Puchar lata czyli Intertoto. - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
indianin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: indianin » 25 cze 2006, 8:46

Ale mi sie zdaje, że Lech jest na tyle mocny by pokonał Dynamo Tibilisi. I naprwade jesli wykorzystaja swój potencjał może wygrać. Co do tego zespołu z Austrii to mi sie zdaje ze Lech tez powinien wygrac bo po fuzji z Amica jest naprawde mocny, ale napewno bylo by trudniej z nimi niz z Dynamem, czy Fc Tirasporem.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Reputacja: 0
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 25 cze 2006, 9:22

czeher pisze:moze to okazac sie zludne bo Dynamo ma dosc mocny sklad
Dynamo to juz nie ten sam zespol co 2 czy 3 lata temu... Sam fakt uczestnictwa w Pucharze Intertoto juz o czyms swiadczy. A druzyny austriackie sa bardzo silne, wiec nie widze powodu zeby Gruzini mieli realne szanse z Austriakami.
indianin pisze:Ale mi sie zdaje, że Lech jest na tyle mocny by pokonał Dynamo Tibilisi.
Mi tez sie tak zdaje :lol: Chyba to logiczne jest :?
indianin pisze:Co do tego zespołu z Austrii to mi sie zdaje ze Lech tez powinien wygrac bo po fuzji z Amica jest naprawde mocny
Takie byly obiecanki ze Lech bedzie mocny i walczyl o mistrza... Na chwile obecna nie widze takiej mozliwosci. Zdecydowana wiekszosc pilkarzy Lecha to byli gracze Amici... Poza tym jest duze prawdopodobienstwo odejscia Bosackiego, wiec byloby to duze oslabienie... Jezeli lech nie wzmocni skladu to walka o mistrza nie bedzie mozliwa bo zarowno Wisla jak i Legia caly czas robia wzmocnienia.

PS: Ankieta :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 cze 2006, 12:50

Martinho pisze:Dynamo to juz nie ten sam zespol co 2 czy 3 lata temu... Sam fakt uczestnictwa w Pucharze Intertoto juz o czyms swiadczy. A druzyny austriackie sa bardzo silne, wiec nie widze powodu zeby Gruzini mieli realne szanse z Austriakami.
Wiesz nie wiem czy to cos mowi ze oni akurat graja w Intertoto - tam w pilce jest polityka :!: pamietam gdy Wisla grala w lm z WITem Tbilisi mimo ze nie zostal on mistrzem tylko inny zespol chyba wlasnie Dynamo lub Lokomotiv czyli uklady, tak wiec to ze wystepuje tylko w Intertoto moze okazac sie zludne - ja osobiscie tez nie wiem jak zakonczyli rozgrywki - trzeba sprawdzic ale gra tam kilka reprezentantow bodajze, Sandro Iashvili

el_nino

Post Wyświetl pojedynczy post autor: el_nino » 04 lip 2006, 17:50

Niestety Lech przegrał w pierwszym meczu drugiej rundy Pucharu Intertoto z FC Tiraspol. Mam nadzieje że piłkarze Poznańskiego Lecha w meczu rewanżowaym wygrają. Dobrze że przegrali 1:0 bo każde zwycięstwo z większym udziałem bramek daje awans Lechowi. Poznaniacy będą pewniejsi siebie bo będą grać drugie spotkanie u siebie, więc to kolejny atut dla Polskiego klubu.

FK Moskwa - MTZ-RIPO Mińsk 2:0
Lillestroem SK - Keflavik IBK 4:1
Maccabi Petach-Tikva - Zrinjski Mostar 1:1
Matav Sopron - Kayserispor 3:3
SV Ried - Dynamo Tbilisi 3:1
FC Tiraspol - Lech Poznań 1:0
Farul Konstanca -Lokomotiw Płowdiw 2:1

Odense BK - Shelbourne FC 3:0
Hibernian Edinburgh - FC Dinaburg 5:0
FC Nitra - Dniepr Dniepropietrowsk 2:1
Zeta Golubovci - NK Maribor 1:2
Tampere United - Kalmar FF 1:2
NK Osijek - Ethnikos Achnas 2:2
Grasshoppers Zurych - FK Teplice 2:0

Trochę późno o tym napisałem:D

Awatar użytkownika
assurbanipal
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: assurbanipal » 05 lip 2006, 12:36

