1/8 finału LM: Arsenal - Milan (15.02.2012 i 06.03.2012) - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2008, 13:36

Muszę sie uderzyć w pierś i przeprosić [choć wątpliwe, czy Sagna to przeczyta]. Nie wierzyłem w te problemy osobiste. Dziś się okazuje, ze starszy brat Sagny zmarł. Miał 28 lat, podobno zmarł w czasie kąpieli, nie wiadomo dlaczego :o

Podobno Bacary ma szanse zagrać. Z Francji już chyba wrócił i mam nadzieje, że mimo wszystko zagra. Jeśli jednak nie wystąpi - pretensji chyba nikt mieć nie będzie.

Awatar użytkownika
boskigonzo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: boskigonzo » 19 lut 2008, 14:28

Hmmm.... Mecz 2 druzyn ktorych nie lubie , komu kibicowac ?:|

Najlatwiej chyba nikomu , ale interes mojego klubiku stoi za Arsenalem . Raz angielska pilka , dwa - jak odpadna beda tylko walczyc juz o PL , a to mi nie na reke .

Jesli jednak mialbym porownywac gre obydwu zespolow w LM to chyba raczej Milan awansuje. Argument doswiadczenia i zgrania maja po twojej stronie. No i w przeciwienstwie do ligi graja pewniej :)

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 lut 2008, 15:12

Zapowiedź godna finału :] .

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 19 lut 2008, 16:29

Orientuje się ktoś czy Czesi pokazują jutro nasz mecz
tak, transmituje czeska 2 :wink:

Co do meczu to, szczerze mówiąc, będę kibicował Arsenalowi. Mam nadzieję, że Wenger jakoś ustawi boki obrony i nie będę musiał patrzeć jak Kaka z Seedorfem jeżdżą sobie spokojnie w miejscu gdzie powinien stać Traore i Hoyte.
Liczę, że jeśli Sanga nie zagra to Eboue będzie na prawej obronie a nie na pomocy, bo to co on wyrabia na pomocy to woła o pomstę do nieba. Równie dobrze można by wystawić go na ataku, efekt byłby taki sam. Nie ukrywam, ze liczę na dobrą grę środka pola w Arsenalu no i Hleba :wink: Jeden z pomocników na pewno będzie się musiał ściślej zaopiekować też Seedorfem kiedy Milan bedzie rozgrywał piłkę. Kaka jak podejrzewam będzie kryty przez Flaminiego. Francuz będzie miał dużo roboty. Obawiam się tylko co będzie z Inzaghim, ja zresztą się go zawsze obawiam :P , bo jeśli on nagle sobie przypomni, ze to już jest LM a nie Serie A i zacznie udawać to może wyrządzić trochę krzywdy obronie Arsenalu. O Lehmanna w bramce jestem w miarę spokojny, bardziej obawiam się właśnie o prawą pomoc i boki obrony. To były najsłabsze punkty The Gunners w meczu z Diabłami. Przede wszystkim nie chce Traore :pray:

Sanga, Clichy nie zagrają na bank?

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 lut 2008, 16:43

Akarin pisze:Sanga, Clichy nie zagrają na bank?
Nie wiadomo. Bacary jest już w Londynie i normalnie trenuje z zespołem, ale nie wiadomo czy zagra. Clichy na chwilę obecną jest niedostępny, choć z ostatnich wypowiedzi Wengera wynika, iż młody Francuz może jednak zagra. Oby...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2008, 16:46

Akarin pisze:Sanga, Clichy nie zagrają na bank?
To chyba tylko Wenger wie.
Sagna już jest w Londynie, a więc pewnie zagra. Nie wiadomo co z Gaelem. Miał coś z kolanem, później z udem chyba [oficjalnie] Mam nadzieje, że jednak zagra.
Wenger powiedział, że w bramce wystąpi Jens. Almunia podobno jeszcze nie wyzdrowiał. Ciekawe czy Almunia jeszcze do bramki wróci :roll: się okaże, że Jens zakończy kariere, a Almunia zły, ze znów stracił miejsce - odejdzie. I zostaniemy z Fabianem. Choć ostatnio czytałem, że sprawa Jussiego znów wróciła.
Eboue podobno jest łączony z Milanem :P

edit:
Wenger stwierdził, że kontuzjowani wracają do gry [co oznacza, ze nie byli kontuzjowani, a z United mielismy przegrać :? ]
Ade, Flamini, Clichy, Sagna. Podobno mają zagrać - w kadrze na mecz się znaleźli.

Sagna is back of course. Clichy is back to play, Flamini and Adebayor is back. Apart from that no one else will return," he said on Sky Sports News.

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 lut 2008, 17:04

fieldy pisze:Ade, Flamini, Clichy, Sagna.
Do tego można dodać jeszcze dwóch rezerwowych- Denilsona oraz Walcotta. Choć oni i tak pewnie nawet nie powąchają murawy :P .

Nie ukrywam, że jestem bardzo zadowolony z powrotu naszych rekonwalescentów. Także o naszą obronę jestem spokojny (chociaż z drugiej strony nie wiadomo w jakiej formie [przede wszystkim psychicznej] będzie Sagna). W takim wypadku niemalże pewnym jest, że na prawym skrzydle zobaczymy Eboue :roll: . I ostatnia niewiadoma- atak. Ciekawe co wykombinuje Wenger... mam nadzieję że nacierać będziemy dwójką Adebayor - Eduardo :D .
Ostatnio zmieniony 19 lut 2008, 17:08 przez RóżA, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 19 lut 2008, 17:07

RóżA pisze:Choć oni i tak pewnie nawet nie powąchają murawy Razz .

