Grupa H 2006/07 (Champions League) - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 wrz 2006, 9:18

Pięknie - narazie z tuzami nie gramy ale to są mega ważne sparingi [ :!: ] Tym bardzie jak wiekszośc z gracz ma mundial w nogach i inny cykl przygotowań. Ancelotti mnie zaskoczył :roll: I to bardzo - oczywiscie mam na myśli skład.

Milan [4-3-1-2] - Dida, Cafu, Simic, Maldini, Favalli (Jankulovski), Gattuso, Brocchi (Ambrosini), Gourcuff, Kaka, Oliveira (Seedorf), Inzaghi.

Bez Pirlo i Seedorfa :shock: Brak Nesty i Sergio - Simic czy Favalli w pierwszy składze, podobnie Brocchi czy Gourcuff. Odważny ruch Ancelottiego, mimo że to tylko AEK to zagrał tak wymieszanym składem że hoho. I brakowało kręgosłupa :wink: Ale wynik cieszy a co ważne gra cieszy :]

Superpippo 4 mecz - 4 bramka :P on chyba nigdy sznuty snajperskiej nie zatraci :P Szkoda że zawalił 100% ale to jest wliczone w jego sznute :P - Cieszy mnie przede wszystkim świetny mecz Kaki i Gourcuff :!: Co prawda mam wątpliwośc czy był karny :roll: bo aż chyba tam mocno nie trzymał Pippo, pomógł sobie ręka ale taki mieki karny - Anglik lubi gwizdać "11" co wiedzą fani Arsenalu [patrz - symulant Rooney i koniec passy Kanonierów] Nie spodziewałem sie ze zagra w tym meczu a co wiecej strzeli bramka i bedzie grał na luzie bez pressji. Inzaghi był w raju :P z każdej strony mógł liczy na piłki w uliczke, Oliveira nie strzelił ale co ważne nie grał w lini z Pippo a własnie szukał gry z Kaką i Gourcuff. Co pozwoliło nie przeszkadzać Pippo. Obrona znów w takim eksperymentalnym skłądzie na zero ! Popełniki kilka błedów ale to normalne, Dida dwa razy musiał sie wykazać. Zwłaszcza strzał głową Delibasicia był kąśliwy. Cieszy że zachował czyste konto. Warto zauwazyć ze Brocchi zagrał dobry mecz na pozycji Pirlo - to nie to samo ale widać że on ma byc tą alternatywą. Tym bardzie jak nie zagrał Seedorf którego zastąpił Gourcuff.

Młody Francuz zaliczył oficjalny debiut w AC Milan - debiut w LM - bramka [fajnie sie cieszył jak by nie wierzył że weszła :P] i mógł zaliczyć 2 asysty [raz spalony, raz wybronił Sorrentino]

Teraz czas na Parme - bo AEK to żadne wyzwanie, bardzie test i mega sparing o pkt. Jedziemy na Ennio Tardini, nie grał Pirlo, Seedorf, Gila, Kala, Sergino czy Nesta wiec chyba jest dobrze. Odpoczeli przed chyba trudniejszym meczem z "Mleczarzami"

Forza Milan :!:

Mała galeria :]

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
deltinho
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: deltinho » 14 wrz 2006, 10:16

Rzeczywiście spokojne i pewne zwycięstwo Milanu. No ale inaczej być nie mogło - AEK to nie jest przeciwnik na miarę mediolańskiej drużyny. Zresztą od dawna można zazdrościć Milanowi grupy LM. Spokojnie awansują do dalszej fazy i do tego mogą skupić się na odrabianiu punkcików w lidze.
Zaza pisze:Odpoczeli przed chyba trudniejszym meczem z "Mleczarzami"
Zaza - nie oceniaj ich aż tak źle! Żeby odpoczywać w sumie po 6 meczach z mało wymagajacymi przeciwnikami? To już na takim poziomie przesada ;)

