Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Po regulaminowym czasie gry...

Czas głosowania minął 17 maja 2017, 23:37

Remis
3
16%
Łatwa wygrana Juventusu
2
11%
Łatwa wygrana Realu
3
16%
Wyszarpane zwycięstwo Juventusu
6
32%
Wyszarpane zwycięstwo Realu
5
26%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2017, 16:17

Chemik pisze: Kto to [k****] jest Dybała?
w Juve gra.
Zresztą zobaczysz w finale LM

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 11 maja 2017, 16:17

fieldy pisze: Allegri jednak przewyższa Zizou i to wyraźnie
Tak spytam trochę z ciekawości (nie tylko do fieldiego, bo wątek pojawił się także niejednokrotnie wcześniej), trochę prowokacyjnie: z czego wynika ta przewaga ?? I zeby nie bylo, nie mam w tej kwestii zadnego opglądu, bo po prostu niewiele poza Realem obecnie ogladam.

Ciekawi mnie jednak jak się mierzy tą przewagę i na podstawie czego właściwie. Panowie prowadzą zupełnie inne zespoły, w innej lidze, ani razu się ze sobą nie spotkali.

Tak dla uzupełnienia, gdzie w tej klasyfikacji jest Simeone, co do którego mógłbym określić (implementując obecną konwencję oceny ;) ), że został "zaorany" przez Zize w tym sezonie przynajmniej dwa razy.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 maja 2017, 16:30

Kluchman pisze: Mecz jest w Cardiff. Jeśli Bale będzie zdrowy, to zagra na pewno.
Jak zagra i zagra tak jak zazwyczaj w tym sezonie to już chyba będzie po człowieku w Realu. Ja bym go widział od 60-70 minuty, o ile jest w stanie zagrać na pełnej kurwie, a nie takie coś jak z Barceloną.
League pisze: Casemiro = Mandzu
:rotfl4:

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 11 maja 2017, 17:29

real wygra final 3:0. :D

a tak serio to real jest faworytem bez dwóch zdań, wystarczy spojrzeć na rezerwowych obu zespołów, kosmiczna przepaść

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2017, 17:48

tylerdurden pisze: Tak spytam trochę z ciekawości (nie tylko do fieldiego, bo wątek pojawił się także niejednokrotnie wcześniej), trochę prowokacyjnie: z czego wynika ta przewaga ?? I zeby nie bylo, nie mam w tej kwestii zadnego opglądu, bo po prostu niewiele poza Realem obecnie ogladam.
z doświadczenia, to po pierwsze. z osiąganych wyników... tak, wiem, Real też je osiaga, tylko, ze imo ze słabszym składem. Jak się patrzy na Juve, to ma się wrażenie, ze tam wszystko działa tak, jak chce tego trener. Defensywa, gra bez piłki, atak. Jak znautralizowali Barcę... chociażby. No i na koniec najważniejsze. Allegri 2 raz dochodzi do finału LM, z tym samym klubem, ale z innym składem. To jest kosmos.
Ja wiem, że Zizou może zaraz obronić LM z Realem, ale jednak odnosze wrażenie, że on tam po prostu nie przeszkadza. Nie mówię, że jest słaby, czy coś, ale jednak w Juve widać rękę trenera, w Realu bardziej widać artystów na boisku. Tak mi się wydaje.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 11 maja 2017, 18:17

Powiem tak. W ostatnim czasie:
Barca > Real
Juve > Barca

Wniosek nasuwa się sam. :)

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 maja 2017, 18:25

Vianuch pisze:
Kluchman pisze: Mecz jest w Cardiff. Jeśli Bale będzie zdrowy, to zagra na pewno.
Jak zagra i zagra tak jak zazwyczaj w tym sezonie to już chyba będzie po człowieku w Realu. Ja bym go widział od 60-70 minuty, o ile jest w stanie zagrać na pełnej kurwie, a nie takie coś jak z Barceloną.
League pisze: Casemiro = Mandzu
:rotfl4:
co cie tak śmieszy? porównywałem 11stki i Real gra inną taktyką a Juve inną to wyszło porównanie Mandzu z Casemiro, jakbyś nie wiedział to przecież oczywiste że Casemiro to DM a Mandzu ostatnio gra na lewym skrzydle i nie porównałem pozycje a jedynie klasę i umiejętności graczy. Mandzu gorszy nie jest.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 11 maja 2017, 20:35

League pisze: jakbyś nie wiedział to przecież oczywiste że Casemiro to DM a Mandzu ostatnio gra na lewym skrzydle i nie porównałem pozycje a jedynie klasę i umiejętności graczy. Mandzu gorszy nie jest.
Bo takie porównania nie mają sensu? Równie dobrze mógłbys Higuaina do Navasa porównać w takim razie :)

