1/4 finału LM - AS Roma vs Manchester United - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto awansuje do półfinału ?

Manchester
26
51%
AS Roma
25
49%
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 01 kwie 2008, 23:21

Chyba, mimo wszystko, ManU - Roma.

Kuszczak tam gra, Manchester jest wielki i w ogóle, gra tam wielki Ronaldo, a Roma jest na pewno większa niż Schalke :wink:

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 01 kwie 2008, 23:27

Einar pisze:A miało być tak pięknie.
Było się nie budzić :lol:
Einar pisze:W drugiej części gry zgodnie z moimi oczekiwaniami Giallorossi przycisnęli.
Po tych kilku akcjach i marnych długich piłkach w I poł żałowałem że nie straciliśmy gola w pierwszej minucie meczu (z Realem też straciliśmy w miarę szybko i zabraliśmy się za odrabianie strat bo nie było wyjścia a tu nie wiem co graliśmy). Może lepiej było zagrać bardziej ofensywnie ale znając Spalla zachowawczy skład mnie nie zdziwił a i tak zresztą mieliśmy swoje sytuacje po utracie gola. Wcześniej się udawało więc nie mam pretensji.
Einar pisze:sędzia mógł odgwizdać faul Rooneya na Panuccim
Ja tam nic nie widziałem :wink:
maestro pisze:Mancini też nie na miarę swoich możliwości
Mancini w tym sezonie ma zdecydowanie więcej tych meczów w których gra 'nie na miarę swoich możliwości' i jedzie na opinii z poprzednich pojedynków w których błyszczał a później czytam że idzie do zarządu i mówi że jak nie dadzą mu wysokiego jak na Romę kontraktu to mimo że kocha klub odejdzie :roll: Już wielu kibiców ma gdzieś to co się z nim stanie po sezonie :P
Einar pisze:Kuszczak tam gra, Manchester jest wielki i w ogóle, gra tam wielki Ronaldo, a Roma jest na pewno większa niż Schalke Wink
Oba mecze w zasadzie nie muszą być rozgrywane bo znamy półfinalistów i to Schalke ma większe szanse na awans więc kto to wie :lol: Chyba 3 raz w sezonie mecz Romy w TVP to by było coś :P

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 01 kwie 2008, 23:38

Yukasz pisze:Było się nie budzić

:idzze:
Yukasz pisze:Po tych kilku akcjach i marnych długich piłkach w I poł żałowałem że nie straciliśmy gola w pierwszej minucie meczu (z Realem też straciliśmy w miarę szybko i zabraliśmy się za odrabianie strat bo nie było wyjścia a tu nie wiem co graliśmy). Może lepiej było zagrać bardziej ofensywnie ale znając Spalla zachowawczy skład mnie nie zdziwił a i tak zresztą mieliśmy swoje sytuacje po utracie gola. Wcześniej się udawało więc nie mam pretensji.
No coś w tym jest. Generalnie to zgadzam sie z ostatnim zdaniem :wink:
Yukasz pisze:Ja tam nic nie widziałem
Bo i sam faul był niewidoczny i ja dopiero pomyślałem, że tam może być coś niezgodnego z przepisami, jak mnie Maciek Szczęsny w studiu uświadomił :lol: No ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem - sędzia mial prawo tego nie widzieć, nie zagwizdał i tyle :wink:

A tak w ogóle co do meczu w TVP to mi to i tak nie robi, bo jestem szczesliwym abonentem telewizji N :P

Btw może to i lepiej, że odpadliśmy. Wreszcie czas na czwarte Scudetto :twisted:

A LM wygramy za rok, bo... FINAŁ NA OLIMPICO!!! :jupi:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 kwie 2008, 0:02

Wynik bardzo dobry. 2 bramki strzelone na wyjeździe przy żadnej straconej w Rzymie muszą cieszyć. Jeśli weźmiemy jeszcze pod uwagę, że na wyjazdach w LM gramy zazwyczaj słabo i to, że Roma miała swoje okazje trudno nie być szczęśliwym.

Dzisiaj zagraliśmy skutecznie i dojrzale - to cieszy. Dobrze zagrała pomoc, dobrze zagrała obrona, bardzo dobrze zagrał Edwin (interwencja przy rożnym kapitalna). Jesteśmy faworytem i ciężko będzie odpaść ale nie zapominajmy, że to jest piłka więc ze świętowaniem awansu do półfinału radziłbym się wstrzymać do czasu (oby pomyślnego) zakończenia meczu na OT.

