Klasyka LM: Manchester United - Juventus - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Klasyka LM: Manchester United - Juventus

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2018, 22:54

Słabizna, panowie, słabizna. Gramy jak uczniaki w meczu z Juve, nie ma mocy w ofensywie, nie ma pomysłu, nie ma dziś nic. Aż się odechciewa oglądać mecze United. Ile jeszcze? :(

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 paź 2018, 22:56

zaskoczenie in plus: lindelof. in minus: martial. reszta wygladala tak, jak bylo przewidywac. juve niby dominowalo, ale z drugiej strony united chyba swiadomie oddaje pilke kazdemu mocniejszemu rywalowi, a sytuacji oprocz tej przypadkowej bramki to.wlosi za wielu nie wypracowali

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 paź 2018, 23:02

Costa powinien wejśc wczesniej, zmiany in minus bo Barza prawie dał karnego za te pchnięcie w plecy Rashforda a Bernardeschi był gorszy od Cuadrado

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 23 paź 2018, 23:03

Przegrać z obecnym Juventusem, nawet u siebie, to w chwili obecnej żaden wstyd. Mogłoby się to zdarzyć znacznie lepszym ekipom niż aktualne United. Juve to klasowa drużyna będąca teraz chyba głównym faworytem całej edycji LM.

Problemem jest, że w przypadku MU, ten mecz to część większego obrazka a nie tylko odosobniony element i przykład pewnej nieudolności na tle silniejszego przeciwnika. Tu ciężko liczyć na jakieś cudowne odrodzenie i w obecnym kształcie drużyny ono nie nastąpi. Tu kolejne 200 czy 300 milionów nic nie zmieni jak założenia taktyczne nadal będą tak archaiczne a niestety nic nie sugeruje żeby coś miało się zmienić w tej kwestii. Dla tego MU, które jest nam teraz serwowane, maksem jest wyjście z grupy a ewentualne sukcesy na drzewku są zależne od losowania, skuteczności rywali i formy De Gei, który dziś po raz kolejny był najlepszym graczem MU. Smutna prawda.

W pełni zasłużona wygrana Juventusu, gratuluję. Mam nadzieję, że ta konsekwentna praca przez ostatnie lata w końcu zostanie nagrodzona wygraną w LM.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 paź 2018, 23:04

moody90 pisze: sytuacji oprocz tej przypadkowej bramki to.wlosi za wielu nie wypracowali
Ile Twoim zdaniem to jest wiele?

Awatar użytkownika
Kojiro
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 251

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kojiro » 23 paź 2018, 23:09

do połowy jeszcze jak cię mogę, ale z przodu to już nie grał UTD, Mata latał z lewa na prawo, samo do siebie prawie dośrodkowywał i sam podawał, reszta nieobecna z Lukaku, Rashfordem i Martialem.
Ronaldo podniósł poziom Juventusu, inni się na niego oglądają, chociaż razi to, że ciągle chcą mu podawać i to się staje przewidywalne dla przeciwnika. Moim zdaniem gość jeszcze ze 3 lata pogra na wysokim poziomie, zresztą ciągle przewyższa umiejętnościami i przygotowaniem fizycznym większość zawodników.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 23 paź 2018, 23:12

Morrow pisze: W pełni zasłużona wygrana Juventusu, gratuluję. Mam nadzieję, że ta konsekwentna praca przez ostatnie lata w końcu zostanie nagrodzona wygraną w LM.
Tak samo, jak Juve nie lubię i im nie kibicuję, tak widzę w nich największego faworyta do wygranej w LM i czuję, że to będzie ich rok. Po prostu są imo obecnie najlepsi na świecie - bez dwóch zdań.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 23 paź 2018, 23:15

League pisze: Costa powinien wejśc wczesniej, zmiany in minus bo Barza prawie dał karnego a Bernardeschi był gorszy od Cuadrado
Zmiana Barzagliego była bardzo dobrą decyzją. Scementować środek obrony i zmniejszyć szanse Anglików przy główkach, których lubią szukać w końcówce meczu. Stwierdzenie, że prawie dał karnego jest jakimś absurdem.

Trochę za bardzo dali się zepchnąć w drugiej połowie, ale pewnie inaczej by to wyglądało gdyby Max mógł odświeżyć formację pomocy. Zabrakło świeżych nóg w ostatnich 20 minutach meczu w drugiej linii. Tym bardziej, że Bentancur o ile pewnie grał piłką to trochę za mało dawał w obronie. Bardzo dobry mecz Dybali. Nawet nie ze względu na bramkę, ale to ile pokazywał się w drugiej linii do podań. Zawsze był opcją przy wyprowadzeniu piłki przez środek. Ciągle pod grą. Dobrze pracował. Z bocznych obrońców tym razem znacznie lepszy Alex Sandro. Cancelo i Cuadrado jakoś nie potrafili się zgrać na tej prawej stronie boiska.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 paź 2018, 23:16

Faza pucharowa rządzi się własnymi prawami, nie wspominając o finale. Ja LM pozostawiam w sferze marzeń, które mam nadzieję się spełni w końcu

Który to zostawił piłkę w boisku przy akcji w której Pogba strzelił w słupek? Bentancur?

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 paź 2018, 23:19

: tak.
Sandro musi przedłużyć kontrakt. MUSI

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 paź 2018, 23:20

Ciągle nie przekonuje mnie ten chłopak.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 paź 2018, 23:22

Ja go uwielbiam. I wolę jego jak (plotki) Marcelo, Albę, Bernata, Gaye czy tego ziomka z Benfiki bo go nie widziałem nigdy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 23 paź 2018, 23:23

sci pisze: Ja to uwielbiam. I wolę jego jak (plotki) Marcelo, Albę, Bernata, Gaye czy tego ziomka z Benfiki bo go nie widziałem nigdy.
Ja pisałem o Rodrigo :mrgreen:

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 23 paź 2018, 23:27

Aaa tośmy się dogadali. Rodrigo będzie lepszy od naszych Germanów . Powinieen grac duzo Więcej

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 23 paź 2018, 23:29

(L)oczkerson pisze: Stwierdzenie, że prawie dał karnego jest jakimś absurdem.
nie jest.

:ozob:

Po stronie MU MOTM Lindeloff, bardzo dobry mecz szweda, ma talent na klasowego obrońcę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”