnowany. Żebyśmy przegrali po walce, albo chociaż po dobrym meczu rywala. Ale tak? Szkoda gadać.

Gratulacje Borussi wygranej. 3 zespoły po 6 pkt - niezwykle ciekawa grupa. Miało być pięknie a robi się nieciekawie, bo teraz Borussią i Napoli gramy na wyjazdach.
Magnum pisze:Paradoksalnie, z gry, oprócz pierwszych 20 minut, jestem bardzo zadowolony. Graliśmy naprawdę dobry futbol i tworzylismy dużo szans.
Musiałem coś przegapić :badziewie:

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 22 paź 2013, 22:45

Borussia to jest chyba najbardziej niewygodny zespol z jakims mozna sie mierzyc obecnie - nie wazne jak mocny jestes i jaka masz forme, czy sie nazywasz Real/Bayern/Arsenal, Ci zawsze potrafia wygrac - szacun. Jak Borussia wygra nastepny mecz u siebie to Arsenal bedzie mial bardzo cieplo.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 22 paź 2013, 22:49

Warto odnotować że Wilshere po zejściu siedział z nogą w lodzie.

Awatar użytkownika
rzeznik
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rzeznik » 22 paź 2013, 22:56

Niesamowita sytuacja w tej grupie :o . Trzy drużyny po 6 punktów i nikt nie może być jeszcze pewny awansu. W lepszej sytuacji mimo wszystko są Borussia i Napoli, które grały dwa mecze na wyjeździe.

Dzisiejszy mecz Arsenalu z BVB nawet niezły, wynik mnie cieszy, bramka i asysta Lewego też. Dobrze, że nie grałem u buków, bo myślałem nad postawieniem na Kanonierów.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 paź 2013, 22:57

NIe było tak tragicznie. Okazje były (piłka wybita z linii bramkowej po uderzeniu Rosy, w drugiej polowie nieuznany gol Ramseya - niby faul tam jakiś był, nie widziałem. Później poprzeczka Cazorli). BVB miała przewagę w 1 połowie, Arsenal w drugiej. Goście mieli 1 okazję po przerwie i udało im się ją wykorzystać. Lewy grał ostro, po łokciu w twarz Kosa mógł nawet wylecieć, jakby zobaczyć poprzednie faule, to nawet powinien.

Trudna sytuacja się robi, trzeba będzie powalczyć na wyjazdach w Napoli i Dortmundzie.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 22 paź 2013, 23:15

Fajny mecz. Nie sądzę, że Arsenal grał słabo, po prostu BVB wykorzystała swoją sytuacje. Z przebiegu meczu wynikał remis i nic nie zapowiadało, że zwycięstwa Borussi. Lewandowski ma charakter i pokazał to w tym meczu, grając bardzo agresywnie. Trochę szkoda Ozila bo mógł solidnie zamknąć pape swoim krytykom tym występem. Swoją drogą, jak go Hummels przeszedł :shock: dziwne, że go w do 11 w reprezentacji nie wrzucają.Dobry mecz, ciekawa grupa. Nic nie jest w sumie jasne i zapowiada się walka do samego końca o awans.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 lis 2013, 20:46

Info kadrowe przed jutrem:

U nas nie ma Wilshere'a, za to jest Gibbs. W zasadzie jedyne co się zmienia to to, że do kadry wraca Gnabry, co wbrew pozorom może być ważne dla szerokości tej kadry. Powinno to mimo wszystko lepiej wygladać, bo Cazorla od początku.

W BVB wypada Hummels podobno. Dobra wiadomość dla nas.

Jeśli chodzi o skłąd Arsenalu jaki widzę to: Szczęsny - Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs - Arteta, Ramsey - Cazorla, Özil, Rosicky - Giroud.

Szczerze mówiąc, nie ma innej opcji żeby cokolwiek wystawić, bo raczej Gnabry od pierwszej nie wyjdzie.

Nie nastawiam się na wiele, wiem, że nawet przegrana pozostawia wszystko w naszych rękach tylko trzeba będzie wygrać w Neapolu, a z tym może być różnie. Ale może uda się jutro wyłuskać remis i sytuacja znowu stanie się w miarę komfortowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”