LIGA MISTRZÓW: 25.05 Liverpool - Milan - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 06 maja 2005, 21:18

Jestem zawiedziony sytuacją taką,ze w finale Ligi Mistzrwów zagra Liverpool z Ac Milan.
Liczyłem na finał Psv-Chelsea,który według mnie mógłby byc wielkim piłkarskim siwtem.
A jaki bedzie finał Liverpoo-Milan-znajac zycie bedzie nudnym ,schematyczny,rozegranym w czysto kunktatorski sposób meczem,w którum ciekawe akcje bedziemy mogli policzyc na palcach jednej ręki.
Niestety w tej edycji Ligi Mistrzów zatrymufował antyfutbol i pozostaje miec nadzieję,ze w przyszłym sezonie bedzi lepiej.

Awatar użytkownika
sly_FCI
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sly_FCI » 06 maja 2005, 21:21

Obserwator pisze:Jestem zawiedziony sytuacją taką,ze w finale Ligi Mistzrwów zagra Liverpool z Ac Milan.
Liczyłem na finał Psv-Chelsea,który według mnie mógłby byc wielkim piłkarskim siwtem.
A jaki bedzie finał Liverpoo-Milan-znajac zycie bedzie nudnym ,schematyczny,rozegranym w czysto kunktatorski sposób meczem,w którum ciekawe akcje bedziemy mogli policzyc na palcach jednej ręki.
Niestety w tej edycji Ligi Mistrzów zatrymufował antyfutbol i pozostaje miec nadzieję,ze w przyszłym sezonie bedzi lepiej.
Jezeli wedlug ciebie futbol hiszpanski jaki gra Liverpool to antyfutbol to ty sie stuknij w łepek :D napewno nie Raczej Mourinho gra antyfutbol.... Nie przesadzajmy Liverpool gra ladnie dla oka

Awatar użytkownika
Obserwator
Niereformowalny :/

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Obserwator » 06 maja 2005, 21:24

Jezeli wedlug ciebie futbol hiszpanski jaki gra Liverpool to antyfutbol to ty sie stuknij w łepek napewno nie Raczej Mourinho gra antyfutbol.... Nie przesadzajmy Liverpool gra ladnie dla oka
Porównaj gre Liverpoolu z grą Psv-zobaczysz jak wyglada piekny futbol.

Mona_
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mona_ » 06 maja 2005, 21:31

Oczywiście mozna by się spierac na temat sposobu gry w polfinalach jaki prezentowaly PSV i Liverpool, ale zauwaz, ze, np. w meczach rewanzowych oba kluby mialy zupelnie inna sytuację. Liverpool wywiozl jakby nie patrzeć korzystny wynik ze Stamford Bridge, podczas gdy PSV musialo odrobic stratę, przez co bylo wiecej sytuacji podbramkowych, ktore urozmaicaja widowisko i powoduja wieksza ilosc emocji. Wedlug mnie gra Chelsea w finale to bylby antyfutbol, moze nie ze wzgledu na ciekawosc meczu, ale wiadomo na sposob, przez ktory Chelsea by sie tam znalazla. AC Milan to wiadomo - wloskie druzyny przede wszystkim skupione sa na grze obronnej i czesto jedna akcja przesadza o zdobyciu gola (patrz PSV - Milan).

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 06 maja 2005, 21:33

Mi się coś zdaje, że Milan zdobędzie to trofeum. Jednak Liverpool, jeśli zagra tak jak z Chelsea, to jednak może on cieszyć się ze zwycięstwa w tych elitarnych rozgrywkach. Poczekajmy jednak do finału.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 06 maja 2005, 22:14

Nazywanie gry Liverpoolu antyfutbolem to może trochę przesada ale rzeczywiście przeważnie grają defensywnie i raczej mało zachwycająco. Nie zawsze jednak tak jest (w dwumeczach wiele zależy od wyniku poprzedniego spotkania) i nie prezentowali takiej postawy przez całe tegoroczne rozgrywki. W pojedynku z Milanem jednak to właśnie defensywa będzie najprawdopododniej priorytetem :?

bartek99
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartek99 » 06 maja 2005, 22:41

wiecie co denerwujecie mnie czemu patrzycie na mecz z psv a man utd a inter a barca w grupie ludzie opanujcie si.wiem ze 2 mecz zagrali zle

Awatar użytkownika
Txp1986
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Txp1986 » 06 maja 2005, 23:32

Bardzo chciałbym, żeby to właśnie Liverpool zdobył Puchar Ligi Mistrzów, ponieważ nie podoba mi się defensywny styl gry Milanu i gra 1 napastnikiem. To psuje, całą widowiskowość futbolu, zresztą drużyna z Mediolanu nie znalazła się zasłużenie w finale, gdyż PSV grał zdecydowanie lepiej, a Milanowi udało się strzelić bramkę w ostatniej minucie i w taki oto sposób mamy podopiecznych Carlo Ancolettiego w finale, zamiast drużyny z Eindhoven. Z drugiej jednak strony Liverpool prowadzony przez Beniteza też zaczął grać nieco defensywnie, ale jednak mam tam przecież naszego kochanego Jerzego.

