LM: AS Roma - Manchester United 04.04.2007 - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 05 kwie 2007, 16:08

BaSSu pisze:Dlaczego ja tego nie widze? Widze za to coś innego. Bez przady Różo Ten koleś leżał a oni go bili, ludzie...

Z filmikow, tego tutaj zamieszczonego i linku na głownej widać, ze to kibice ruszyli w strone służb porządkowych... Lezacego sie nie bije, a Policji sie nie atakuje, oko za oko, ząb za ząb :P Następny raz sie zastanowi nad sensem przebyania na stadionie.

Konsekwencje wzgledem kibiców Romy, tzn... :roll:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 05 kwie 2007, 16:34

Manumef pisze:
Nie jest niespodzianką, że United gra słabo na wyjazdach w LM, a mówienie, że od dwóch lat nie zagrali dobrego spotkania w LM jest co najmniej szukaniem kolejnego śmiesznego argumentu by dokopać kibicom. Bo w końcu mecz z Benfiką u siebie był żenująco slaby, podobnie do tego z Celtikiem.
W meczu z Celtikiem to bylo po prostu dobre widowisko. Manchester wcale tak dobrze nie zagral, wygral jedynie jedna bramka, a obrona popelniala dziecinne bledy. Karny po ktorym zreszta padl gol tez byl kontrowersyjny. Z Benfica tez sie przez pewien czas meczyli przy wyniku 1:1, a bramka na 3:1 padla juz jak Benfica sie odkryla, dlatego Manchester szalowego spotkania nie rozegral. :)

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maestro » 05 kwie 2007, 16:38

Nie rozumiem dlaczego ktoś miałby karać policję... Po tym co się ostatnio działo we Włoszech, ostra reakcja jest jak najbardziej zrozumiała. To kibice ruszyli na policjantów i logiczne jest, że zaden z nich nie bedzie czekał, aż mu jakiś Anglik włoży petardę do kieszeni :roll: Tym bardziej, że wszyscy wiemy z czego słyną angielscy kibice na całym świecie... Teraz każdy mecz policja traktuje jak walkę o życie i zdecydowanie popieram to.. Oczywiście w ramach zdrowego rozsądku, ale czy kibice wykazują się rozsądkiem?? Ojej jak strasznie pałowali leżącego... a co ten leżący robił w samym środku burdy?? Co robił kilkanaście sekund wcześniej?? Włosi są teraz bardzo wyczuleni na takie sytuacje i moim zdaniem nie powinno tu być absolutnie żadnej kary.

Mecz naprawdę dobry... Cieszę się, że wygrała Roma, bo jednak w Europie kibicuję włoskim klubom ;) Nie spodziewałem się tak dobrej postawy gospodarzy, ale i tak mimo zwycięstwa jest pewien niedosyt, bo przeciez apetyt rośnie w miare jezenia (w tym przypadku w miarę bardzo dobrej gry Romy) :P A wynik mógł być wyższy. Parę ładnych rajdów Tottiego, ale było też kilka błędów w obronie, które mogły znacznie bardziej zepsuć wynik. Nie miałem okazji bliżej przyjrzeć się powtórkom, ale mam duże wątpliwości co do dwóch sytuacji, po których sędzia mógł podyktować rzuty karne dla Romy. Mam na myśli sytuację z Mancinim (??) chyba w drugiej połowie i Perottą, który dostał kartkę za symulowanie... Może nie były to jakieś ostre wejścia, ale nie dopatrzyłem się kontaktu obrońców z piłką, a z nogami owszem :P Kartka już w ogóle z pupy :?
Wiem na co stać Rzymian, jest to drużyna nieobliczalna ale Włochom zazwyczaj ciężko gra się z angielskimi drużynami. Bardzo pozytywne zaskoczenie. Mimo zwycięstwa, to MU jest dla mnie nadal faworytem do awansu, jednak kasy na to nie postawię :P

Muszę przyznać, że pomyliłem się co do Romy w LM... Już w rewanżu z Lyonem nie dawałem im większych szans, a tu proszę, takie zaskoczenie :) Wielkie brawa i życzę powodzenia w rewanżu :]

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 05 kwie 2007, 18:31

BaSSu pisze:Dlaczego ja tego nie widze?
Z tym pytaniem musisz się zwrócić do specjalisty. Ja nic na to nie poradzę.
BaSSu pisze:Ten koleś leżał a oni go bili, ludzie...
Na początku podanego przez Ciebie 'filmiku' widać tego samego gościa biegnącego na policjantów. W pewnym momencie się potyka i upada, wtedy doskakuje do niego policja. I w tej sytuacji mieli prawo zareagować tak a nie inaczej.
BaSSu pisze:I liczę że ktoś wyciągnie konsekwencje z zachowania policji i kiboli romy.Rolling Eyes
Konsekwencje za zachowanie policji? Za spałowanie atakującego ich tłumu? Kary powinny zostać (i zapewne będą) nałożone na kibiców Manchesteru. Jeżeli nie wiesz za co to odsyłam Cię do podanego przez Ciebie nagrania.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 kwie 2007, 19:46