Smieszy mnie polityka nowego tworu Amica/Lech. Tak im zalezalo na awansie do Pucharu UEFA, a teraz jak dzieki zmianom w intertoto i dobremu losowaniu moga sie tam dostac, Smuda mowi, ze najwazniejsza jest liga. Przeciez to chore ... ponoc najwazniejsza sprawa dla Amici jest promowanie firmy na Zachodzie, a jest taka szansa nawet w meczu z Ried (no chyba ze Dynamo odrobi straty).
Mam nadzieje, ze Lech odrobi straty, a nastepnie odprawi austriakow. Pomimo, iz jestem fanem Legii.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 17:36

Juz za niespelna pol godziny rewanzowy mecz w Pucharze Intertoto, gdzie Lech podejmowal bedzie FC Tiraspol. Pierwszy mecz rozwial nasze nadzieje na zapewnienie sobie juz przed rewanzem awansu do 3 rundy. Dzisiaj Lech zagra w mocniejszym skladzie. Do Mlodawii pojechalo zaledwie 15 pilkarzy, wiec moze w tym moznaby upatrywac przyczyny porazki.

Dzisiaj do skladu po absencjach kartkowych wraca Cierzniak i Wasilewski, a po wyleczeniu kontuzji Achillesa - Reiss. Nie zagra Bosacki, bo jeszcze odpoczywa po mundialu (ile mozna?). Oprocz Bosego nie zobaczymy tez Arka Baka.

Sklad Lecha:

Cierzniak - Wasilewski, Kucharski, Scherfchen, Wojtkowiak - Zakrzewski, Murawski, Dembiński, Wachowicz - Pitry, Reiss

Defensywa jest znacznie wmocniona, bo wrocil Cierzniak na bramke i Wasilewski na prawa obrone. Co do pomocy, to ciekawe rozwiazanie z Dembinskim na srodku tej pozycji. Pewnie bedzie gral mocno ofensywnego pomocnika tuz za Pitrym i Reissem.

Jezeli nie awansujemy do kolejnej rundy to bedzie to kolejny cios dla polskiego futbolu. Z zespolami ktore nie mieszcza sie na pierwszych 2 miejscach ligi moldawskiej wygrywac po prostu trzeba. Ja jestem przekonany ze dzisiaj Lech wygra kilkubramkowa roznica, pomimo 'zmeczenia' o ktorym mowil Smuda.

PS: Transmisja audio na www.lech.poznan.pl

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 08 lip 2006, 17:53

Nie zagra Bosacki, bo jeszcze odpoczywa po mundialu (ile mozna?).
on zasluzyl na odpoczynek, niech wypocznie, zeby w sezonie byl gotow do gry, i dobrze reprezentowal nas na europejskich boiskach [jesli nie zdazy na klubowe rozgrywki, to reprezentacja Polski czeka]

btw - a Zurawski to czasem nie ma jeszcze urlopu :?:
on ma urlop przed i po mundialu :rotfl:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2006, 18:33

Martinho pisze:Jezeli nie awansujemy do kolejnej rundy to bedzie to kolejny cios dla polskiego futbolu.
nasza pilka umiera :!: 0:1, czyli zegnamy sie z 3 runda bo to jest nierealne zeby Lech strzleil 3 bramki :!:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 18:57

Wstyd mi za Lech. Wstyd za to jak nas reprezentuja. Zaluje w tym momencie ze Korona nie gra... Gdzie ten wielki Lech ktory mial walczyc o mistrza Polski :?: Jak na razie nie radzi sobie ze sredniakiem ligi moldawskiej. Znowu Picuscian strzela nam bramke. Mieliesmy 3 dogodne sytuacje. 3 zmarnowane. Nie wiem co powiedziec. o prosu brak mi slow. Panie Smuda co jest :?: Zaraz beda tlumaczenia ze zespol w dupie m,ial Intertoto, a przygotowuje sie do ligi... Jak juz mamy latwa droge do kolejnego zespolu w PUEFA to musimy ja zmarnowac. Czekam na druga polowe, mam nadzieje ze strzela jakas bramke...

Awatar użytkownika
kapi88
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kapi88 » 08 lip 2006, 19:19

No i 0:2 :( Nowy/stary Lech... Niby drużyna przebudowana, ale gra ta sama. W drugiej połowie jak na razie Lech w ciągłym natarciu, jedna sytuacja Tiraspolu i bramka :( Błąd Cierzniaka.
EDIT:
0:3 [...]