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mikusinski » 07 maja 2005, 8:51

Jednak, gdy Liverpool zdobedzie LM, nie będzie mógł zagrać w następnej edycji. The Reds mają małe szanse na dogonienie Evertonu, są obecnie na miejscu 5(a ono premiuje zespoły do Pucharu Uefa). Będą musieli wystawić Everton. A jeśli podopieczni Rafy Beniteza w ogóle nie wygrają, będą grali w Pucharze Uefa.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 maja 2005, 2:25

Nie wiem czy wiecie ale Turecki stadion Atatürk Olympiyat Stadi 80_600 tys na który bedzie finał Champions League to jest sztuka za sztuka. Osobiście uważam że dziwny ale piekny ma cos w sobie :D

25 Maja 2005 -- AC MILAN : LIVERPOOL CZYLI ROSSONERI KONTRA THE RED`S

CIEKAWE ZA KIM BĘDĄ TURCY :?:

Chyba Andriy i Kahka może na nich liczyć :D

Dzihad tam nie grozi :!:

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 09 maja 2005, 20:08

Ja jestem całym sercem za The reds. Uważam że Milan w żadnym stopniu nie zasłużył na wygraną.... chyba że to taka taktyka... fart

Awatar użytkownika
Anka
One I Love

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Anka » 09 maja 2005, 22:58

Po tym, co pokazali Mediolańczycy w spotkaniu ligowym przeciwko Juventusowi utwierdzam się w przekonaniu, iż porażka z PSV była jedynie kolejnym 'wypadkiem przy pracy'. Ich awans do finału został teoretycznie przesądzony w pierwszym meczu, i 'odpuścili' sobie. ;) Ale w finale nie odpuszczą ani na moment - to zbyt ważny mecz, by pozwolić sobie na chwilę słabości.

Komu kibice w Turcji będą kibicować? Trudno powiedzieć - Anglicy, których nigdy tureccy fani nie lubili, oraz Włosi - podobna sytuacja. :) Więc przypuszczam, iż będą podzieleni i dopingować mocniej będą Milan, który jest jednak w lepszej sytuacji, a ci nie będą chceli się zawieść... ;)

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2005, 1:43

Aniu pięknie to ujełaś - Na podstawie mecz ligowego z Juve można jedynie że powiedzieć że szczeście Milan opuscił w tym mecz a szczeście w piłke to połowa sukcesu. A juve to szczeście miało i wygrał a Milan miał z PSV.

W weekend Liverpool zagrał słaby mecz z Kanonierami choc próbował walczyc ale Arsenal był na swoich obrotach - Milan z Juve zagrał super mecz mimo porażki uważam że wymiatali w drugie połowie. Tylko że właśnie to bedzie finał LM i żaden mecz nie może sie równać i porównywać.

Inferus Milan zagra na biało czyli tak jak w 2003 roku pokonał Juve w finale :!: Jest dobry znak :!: A Ty może bardzie bedziesz przeciwko Milanowi niż za The Res`d :?: Bo coś mi sie tak zdaje ?? A jedziesz wogóle :?: planujesz wyjazd :?:

Turcy ?? Szkoda że to nie derby Mediolanu w finale bo i Dzihadzie Turcy wiedza swoje a tak jak piszesz bedza podzieleni. Choć kto wie :D

Awatar użytkownika
infernus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Juventus mistrzem

Post Wyświetl pojedynczy post autor: infernus » 10 maja 2005, 6:23

Nie jade bo nawet jakbym chciał to już za poźno z biletami... A Milan może sobie nawet grac w złotych koszulkach... przekonają się co czuł Juventus dwa lata temu! tego samego im z całego serducha życze!

Napisałes ze bede przeciw milanowi. Nie bede. Bede za Liverpoolem bo ich gra w lidze mistrzów jest naprawde imponująca i dobrze im idzie. Tak samo jak funkca może być parzysta i może być nie parzysta :D ale jedno nie wyklucza całkowicie drugiego :P troche namieszałem...

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 10 maja 2005, 12:13

Bilety na finał :?: sądze że jak byś szukał to być znalazł. Co prawda juz za inne pieniadze ale zawsze....

Gra The Red`s imponująca piłke :?: Bo pokonali Juventus :?: I dobrze :!: Bo są w Finale elitarnych rozgrywek Champione League. Wyszli z grupy "na głowie" :D 92 minuta gol Stevena w meczu z Olimpiakosem na 3:1 i to im dawało awans.

Ale przeszli dalej i brawo. To są rozgrywli Lidzi Mistrzów i finał Liverpool -Milan - nie ma Realu nie ma Barcy - Juve - Chelsea czy Inter i MU :!:

Bo na podstawie Twójego argumetu to w tym sezonie scudetto dla Parmy lub Lecce a Juve baraże... jak mowa o fuksie ...i pomyłkach.

Nie wiem czy wiesz ale to jest 10 finał ligi Mistrzów [pucharu Europy] a Kto ma wiecej :?: chyba Real jest na równi z Milanem. Mamy teraz teraz 6 pucharów - Real 9 tylko że Real zbobył 6 pod rząd w latach 1956-..... ale historia gra w pilce i brawo im sie należą.

Widziłem że to bedzie finał tuzów europy. Popszenim finale beniaminków -teraz musiało być inaczej. Ale stawiałem jeszcze na 2 zesołpy w walce o finał na poszątku rozgrywek Real - 9 razy wygrawał LM - Milan 6 razy Bayyer 4 razy - Liverpool 4 razy :!: Także tuzy grały swoje :D hehe

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”