BaSSu pisze:Respect.
:roll: dziecko uspokój się, a Mentor może jakąś fajną range podeślę jak mnie oświeci.
Bayern ma duże szanse, żeby przejść Milan. A co do sędziego to cóż już w meczu Bayern- Schalke dał popis umiejętności, nie mniej jednak jest to dobry sędzia, tylko ostatnio nie za bardzo mu idzie :roll:
BaSSu pisze:Jak mi wyjaśnisz co zrobiłem to sobie wybiorę rangę.
Piszesz głupoty, poza tym żyjesz i piszesz.
BaSSu pisze:Jak można dać Niemca na mecz w którym zwycięzka ekipa zagrać może z Bayernem!!!!!! [...]
taak to po co dają w fazie grupowej niemieckich sędziów, przeciez jedna z drużyn (w których meczu sędziowali) może trafił na Bayern, :olaboga:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 05 kwie 2007, 20:48

Akarin pisze:BaSSu napisał:
Respect.

Rolling Eyes dziecko uspokój się, a Mentor może jakąś fajną range podeślę jak mnie oświeci.
Bayern ma duże szanse, żeby przejść Milan. A co do sędziego to cóż już w meczu Bayern- Schalke dał popis umiejętności, nie mniej jednak jest to dobry sędzia, tylko ostatnio nie za bardzo mu idzie Rolling Eyes
BaSSu napisał:
Jak mi wyjaśnisz co zrobiłem to sobie wybiorę rangę.

Piszesz głupoty, poza tym żyjesz i piszesz.
BaSSu napisał:
Jak można dać Niemca na mecz w którym zwycięzka ekipa zagrać może z Bayernem!!!!!! [...]

taak to po co dają w fazie grupowej niemieckich sędziów, przeciez jedna z drużyn (w których meczu sędziowali) może trafił na Bayern,

1. Dziecko to na Ciebie wołają w szkole jak ciągasz koleżanki za warkocze starszaku.
2. Jeśli pisze głupoty to ich nie czytaj, jeśli moderatorom nie spodoba się że wyrażam swoją opinie (do tego słuzy forum) to mnie wywalą. Nie widzę tej rangi u Ciebie więc załóż swoje forum ("Forum dla żyjących i piszących-Pan i Władca Akarin" ) i tam pokazuj ludziom że piszą głupoty bo mają odmienne zdanie niż Ty
Jeśli mi się nie podoba sędzia to od tego jest ten temat żeby to TU napisać. Jeśli uważam że Policja przesadziła to też moge to Tu napisać.

Dziękuje za uwagę.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 05 kwie 2007, 21:10

Głupota jest karalna, panie BaSSu.

A żeby nie było OT, to napisze o cudownym komentowaniu Szpakowskiego, czyli fakcie, o ktorym w porywie pomeczowych emocji w ogole zapomnialem :P . Błędy się wprost mnożyły, raz byl to Massini, raz Mansini, raz De Rossi, innym razem z kolei Del Rossi. Nie wspominajac o Cziwu... No ale Tonello to juz chyba nic nie pobije :P Ach, zapomnialbym prawie o El Capitano...

Mi osobiście najbardziej podobało się "podanie do [Tadeja]" :lol2: // Mentor

A prawda, Taddej tez mnie mocno rozbawil ;].

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 kwie 2007, 7:59

Akarin pisze: :roll: dziecko uspokój się, a Mentor może jakąś fajną range podeślę jak mnie oświeci.
Einar pisze:Głupota jest karalna, panie BaSSu.
Spokojnie, Panowie :wink: Jako najbardziej zainteresowany w sprawie stwierdzam, że głupotę takich ludzi jak BaSSu po prostu należy wyśmiać i najlepiej nie zwracać większej uwagi. Inaczej ktoś taki czuje się podbechtany i robi dalsze wybryki :?

Do Ciebie BaSSu, nic osobiście nie mam. Ale jak uważasz się za takiego dorosłego, to zacznij się zachowywać i pisać jak dorosły. Do tego należy m.in. używanie merytorycznych argumentów (byc może pojęcie Ci nie znane).

Do moderatorów - sorry za :ot: , ale musiałem przedstawić swoją opinię.

No może żeby nie było zupełnego offa - w tym dwumeczu chyba sympatyzuję z Romą, jakoś nie moge się skłonić, żeby trzymać w jakimkolwiek meczu za Manchester :wink:

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 10:51

Więc potraktujcie to jako argument. Widać tu dużo więcej

Kibicie podnoszą ręce, nie chcą się bić. Sami osądźcie.

