1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern - Strona 5

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: 1/4 fin. LM: Barcelona - Bayern

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 08 kwie 2009, 21:45

Zapomniałeś dodać jeszcze Fiorentine.

Ale to i tak nie ma znaczenia.

Ja czekam tylko na konsekwencje, bo reszta mnie nie interesuje.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 21:47

czeher pisze:niezbyt, bo przeciez kazdy lekcewazy Bayern, ktory ogral sPORTING
i Fiorentinę, ale o tym już chyba zapomniałeś :| no ale co tam, jak zwykle czeher krązy nad Bayernem jak sęp nad padliną...Napisz sobie w podpisie "Nienawidzę Bayernu".
Yukasz pisze:Wydaje mi się (!) że Henry mógł uniknąć uderzenia Butta ale makabrycznie to wyglądało.
Mnie też. Niech nikt nie pieprzy jak Szpaku, że był w poślizgu i nie mógł nic zrobić - stopy mógł spokojnie obniżyć. Trochę to miało znamiona celowości.

Jak sobie przypomnę z jakiego powodu wyleciał w 96 r. Rehhagel, to naprawdę się dziwię, że Klinsmann jeszcze jest trenerem Bayernu...

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Reputacja: 0
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 kwie 2009, 21:49

Kamil232 pisze:Messi nie nurkuje :haha: :haha: :haha:
Nie będę sprawdzał czy to ty czy inni kibole ale jak MU nie wygra meczu to nei można w temacie o MU nic napisać bo zaraz płacz iż wszyscy przychodzą się nabijac z waszej drużyny a odnosi się to do komentowania meczu.
Michał M pisze:Mnie też. Niech nikt nie pieprzy jak Szpaku, że był w poślizgu i nie mógł nic zrobić - stopy mógł spokojnie obniżyć. Trochę to miało znamiona celowości.
Obniżyć, rozłożyć wszystko jedno ale chyba mógł. Nie mógł kontrolować samego slizgu ale nogi raczej tak.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 322

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 08 kwie 2009, 21:59

Rany jaki to jest piekny widok, widzac tak bardzo bity Bayern - jak dzieci we mgle, cudnie.
To w ogole jest kpina ze ten zespol gra w 1/4. Heh, patrzac na kadre... przeciez, poza Riberym, ŻADEN piłkarz z 11 ktora dzis wybiegla na boisko nie znalazlby miejsca w ktorymkolwiek z czołowych 10 zespołów Europy. Z czym do ludzi? Mam nadziej ze Franck pojdzie po rozum do głowy i obierze kierunek Hiszpania po tym sezonie, chyba dociera do niego ze pozostanie w Niemczech byłoby głupotą.
Licze w kazdym badz razie na jeszcze 2 brameczki Barcy do fajnego wyniku, kto by pomyslal ze po odpadnieciu Realu bede zmuszony kibicowac Barcelonie w LM, huh.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 08 kwie 2009, 22:01

Nie będę sprawdzał czy to ty czy inni kibole ale jak MU nie wygra meczu to nei można w temacie o MU nic napisać bo zaraz płacz iż wszyscy przychodzą się nabijac z waszej drużyny a odnosi się to do komentowania meczu.
Ja nic takiego nie pisałem. I ja np. nie przychodziłem się nabijać jak Barca grała słabo, tylko nabijam się z osób które zaklinają rzeczywistość. Ot wszystko.
I już napisałem z Porto było 2-2, zagraliśmy żenująco słabo. Gramy tak od około miesiąca. Dostaliśmy od Liverpoolu 1-4 :!: gdzie również zagraliśmy tragicznie. Coś jeszcze? :haha:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 22:05

Yukasz pisze:Poza tym Szpakowski konkretnie kompletnie jest pydolnięty. Strach pomyśleć co będzie wyczyniał w 2012 roku a jak obiecywał ma być w formie. No ja nie wątpię
Co ma ten człowiek zrobić jak mu Engel z Gmochem tłumacza ustawienia taktyczne zespołow. Ogolnie bedzie ciezko jak Szpak bedzie w taki sposob sie przygotowywał do tej formy.
Ogolnie ktoś ma problem z rozrozneiniem boiskowych sytuacji, albo jest conajwyżej wymyszenie faulu albo nurkowanie. Jedni ogladaja widac spotkanie drudzy przeczytali relacje, bo inaczej ciezko wytłumaczyć taka sytuacje, chyba ze ktos potrafi. Ogolnie Messi powinien jakies chusteczki reklamować, moze juz to robi.

Niech Pep wprowadzi kogos z Inieste i Messiego, niech chlopaki odpoczywają.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 08 kwie 2009, 22:46

No i skończyła się ta żenada - na szczęście. Widziałem sporo różnych porażek Bayernu, w tym też ileś tam przegranych różnicą czterech goli, ale ta niestety jakoś boli najbardziej.

