Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Po regulaminowym czasie gry...

Czas głosowania minął 17 maja 2017, 23:37

Remis
3
16%
Łatwa wygrana Juventusu
2
11%
Łatwa wygrana Realu
3
16%
Wyszarpane zwycięstwo Juventusu
6
32%
Wyszarpane zwycięstwo Realu
5
26%
mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Finał LM 2016/17: Juventus - Real Madryt

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 12 maja 2017, 15:16

Brawa dla moda, który wlepił bana użytkownikowi ozob.
Jeśli te trollkonta z tematów włoskich są jego tworem, to ten ban powinien zostać znacznie wydłużony. Ja w życiu kieruje się zasadą m.in.: "nie pchaj się, gdzie cie nie chcą".
W dodatku to jego wieszczenia porażki Juventusu w każdym meczu, raczy sądzić, że ten człowiek nie ma wszystkiego dobrze poukładanego pod strzechą. Na początku te jego wizjonerskie wywody czytało się z lekkim drgnięciem kącika ust. Teraz to jest debilizm i idiotyzm do potęgi n-tej. Można mieć złe przeczucia przed meczem, ale trollowanie przed każdą potyczką, nawet z rywalem dużo słabszym, to skończony kretynizm. Na koniec pewnie po zwycięstwie Juve w LM zakrzyknąłby: "Ha! W [ch**] was załadowałem i wiedziałem, że Juve wygra". Nie wiem, czy te jego żarty przynoszą mu radość w świecie internetowym. Jeśli tak, to ten obywatel musi mieć cholernie nudne i depresyjne życie i powinien się wziąć za siebie, bo raczej 13 lat nie ma.
W dodatku jego poglądy polityczne stoją w znacznej sprzeczności z moimi i ciężko się te jego absurdy czytało.
Także z mojej strony tyle. Oby ban trwał jak najdłużej.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 maja 2017, 15:33

mbcz pisze: Na początku te jego wizjonerskie wywody czytało się z lekkim drgnięciem kącika ust. Teraz to jest debilizm i idiotyzm do potęgi n-tej.
Proponuje trochę więcej dystansu do rzeczywistości i to w dodatku ... internetowej :wink: . Przecież to było jasne, że to taka "metoda" ozoba na 3 pkt. dla Juve, tak sobie to wymyślił i jak widać działało :wink: Kolega chyba zbyt na serio do tego podchodzi. Niektórzy traktują internet zbyt poważnie
mbcz pisze: Jeśli tak, to ten obywatel musi mieć cholernie nudne i depresyjne życie i powinien się wziąć za siebie, bo raczej 13 lat nie ma.
Wnioskujesz tak po tym, że pisał o porażce Juve ? :D
mbcz pisze: W dodatku jego poglądy polityczne stoją w znacznej sprzeczności z moimi i ciężko się te jego absurdy czytało.
No to jest spory argument na przedłużenie Bana :D

mbcz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 154

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mbcz » 12 maja 2017, 15:40

Sawyer pisze: Proponuje trochę więcej dystansu do rzeczywistości i to w dodatku ... internetowej . Przecież to było jasne, że to taka "metoda" ozoba na 3 pkt. dla Juve, tak sobie to wymyślił i jak widać działało Kolega chyba zbyt na serio do tego podchodzi. Niektórzy traktują internet zbyt poważnie
Wiesz, nie do wszystkic taka forma przemawia.
Sawyer pisze: Wnioskujesz tak po tym, że pisał o porażce Juve ?
Skoro miał czas pisać w takim tonie takie brednie, to pewnie mam rację.
Sawyer pisze: No to jest spory argument na przedłużenie Bana
Aj, Zapomniałem napisać słowo "sposób". Można dyskutować o polityce, ale nie w tak chamski i bezczelny sposób.
Ostatnio zmieniony 12 maja 2017, 15:45 przez mbcz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 maja 2017, 15:41

Czyjekolwiek to trollkonta, to mam nadzieję, że mimo wszystko nie należą one do ozoba. Na początku mnie to nawet bawiło, ale teraz to jestem tym zwyczajnie wkurwiony. Ten kto widział tego posta z tematu "Moderacji" ten wie o czym mówię.

Awatar użytkownika
Sawyer
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 816

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sawyer » 12 maja 2017, 15:48

mbcz pisze: Skoro miał czas pisać w takim tonie takie brednie, to pewnie mam rację.
czyli co druga osoba z tego forum ma nudne i depresyjne życie, bo piszemy tutaj częsciej lub rzadziej jakieś brednie, ale czy to ma oznaczać, że mamy złe życie ? :wink: Ozob krzywdy Ci tym nie zrobil, tym bardziej ze chyba nie jesteś kibicem Juve ? Dodatkowo to były po prostu żarty. Jak chcesz poczytać coś takiego na serio to polecam odwiedzić forum JuvePoland.com :wink:
Delpiero14 pisze: Na początku mnie to nawet bawiło, ale teraz to jestem tym zwyczajnie wkurwiony. Ten kto widział tego posta z tematu "Moderacji" ten wie o czym mówię.
Delpiero, wyluzuj się, przecież to jest z góry nastawione na to żeby ktoś się zdenerwował, ale zrobione jest to w tak słaby sposób, że od razu wiadomo, że to prowokacja, wiec nie rozumiem czym Ty sie denerwujesz :)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 16:01

Wróćmy jednak do tematu.

