1/8 finału LM: Roma - Real - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do ćwierćfinału ?

Real Madryt
26
49%
AS Roma
27
51%
Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 mar 2008, 22:56

Kadra Realu na Rome:
Bramkarze: Casillas i Dudek;
Obrońcy: Cannavaro, Marcelo, Pepe, Salgado, Heinze i Torres;
Pomocnicy: Diarra, Guti, Gago, Baptista, Drenthe i Balboa;
Napastnicy: Higuaín, Robinho, Soldado i Raúl.

Gutek i Royston doszli na szczescie do siebie i sa gotowi, by siac spustoszenie w szeregach obronnych Romy :wink: Nie wykurowal sie Ruud, ale damy rade i bez niego. 8)

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 04 mar 2008, 22:58

latwo nie bedzioe ale obysmy dali rade! juz dosc tych niewygranych 1/8 finalow... czas odzyskac prymat w europie!

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 04 mar 2008, 23:23

IMHO 2 klucze do wygrania z Romą.

Nękanie ich bocznych obrońców od tego mamy Robinho i Drenthe wiec oni muszą grać i zdaje sie ze Bernd o tym wie :wink: druga sprawa to dominacja w środku pola i zarazem trzymanie oka na Maniciniego i Tottiego - i tu specjalne zadania dostają Gago z Diarrą którzy muszą wyłączyć Pizzaro i De Rossiego przed nimi mocno z przodu Guti

Pytanie Salgado czy Torres :?: Pepe-Canna srodke, lewa Heizne

Balboa - pomysł średni juz bardziej widziałbym mała niespodzianke i prawdziwą szansę życia dla...Soldado od początku Roberto juz nam raz awans uratował (gol na 2:1 z Olympiacosem chyba 2 sezony temu jak dobrze pamietam) wiec ma szanse sie wykazać :P jeśli nie od początku ide o zakłąd ze w razie niekorzystnego wyniku Soldado wejdzie

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 04 mar 2008, 23:28

vakabayashi pisze: Pytanie Salgado czy Torres :?:
:> Ja nie mam tego dylematu. Mam nadzieje, ze nie przyjdzie Berndowi do glowy, by wystawiac przeciw Manciniemu Salgado. Szczegolnie, ze jest swiezo po kontuzji. Wybor Torresa jest dla mnie oczywisty.

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 05 mar 2008, 8:23

no i meczy z Romą juz dzis, nie moge sie doczekac, ale mam obawy i sie troche denerwuje jak to zawsze przed meczem Realu :D Marca pisze ze zagramy 5 pomocnikami i Raulem na szpicy tylko ze tych 5 pomocnikach nie ma miejsca na Drenthe , a gral bedzie Baptista :shock: . Nie wyobrazam sobie dzisiejszego meczu bez skrzydlowych tj Robingo i Drethe, a Baptisty po co tam?? bedzie biegal mieczy atakiem a pomoca bez celu. Mam nadzieje ze Schuster wie co robi i wystawi najlepszy skald jaki mamy do dyspozycji.
Trener Romy mowil ze jada do Madrytu po gole. Napewno beda groznie kontratakowac a stracony przez nas gol bardzo utrudni nam sprawe.
Wierze ze w tym roku awansujemy dalej, moze tym razem tvp przyniesie nam szczesice:D. 2-0 , lub 3-1 dla Realu.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2008, 14:54

Baptista tak, ale w ataku, nie w pomocy

Czyzby jednak 4-4-2 i to z dwojka pivotow? Gago na pewno bedzie mial wspierac Gutiego (co z reszta widac), a defensywa to glownie zadanie Diarry, ale ustawienie dosc dziwne. Nie chce ryzykowac zdrowia Drenthe bo dopiero mial kontuzje? Az tak mocno wierzy w Bestie? Zobaczymy. Baptiste bardzo lubie, ale w tym meczu mialem troche inne pomysly. Typy Marci jeszcze niczego nie przesadzaja.

Niewazne kto zagra, bylebysmy awansowali :]

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 05 mar 2008, 15:28

RealFan pisze:Niewazne kto zagra, bylebysmy awansowali
dokładnie!

choć Bestii w tym meczu nie widziałem w 11. Głownie dlatego że ostanio jest pod formą.

ale moze dlatego Baptista zagra ze Bernd boi sie samego Raula zostawiać z przodu - El Siete wtedy miałby cięzkie zadanie przeciw Juanowi i Mexesowi

Gago z Diarra musza grać w środku jeśli myslimy o zwycięstwie dominajca w środku pola jest nam niezbedna dla Diarry i Gago walka z De Rossim i Pizaaro to główne zadanie

Natomiast ja taktyke widziałbym jako torres-pepe-canna-heinze- gago diarra w środku - przed nim Guti- Raul z przodu Robinho napastnikeim obok Raula ale schodzącym na skrzydło a Drenthe 'fałszywym' skrzydłowym

no nic zobaczymy jak to bedzie. ja mam niestety złe przeczucia :? oby sie nie sprawdziły :!:

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 05 mar 2008, 16:23

ustawienie z jednym skrzydlowym jest dobre, Real w tym sezonie wiele meczy w tym ustawieniu wygral. musimy zagrac dwoma defensywnymi, bo nas zmiażdżą. Roma to nie jest byle jaka druzyna. Baptista moze okazac sie bardzo waznym czynnikiem, jest w stanie swoja sila zrobic duzo miejsca dla Raula.

musimy to wygrac!!!!!!