I jeszcze ja ciemny człowiek mam wytanie o wyraz "sznuta" (który kilka razy zauważyłem w Twoich postach) - co on oznacza, bo nie mogę tego znaleść w żadnym słowniku :(

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 14 wrz 2006, 10:39

Deltinho źle ich nie oceniam - i nie miałem na myśli tego że są zmieczeni po pierwszej kolejce czy coś ale sam Ancelotti mówi że wyroki Calcopoli spowodował nagła zmiane cyklu przygotować - i każdy jest na innym etapie. Trzeba teraz nadrobić to wszystko. Np. Pirlo w ciągu popszedniego tygodnia zagra 3 mecze :roll: [2 razy kadra i Lazio] i to miałem mi. na myśli. :wink: A w meczu z Parmą jest potrzebny w gazie :wink: Bo i tak sądze ze może to być trudniejszy mecz mimo ze AEK ma kilku graczy który "piłek nie noszą" :wink:

Sznuta ? to określanie snajperskiego instytnku "modercy" :wink: zapożyczone ze słownika boiskowego, jak i jednego z komantatorów. Sznuta czyli np. nos do bramek :wink: wyczucie chwili, "to coś" - słowo podobna z takimi powiedzeniami jak flanki, czy "wyplucie piłki" :wink: Patrz wczoraj Iker :wink:

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 14 wrz 2006, 17:44

Ni pieknie rozpoczecie CL :D . Gourcuff :D wiedzialem że ten koleś jest po prostu dobry. Kaka nic nowego... czyli fenomenalnie. maldini wspaniała asysta do Pippo ktory na pewno wie co z takimi piłkami robic. Jego 55(?) bramka w EP. Dobre decyzje Carlo choć bardzo ryzykowne. No ale Pirlo czy Gila mogli być zmeczen reprezentacją. Wróci Kala i będzie genialnie czekam na mecz Parmą i kolejne zwyciestwo.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 14 wrz 2006, 19:42

Dobrze rozpoczeliśmy tą LM.
Chyba dla każdego zaskoczeniem było wystawienie takiego składu przez Carlo.Nasz trener był znany raczej z tego że nawet gdy zawodnik z pierwszego składu był bez formy to grał.Jednak już na konferencji zapowiedział że roszady zrobi i tak też sie stało.Dziwiło mnie wystawienie Favallego a posadzenie Jankula :evil: .Ancelotti chyba nie daży go sympatią bo marek gdy wchodzi zawsze pokazuje że napewno jest bardziej wartościowym zawodnikiem niż np.Favalli.W obronie gra również na środku Simic za Neste.
Mecz ogólnie wyglądał troche jak sparing.Milan grał dużo lepiej niż z Lazio ale jeszcze troche brakuje do pełni formy.Cieszy bardzo bramka młodego francuza po podania Kaki.Najbardziej mi sie podobała gra właśnie Gourcuffa.Widać że bardzo dobrze rozumie sie z Rickim i napewno w lini pomocy bedzie teraz duża walka o miejsce w składzie.Pippo jak to zazapowiedział 4 mecz 4 bramka.Nie przepadam za takimi napastnikami "dostaw noge" jednak za nim przemawiają statystyki i Inzaghi na bank ma miejsce w pierwszej 11 a Gila musi zacząć strzelać żeby go oliveira nie wygryzł ze składu :wink:

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 14 wrz 2006, 20:19

Co tu dużo mówić o wczorajszym meczu, widać było znaczną różnicę klas między Grekami a Milanem. Nawet nie najmocniejszym składem bez większych problemów zaaplikowali 3 gole, a mogło ich być znacznie więcej. Jak zawsze pokazał się Inzaghi, aż czasami nie mogę się nadziwić jak to się dzieje że znajduję się zawsze tam gdzie jest piłka :) Oliveira także pokazał się kilka razy z dobre strony i Gilardinio czeka chyba ostra rywalizacja o miejsce w składzie, ale jak to się mówi od przybytku głowa nie boli.
I oczywiście Gourcuff, jak już kiedyś pisałem jeden z bardziej utalentowanych graczy młodego pokolenia w mojej opinii. Aż przyjemnie patrzeć jak chłopak gra, jeszcze sezon i jak dla mnie szansa na pierwszy skład. Przy boku takich graczy jak Seedorf, Pirlo czy Kaka na pewno szybko rozwinie się do światowego poziomu i wraz z Kaką przez lata będą stanowić o sile naszej ukochanej drużyny :]
Wart zauważenia jest całkiem dobry występ Brocchiego który całkiem dobrze spisywał się na pozycji Pirlo. Co prawda nie jest graczem takiego formatu jak Andrea ale robił co mógł aby go zastąpić.