Oby Vidicowi nie stało się nic poważnego. Brawa dla Romy, należała się im dzisiaj przynajmniej jedna bramka.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 02 kwie 2008, 0:10

Einar pisze:Bo i sam faul był niewidoczny i ja dopiero pomyślałem, że tam może być coś niezgodnego z przepisami, jak mnie Maciek Szczęsny w studiu uświadomił Laughing
Ale jak on to tłumaczył bo sam na to nie wpadnę.
Einar pisze:Btw może to i lepiej, że odpadliśmy. Wreszcie czas na czwarte Scudetto Twisted Evil
Teraz to myślę że trochę za późno aby odpadnięcie z LM miał nam pomóc w walce o scudetto. Jak już to mogliśmy w grupie zając 4 miejsce i jestem przekonany że strata nie wynosiłaby 4 pkt a może nawet mielibyśmy innego lidera :P Jak wygramy ligę to myślę że awans by nam w tym nie przeszkodził jak i odpadnięcie nam w tym zbytnio nie pomoże :wink:

Aha bo 2 razy zapomniałem pochwalić Ronaldo (koniec świata!) za genialne wyjście do piłki przy pierwszej bramce. Uciekł Tadkowi a do Cassettiego nie miałbym pretensji bo wychodził do dośrodkowywanej piłki. Bardziej obwiniałbym umożliwienie dojścia do piłki Scholsowi kiedy to pomyślałem sobie 'o kuwa!' choć wydawało mi się że sam odda strzał i kiedy wydawało mi się że już po ptokach... :angry2:

Tragedii nie ma co robić bo sytuacje sobie stwarzamy ale brakuje wykończenia i szczęścia. Jedno o co mogę mieć pretensję to że ostatnio od pierwszej minuty nie gramy jakbyśmy przegrywali 0:1 a kiedy już przegrywamy gramy znacznie lepiej. I jak widać możliwości mamy ale czasem jakby chęci czy może odwagi brakuje.

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 02 kwie 2008, 0:18

Yukasz pisze:Ale jak on to tłumaczył bo sam na to nie wpadnę.

Park wgrywa piłkę głową, Rooney wbiega, wpada na Panucciego, Panucci robi bęc, Doni leci do piłki, wypuszcza ją, maly bilard, gol dla United.

Yukasz pisze:Teraz to myślę że trochę za późno aby odpadnięcie z LM miał nam pomóc w walce o scudetto. Jak już to mogliśmy w grupie zając 4 miejsce i jestem przekonany że strata nie wynosiłaby 4 pkt a może nawet mielibyśmy innego lidera Jak wygramy ligę to myślę że awans by nam w tym nie przeszkodził jak i odpadnięcie nam w tym zbytnio nie pomoże

Ale jak czwarte miejsce w grupie by przyjęli kibice :P

A co do odpadniecia, teraz przede wszystkim na Genoę będzie dobra motywacja i nie wierze żebyśmy tego u siebie nie wygrali. Potem w przypadku meczow półfinałowych także oszczedzilibysmy sie na jakies dwa mecze ligowe i zagralibyśmy w nich słabiej... A tak, zawsze szanse większe. Do końca same zwycięstwa i tytuł nasz :twisted:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 kwie 2008, 7:25

kaczy pisze:
Martinho pisze:
Jaro1910 pisze:Po pierwszych 45 minutach AS Roma przegrywa na swoim stadionie z Manchesterem United 0:1. Bramkę strzelił niesamowity w tym sezonie Cristiano Ronaldo.
Jakis ty zajebisty jest, dzieki za relacje bo oprocz ciebie to nikt nie ma dostepu do tv ani internetu na tym forum...
nO i ty się sapiesz że mamy coraz mniej ludu na forum :?
Jezeli ktos ma tak pisac jak on to niech wogole lepiej sie nie odzywa i nie bede plakal ze jest malo ludu. Jak tobie nie pasuje ze zwrocilem mu uwage za to ze robi livescore na forum jak ty swego czasu to :idzze: . Albo do pokebola.

Jednak brak kilku podstawowych zawodnikow wplynal na gre Romy. Ogladalem pierwsza polowe i to Roma miala przewage wzrokowa, ale grali chaotyczna pilke... W Manchesterze spodziewam sie odobnego wyniku, ale pogromu takiego jak w ubieglym sezonie to raczej nie bedzie...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 02 kwie 2008, 10:09

Martinho pisze:Jak tobie nie pasuje ze zwrocilem mu uwage za to ze robi livescore na forum jak ty swego czasu to Idzze . Albo do pokebola.

No teraz to jesteś dopiero fajny :D
Weź lepiej załącz se świeżutką płytkę SoAD'a ulżyj sobie na inne sposoby, i nie zważaj na głupie napinki ;)
Nie chciałbym nic sugerować, ale teraz to tobie jest bliżej do rangi "pika-pika"
:lol:

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 02 kwie 2008, 10:53

kaczy pisze:Weź lepiej załącz se świeżutką płytkę SoAD'a ulżyj sobie na inne sposoby,
Nie bedziesz mi rozkazywal co mam robic. Przepraszam. :(
kaczy pisze:Nie chciałbym nic sugerować, ale teraz to tobie jest bliżej do rangi "pika-pika"
Bo?

wystarczy panowie, kolejne :ot: będą już nagradzane // fieldy

Awatar użytkownika
plinert
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: plinert » 02 kwie 2008, 11:03