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2006, 19:38

BLAMAZ !!!
Martinho pisze:Zaluje w tym momencie ze Korona nie gra...
rowniez zaluje ale nie ma co teraz siac takie dywagacje :!: Poprostu potwierdza to moje przecuzcia ze solidnego teamu nie mozna zbudowac w miesiac - Korona pewnie by awansowala ale coz zrobic
Przez to niezbyt cenie Lecha, "pcha" sie do pucharow a pozniej odpada przy najblizszej okazji - Terek - rok temu wyjatek powtierdzajacy regule, gdyz nie odpadli w pierwszej rundzie w jakiej grali
Inne teamy przynajmniej odpadaja w "dalszej" fazie i nie doswiadczaja pogromu z amatorami moldawskimi :!: az rzuca sie na usta fuck fuck

trzeba ochlonac

Wszyscy byli przygotowani na sukcesy, gdyz przyszedl Smuda w "chwale" po sukcesie z Zaglebie, otrzymal nawet range cudotworcy ale to bytlo ostatnie wrazenie jakie wywarl, gdyz trzeba rowneiz dodac iz z niekotrymi zepsolami mu nie wychodzilo :!: Zespoly z Cypru, chyba z Turcji przez ktorki okres, Odra
hmm czy Lech dolaczy do tego grona :?: po tym meczu wydaje sie ze tak

WIec czyzby to byl poczatek konca Franza w Lechu :?: calkiem mozliwe - oczekiwania duze zas na jego funkcje bydz moze ze czeka juz Janas :!:

PS. Ciekawe co w czwartek zaprezentuje byly team Franza - Zaglebie

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 08 lip 2006, 19:46

czeher pisze:WIec czyzby to byl poczatek konca Franza w Lechu Question
Stawianie takich pytań po jednym meczu jest co najmniej niepoważne.
Zobaczymy co Franc zdziała z Lechem w rundzie jesiennej i wtedy ocenimy efekty jego pracy.
W sumie to nie jest łatwe zadanie z dwóch drużyn stworzyć jedną w tak krótkim czasie.
Mówicie o Koronie...
Może rzeczywiście Mks by przeszedł tą wielką Mołdawską drużyne, ale po ataku Robak - Klatt nie można się mimo wszystko wiele spodziewać, a na dodatek Gajtek jest kontuzjowany.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 lip 2006, 19:52

Marco_Van_Basten pisze:Stawianie takich pytań po jednym meczu jest co najmniej niepoważne.
przeciez nie pisze, ze Smuda out tylko zastanawiam sie czy nie jest to poczatek konca :lol:
Marco_Van_Basten pisze:Zobaczymy co Franc zdziała z Lechem w rundzie jesiennej i wtedy ocenimy efekty jego pracy.
Trzeba przyznac ze jest tam ogromne cisnienie, kibice, dzialacze chca sukcesu zas Smuda wystepuje w troche niewdziecznej roli - wiec obawiam sie ze przy nieolsniewajacej grze kolejorza Smuda moze szybko pozegnac sie z zepsolem
Marco_Van_Basten pisze:Może rzeczywiście Mks by przeszedł tą wielką Mołdawską drużyne, ale po ataku Robak - Klatt nie można się mimo wszystko wiele spodziewać, bo Gajtek jest kontuzjowany.
jak pisalem wczesniej nie ma sensu teraz roztrzasac tego problemu - ale jak juz przy tym jestesmy - aspekt przemawiajacy za Korona to zgranie zgranie i jeszcze raz zgranie

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 08 lip 2006, 19:57

Koniec meczu. Przegrywamy z moldawskim zespolem 1:3... Bramki:21.Picuscian, 65.Sydorenko, 72.Namasco (Tiraspol) - 74.Zakrzewski (Lech)

Nad polskim futbolem wypada usiasc i sie zastanowic. Jezeli przegrywamy z takimi zespolami jak FC Tiraspol to cos jest nie tak. Wielka fuzja nie wystrzelila. Ten wynik to po prostu wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd.Liczylem ze pokonamy Moldawian u siebie, jednak okazalismy sie zespolem duzo slabszym, co pokazaly nam obydwa mecze. I juz wiem co beda mowic Lechici po meczu. Ze liczy sie dla nich liga. To ja sie pytam: kiedy bedzie czas na europuchary :?: Bo latwiejszej drogi przez Intertoto do PUEFA wylosowac nie moznabylo. Oby Lech znalazl sie w pierwszej 6 naszej ligi bo z taka gra, to ja im tego nie wroze. Odpadamy z Intertoto i zegnamy sie z tymi rozgrywkami do nastepnego roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 lip 2006, 20:29

Chyba nikt nie oczekiwał, ze Smuda z kilku weteranów i młodych piłkarzy Amici stworzy zgrany dobry kolektyw już po miesiącu pracy ?

Smuda zawsze miał ciężkie poczatki, oby z czasem było lepiej.

A ten cały letni puchar mogliby sobie darować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”