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 05 mar 2008, 16:39

DominoWalcz pisze:ustawienie z jednym skrzydlowym jest dobre, Real w tym sezonie wiele meczy w tym ustawieniu wygral.
Roznica jest taka, ze wtedy byl Sneijder, ktory i tak gral blisko prawej strony. Trudno powiedziec jak ewentualnie w takim ustawieniu spisze sie Marysia i czy w ogole ma on tam grac, czy tez Guti swojej nominalnej pozycji, a na jednej stronie (zakladajac zmiane pozycji przez Robinho) ma byc dziura, bo Torres czy Heinze nie beda atakowac tyle co Ramos. Takze prawada jest, ze gralismy w podobnym zestawieniu nie raz, ale wykonawcy troche sie roznili i stad ta taktyka bylaby malym zaskoczeniem. Co nie znaczy, ze pomysl jest glupi, bo moze stanowic zaskoczenie dla Romy. Grunt, zeby nasi nie byli zaskoczeni :wink:

EDIT:
fieldy w temacie Realu pisze:Posty przeniesiono do właściwego tematu.
Proszę tam pisać o meczu z Romą.
fieldego uprzejmie prosimy o to by nie nabijal i nie robil OT :P :lol:

przerobić ci krowe na kotlety ? :glass: :p

Chcialbys. Zajmij sie lepiej pilnowaniem kurczakow :P
Ostatnio zmieniony 05 mar 2008, 16:48 przez Kluchman, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 05 mar 2008, 16:42

no wlasnie szkoda Ramosa, on tam wtedy na prawej stronie szalał... Miguel Torres potrafi zagrac solidnie w obronie, ale nie ma co ukrywac, ze w ofensywie jest slaby. z drugiej strony mielibysmy przewage w srodku pola. chlopaki, ja juz nie moge wytrzymac! juz mi serce szybciej bije, a do meczu 4 godziny!

Awatar użytkownika
morświn
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: morświn » 05 mar 2008, 19:03

juz tylko 1h i 45 min. Ciezko ciezko ale sie trzymam, mysle ze napoczatku bedzie nerwowo. Pewnie bedziemy kontrolowac gre. Trzeba cos strzelic w miare szybko, bo wtedy Roma bedzie musiala tez sie ruszyc do przodu. Bedzie dobrze. jak juz pisalem wiele razy 3-1 lub 2-0 dla Naszych
hala madrid, kibice Realu łaczmy sie :D:D:D:P

Knursen ASR
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Knursen ASR » 05 mar 2008, 19:44

Godzinka, emocje ostre, juz nie moge się doczekać. Mam nadzieje na remis, mecz będzie arcytrudny, wiele zależy od celności Realu, bo w 1 meczu mimo iz stwarzal sytuacje to nic z tego na dobra sprawe nie wychodzilo bo mieli ostro zwichrowane celowniki. Dziś spodziewam się podobnego przebiegu, Real w natarciu, Roma w defensywie czychajaca na kontre. Robinho jest więc będzie na pewno się wyróżniał na boisku i cięzko będzie go upilnować. Mam nadzieje że Roma wyjdzie, szanuje Real i wiem jaki ma potencjał, ale z pewnoiścią Rome stać na remis w tym spotkaniu. Jak będzie niedługo się przekonamy. Najważniejsze żeby widowisko było na wysokim poziomie. FORZA ROMA!

Awatar użytkownika
DominoWalcz
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DominoWalcz » 05 mar 2008, 20:03

oficjalne sklady:
Real Madryt: Casillas - Salgado, Pepe, Cannavaro, Heinze - Diarra, Gago, Guti, Baptista, Robinho - Raúl
AS Roma: Doni - Cicinho, Juan, Mexes, Tonetto - Aquilani, De Rossi, Taddei, Perrotta, Mancini - Totti
a wiec jednak Marca mylilo sie tylko co do pozycji prawego obroncy. boje sie troche o salgado...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 05 mar 2008, 21:36

Ten mecz wyglada jak spotkanie impotentow albo prawie ze impotentow - niby cos sie porusza ale ...

Gdyby nie strzaly z dystansu to juz w ogole

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 05 mar 2008, 21:37

Nooo z taką grą to daleko zajdziemy. Jeden celny strzał Baptisty - z 40 metrów, dziwne, że piłka dotoczyła się do bramkarza :? Salgado - nie zamierzam tego komentowac, bo to nie jego wina, że jest taki niedojebany, tylko trenera, że wystawia tą kaleke. Brak Ruuda i dobrego pomocnika [Robben albo Sneijder] jest bardzo widoczny. Swoją drogą też interesujące - gramy 2 dmami w meczu, który musimy wygrać. Torres, Drenthe i Higuain na 2 połowe to chyba ostatnia deska ratunku na 2 połowę, jeśli wogóle ją jeszcze mamy. Sędzia dostosował się do formy Realu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”