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 11 maja 2017, 22:04

Jako ciekawostkę i trochę żartem powiem, że to porównanie ma więcej sensu niż się Tobie wydaje. Ja wiem, że Mandzukic niemal całą karierę grał na pozycji wysuniętego napastnika. Owszem, chyba zawsze mocno pracował, ale to jednak wciąż wysunięty napastnik był.
Allegri kombinując zaczął go nie tylko wystawiać na boku ataku, gdzie wydawałoby się kompletnie nie pasuje, ale dodatkowo ma zwyczajnie więcej obowiązków w defensywie niż ofensywie. Z przodu z reguły albo z boku boiska zastawia się i szuka partnerów na obieg/zejście do środka albo gdy piłka jest na prawej stronie to zbiega w pole karne do dośrodkowania. Natomiast obok tego niesamowicie udziela sie z tyłu i potrafi być taki mecz, że na heat map uśredniona pozycja Mandzukicia jest bardziej z tyłu niż pozycja Sandro - także dlatego, że Mario regularnie ubezpiecza Khedirę/Pjanicia w akcjach ofensywnych rywali bądź kiedy Juve atakuje, ale ktoś z wspomnianej dwójki środkowych pomocników wbiega w pole karne.
Serio, lewy obrońca gra wyżej niż gracz z lewego ataku (który nominalnie jest wysuniętym napastnikiem), bo ten regularnie ubezpiecza środkowych pomocników.
Taktyczny mindfuck. Ale działa.

To też argument dla zadanego wcześniej pytania. Jeszcze niedawno wydawało się, że jeśli Marchisio nie odbuduje formy po ciężkiej kontuzji, która go wykluczyła na pół roku, to nie da się zbudować jedenastki bez przynajmniej jednego słabego punktu (rozsądek podpowiada, że przynajmniej dwoch). Marchisio formy nie odbudował, ale podstawowa jedenastka nie ma słabego zawodnika.
Allegri mimo sporych problemów poustawiał wszystko perfekcyjnie taktycznie i dlatego właśnie na postawione wcześniej pytanie dlaczego Allegri > Zidane mozna znaleźć dowody.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 11 maja 2017, 22:32

Vianuch pisze: Bo takie porównania nie mają sensu? Równie dobrze mógłbys Higuaina do Navasa porównać w takim razie
mają. Mandzu gorszy nie jest.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 11 maja 2017, 22:46

venomiq pisze: Jako ciekawostkę i trochę żartem powiem, że
Mandzukić grał b2b w poprzednim spotkaniu z Monaco, oglądałem dwa opisy spotkania i rzeczywiście zagraliśmy koślawym 3-5-2 gdzie Chorwat był niemal pomocnikiem. Bardziej jako żart brzmi to, że w tamtym spotkaniu zastąpił tak jakby Pogbe. Zresztą jego powroty i gra od pola karnego do pola karnego przypomina nieco grę zawodnika że środka pomocy a nie boku ataku.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 12 maja 2017, 14:16

Felix Brych sędzią finału

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 12 maja 2017, 14:20

Od Ozoba. Mam nadzieje, ze nie zjebia mnie za to w moderacji.
Nadszedl ten czas wielkiego finalu LM gdzie jedna druzyna w pelni zasluzala, aby w nim byc, a druga ciutke mniej. Do tej pory Juventus z Realem spotykaly sie w ramach LM 13 razy, gdzie 6-krotnie zwyciezali ci pierwsi, 5-krotnie ci drudzy i 2-krotnie padl remis. Bilans bramek jest rowniez na korzysc wloskiej druzyny i wynosi 18 do 13. W fazie pucharowej oba zespoly graly ze soba 4 krotnie (1996, 2003, 2005, 2015) i za kazdym razem awasowalo Juve. Jednakze w miedzyczasie byl final LM w 1998 roku, ktory wygral Real i odniosl najcenniejsze zwyciestwo sposrod wszystkich 13 potyczek. Malo tego, bowiem Real gral w finale LM 5 razy i za kazdym razem zwyciezal, a Juve mimo takiej samej ilosci wygralo tylko raz i to 21 lat temu. Jaki bedzie miala przebieg konfrontacja i zarazem final LM w 2017 roku? Sprawa jest prosta. Real ma najsilniejszy zespol odkad siegam pamiecia i goruje nad Juve w kazdej formacji od bramki, przez obrone i pomoc, na ataku konczac. W dodatku maja Zidana, ktory zaprowadzil ich do finalu drugi rok z rzedu, co nie moze byc przypadkiem. Dlatego Real Madryt zwyciezy tegoroczna LM i obroni puchar jako pierwszy w historii. :D

Awatar użytkownika
rekinho
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 958

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rekinho » 12 maja 2017, 14:30

jak ma bana to ma bana, a nie że sobie postuje przez innych :wink:

w dodatku robi inby trollkontami

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda