Grupa G 2006/07 (Champions League) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Zablokowany
Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 27 wrz 2006, 11:43

Zaza pisze:Wiele bramek strzelam głową

Ja widziałem to w innej wersji- 'Wszystkie bramki zdobyłem głową' :wink:

Mecz marzenie. Nie spodziewałem się aż tak dobrej gry z naszej strony. Owszem, liczyłem na zwycięstwo, ale to był po prostu kosmos. Przez cały mecz to my kontrolowaliśmy jego przebieg nie dopuszczając Porto praktycznie do groźnego strzału :shock: Świetnie zagrała nasza defensywa, nie do przejścia po prostu. W środkowej strefie również robiliśmy co chcieliśmy- szybkie, a co najważniejsze dokładne podania całkowicie wybiły z rytmu graczy Porto. Coraz bardziej zadziwia mnie również Henry- druga bramka główką w przeciągu 4 dni 8) Z taką grą awans z grupy mamy pewny.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 27 wrz 2006, 14:30

Wiecej sie spodziewałe jednak po Porto, szczegolnie pomoc wyglada na papierze bardzo dobrze :arrow: Lucho Gonzalez, Anderson, Paulo Assuncao, swietna mieszanka. Dwoch pierwszych jest łaczonych z Chelsea czy nawet ostatnio Barcelona, a jednak na tle Arsenalu wybitnie błysnac nie potrafili. Arseanl wypunktował ich podobnie jak HSV i podobnie jak HSV Porto im w tym dobitnie pomogło. Widac Porto nadal nie jest silne jak za czasów JM, a dla HSV LM bedzie przygoda jak wczesniej. Moze CSKA bedzie potrafiło nawiazac walke z Londynczykami, choc jesli kontuzjowani obecnie zawodnicy Kanonierów powroca do tego meczu to i to bedzie nieosiagalne. Jak narzie arsenal startuje do kompoletu punktów w fazie grupowej, a to ich moze podbudowac jak w zeszłym sezonie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 paź 2006, 16:27

Wenger powołał 18 osobową grupę pikarzy na mecz z CSKA.

Do Moskwy leci przede wszystkim Gael Clichy, wiadomo jednak, że na pewno nie wyjdzie w podstawowej '11'
Także młody brazylijczyk - Denilson znalazł się w składzie ... czybzy miał zadebiutować ?

Wenger może zastosuje jakies rotacje w składzie, IMO skład będzie wyglądał tak :

Jens Lehmann
Manuel Almunia
William Gallas
Gael Clichy
Kolo Toure
Justin Hoyte
Johan Djourou

Gilberto
Denilson
Alexander Hleb
Cesc Fabregas

Alexandre Song
Theo Walcott
Tomas Rosicky
Thierry Henry
Robin van Persie

Emmanuel Adebayor
Jeremie Aliadiere

pojawiły się plotki, że Senderos chce odejść ...

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 16 paź 2006, 20:43

Wielkich niespodzianek w składzie być nie powinno. Wygrana na gorącym terenie w Moskwie byłaby wielkim krokiem w kierunku zapewnienia sobie awansu z grupy i komfortu swobodniejszej gry w kolejnych meczach. Tak jak już pisałem wcześniej, zapowiada się bardzo ciężkie spotkania (jak to bywa na wschodzie) i jeśli nie wrócimy z Moskwy z trzema oczkami to nie stanie się specjalna tragedia.
fieldy pisze:pojawiły się plotki, że Senderos chce odejść ...
Gdzie? Kiedy? Jak? Dlaczego? :shock: (może jakieś szczegóły, linki, cokolwiek)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 16 paź 2006, 21:31

Plotki, plotki i jeszcze raz plotki. Po co Senderos miałby się przenosić do niemieckiego średniaka :roll:

Ale teraz już na temat. Mecz z całą pewnością do łatwych należał nie będzie, głównie ze względy na panujący w Moskwie klimat. Priorytetem będzie wywiezienie choć jednego punktu, choć nawet gdy polegniemy płakać nie będę. Po raz kolejny musimy występować w eksperymentalnym ustawieniu naszych obrońców- ciekawe czy i tym razem będą się tak dobrze spisywali jak rok temu :roll: :wink:

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 17 paź 2006, 1:18

fieldy pisze:Do Moskwy leci przede wszystkim Gael Clichy, wiadomo jednak, że na pewno nie wyjdzie w podstawowej '11'

Ja bym wogole go tam nie bral :? Jest tyle co po kontuzji, jeszcze sie tam w Moskwie nabawi nastepnej i zonk... Wiadome co tam Ruscy maja w planach :lol:
fieldy pisze:Także młody brazylijczyk - Denilson znalazł się w składzie ... czybzy miał zadebiutować ?
Jak wynik bedzie korzystny, przypuscmy tak jak w meczu z Watford, w co nie wierze to dostanie jakies 15 min. a jak nie to powineim byc zadowolony z samego pobytu w Moskwie i przyzwyczajac sie powoli do pierwszego zespolu
8)
Tak jak RóżA napisal, to tylko plotki. Zreszta Ty tez, ale Senderos pewnie sam by nie chcial odchodzic do B.M. :?

RóżA pisze:Ale teraz już na temat. Mecz z całą pewnością do łatwych należał nie będzie, głównie ze względy na panujący w Moskwie klimat.

Wiadomo, Rosja to nie Anglia, ale nasi pilkaze sa raczej przyzwyczajeni do takich warunkow, co innego jak jakas druzyna z Hiszpani czy Wloch jedzie grac do Rosji. Mysle ze to nie sprawi raczej klopotu naszym graczom :wink:

RóżA pisze:Priorytetem będzie wywiezienie choć jednego punktu, choć nawet gdy polegniemy płakać nie będę.

Porazki to ja nawet nie biore pod uwage, nie wiem czego tak slabo nas oceniacie, nie powiem CSKA to dobra druzyna, ale nie az taka ze Arsenal ma jechac do nich po remis lub porazke, zawsze sie gra o 3 pkt. i tak bedzie tym razem. Wynik moze nie bedzie duzy, ale wygramy 8) Van Persie strzeli bramke, ktora da nam 3 pkt. :twisted:

RóżA pisze:Po raz kolejny musimy występować w eksperymentalnym ustawieniu naszych obrońców- ciekawe czy i tym razem będą się tak dobrze spisywali jak rok temu Rolling Eyes

Gallas zagra na srodku, z Toure sa najmocniejszymi punktami naszej defensywy. Hoyte zagra na lewej, jak bedzie zle gral to Clichy za niego wejdzie i po problemie 8) O Djourou to nawet nie bedze pisal bo ostatnio wyrasta na bardzo solidnego defensora 8)

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2006, 9:48

guru pisze:Tak jak RóżA napisal, to tylko plotki. Zreszta Ty tez, ale Senderos pewnie sam by nie chcial odchodzic do B.M
Miałem małe zaległości w tej sprawie, ale już wszystkiego się dowiedziałem i trzeba stwierdzić, że to z całą pewnością jedynie plotki. Raz, że sam Senderos nie ma najmniejszego powodu by zmieniać barwy klubowe, a dwa że Wenger i tak raczej by go nie puścił biorąc pod uwagę częste kontuzję naszych zawodników.

Niestety, żadna z naszych telewizji nie puści tego meczu, co jest kolejnym minusem wykupienia praw do Ligi Mistrzów przez TVN :? Gdyby interes został w Polsacie to pewnie delektowałbym się występem Kanonierów przy komentarzu Pełki lub Iwanowa :P Cóż .., trzeba poszukać na necie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 paź 2006, 10:51

guru pisze:Porazki to ja nawet nie biore pod uwage, nie wiem czego tak slabo nas oceniacie
nikt nas słabo nie ocenia,
ale wystarczy trochę trzeźwo spojrzeź na sytuacje
- Wenger nigdy [z tego co pamietam] nie wygrał w Moskwie
- mamy kilka kontuzji, zwłaszcza strata freddieg i Eboue jest bolesna i dość znacząca
- wygraliśmy 2 pierwsze mecze i mamy luz psychiczny, bo wystarczy remis i dalej będziemy w dobrej sytacji
- będzie tam zimno jak cholera, w Londynie pewnie podobna sytacja jak w Polsce, ostatnio zimno się zrobiło :P ale w Moskwie jest dużo gorzej, a przeciez mamy pikrzy z z 'ciepłych' krajów
- wygraliśmy 6 meczy z rzędu - kiedyś zdarzy się mecz, że zremisujemy, może to być już dziś z CSKA bo przeciwnik jest bardzo wymagający.

Arsenal jest lepszą drużyna, nie ma watpliwości co do tego, ale CSKA to nie sa kelnerzy, mogą postawić nam cięzkie warunki.

CSKA jest liderem ligi rosysjkiej, jest także aktualnym mistrzem. W chili obecnej nie ma silniejszej rosyjskiej ekipy.
Za Arsenalem przemawia fakt, że CSKA nie radzi sobie z drużynami Londyńskimi :P bodajże 2 sezony temu grali w grupoie z Chelsea, u siebie przegrali, a na Stamford nawet gola nie zdobyli.
mają w składzie świetnych piłkarzy, Daniel Carvalho, czy Vagner Love, chyba nie trzeba nikogo przekonywac ile oni znaczą dla zespołu. Poza tym podobnie jak Arsenal, mają bardzo solidna obronę. Świetnie się rozumieją [jest wielu piłkarzy z reprezentacji Rosji], tracą mało bramek.
Jak napisałem wyżej - Kanonierzy nigdy nie wygrali w Moskwie, graliśmy tam 3 krotnie, 2 razy ze Spartakiem i raz z Lokomotivem.

Nie twierdzę, że przegramy na pewno, skład mamy swietny, potrafiący wygrać z każdym. Jendak coś mi podpowiada, że bedzie remis, pewnie jak zwykle się mylę, ale przecież mylić się jest rzeczą ludzką :lol2:
W kazdym razie - nie polecam grać tego meczu na wygraną Kanonierów, sam zagram na remis.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 17 paź 2006, 17:24

Zgadzam się w 100% z fieldym. CSKA z całą pewnością ustępuje Kanonierom pod wielom względami, ale ich największym atutem jest gra znanym praktycznie tylko sobie terenie. Oczywiście bardzo chciałbym żebyśmy wygrali, ale liczę się również z możliwością porażki :wink:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 paź 2006, 19:02

Jeśli Arsenal nie wygra w Moskwie to sytuacje będziue bardzo ciekawa. HSV już odpadło moim zdaniem z walki o awans (może resztkami sił rzucą się na UEFA), ale CSKA, Porto, Arsenal mają równe szanse i w przypadku remisu lub wygranej Rosjan sytuacje będzie bardzo ciekawa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 paź 2006, 20:30

Nie wiem czy po tym meczu mozna było wywnioskowac, ze CSKA pod prawie kazdym wzgledem ustepuje Arsenalow. Rosjanie zagrali jak równy z rownym, nie było strzelmy cos, a pozniej obrona Czestochowy. Widac, ze to nie sa przecietniacy. Chyab troche ich kazdy lekcewazy. Oczywiscie trio Kanarków wiodło prym, ale reszta im nie ustepowała. Nie wiem jak inni, ale mi sie wydawało, ze sedzia za czesto gwizdał przewinienia CSKA. Jakies 30% wogole nie powino miec miejsca, bo to LM, a tu sie mało kto oszczedza, a do tego przecież to pojedynek klubów z Rosjii i Anglii.
Zwyciestwo zasłuzone. Bardzo dobrze dla kolejnych gier w tej grupie...

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 paź 2006, 20:38

Messi E2 Ronaldinho pisze:Nie wiem czy po tym meczu mozna było wywnioskowac, ze CSKA pod prawie kazdym wzgledem ustepuje Arsenalow. Rosjanie zagrali jak równy z rownym, nie było strzelmy cos, a pozniej obrona Czestochowy. Widac, ze to nie sa przecietniacy. Chyab troche ich kazdy lekcewazy. Oczywiscie trio Kanarków wiodło prym, ale reszta im nie ustepowała. Nie wiem jak inni, ale mi sie wydawało, ze sedzia za czesto gwizdał przewinienia CSKA. Jakies 30% wogole nie powino miec miejsca, bo to LM, a tu sie mało kto oszczedza, a do tego przecież to pojedynek klubów z Rosjii i Anglii.
Zwyciestwo zasłuzone. Bardzo dobrze dla kolejnych gier w tej grupie...
Jak dla mnie to po ty meczu znane są dwie druzyny, które wywalczą awans. CSKA ma 7 punktów, a Arsenal 6. Brakuje tylko remisu w meczu Porto - HSV i moga się opalac i czekac na ryali w 1/8.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 17 paź 2006, 20:46