Felix Brych arbitrem głównym spotkania. Nie chcę tu pisać o dramach i wyciągać brudy na wierzch, ale niepokoi mnie jedna rzecz. Jest to sędzia z Monachium i przez to nie sędziuje meczów Bayernu. W jakich okolicznościach odpadli Monachijczycy - chyba wszyscy doskonale wiemy. Przewinęły mi się też oczy opinie, że w Bundeslidze często dyktuje karne z niczego, ale przede wszystkim lubi rozdawać kartki, co dobitnie pokazuje historia jego spotkań. On jeszcze niedawno potrafił Tellesowi pokazać dwie żółte w minutę właśnie przeciwko Juventusowi. Taki Mandżukić może z łatwością sprowokować Ramosa czy innego Casemiro, boję się, że jakaś czerwona może zaważyć o losach spotkania.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 maja 2017, 16:03

Carbon pisze: Bundeslidze często dyktuje karne z niczego, ale przede wszystkim lubi rozdawać kartki, co dobitnie pokazuje historia jego spotkań. On jeszcze niedawno potrafił Tellesowi pokazać dwie żółte w minutę właśnie przeciwko Juventusowi.
Za to co Telles zrobił to czerwo powinien mu pokazać nawet sędzia który nienawidzi wręcz pokazywać czerwonych kartek.

Mandzu moze sprowokować Ramosa tak samo jak Ramos może sprowokować Mandzu czy Ronaldo może wyłożyć się w polu karnym bo źle zawiązał sznurowadła.

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Post Wyświetl pojedynczy post autor: venomik » 12 maja 2017, 16:09

Serio sędzia rozdający łatwo kartki ma być problemem dla hizpańskiej drużyny w starciu z drużyną włoską? Zwłaszcza taką, która lubi twardo odbierać piłkę? Taką, która w tej edycji Ligi Mistrzów popełniła najwięcej fauli ze wszystkich ekip oraz jest na 3 miejscu pod względem ilości żółtych kartek?

Coś nie rozumiem pokrętnej logiki.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 16:11

Nigdzie nie napisałem, że może być to problem Realu. To raczej prosta informacja, równie dobrze ktoś z Juve może niesprawiedliwie dostać dwie żółte albo czerwoną. Ogólnie nie podoba mi się wybór sędziego na finał.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 12 maja 2017, 16:13

Carbon pisze: Ogólnie nie podoba mi się wybór sędziego na finał.
A kogo byś wolał zamiast Brycha?

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 12 maja 2017, 16:17

Delpiero14 pisze:
Carbon pisze: Ogólnie nie podoba mi się wybór sędziego na finał.
A kogo byś wolał zamiast Brycha?
Kassai

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 12 maja 2017, 16:22

Strasznie żałuję, że Marciniak nie może tego sędziować, ale dałbym po prostu kogoś mniej kontrowersyjnego. Może teraz zostanę zjedzony, ale nawet jakiegoś angielskiego sędziego bym tu widział, Kevin Friend rozgrywa choćby dobry sezon, nie przypominam sobie większych pomyłek w jego meczach, ale moja pamięć też jest zawodna, więc jak ktoś wyjedzie z jakąś jego dziwną sytuacją, to się nie zdziwię.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 12 maja 2017, 17:14

Carbon pisze: Nigdzie nie napisałem, że może być to problem Realu.
nigdzie nie napisałeś że to może być problem realu ale podałeś jako przykład chętnego dawania kartek czerwo Tellesa który wyleciał po 2 żółtkach a powinien nawet po 1 faulu dostać czerwo a nie żółtko. coś tu logiki nie ma.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 30 maja 2017, 12:38

https://sortitoutsi.net/articles/read/3 ... eal-madrid
The most hotly anticipated match of the season, the Champions League final between Juventus and Real Madrid, is fast approaching and we’ve fired up Football Manager 2017 to see if we can gain an insight into how the match might unfold.

The first concern is going to be with the squads. Neither team is struggling too much with injuries. Real Madrid have fitness concerns for Dani Carvajal and Gareth Bale and while both are back in training, neither are fully match fit. For Juventus the only notable player missing is long-term absentee Marko Pjaca.

Nonetheless even with a fully fit squad there are choices to be made in terms of formation and line up, especially for Juventus. Against Monaco they lined up with three at the back with Barzagli under orders to keep Mbappe quiet, which he did a fantastic job of. This allows Alves to push forward as a wing-back. However they may be inclined to bring Alves back and play 4 at the back to try and cope with Madrid’s attacking threat, especially given that a certain Cristiano Ronaldo will be looking to influence down that left hand side.

The Real Madrid side on the other hand is unlikely to change. While there are question marks over the fitness of Carvajal and Bale, their roles can be filled by Danilo and Isco without affecting Madrid’s natural system.

With all this in mind, we left it up to Football Manager to decide how to approach the game, with a clean bill of health to both squads and Bale and Carvajal lacking in match fitness, this is how the teams lined up:
Obrazek

Obrazek

I Ronaldo znów z dwoma trafieniami, maszyna :?

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 30 maja 2017, 12:41

Tylko 21k kibiców na trybunach? Lecimy na jakiś rekord chyba. :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”