Znamy pary 1/4 Ligi Mistrzów !!! - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 11 kwie 2005, 22:39

Czy ktos wie jaki jest jutro mecz w tv?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 kwie 2005, 12:25

Bayern Monachium 3:2 Chelsea Londyn - awansowali Anglicy, według mnie zasłużenie. W tym dwumeczu byli lepsi, choć Bayern też pokazał klasę. Z honorem opuścili tegoroczną edycję LM, wygrywając rewanż - ostatnie minuty należały do Niemców.

Inter Mediolan 0:1 AC Milan - ten mecz nie zostanie zapamiętany na kartach jako mecz derbowy w Lidze Mistrzów, ale jako mecz z ogromnym skandalem. Kibice Interu nie potrafili znieść tego, że ich drużyna przegrywa i tego, iż sędzia nie zaliczył poprawnie strzelonej bramki przez piłkarza 'Nerrazurri' i zaczęli rzucać racami i butelkami na pole karne, w którym zostać trafiony owymi przedmiotami Dida. Awans Milanu, który zagrał w dwumeczu lepiej. Nie grali porywającej piłki, ale wyróżniali się na boisku i o wiele lepiej prezentowali się od ekipy Manciniego.

MacGyyer_1990
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MacGyyer_1990 » 13 kwie 2005, 15:13

Dzisiaj mecz Juve-Liverpool ja stawiam na 2:0 dla Liverpoolu.A Wy?

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 13 kwie 2005, 16:45

Jesli mialabym obstawic to:
3-2 dla Juve i tym samym awans LFC :lol:
PSV - Lyon 2-2

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 13 kwie 2005, 18:36

Dzisiaj Liverpool, według mnie, wygra przynajmniej 2:0. Z Luisem Garcią na czele! :P Drugi dzisiejszy mecz - Lyon vs PSV: wygrają Francuzi. Są zdeterminowani i chcą zwyciężyć, żeby przynajmniej raz zagrać w historii klubu zagrać w 1/2 LM. :?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 kwie 2005, 18:45

Ja jestem za PSV i to oni wygrają ten głupi dwumecz. :x
PSV - Lyon 0-0
Juve - Liverpool 0-1

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 kwie 2005, 22:40

Brawo Liverpool :!:
Udało się 0:0 i Anglicy w półfinale.
Dudek dobre spotkanie. Kilka razy miał okazje się sprawdzić.
Bardzo mnie cieszy ten wynik. Angielski półfinał będzie teraz :?: (bo nie wiem jakie są pary 1/2)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 13 kwie 2005, 22:47

No fakt Liverpoolowi nalezał sie awans Juve tragiczny mecz praktycznie zero okazji Zlatan 10 mecz bez gola w LM choc na poczatku mial dobra okazje na gola Del Piero lepiej dla niego jak odejdzie gdzies do sredniaka Calcio tak samo Olivera ech szkoda bo myslalem ze beda dwie druzyny z Calcio ale z taka gra to moze i dobrze ze nie ma.

***FORZA MILAN***

czekam na drugi mecz kto bedzie przeciwnikiem Milanu chyba niezłe emocje w tym meczu bo dogrywka

Uchi_UfFy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_UfFy » 14 kwie 2005, 0:40

W sumie to się cieszę, że PSV przeszło.To większy "kopciuszek" niż Lyon.Mina Juninho po meczu mówi wszystko...zwycięstwo było prawie na wyciągnięcie ręki.Zwłaszcza karny, nie strzelony chwile po obronie Coupeta był ciosem 'w plecy'.Szkoda, ale z drugiej strony piłkarsko nic nie straciliśmy bo oba zespoły grają ładnie w ofensywie.Ciekawe jak to będzie wyglądać w meczu z ofensywnym i kontratakującym Milanem ? :) Będzie ciekawie :).

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 14 kwie 2005, 2:57

chyba powinienem wrocic do obstawiania. 1/8 i 1/4 ligi mistrzow trafilem bez pudla jezeli nie liczyc barca - chelsea!! jestem po prostu boski. az sam siebie czasami zadziwiam, ze tak duzo wiem o pilce.

Awatar użytkownika
tswidok
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tswidok » 15 kwie 2005, 19:11

Skandal w Mediolanie: Inter ukarany!

Władze Europejskiej Unii Piłkarskiej (UEFA) podczas posiedzenia Komisji Dyscypliny i Kontroli w szwajcarskim Nyonie podjęła decyzję w sprawie przerwanego meczu 1/4 finału Ligi Mistrzów Inter Mediolan - AC Milan.