Messi E2 Ronaldinho pisze:Widac, ze to nie sa przecietniacy
Chyba nikt tu nie lekceważył ekipy z Moskwy. Nie od dzisiaj wiadomo, że na własych obiektach ekipy ze wschodu potrafią być bardzo mocne. CSKA nie zagrało dzisiaj wybitenego spotkania, ale także Arsenal nie grał wielkiego futbolu (niestety). Tak jak pisał wcześniej fieldy - każda passa musi się kiedyś skończyć i nasza dobra passa w meczach wyjazdowych Ligi Mistrzów zakończyła się właśnie w Moskwie.

Oczywiście liczyłem, że możemy wygrać, w najgorszym razie zgranąc jeden punkt, jednak do porażki też byłem gotowy :P Tak naprawdę jeszcze nic wielkiego się nie stało i nadal jesteśmy w bardzo dobrej pozycji wyjściowej jeśli chodzi o awans do kolejnej fazy rozgrywek.

Więcej napiszę pózniej. Teraz spadam na mecz.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 paź 2006, 20:47

Ebi pisze:Jak dla mnie to po ty meczu znane są dwie druzyny, które wywalczą awans. CSKA ma 7 punktów, a Arsenal 6. Brakuje tylko remisu w meczu Porto - HSV i moga się opalac i czekac na ryali w 1/8.
Mocne słowa. Pamietasz Inter miał kiedys po 2 kolejkach 6 punktów, a co sie stało pozniej chyba kazdy dobrze pamieta. HSV ma kilku nowych zawodników szczegolnei napad, do tego kontuzjowany był Rafael czyli ich mozg. Nikt wiecznie nie bedzie przegrywał, a Porto ma potencjał, kiedys tez nikt ich na powanie nie brał, a dokonali wielkich rzeczy w ciagu dwoch lat. Dobrze by było jednak, aby HSV badz Porto wygrało jednak swoj mecz, a szczegolnie Porto.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 17 paź 2006, 20:56

Messi E2 Ronaldinho pisze:
Ebi pisze:Jak dla mnie to po ty meczu znane są dwie druzyny, które wywalczą awans. CSKA ma 7 punktów, a Arsenal 6. Brakuje tylko remisu w meczu Porto - HSV i moga się opalac i czekac na ryali w 1/8.
Mocne słowa. Pamietasz Inter miał kiedys po 2 kolejkach 6 punktów, a co sie stało pozniej chyba kazdy dobrze pamieta. HSV ma kilku nowych zawodników szczegolnei napad, do tego kontuzjowany był Rafael czyli ich mozg. Nikt wiecznie nie bedzie przegrywał, a Porto ma potencjał, kiedys tez nikt ich na powanie nie brał, a dokonali wielkich rzeczy w ciagu dwoch lat. Dobrze by było jednak, aby HSV badz Porto wygrało jednak swoj mecz, a szczegolnie Porto.
Pamiętam tamten sezon z Interem. Pamiętam też Newcastle, kiedy po trzech kolejkach mieli 0 punktów, a potem wygrali trzy mecze pod rząd i awansowali z 9 punktami.HSV może i przestanie przegrywać, ale nie teraz. Są w strefie spadkowej, grają kiepsko. Porto to przyzwoita ekipa, ale zremisowali u siebie z CSKa i jeśli dziś nie wygrają z Niemcami to wątpię, że wyjdą.

EDYCJA:

No prosze. Porto już wygrywa. Czyli jednak HSV wypada z gry. Nie chcę za wcześnie przesądzać, ale o chyba nieuniknione.

Zablokowany

Wróć do „Puchary Europejskie”