Awatar użytkownika
Mefiu
First love...United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mefiu » 06 kwie 2007, 11:48

"Byłam na meczu około godziny 7 popołudniu, kiedy dostałam wiadomość od Stephena, napisał, że został zaatakowany nożem i jest w drodze do szpitala. Byłam całkowicie zszokowana i przestraszona. Wpierw pomyślałam, iż żartował, ale potem uświadomiłam sobie, że mówił poważnie. Dziękuje Bogu. Nie stało się nic złego. Nie mogę sobie wyobrazić, co tamci ludzie myśleli. Mój mąż nie jechał tam, aby szukać kłopotów. Był w grupie starszych mężczyzn, którzy mieli zamiar udać się na mecz futbolu"
"Grupa kibiców podążała tylko na mecz piłki nożnej, kiedy została napadnięta przez fanów włoskich. Trzech z nich odniosło rany, po uderzeniach nożem i musieli zostać przewiezieni do szpitala. Problemy podczas ostatniej nocy były koszmarne. Kibice Manchesteru United ponieśli winę za wszystko, to nie jest sprawiedliwe."
„Policja musi zachowywać się tak samo bez względu na to, czy jest we Włoszech, czy gdzie indziej. Musi ona reagować na zachowanie kibiców, gdyż inaczej byłoby niebezpiecznie. Widziałem podobną reakcję funkcjonariuszy podczas naszego meczu z Valencią. Wówczas służby bezpieczeństwa starły się z kibicami Romy” - mówi skarbnik rzymskich sympatyków, Romeo Capelli.
„Kiedy usłyszałem, że fani United zostali pchnięci nożami i zranieni, czułem się zażenowany i zły. Mam nadzieję, że takie incydenty już więcej się nie powtórzą, ponieważ przemoc nie powinna mieć miejsca w sporcie. Nie widziałem zbyt wielu pijanych kibiców United. Kilku wypiło może zbyt wiele, ale nie sprawiali kłopotów. Podczas meczu siedziałem blisko nich. Szanujemy ich, bo o to przecież chodzi. Nie postrzegamy ich jako wrogów i mamy nadzieję, że oni podzielają nasze stanowisko” - dodaje Capelli.
„W opinii klubu reakcja policji była zbyt zdecydowana. Funkcjonariusze bili kibiców Manchesteru United. Sceny zamieszek zszokowały każdego na Old Trafford. Klub z radością przyjął wiadomość, że rząd zamierza zająć się wyjaśnieniem całej sprawy. Będziemy zbierać relację naocznych świadków” – czytamy w oświadczeniu wydanym przez klub.
"Myślę, że wina leży po stronie włoskiej policji. Bierze się to stąd, że mundurowi byli bardzo blisko fanów Manchesteru. Policja zareagowała bardzo agresywnie kiedy coś zostało wyrzucone."
"Pierwszy mecz to AS Roma - Galatasaray. Ludzie opuszczający stadion byli bici. Różne rzeczy zostały rzucone na boisko. Całe to zajście spowodowało krótki kryzys dyplomatyczny pomiędzy Włochami, a Turcją. Kolejne spotkanie to AS Roma - Dynamo Kijów. Podczas niego zostałem trafiony w głowę i nie mogliśmy kontynuować tej gry."
Chciałem przedstawić wypowiedzi obu stron, jednak znalazłem tylko wywiad ze skarbinikiem Romy.
Slowa obecnego na meczu byłego sędziego Friska mówią same za siebie.
Już nie wspomnę o tym jak zachowali się kibice Romy w czasie gdy fani United byli pałowani przez policję - co leciało w sektor United chyba nikt nie może zliczyć. :roll:

NY

Post Wyświetl pojedynczy post autor: NY » 06 kwie 2007, 12:11

BaSSu pisze:

Więc potraktujcie to jako argument. Widać tu dużo więcej

no włąsnie a przede wszystkim widac jak kibice Angielscy ruszają z rękami na Policję ... widac chccieli dostać no to też dostali
chociaż zapewne i kibice Romci niee są bez winy bo jak wiemy mają oni gorące głowy

ps. Poczytajcie komenty pod tymi filmikami ....

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 06 kwie 2007, 13:02

Naprawde ktos dostrzega wine służb porzadkowych i Policji, bo ja nie... Wszystkie filmiki pokazuja to samo. Mzoe Policja miala czekac na to co zrobia Anglicy, zreszta angielscy kibice ostatnio sa na topie. Co było w Sevilli, co było po meczu elimacyjnym Anglików w Hiszpani, moze ich zaatakowali Albańczycy... :P
Nie wiem jakiej reakcji oczekiwali wszyscy w Angli ze strony Policji, ze nie zareaguje i pozwoli robic bandytom co im przyjdzie do głowy.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 06 kwie 2007, 13:14

Karać policje :?: No chyba nie, Roma i cała włoska piłka to już jest chyba uczulona na wybryki stadionowe więc każdą grupe " kibiców " która ma najmniejszy problem powinni pałować i to porządnie żeby mogli to przez kilka dni dobrze czuć.

Awatar użytkownika
Rossi
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rossi » 06 kwie 2007, 13:19

Łukasz_ pisze:Karać policje
A co może oni sa nietylkalni. Jeżeli są tak uczuleni na wybryki chuliganów to czego kibce Romy nie dostali po mordzie :roll: Po co noże w szeregach "porządnych" tifosich... :?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 06 kwie 2007, 13:22

Jakoś nie widziałem żeby kibice ManU atakowali Policję :? za to widać było jak latają różne przedmioty w strone ich sektora. Dlaczego wtedy Policja nie zareagowała? Zresztą faktycznie mieli szanse w starciu z Policją i kibicami Romy, których było 100 razy więcej. :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”