Gilardino11 zgodzę się z tobą, mnie także zaskoczyło wystawienie Favalliego, od dawna jestem zdania ze Marek zasługuje na znacznie częstsze występy i liczyłem ze w tym sezonie tak się stanie. Mam nadzieję ze Ancelotti wreszcie się do niego przekona i pozwoli mu zaprezentować swoje znaczne przecież umiejętności.

Podsumowując bardzo dobry mecz, widać ze nowi zawodnicy szybko wkomponowali się w zespół. A przecież to nie było optymalne zestawienie dlatego pozostaje tylko oczekiwac że będzie jeszcze lepiej :]

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 14 wrz 2006, 20:39

gilardino11 pisze:Najbardziej mi sie podobała gra właśnie Gourcuffa.Widać że bardzo dobrze rozumie sie z Rickim
A gdzieś ty ten mecz oglądał :?: Ja szukałem ponad godzine kanału z transmisją i nic tego :?

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 15 wrz 2006, 10:09

A gdzieś ty ten mecz oglądał Question Ja szukałem ponad godzine kanału z transmisją i nic tego Confused
Też szukałem bardzo długo ale link znalazłem na stronie acmilan.com.pl w komentarzach :wink: .
Mam nadzieję ze Ancelotti wreszcie się do niego przekona i pozwoli mu zaprezentować swoje znaczne przecież umiejętności.
Też mam taką nadzieje ale chyba Carlo ma mu za złe że w tamtym sezonie miał tyle kontuzji i wystawia zamiast niego słabszych zawodników takich jak Favalli czy w moim przekonaniu słabszego Serginho...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 26 wrz 2006, 13:39

Wraca do gry grupa śmierci - :lol:

Dziś spotkanie Lille Milan - na stade Felixa Bollaert'a w Lens - bo stadion Lille nie spełnia wymagać. :wink: i W Atenach AEK podejmie Anderlecht Bruksela - w drugim meczu typuje wygrana AEK - mimo że Anderlecht zremisował [1:1] w pierwszej kolejce z Lille [co dla mnie było niespodzianką] to dziś nie daje im szans w Grecji.

Milan zagra dziś we Francji z Lille :twisted: Ostatnio Rossoneri po słabym meczu zremisowali na wyjeżdzie z Livorno a Lille zostało ograne przed Lyon 4:1 - ale ten wynik kłamie :] Bo pierwsze bramki padły przypadkiem - jedna po faulu ale Lille przez wiekszośc czasu poprostu nie dawało sie Lyonowi :!: Grało trwado szybko pressinegiem i kąsali - ograniczali ich gre aż ta że Lyon grał wolno i w pierwszej połowie słabo. Lyon jednak to Lyon :] Lyon 1 i potrafił wykorzystać to co stworzył ! Ale szczerze mówiąc na 4;1 nie zasługiwali :P [tak tak aż sam sie dziwie]

Lille było jednym klubem który dośc regularnie ogrywał Lyon :roll: Dwa sezonu temu 2 w tabeli - w popszednim 3 w tabeli na koniec... Podwzgledem gry to Lille teraz zajmuje miejsce "wielkich na debecie" czuli PSG, Monaco czy nawet ostatnio OM...

Tu troche wiecej o Lille okiem Zazy :P nie będę wklejał tak dużego posta

:arrow: Prawdopodobne składy

W bramce Lille wraca Silva który nie grał z Lyonem...