Walcott ma szansę na wejście z ławki. Eboue zagra po swojemu, a Theo go zmieni.
fieldy pisze:Wenger stwierdził, że kontuzjowani wracają do gry [co oznacza, ze nie byli kontuzjowani, a z United mielismy przegrać Confused ]
Ade, Flamini, Clichy, Sagna. Podobno mają zagrać - w kadrze na mecz się znaleźli.
Z tym Ade to jakaś parodia. Niby był kontuzjowany, a w meczu z United wszedł z ławki. Wenger wtf?! :badziewie:

Oby ta śmierć brata Sagny nie wpłynęła na jego postawę na boisku. :roll: Przy okazji- składam kondolencje.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2008, 17:08

Róża, jak ich nie ma w kadrze, to raczej nie mają szans zagrać :]

Z tego co wiem, obaj są ciągle kontuzjowani.
Jakieś nowe informacje ?
guru pisze:Oby ta śmierć brata Sagny nie wpłynęła na jego postawę na boisku
czasami, moze to pozytywnie wpłynąć na jego dyspozycję

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 lut 2008, 17:10

fieldy pisze:Jakieś nowe informacje ?
Obaj mają być gotowi na jutrzejszy pojedynek :]

Z tego co mi wiadomo, kadra meczowa może być zmieniona na 24 godziny przed rozpoczęciem meczu. Stąd te zmiany :wink: .

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 lut 2008, 17:16

No proszę :]
Świetne informacje. Choć działają na szkoda Wengera - bo ewidentnie odpuścił on Puchar Anglii.

Jak mam być szczery to wolałbym Theo na prawej stronie pomocy zamiast Eboue. [tak pewnie w lidze będzie wyglądało jak Eboue będzie za kartkę pauzował]. Nie wiem, czy Theo będzie gotowy na pełne 90 minut - pewnie nie do końca. Ale jest znaczne szybszy od Eboue, stwarzałby większe zagrożenie pod bramką Milanu. No i na pewno nie zmarnuje wszystkich okazji, które będzie miał. Czy to do dogrania, czy do strzelenia. Eboue niestety marnuje wszystko.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 19 lut 2008, 17:21

Trzeba podziękować Czechom ;) Nie muszę się tułać po znajomych bo telewizji N nie posiadam a taki mecz przez internet to karygodne :P

Byle zagrał Kalac, ale jestem jakoś dziwnie o to spokojny. Czuje że Carlo gra z nami sobie po cichu. Niech zagra i on i boku Arsenalu żebym nie spotkał się w razie czego z komentarzami jak rok temu że ktoś tam nie miał obrońców itd itd.

Co do meczu przewiduje mocny początek z obu stron a potem coraz wolniejsze tempo. Wraz z utrzymującym się remisem Arsenal będzie się odsłaniał i nadzieje się na konterke która da nam gola a potem to już kto wie :lol:

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 19 lut 2008, 17:26

fieldy pisze:Jak mam być szczery to wolałbym Theo na prawej stronie pomocy zamiast Eboue.
Każdy by wolał takie rozwiązanie (no, może poza kibicami Milanu :P ). Pamiętam jak na początku sezonu Theo na prawym skrzydle radził sobie wyśmienicie. Później niestety przyszła kontuzja, a później Sagna (przez co miejsce w pomocy zajął Eboue). Teraz gra Walcotta to dla mnie jedna wielka niewiadoma... choć na boisku chciałbym go zobaczyć :P .
fieldy pisze:[tak pewnie w lidze będzie wyglądało jak Eboue będzie za kartkę pauzował]
Na ligę być może będzie już gotowy Rosicky, więc Theo znów powędruje na ławkę.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 19 lut 2008, 17:32

Musimy was wyeliminowac.Mam nadzieje ze nam wybaczycie.

Kiss your Apocalypse for the last time.

Akarin bedzie kibicowal Arsenalowi bo sie zdenerwowal doniesieniami ze chcemy im zwedzic Toniego.

Forza Milan.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1236

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 19 lut 2008, 17:37

Znalazłem dzisiejszy wywiad w którym mówi Łysy że wszyscy są do dyspozycji Trenera.Czyli rozumiem ze Kalac też i bedzie mógł jednak zagrać bo jeżeli zagra Fiori to naprawde już można zacząć pakować się do Mediolanu...http://www.acmilan.com.pl/?id=5476
Ja już meczu jutrzejszego nie moge się doczekać ale ze spokojem przyjme rozwój wypadków bo wiem że n awet gdy odpadniemy to wtedy będą również tego jakieś tam plusy bo zarząd napewno skłoni się do głłębszych zmian w zespole a one w jakimś stopniu są potrzebne...
Z drugiej strony tak pewnie przed meczem z tak trudnym rywalem już się dawno nie czułem.Pamiętam jak w ostatnich latach a to kibice Manu 2 razy sie wygrażali..Jaki to oni skład nie mają i co z nami na Old Trafold nie zrobią.A to zakompleksieni kibice Bayernu obrzucali Milan błotem jaki on jest słaby i cała liga Serie A(Oczywiście nie o wszystkich mam takie zdanie ale o większości)..Później był Liverpool i wzniesienie pucharu i myśle że nie jednemu zrobiło sie głupio z powodu wygadywania głupot jaki to Milan jest słaby i bez przyszłości.Teraz przychodzi znowu wielki rywal:Arsenal w moim odczuciu to najlepsza para od kilku lat w 1/8 finału.Anglicy naprawde grają wielką piłke i tylko jeżeli Rossoneri wzniosą się na wyżyny swoich możliwośći mogą ich pokonać.Dużo będzie również zależało od....Inzaghiego.Tak, tak, w moim odczuciu może to być jego dzień, jeżeli znowu bedział miał nosa do ustawianiu się na boisku znowu może coś strzelić różnymi częściami ciała... :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”