Atletico Madryt - Bayern Monachium - 1/2 LM 2016 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zagra w finale?

Atletico Madryt
14
88%
Bayern Monachium
2
13%
Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Atletico Madryt - Bayern Monachium - 1/2 LM 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 kwie 2016, 10:23

Prawda jest taka, ze do tego momentu to co osiagnal Guardiola z Bayernem byłoby rowniez w zasiegu kazdego innego trenera i to niekoniecznie z tzw. topu. Co wiecej patrzac na jego poczynania co raz blizszy jestem stwierdzenia, ze to nie on jest glownym architektem zlotej ery Barcelony, a jej niesamowity sklad, zas sam fakt trenowania zespolu kompletnego wyraznie wplynal na zawartosc CV Pepa.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 kwie 2016, 10:27

Tylko za Pepa mniej więcej każdy gracz Barcelony wskoczył na wyższy poziom. Nie mówiąc już, że ją przebudował po słabszym sezonie. Tak że ja bym jego zasług nie kwestionował. Dla mnie jedyną jego wadą jest to, że nie potrafi się dostosować do rywala. Z jednej strony fajnie, że jest wierny swojemu stylowi ale z drugiej 3 lata bez LM w Bayernie gdzie dostał drużynę kompletną będzie porażką. Zwłaszcza patrząc na to w jakim stylu odpadał z Realem czy Barceloną.

City będzie dla mnie dużym wyznacznikiem, bo on tam większość będzie od podstaw tworzył. Nie dostanie potwora z miejsca.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 kwie 2016, 10:30

To jak jest oceniany mecz(w zasadzie druzyny) zalezy przede wszystkim od wyniku. padlo 1-0 wiec atletico jest genialne blablabla. tymczasem wczoraj wcale takie genialne nie bylo. druga polowa to ciezkie chwile dla simeone, bayern tak przykrecil srube ze co chwila sie gotowalo. wystarczylo zeby strzal alaby poszedl 10cm nizej i juz inaczej mecz zostalby oceniony. dwa. czy aby czasem nie powinno byc karnego dla bayernu w 1.polowie? dla mnie to tam typ z ateltico zatrzymal strzal lahma łapskiem-ostatnio widze ze polubili takie zagrywki w polu karnym i chyba kolejny raz im sie upieklo. nie bylo to ani nabite ani raczej przypadkowe, powtorka zza bramki pokazala ze ktos tam z ateltico ewidentnie sterował swoim łapskiem.

mam nadzieje ze w monachium bayern rozprawi sie z atleitco. naprzod dojcze!

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 28 kwie 2016, 10:40

Gdyby, gdyby i gdyby - to jest Twoj post z wyczuwalnym bolem dupy. Faktem jest 1-0, z ktorym Bayern ma problem, a nie Atletico. :wink:

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 kwie 2016, 10:49

o co ci chodzi? jaki bol dupy? te dwa zespoly mi wiszą i powiewają, chociaz kibicuje bayernowi w tym dwumeczu. a oceniam mecz a nie wynik. co atletico gralo super zawody twoim zdaniem? mozesz tak myslec tyle ze to swiadczy jedynie o tym jak plasko widzisz futbol.

i byl ten rzut karny dla bayernu czy nie? proste pytanie. bo na moje oko był.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2016, 10:56

FRYDERYK SZOPEN pisze: , powtorka zza bramki pokazala ze ktos tam z ateltico ewidentnie sterował swoim łapskiem.
ruch ręki był, ale raczej chował ją za ciałem.
niedawno Arsenal grał, zdaje się z WBA i wszyscy orzekli, ze karny się należał za rękę Pera. Na moje oko absolutnie nie. wg obowiązujących przepisów - musi być celowe zagranie ręką. Niektórzy to by za każdy kontakt piłki z reką dawali karne

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 kwie 2016, 10:57

ozob pisze: Gdyby, gdyby i gdyby - to jest Twoj post z wyczuwalnym bolem dupy. Faktem jest 1-0, z ktorym Bayern ma problem, a nie Atletico. :wink:
daj spokój :d nie oczekuj logiki :D

Ból dupy o karnego którego nie było :D szkoda że w gijon 3 gole sędziowie prezentowali i nikt nie miał bólu tyłka.
Naprzód Atletico

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 kwie 2016, 11:03

League pisze: szkoda że w gijon 3 gole sędziowie prezentowali
bredzisz, z gijon sedzia nie zagwizdal karnego po strzale alby gdy obronca sportringu wybil pilke reką z bramki. i co? glupio ci jendokomorkowy forestcie gumpie?