OSC Lille [4-2-3-1] Sylva; Chalmé, Plestan, Schmitz, Tafforeau; Cabaye, Makoun; Keita, Bodmer, Bastos; Odemwingie.

AC Milan [4-3-1-2] : Dida - Cafu, Nesta, Kaladze, Jankulovski - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Inzaghi, Gilardino.

Jak widzimy prawdopodobnie środek obrony podstawowy - jak cos Simic który ostatni w gazie jest w obwodzie, Jankulovski zagrał chwile z Livorno wiec bardzo możliwe ze zagra z Lille. Pomoc podstawowa ale do ostatniej chwili nie bedzie wiadomo czy zagra Seedorf czy Gourcuff - atak Pippo Gila - choc widziałem też spekulacje że zagra Oliveira - Gila. Inzaghi ostatnio grał cały czas wiec kto wie.

[Edit]

Jednak Yoann nie zagra w tym meczu z Lille - zagra czarnuch Clarence :P Czyli linia pomocy jak wyżej w składzie - bedzie dobrze :] Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Uraturs
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uraturs » 26 wrz 2006, 23:32

Bardzo dobry mecz. Co prawda oglądałem tylko drugą połowe, ale wiem z konsultacji z kolegom, że pierwsza była jeszcze żywsza. Akcje z obu stron, bardzo piękne akcje. Nieuznana prawidłowa bramka Seedorfa i odgwizdany spalony, którego w rzewczywistości nie było, to jedyne wady tego spotkania. Ogólnie minimalnie lepszym zespołem był Milan, choć to Lille wypracowało sobie klarowniejsze sytuacje do zdobycia gola, głównie za sprawą fenomenalnego Keity, ten gość na pewno zmieni klub. Lille to świetnie poukładana drużyna, awansuję z grupy zaraz za Milanem.

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 27 wrz 2006, 8:29

Uraturs to było raczej tak, że w pierwszej połowie MIlan miał przewage a druga połowa była szybsza, ogólnie podsumowując cały mecz najlepsze okazji mieli Rossoneri za sprawą kaki, później Gili, później bramka Seedorfa a dopiero później akcja Keity i ta główka graczy z Lille. Ogólnie możemy być zadowoleni, mamy za sobą trudny mecz wyjazdowi po którym jesteśmy liderem, Lille naprawde zagrało świetną piłkę, jeśli nie wyjdą z grupy to będzie nieszczęście. Teraz nie pozostaje nic innego jak ograć Belgów, a Francuzi sami z AEKiem wywalczą sobie awans. Być może w tym roku to Fracuzi będą rewelacją, mają kilku bardzo dobrych piłkarzy, bramkarz zasługuje na uznanie no i oczywiście niesamowity Keita.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 wrz 2006, 9:19

Panowie nie docenianie potencjał Lille jest grzechem, naprawde śledze rozgrywki Ligue 1 od X czasu i maja tam podstawy by na dobre zająć miesjce w tabeli Monaco czy PSG. To nie zmienia stanu rzeczy ze takie mecze trzeba wygrywac :!: nawet na ich terenie ale nie udało sie i tyle. Wiekszy problem by był gdyby nic nie grali wtedy może by sie zastanawiać co jest nie tak.

W naszych szeregach nik nie dostał noty np. 5 :] Czyli też prasa myśli podobnie. Najsłabiej Gila i Jankulovski - najlepiej - Nesta, Dida, Kaka, Pirlo i Kaladze. Po stronie gospodarzy i Sylva i Keita noty marzeń - Może teraz ktoś sie zainteresuje Abderem Keitą :!: Bo to jest "czarna strzała" i od roku jeden z najlepszych skrzydłoych w Ligue 1 :!:

