LM: Chelsea Londyn - FC Barcelona 22 II 2006 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2006, 18:31

HB pisze:
piwus pisze: Stec mógłby z tego uczyć się pisać :lol: :
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3172058.html
sugerujesz, ze rozglaszam opinie innych jako swoje? i jestem podatny na sugestie?
Wyjątkowo nie chciałem nikogo krytykować :lol:. Sugeruję, że Stec mógłby w końcu rzucić tą grafomańską manierę i pisać w normalny sposób.

fuss22
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fuss22 » 22 lut 2006, 19:15

HB pisze:akurat wystawanie oleguera i nie dawanie szans lopezowi uwazam za zalety. ola jest niezly na prawej obronie, w tym momenbcie lepszy od bellettiego, lopez to cienias i dobrze, ze nie gra.
co do oleguera to prawda ze jako prawy obronca jest spoko. ale u rijkaarda przez bardzo dlugi czas grał i nadal czasem grywa na srodku obrony. a sam wiesz jakei błedy popełniał on wówczas. a co do lopeza to skad wiesz ze jest taki cienki skoro od bardzo długiego czasu rijakard nie dal mu szany
HB pisze:ale jezeli chodzi o taktyke, to jest lama. zawsze gra tak samo, nie jest elastyczny, nie dostosowywuje taktyki do skladu jaki ma, do sytuacji na boisku... zmysl taktyczne na zerowym poziomie, i wlasnie tego sie czepiam. nigdy nic nie zmienia, nie wyciaga wnioskow
jeśli chodzi o to to sie z toba zgadzam w 100%. jedyny co bym powiedzial na jego obrone to fakt taktyka która wymyślił jest idealna do tych piłkarzy których ma w składzie. daej mnóstwo swobody ronaldinho, eto i messiemu i to zdaje egzamin.pozdro

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 22 lut 2006, 19:18

Bienias pisze:
-=MiC=- pisze: Ostatnio wielu graczy Barcelony i nie tylko narzekalo na stan murawy. Ale jesli pilkarz gra na swiatowym poziomie to chyba nie powinna mu przeszkadzac murawa :roll:
:lol:
Taka murawa to przeszkadzac moglaby nawet Pelemu czy Maradonie.
To co robi Chelsea ze swoja murawe jest zalosne i swiadczy tylko o tym jak bardzo Mourinho boi sie naszej sile ofensywnej....
Nie po prostu idzie wam na reke bo jak dostaniecie 3:0 to przynajmniej bedziecie mogli zwalic na to ze trawa byla nierowno przystrzyzona...

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 22 lut 2006, 19:21

Bienias pisze:Taka murawa to przeszkadzac moglaby nawet Pelemu czy Maradonie.

Trzeba umiec grac w kazdych warunkach. :roll:
Bienias pisze:To co robi Chelsea ze swoja murawe jest zalosne

No to cos chyba jestes zle poinformowany bo Chelsea ciagle pracuje nad tym aby murawa byla dobra na mecz. Nawet sam Rijkard powiedzial ze jest pelny podziwu dla pracy jaka wykonuje Chelsea i nawet jesli nie zdarza to jego pilkarza ta murwa nie bedzie przeszkadzala.
Bienias pisze:i swiadczy tylko o tym jak bardzo Mourinho boi sie naszej sile ofensywnej....

Napinka po meczu Bieniasie :stop:

Osobiscie jesli w dwumeczu wygra Barcelona to w moim podpisie bede gratulował wszystkim kibica Katalonczykow dopuki nie odpadniecie z LM :witam:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 lut 2006, 19:47

W składach obu drużyn bez większych niespodzianek
jedynie zamiast Drogby wystąpi Crespo, ale to chyba bardziej jakimś urazem jest spowodowane, niż zmysłem taktycnym Jose :lol:

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 lut 2006, 21:07

No jak widać po wyrazu twarzy Crespo, Puyol jednak nie zawsze potrafi trafić idealnie w piłkę :? :roll: Murawa fatalna, na razie szachy...można się było spodziewać :) Ja nie narzekam. Zastanawiam się co zrobił przed chwilą Ronaldinho :roll: ładnie Messi wszedł. Na jego grę liczę. I na Robbena jeszcze ;)

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 22 lut 2006, 21:40

Tak jak myślałem że będzie sama taktyka, ale mecz i tak trzyma w napięciu. Barca powinna teraz przyciść, zobaczymy jak Jose ustawi teraz drużyne, mysle że na typową gre z kontry. Moim zdaniem ta czerwona kartka troszeczke naciągana... Del Horno był rozpędzony i wpadł na Massiego, było widać że chce go ominąć ale nie zmienia to faktu że go brutalnie staranował.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 22 lut 2006, 21:42

Oo Chelsea w 10 konczyć mecz będzie, troche zapóźno dana ta karteczka, wczesniej tez sie nalezała, centralnie celował w Messiego zamiast w piłke, sluzna decyzja arbitra. Ładny strzał Lamparda, naprawde ladnie uderzyl zabrakło nieiwele, jeśli mecz zakonczy sie takim wynikiem Blaugrana u siebie się nie da.