fieldy pisze: uch ręki był, ale raczej chował ją za ciałem.
tu kwestia jest tego czy mial kontrole nad ręką. pilka leciala jakies 10 metrow wiec o nabiciu mowy nie ma. a wydaje mi sie ze ujecie zza bramki pokazuje jak prowadzil reke tak aby ta pilka go trafila bo sam strzal byl grozny i pilka leciala w swiatlo bramki.
ogolnie ta sytuacje widzialem raz, bo tylko raz pokazli powtorke (eh ci hiszpanie). moze gdybym zobaczyl ponownie zmienilbym zdanie bo na chwile obecna dla mnie to tam byl karniaczek.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2016, 11:05 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2016, 11:05

FRYDERYK SZOPEN pisze: tu kwestia jest tego czy mial kontrole nad ręką.
z tego co widziałem, to kontrolę nad reką miał o tyle, że chciał ją schować za ciałem, by w nią nie dostać. poszukam powtórek.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 kwie 2016, 11:06

fieldy pisze:
FRYDERYK SZOPEN pisze: tu kwestia jest tego czy mial kontrole nad ręką.
z tego co widziałem, to kontrolę nad reką miał o tyle, że chciał ją schować za ciałem, by w nią nie dostać. poszukam powtórek.
a wiec jezeli chcial ja schowac za cialem ale nie zdazyl to nie ma o czym mowic, karny. blad techniczny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2016, 11:09

no chyba nie do końca. jesli chował rękę, to nie można mówić o celowym zagraniu...

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 kwie 2016, 11:10

FRYDERYK SZOPEN pisze: bredzisz, z gijon sedzia nie zagwizdal karnego po strzale alby gdy obronca sportringu wybil pilke reką z bramki. i co? glupio ci jendokomorkowy forestcie gumpie?
nie głupio :D nie ja zakłamuje rzeczywistość lecz półkomórkowy Fryderyk Lessie Szupen :D

No ale dzięki sędziemu Suarez ma statystyki polepszone.

Karnego nie było, no rozumiem że mes que un club dostaje takie na co dzień ale to nie znaczy że to jest karny. ach ten ból tyłka jak simeone zlał pepa

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 28 kwie 2016, 11:11

fieldy pisze: no chyba nie do końca. jesli chował rękę, to nie można mówić o celowym zagraniu...
to jak z faulem, pilkarz chce trafic w pilke ale trafia w nogi. faul czy gramy dalej bo mial dobre zamiary?
jesli masz kontrole nad reką i nie zdazysz jej schowac to jest klasyczny blad techniczny. nie ma celowosci zagrania ale popelniasz przewinienie.
League pisze: Karnego nie było
jednokomorkowcu, twoja opinia naprawde nikogo tu nie interesuje. wiec sie nie sil na odpowiedzi w temacie o ktorym nie masz bladego pojecia. adios.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 28 kwie 2016, 11:16

FRYDERYK SZOPEN pisze: jednokomorkowcu, twoja opinia naprawde nikogo tu nie interesuje. wiec sie nie sil na odpowiedzi w temacie o ktorym nie masz bladego pojecia. adios.
prawda boli. Karnego nie było choćbyś chciał tego najmocniej na świecie :D To nie Barca by takiego karnego dostac.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 kwie 2016, 11:27

FRYDERYK SZOPEN pisze: to jak z faulem, pilkarz chce trafic w pilke ale trafia w nogi. faul czy gramy dalej bo mial dobre zamiary?
jesli masz kontrole nad reką i nie zdazysz jej schowac to jest klasyczny blad techniczny. nie ma celowosci zagrania ale popelniasz przewinienie.
Rzut wolny bezpośredni
Rzut wolny bezpośredni jest przyznany drużynie przeciwnej, jeżeli zawodnik popełnia jedno z następujących
siedmiu przewinień w sposób uznany przez sędziego za nieostrożny, nierozważny lub przy użyciu
nieproporcjonalnej siły:
• kopie lub usiłuje kopnąć przeciwnika,
• podstawia bądź próbuje podstawić nogę przeciwnikowi,
• skacze na przeciwnika,
• atakuje przeciwnika ciałem,
• uderza lub usiłuje uderzyć przeciwnika,
• popycha przeciwnika.
 atakuje przeciwnika nogami
Rzut wolny bezpośredni jest również przyznany drużynie przeciwnej, jeżeli zawodnik popełnia jedno z
następujących trzech przewinień:
• zatrzymuje przeciwnika,
• pluje na przeciwnika,
• rozmyślnie dotyka piłkę rękoma (oprócz bramkarza we własnym polu karnym).
Rzut wolny bezpośredni wykonuje się z miejsca przewinienia (patrz Art. 13 – Miejsce wykonania rzutu wolnego).
Rzut karny
Rzut karny zarządza się, jeżeli jedno z powyższych dziesięciu przewinień zostało popełnione przez zawodnika w
jego własnym polu karnym, bez względu na położenie piłki, zakładając, że w momencie dokonania przewinienia
była ona w grze

z przepisów wynika, że musi byc rozmyślne/celowe zagranie piłki ręką, by odgwizdać karnego.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”