1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 20 lut 2008, 15:18

poprawka 2 tygodnie (3 do mweczu Inter: LFC bo za 2 San Siro zajmie Milan i chyba by był bałagan jakby na boisku był Milan, Inter, Arsenal i LFC :lol: ) i gdzieś czytałem że na powrót kogokolwiek z 3 Pepe, Metzelder, Marcelo jest baardzo wątpliwy.
A dla Romy to będzie mecz życia bo docycuje o tym czy odpadną czy nie :P , w lidze po ewentualnej porażce mozna odrabiać straty w LM nie.
Zresztą czy ja stawiam Rome w roli faworyta napistałem tylko dlaczego uważam że ten pojedynek jest dalej sprawą otwartą i podałem argumenty bo gadanie z typu "przegraliśmy 2:1 z Romą więc jesteśmy już prawie w następnej rundzie" jest dla mnie conajmniej dziwne.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 20 lut 2008, 15:29

(L)oczkerson pisze:poprawka 2 tygodnie
Zgadza się, nie wiem dlaczego tam trójkę wepchnąłem :p .
(L)oczkerson pisze:powrót kogokolwiek z 3 Pepe, Metzelder, Marcelo jest baardzo wątpliwy.
Z tego co wiem to Pepe jakieś tam szanse na występ ma, ciekawe czy zdąży się wykurować...
(L)oczkerson pisze:A dla Romy to będzie mecz życia bo docycuje o tym czy odpadną czy nie Razz
A zeszłoroczny mecz z Manchesterem też był dla nich meczem życia :lol: ? Nie wydaje mi się.
(L)oczkerson pisze:gadanie z typu "przegraliśmy 2:1 z Romą więc jesteśmy już prawie w następnej rundzie" jest dla mnie conajmniej dziwne.
Gadanie, że jest się w następnej rundzie jest dziwne, ale tam była mowa o 'komfortowej sytuacji', a to się od siebie troszeczkę różni :] .

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 20 lut 2008, 16:18

Roma musi zagrac "mecz zycia" w sensie ze musi zagrac najlepsze spotkanie jakie grala od conajmiej kilku lat.. inaczej z Realem sie nie.. musi zagrac jescze lepiej niz z Lyonem.. jeszcze lepiej niz np. pamietny mecz z Interem 2-3.. musi zagrac ma 101% swoich mozliwosci a z taka forma zawodnikow i wypaleniem koncepcji Spala jakie jest teraz jest to teoche malo REALNE :P .. no ale sport jest nieobliczany a LM ma to do siebie ze czasem decudyje 1 mecz.. jedna sytacja, lud szczescia. Kto awanasuje jest sprawa otwarta ale to Real bedzie mial teraz wszytskie atuty

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 20 lut 2008, 17:45

Robinho i Pepe już trenują na boisku. Zabraknie prawdopodobnie tylko Ramosa, ale gdy wróci Pepe to Gabriel na lewą a Torres na prawą gdzie gra dużo lpeiej. Wystarczy zagrać na 0 z tyłu i coś ustrzelić,a na Santiago Bernabeu z tym problemu raczej nie beda mieli...

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 28 lut 2008, 18:20

no miejmy taka nadzieje! robinho jak by byl w formie z przed kontuzji, to bylbym bardzo spokojny. ale wierze, ze Real ich wyeliminuje!! sa w stanie pokonac rome, jak i pozostalych przeciwnikow i w maju podniesc puchar poraz 10.!

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 mar 2008, 19:51

Hiszpańska 'Marca' twierdzi, iż kontuzja prawego kolana, jakiej nabawił się ex-gracz Manchesteru United, niemal w stu procentach eliminuje go ze środowej batalii przeciwko jedenastce Giallorossi.
To prawda z Ruudem :?: Ponoć może zabraknąć też Robbena (on kontuzji doznał z Recreativo) i Sneijdera a wystep Drenthe stoi pod znakiem zapytania. Prawda to :?: No i za kartki pauzuje Ramos.
Robinho nie chce zrobić sobie wolnego :?: :lol:

W Romie zabraknie Cassettiego, reszta z tych o których Spall będzie myślał jest gotowa do gry, inni się nie liczą :wink:

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 02 mar 2008, 20:36

Yukasz pisze: To prawda z Ruudem :?: Ponoć może zabraknąć też Robbena (on kontuzji doznał z Recreativo) i Sneijdera a wystep Drenthe stoi pod znakiem zapytania. Prawda to :?: No i za kartki pauzuje Ramos.
Wszystko prawda niestety :roll: Trojka Holendrow nie ma szans na gre. Licze, ze Royston dojdzie do siebie i jednak wystapi. Musimy miec oba skrzydla do dyspozycji :wink: Cieszy mnie powrot Pepe - zajmie sie odpowiednio Tottim :wink:
Yukasz pisze: Robinho nie chce zrobić sobie wolnego :?: :lol:
Robson jest na glodzie jesli chodzi o pilke, wiec nie ma opcji :wink:

Premo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Premo » 02 mar 2008, 20:37