Yukasz pisze:Pozdro dla normalnych kibiców MU, kij w oko wszystkim lupkom
Dzieki, pozdro
:spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko: :spoko:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 kwie 2008, 15:57

Man Utd bylo po prostu druyzna lepsza.. z gry moze bardzej sprawiedliwy bylby remis, bo Roma kilka akcji cudnie spartolila ale w pilce licza sie gole. MU strzelilo dwa i to na wyjezdzie wiec praktycznie na 99% maja zapewniony awans.. dwiema bramkami chyba nikt nie pokonal "Diabłow" na ich stadione od 1000 lat

MU wydaje sie byc na ta chwile najlepsza druyzna na swiecie.. zycze wygrania mistrzostwa Angli i LM zeby pozniej bylo ze Roma odpadla nie z byle kim

Patrzac na budzety kulbow i pieniedzy jakie wydaja na zawodnikow to Roma nie ma co narzekac (Fenerbarce czy Szalke znalazly sie na tym etpie bardzej z farta niz z gry ) i tak zaszla daleko... pewnych rzeczy sie nie przeskoczy...

Doping na meczu cacy, pod tym wzgledem to Roma chyba najlesza w calej LM

GRAZIE ROMA FORZA LUPI !! na dobre i na zle

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 09 kwie 2008, 15:24

Jak wygląda sytuacja kadrowa Romy?

Wraca Perrotta, Totti dalej zepsuty, a co z Juanem?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 09 kwie 2008, 16:00

Powołani:

ANTUNES Gabriel
AQUILANI Alberto
BRIGHI Matteo
CASSETTI Marco
CICINHO
CURCI Gianluca
DE ROSSI Daniele
DONI
ESPOSITO Mauro
GIULY Ludovic
JUAN
MANCINI Alessandro
MEXES Philippe
PANUCCI Christian
PERROTTA Simone
PIZARRO David
TADDEI Rodrigo
TONETTO Max
VUCINIC Mirko
ZOTTI Carlo

Totti z Ferrarim zostali w Rzymie. Juan mówi że jest gotowy i decyzja należy do Spalla czyli pewnie zagra :wink: Coś słyszałem że Aquilani nie jest jeszcze w pełni sił i pewnie zacznie mecz z ławki.

A u was Ferdinand w końcu zagra bo ponoć już mu się poprawiło :evil: A jak inni :?:

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 09 kwie 2008, 16:33

Rio ponoć jest cały ale nie trenował wczoraj z zespołem. Raczej wątpię żeby wyszedł w podstawowej "11". Vidic na pewno nie zagra i to mnie trochę przeraża. W Anglii straciliśmy do niedzieli 15 bramek, wystarczyło, że wypadła nasza para stoperów i słabe Boro strzeliło nam dwie bramki. Jesteśmy w uprzywilejowanej sytuacji ale odetchnę dopiero po końcowym gwizdku.

Saha i Nani też najprawdopodobniej nie zagrają swoją drogą. Jak znam życie zagramy 1 napastnikiem, którym będzie Rooney. Liczę, że zagra Park bo nieudolność i słaba postawa Giggsa w tym sezonie sprawiła, że nie mam już dla niego kredytu zaufania. Środek pewnie standardowo Carrick - Anderson - Scholes. Zagadką pozostaje tylko obrona. Zauważyłem, że sporo osób dopomina się Pique w pierwszym składzie i O'shea na ławce. Też bym wolał taki wariant ale jestem niemal pewny, że w pierwszym składzie zobaczymy Irlandczyka. Pytanie tylko na jakiej pozycji. Na stoperze pewniakiem wydaje się Brown, obok niego widziałbym młodego Hiszpana a na prawej Owena ale podejrzewam, że zagra O'shea kosztem kogoś z tej dwójki. Poza tym do kadry wracją Neville i Silvestre ale wątpię, żeby Fergie wystawił któregoś z nich w pierwszym składzie po tak długich kontuzjach. Zresztą nieważne jak, ważne żebyśmy zakwalifikowali się do najlepszej 4 choć wątpię aby Roma nam to dzisiaj ułatwiła.

runej
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: runej » 09 kwie 2008, 16:45

Ferdinand niby zdrowy, ale na ile to nie wiadomo. Ale coś czuje, że jednak SAF postawi na Rio.

Co do innych to Nani out, Sasza też ale to już tradycja i Vidic poza kadrą, natomiast zostali Neville i Silvestre włączeni do składu.

Cholernie ciekawi mnie jak będzie wyglądała obrona. W zgadywanie sie nie bawię bo opcji jest za dużo. Ferguson chwali Pique, że zagrał świetnie na Riverside, mówi że jak nie zagra Rio to szanse na występ mają Gary albo Mikael. Na samej prawej obronie może zagrać albo Brown, albo O'Shea(broń Panie Boże), albo Hargreaves czy też Neville. I chyba tylko Evra jest pewniakiem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”