Szkoda jedynie, że do tematu wpadają teraz sfrustrowani kibice Realu, jak niejaki cru, pragnący poprawić swoje zranione ego. No cóż, wy przegraliście 4:0 z Liverpoolem, my 4:0 z Barceloną. Jakaś różnica :?:

Gratulacje za awans dla Katalończyków. Będziecie teraz mogli wypuścić paru rezerwowych na rewanż za tydzień.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 kwie 2009, 22:52

Brawo Barca! Świetny mecz w wykonaniu Katalończyków. Cieszy mnie, że od początku ruszyli do przodu by uniknąć potem niepotrzebnej nerwówki. Całkowicie Barca zdominowała rywali, czego efektem był tylko jeden celny strzał Bayernu i pięć w ogóle. Swoją drogą Barcelona oddała siedem celnych strzałów, więc Butt obronił zaledwie dwa (raz wyręczył go Keita). Nie można mieć jednak do niego pretensji bo przy żadnym golu nie było jego winy. Swoją drogą podziwiam go za to, że zebrał się po takim ciosie Henry'ego. Druga połowa to już spokojne kontrolowanie gry. Rewanż w takim przypadku powinien być formalnością. Dlatego dobrze, że Marquez złapał kartkę teraz i będzie pauzował w Monachium, a nie w pierwszym spotkaniu półfinałowym.

P.S. Dla Szpaka - z całym szacunkiem dla niego - nadszedł czas na emeryturę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 08 kwie 2009, 23:05

Duzy krok w kierunku połfinalu wykonany. Nalezy sie cieszyc i z zaliczki i stylu. Barca grała swoje. Rewanż raczej nie jest tylko formalnościa, a Pep sie o to postara, zeby był odpowiednia mobilizacja. Nie ma kogo ganić, a wychwalać także, bo wygladało to świetnie.
Myślę, że akcja z Rafa była zaplanowana, moze to i dobrze.
Chelsea takze dzisiaj zrobiła spory krok do awansu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 08 kwie 2009, 23:07

emdżej pisze:Świetny mecz w wykonaniu Katalończyków.
Polska na tle San Marino rowniez wypadala swietlnie.. Barce dopiero czekaja 2 lub 3 najwazniejsze i powazne sprawdziany w lm bo ... narazie ich droga usiana jest rozami ----> slaba grupa, najslabszy Lyon od lat, az wreszcie bezzebny przetrzebiony kontuzjami Bayern ..

Chelsea - Barca to bedzie to :P

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 08 kwie 2009, 23:14

Przełom kwietnia i maja to będzie to. Oprócz półfinałów są jeszcze mecze ligowe z Sevillą, Valencią, Realem i Villarreal. Mordercza seria, a tuż po niej jeszcze finał Copa del Rey.

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 08 kwie 2009, 23:23

Ładna miazga, właśnie takiego meczu się spodziewałem. Jedynie co mnie bulwersuje to porażka Live i strata pieniędzy :P
Bayern nie istniał, co było do przewidzenia. Ciekawe było zachowanie Pepa - prowadzili 2-0 a ten się tak zirytował żółtkiem dla Messiego, że wylądował na trybunach. Sytuacja z Messim ciężka do rozkminy. Obrońca Bayernu jakiś tam ruch nogą zrobił, imo nie na karnego, ale też nie na żółtko za symulowanie. Ciekawe jaki skład Barcy zobaczymy w Monachium :lol:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 08 kwie 2009, 23:38

Perfekcyjny mecz.

Pod wzgledem dominacji to dzisiejszy mecz byl podobny do tego z zeszlego roku z Man U, tyle tylko, ze ci mieli duzo lepsza murarke. Bo zagrozenia, pdoobnie jak Man U Bayern nie stwarzal dzisiaj zadnego.

Jestem bardziej niz zadowolony. Wiecej napisze jutro, bo dzisiaj juz zmeczony jestem. Nie wiem tylko, za co Leo dostal zółta kartke.

Jest dobrze :jupi: Wszyscy pilkarze zagrali dzisiaj naprawde dobrze, a Messi w tym sezonie przechodzi samego siebie.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 08 kwie 2009, 23:42

czeher pisze:Barce dopiero czekaja 2 lub 3 najwazniejsze i powazne sprawdziany w lm bo ... narazie ich droga usiana jest rozami ----> slaba grupa, najslabszy Lyon od lat, az wreszcie bezzebny przetrzebiony kontuzjami Bayern ..

Chelsea - Barca to bedzie to :P
i znowu sie zaczyna. Lyon slaby, BM slaby LL slaba a Barca jest praktycznie znowu w polfinale. Chyba ta Europa za nami musi byc strasznie slaba :P

Jarzinho pisze: Myślę, że akcja z Rafa była zaplanowana, moze to i dobrze.
.
Jestem o tym calkowicie przekonany ze tak bylo. Szkoda tylko kartki Messiego:(
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2009, 23:43 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 08 kwie 2009, 23:43

Tak tak Bayern miał karnego jak MU i sytuacje jak Carrick... :mrgreen: Podobienstwo tych 2 meczy kończy się na tym że MU i Bayern grał na biało.
Karny to nie zagrożenie :mrgreen: o k.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”