Ruud dzisiaj nie brał udziału w treningu, tylko pracował z fizjoteraputami, jego występ stoi pod dużym znakiem zapytania, Robben na 100% nie zagra - Sneijder trenuje indywidualnie na razie, nie spodziewałbym się jego występu z Romą, Drenthe powinien zagrać, jego uraz nie jest poważny.
Yukasz pisze:Robinho nie chce zrobić sobie wolnego?
Jeszcze czego :P

Awatar użytkownika
AdamMadridista
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: AdamMadridista » 03 mar 2008, 19:14

Kadra Romy na rewanżowy mecz w Lidze Mistrzów

Bramkarze: Gianluca Curci, Carlo Zotti, Julio Sergio, Doni

Obrońcy: Christian Panucci, Cicinho, Juan, Philippe Mexès, Vitorino Antunes, Matteo Ferrari, Max Tonetto

Pomocnicy: David Pizarro, Alberto Aquilani, Rodrigo Taddei, Ludovic Giuly, Daniele De Rossi, Simone Perrotta, Matteo Brighi,

Napastnicy: Mirko Vucinić, Francesco Totti, Mauro Esposito, Mancini.

Trener Romy Spaletti zdecydował zabrać ze sobą 22 piłkarzy. Do Madrytu nie pojedzie tylko trzech graczy Giallorossi: obrońcy Marco Andreolli i Marco Cassetti oraz pomocnik Adrian Piţ.

Natomiast dzisiaj odbyła się sesja treningowa Realu. Royston Drenthe, Michel Salgado oraz Guti ćwiczyli już normalnie z resztą drużyny. Nadal niewiadoma jest sytuacja Ruuda van Nistelrooy'a. Holender ćwiczył dziś na sali. Jego rodak Sneijder pracował indywidualnie obok drużyny i wkrótce powinien dołączyć do zespołu.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 03 mar 2008, 19:17

szkoda Robbena, bo sila razenia z nim i Robinho na skrzydlach, bylaby ogromna, tymbardziej, ze Holender byl ostatnio w formie, a Robinho pokazal, ze jest glodny gry. jednak Drenthe tez sie rozegral i mysle, ze poradzi sobie w meczu z Roma. Pytanie czy Schuster wystawi dwoch napastnikow, czy tylko jednego Raula...?

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 mar 2008, 21:59

Jak to okreslila Marca, Schuster ma puzzle :P Poczatkowo nie bralem pod uwage takiej mozliwosci, aby zagral tylko jeden nominalny napastnik. Wyglada jednak na to, ze jesli Ruud sie nie wyrobi to bedzie to dosc prawdopodobna opcja. Byc moze Niemiec wychodzi z zalozenia, ze czasu troche jest, a lepiej sie zabezpieczyc w srodku pola i nie dopuscic do powtorki z rozrywki, gdzie kontry nas zjadly. Zobaczymy jak to wyjdzie. Jesli udaloby sie Rzymian zamknac pod ich polem karnym to fakt, iz Raul bedzie osamotniony i tylko wspierany ze skrzydel nie bedzie mial takiego znaczenia. W takim zalozeniu niewatpliwie Robinho i Drenthe zostaliby ustwieni wybitnie ofensywni i wyszloby praktycznie 4-3-3. Bardzo mozliwe tez, ze Gago nie bedzie pelnil roli przecinaka duzo uwagio poswiecajac wspieraniu Marysi i rzeznickie zadania bedzie mial glownie Diarra. Zobaczymuy jak bedzie. Spal raczej ze skladem nie zaskoczy, wiec Bernd ma pole do popisu.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 03 mar 2008, 22:04

nom. ja bylbym za dwoma defensywnymi, bo srodek pola Roma ma mocny.. i tak jak mowisz, moga nas zabic ich kontry, tymbardziej, ze to my bedizemy musieli zaatakowac. obysmy tylko nie stracili pierwsi bramki! bo pozniej to byloby potwornie ciezko :!:

Awatar użytkownika
gieksa
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gieksa » 04 mar 2008, 15:03

a co z Javierem Balboą?!!! wiem ze to jest bardzo ważny mecz ale ja bym zagrał nim na prwwym skrzydle...

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 04 mar 2008, 15:37

Balboa nie ma szans na wystep. Chyba, ze ewentualnie wejdzie na 5 minut powachac trawke. Jest slabszy od Robinho i Drenthe, wiec wystawienie go byloby niewykorzystaniem potencjalu. Mozna miec sentyment do wychowankow, ale priorytetem jest jednak wynik, a nie szansa na pokazanie sie dla czwartego (z Robbenem piatego) w kolejce do gry na skrzydle. Za duze ryzyko, to nie czas na eksperymenty.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 mar 2008, 16:34

Balboa? bez przesady... tak jak mowi RealFan moze wejdzie na kilka minut, choc osobiscie w to watpie. ten mecz trzeba wygrac i wystawic najsilniejsza ekipe jaka tylko sie da wystawic. zdecydowanie na dzien dzisiejszy nie ma w niej miejsca dla Balboy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”