Makelele przegina jest wszedzie a wlaściwie tam gdzie byc powinien, Crespo...do zmiany lice ze Drogba pokaze dobrą gre. Eto'o malo widoczny Ronaldiho kilka razy pokazał co potrafi.

Licze na lepsze widowisko w drugiej połowie ta czerwona kartka sporo namieszała, Chelsea musi zagrac odwarzniej jesli chce wygrac.

Stan murawy pozostawie bez komentarza...

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 22 lut 2006, 21:44

Mecz jak narazie jest bardzo taktyczny. Duza przewaga Barcelony w posiadaniu pilki. Mieli tez jak narazie wiecej akcji na gola. Del Horno nie zasluzyl na czarwona kartke. Poprostu gdyby Messi stal na ziemi i Del Horno by na niego wpadl to by sie nie przewrocil, ale podskoczyl i musial sie przewrucic. Podoba mi sie gra Makelele no i Puyola.

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 lut 2006, 21:48

Właściwie to pierwszą połowę najłatwiej określić naśladując kibiców Chelsea, czyli 'buuu'. Taktyka, taktyka i jeszcze raz taktyka. Ale spodziewałem się, oni się poznają teraz :P Brawa dla Messi'ego, wlaściwie to jego najbardziej widać w ataku Barcy. Ciekawe czy siądzie po 60 ' :think:

Może teraz będzie ciekawiej.

Co do czerwonej kartki to mogla byc i mogla nie byc. Z jednej strony Del Horno atakował Leo, więc może zasłuzona, ale mimo wszystko bardziej bym się ku żółtej skłaniał. Ciekawe co na to Mourinho :lol:

Liczyłem też, że Chelsea zagra ładnie z kontry...nie przy Puyolu :] Jeśli piłka będzie jakieś 3-4 m przy nim to ją wybije. Podobnie jest z Makelele.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 22 lut 2006, 22:02

Wiśle przy takiej murawie przełożono mecz z Lazio... cóż na układy nie ma rady.

Awatar użytkownika
-=MiC=-
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -=MiC=- » 22 lut 2006, 22:09

W dziesiatke gramy ale i tak jeden zero wygrywamy :) Robben pokazuje co potrafi :D

Awatar użytkownika
Smithu
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smithu » 22 lut 2006, 22:11

-=MiC=- pisze:Robben pokazuje co potrafi

Valdes pokazuje co potrafi, przed meczem liczylem na barce, w trakcie meczu wracam do normy :D bo w koncu villareal broni honoru la liga :D

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 22 lut 2006, 22:27

Nigdy więcej Szpaka komentującego mecz Barcy :angry: 'Oh, niesamowite jak on to zrobiła, magia...ble...ble...ble' a jak Robben robi rajd przez całe boisko po czym jest faulowany to tylko ' no cóż, Robben nie dał rady 3 zawodnikom' :angry: Ogólnie to jak tylko Dinho podszedł do wolnego to wiedziałem, żeby się skupić, bo coś będzie.

Terry...chyba jednak od Puyola lepszy. Co on tam robił w tej bramce. Ronaldinho powinen strzelić. Pięknie Messi, a myślałem, że siądzie.

Podoba mi się gra Robben'a. Szkoda, że już 1:2. No cóż, w 10 ciężko coś więcej zagrać.

A i jeszcze chciałem o Valdes'ie wspomieć. Nie za ciekawie. Nie porozumiał się. Duży błąd jak dla mnie.

Awatar użytkownika
yazid^
Blanco Perfecto
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: yazid^ » 22 lut 2006, 22:44

Barcelona wygrała całkowicie zasłużenie i wynik powinien być nawet wyższy, Katalończykom zabrakło przede wszystkim skuteczności i momentami szczęścia :] Mecz był znakomity, stał na wysokim poziomie, dobrze, że Chelsea podjęła walkę w drugiej połowie, dzięki temu mogliśmy oglądać wspaniałe widowisko. Co do czerwonej kartki dla Del Horno - całkowicie zasłużona. Może nie za to zagranie, po której kartonik otrzymał, ale za te wcześniejsze. W Chelsea zdecydowanie najlepiej zaprezentował się Robben, Makelele, a także Lampard. Trudno natomiast wyróżnić kogokolwiek w zespole Barcelony, bowiem wszyscy zagrali na wysokim poziomie. Jednak moim zdaniem słabiej trochę zagrał Eto'o, a i tak zdobył bramkę. Widać, że kameruński napastnik nie jest jeszcze w pełni formy po PNA, ale nie przeszkodziło mu to we wspisaniu się na listę strzelców - po tym chyba poznaje się wielkich piłkarzy, że nawet mimo słabszej formy, potrafią być skuteczni w decydującym momencie :]

Wydaje się, że sprawa awansu jest już rostrzygnięta, bo jakoś nie wyobrażam sobie, aby Chelsea pokonała Barcelonę na Camp Nou różnicą dwóch bramek i w ogóle zagrała jakoś hiper-ofensywnie. Cóż, brawa dla Barcelony, mam nadzieję, że za dwa tygodnie piłkarze Realu pójdą w ślady swoich największych rywali i także zdobędą Londyn! :]

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”