Inter został ukarany nakazem rozegrania kolejnych sześciu spotkań w europejskich pucharach na własnym stadionie bez udziału publiczności. Ostatnie dwa mecze z tej kary zostały warunkowo zawieszone na trzy lata. Jeśli w tym czasie kibice będą się dobrze zachowywali, całkowita kara wyniesie cztery spotkania bez udziału widzów.

Komisja Dyscyplinarna zastrzegła, że jeśli w ciągu najbliższych trzech lat ekscesy z udziałem kibiców Interu powtórzą się, włoski klubu zostanie ukarany o wiele bardziej surowo.

Ponadto podjęto decyzję o nałożeniu na Inter kary finansowej w wysokości 300 tysięcy franków szwajcarskich. Przerwany w 73. minucie mecz z AC Milan został zweryfikowany jako walkower (3:0) dla "rossonerich", którzy w dwumeczu wygrali 5:0 i awansowali do półfinału.

Interowi przysługuje możliwość odwołania się od decyzji UEFA w ciągu najbliższych trzech dni.

Ćwierćfinałowy mecz Interu z AC Milan został przerwany, kiedy kibice gospodarzy obrzucili racami pole karne Milanu. Trafiony został brazylijski bramkarz Milanu Dida, któremu musiano udzielić pomocy medycznej.

Po wznowieniu mecz trwał zaledwie kilkanaście sekund, po czym na boisko znowu poleciały race i sędzia Markus Merk definitywnie zakończył spotkanie.

WITAJCIE MILANIE W 1/2 FINAŁU

Awatar użytkownika
veelden^^
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: veelden^^ » 15 kwie 2005, 19:17

Ja jako kibic Juve ze swojej strony moge tylko pogratulowac awansu Liverpoolowi i z calego serca zyczyc im wyeliminowania tego klubu, ktorego nazwy niepamietam :wink: Juve zagralo beznadziejny mecz. Capello przed meczem mowi, ze sa nizsi od zawodnikow The Reds i dlatego musza uwazac na gorne zagrania, a tymczasem to Juve gra gora :? Gdzie tu sens, gdzie logika :?: :!: Juve nie mialo pomyslo na gre, nie chcialo im sie biegac, wogole grali jakby to byl ost. mecz sezonu a oni marzyli juz tylko o wakacjach. Tragedia. Trzeba sie obudzic, bo Scudetto wciaz jest w zasiegu reki, ale z taka gra to Juve Milanu nie przescignie. :(

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 16 kwie 2005, 8:24

Po odpadnięciu Barcy z Champions League, kibicowalem Juventusowi, a teraz gdy "Stara Dama odpadła" jestem za PSV i Liverpoolem. Mam nadzieję, że taki będzie finał, a PSV zwycięży, po świetnym meczu 3-2. W tym meczu dwie bramki strzeli Van Bommel i jedną Cocu, a dla "The Reds" dwie Luis Garcia.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 kwie 2005, 10:32

O meczu Chelsea - Liverpool już się wypowiadałem więc odniosę się tylko do dwumeczu Milan - PSV.
Zdecydowany faworyt do Włosi oczywiście i szczerze będe im kibicował mimo, że za drużyną nie przepadam. PSV już się wystarczająco naszalało w LM :wink: Owszem grają ładnie i przy tym dość skutecznie ale jednak finał LM to zbyt wiele. Chyba jak odpadną w półfinale z taką drużyną jak Milan to nie będą mocno rozczarowani. Poza tym przewiduje, że mimo wszystko Chelsea upora się z Liverpoolem i zagra w finale. Finał Chelsea - Milan byłby zdecydowanie najciekawszy w moim mniemaniu. W takiej potyczce istniałaby szansa na porażkę Chelsea :D :twisted: :wink:
Włosi ze swoją kapitalną obroną, genialnym bramkarzem i wielkimi indywidualnościami w ofensywie mogliby wygrać LM. Dla mnie byliby nawet cichym faworytem.

Chelsea - Liverpool :arrow: awans Chelsea :?
Milan - PSV :arrow: awans Milanu

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 16 kwie 2005, 10:43

PSV to mój ulubiony klub z Europy. Po sprzedaniu Kezmana i Robbena obawiałem się blamżu w LM a oni sprawili wielką sensację eliminując Monaco i Lyon. Z Milanem raczej będzie im trudno, ale zaczynam wierzyć w finał kiedy przypomnę sobie zeszłoroczny mecz Man Utd - Porto. Wtedy Portugalczycy byli na straconej pozycji a jednak im się udało.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”