Każdy chyba liczył na wiecej ale coż :roll: Wynik to jedno, gra to drugie. Oczywiscie jesli nie potrafimy pokonac Lille na ich terenie to gdzie Camp Nou czy Santiago Bernabeu ? Ale chyba każdy wie na przykładzie ligi że im słabszy rywal tym słabsza nasza gra :roll: Niestety. Wczoraj gra nie była słaba ale rywal nie był do bicia co pokazuje od 3 sezonów. Daleko mu do tuzów w europie to fakt. Jednak Wszystko w naszych rekach. Ancelotti wiec co robi :twisted:

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 27 wrz 2006, 9:33

Zaza szczerze powiedziawszy to wątpie aby Real ugrał coś z tak grającymi Francuzami :lol: Keita to rzeczywiście od początku tego sezonu to gracz Lille nr 1, wcześniej nie śledziłem jego poczynań ale w tym sezonie co dobrego dla Lille to On.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 27 wrz 2006, 9:43

Nie no tego to nikt sie nie dowie teraz jak by Real zagrał - chyba że w 1/8 :] Możliwe ze dopiero tam bo chyba w awans Real nie wątpisz ? Nie zdziwie sie jak to ostatni sezon w barwach Lille takich graczy jak Abder Keita, Peter Odemwinige czy Bodmer czy nawet Makoun o którego Lyon pytał. Nie trzeba sledzic rozgrywek Ligue 1 by wiedzieć że to sa gwiazdy tej ligi. Warto też zauważyć że wciąsz młodzi. To nie zmienia mojej opini że liczyłem na wiecej niż remis ale jak pisałeś wcześniej przed meczem maja tak kosmicznie szybkich graczy że to bedzie najgorsze.

Trzeba życzyć im awansu z tej grupy bo naprawde mają ciekawych graczy. Tylko bez "nazwiska" jak narazie. Pewnie czołowy fan Ligue 1 Jimmy podpisze sie pod wszystkim co tu napisałem :] A piłkarze już teraz beda nie tylko znani w Ligue 1. Może któryć wpadł Ancelottiemu w oko ? Makoun alternatywa dla Pirlo :P hehe Ale mi sie bardzo podoba Abder Keita - "czarna strzała" - nawet miałem dwóch graczy Lille w tej 'zabawie" UEFA :roll: Ale czułem że nic nie strzelą :P Ostatnio coraz wiecej klubów w europie szuka w Ligue 1 :roll: Az dziw ze Ci piłkarze czy taki Pascal Feindouno z Saint Etienne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 14:18

Panowie nie docenianie potencjał Lille jest grzechem, naprawde śledze rozgrywki Ligue 1 od X czasu i maja tam podstawy by na dobre zająć miesjce w tabeli Monaco czy PSG.
Dlczego im tak zle zyczysz. To raczej obecnie PSG i Monaco musi sie zblizyc do poziomu Lille, ktore od dawna plasuje sie w czołowce Ligue 1.

Nie zdziwie sie jak to ostatni sezon w barwach Lille takich graczy jak Abder Keita, Peter Odemwinige czy Bodmer czy nawet Makoun o którego Lyon pytał. Nie trzeba sledzic rozgrywek Ligue 1 by wiedzieć że to sa gwiazdy tej ligi.
Juz teraz sie o nich duzo mówiło, a jednak nikt nie odszedł, no mopze Mat, ale to tylko z decyzji trenera...

Co do samego meczu był naprawde na wysokim poziomie. Strona przewyzszajaca był Milan, ale nie przygniatajaca. Pierwsze 15 minut dało zapowiedz tego, ze Lille nei bedzie czekało na lanie tylko beda walczyc o zwyciestwo. Swietne spotkanie zagrał Keita, ogolnie w tym sezonie po MŚ eksplodował wczesniej nie było az tak kolorowo, grał dobrze/ przyzwoicie, ale napewno nie tak jak na poczatku tego sezonu.
Remis w drugim meczu to tylko dobry znak dla Francuzów, w zeszłym roku zabrakło im niewiele moze teraz bedzie lepiej, choc sama grupa zaczyna powoli wygladac jak zeszłoroczna z udziałem Lille.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”